Am nevoie de sfatul vostru - subgreutatea !!

Am nevoie de sfatul vostru - subgreutatea !! | Autor: ymellda

Link direct la acest mesaj

Andra are 1 an si 7 luni, are 85 cm si doar 10 kg. !!!
Nu mananca nimic aproape, nici eu nu o fortez, dar ajung la disperare !!!!
Este intr-o continua miscare, sta toata ziua afara, fuge, este foarte vioaie, doarme bine la pranz si binisor noaptea (e de inteles avand in vedere caldura), nu are timp sa manance, dar nici in casa, daca mancam toti, ia cateva guri, dupa care incepe sa se joace cu mancarea !!!
Pediatra noastra este in concediu, se intoarce in septembrie, dar pana atunci eu innebunesc !!!
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-i dau vitamine ? Care sunt cele mai bune ?
Ce greutate au copiii vostri la varsta asta ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !!

Alina si Andra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Alina, parerea mea e sa nu iti faci probleme. Melany are 1 an si 11 luni (in 2 august) si nu a depasit 11 kg si cam 85 cm. Dimineata bea cam 150 ml lapte, la prinz mininca totdeauna bine dar seara cu mofturi. Seara daca bea 150 ml lapte e mare lucru. E foarte activa, nu vrea sa stea o clipa in loc, a fost bolnava doar de 2 ori. Si eu eram innebunita, dar daca e sanatoasa asta e important. Depinde foarte mult si cum sint parintii. Eu am doar 1.50m si dupa ce am nascut 50 kg asa ca nici ea nu poate sa fie mai inalta sau mai grasa.
Delia, Melany si Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Draga ymellda,
Si noi am avut astfel de probleme cu Ruty, si medicul ne prescris Peritol ( 5 zile inainte de culcasre o lingurita ). Dupa tratament a inceput sa manance mai bine si acum e destul de dolofanica.
Alexia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

La un an Adi avea 9 kg (fata de greutatea de la nastere ar fi trebuit sa se apropie de 13 kg) si 82 de cm... Eu eram disperata, dar pediatru m-a linistit spunand ca nu are cum sa se ingrase fiind un copil foarte agitat. A mancat prost de cand il stiu. Ia 2-3 guri si apoi se da jos de pe scaun si spune "gata".
Acum are 2 ani si 7 luni si are 13 kg. Eu spun ca arata bine... Mananca la fel de prost. Dar cu timpul am inceput sa ma adaptez placerilor lui, asa ca ii fac de mancare ce-i place.Norocul meu este ca-i plac fructele, morcovii, ouale si carnea (fiarta sau snitele). Asa ca am renuntat la supe si ciorbe... am grija sa manace 3-4 fructe pe zi... si seara este nelipsita carnea fiarta sau snitelul... La astea se adauga laptele, cu biberonul, de trei ori pe zi. Mi-a fost frica sa-i scot biberonul pentru ca am avut zile in care nu a mancat decat lapte si fructe.
In concluzie... nu trebuie sa-ti faci griji... puiul tau este sanatos.. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Multumesc fetelor !!!

Stiu ca nu e bine sa ma stressez si nici pe ea, dar nu ma pot abtine, uneori. Pana acum am suportat cu stoicism sa vad alti dolofani in preajma mea, dar cu caninii si caldura de vara asta, Andra cred ca a si dat jos, nu sa se mai ingrase. Aveti dreptate in ceea ce priveste asemanarea cu parintii, eu am doar 1,52 m, dar cu kilele.... Inainte de sarcina aveam 47, acum am 60. I-as mai da ceva de la mine, dar.... In schimb sotul meu este de 1,90 si 100 kile. Ma mosteneste pe mine, cred.
Mi-e frica sa ii dau Peritol, am inteles ca poate da si dependenta, dar... Macar putina pofta de mancare !!!!
Cred ca am sa ii iau putin calciu si Vidaylin, de care am in casa acum. Oricum, asta i-l recomandase si pediatra noastra acum vreo noua luni, cand am intrat prima data in panica !!!
Va mai tin la curent.

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Si eu am avut maaare bataie de cap cu Magduta mea. Cand era bb arata- dupa cum spunea sora de la cabinet, parc-ar fi mancat doar miercurea si vinerea . Ma chinuiam de innebuneam, ma stresam pana la disperare, faceam ca toate animalele sa manance si nu voia. Eram disperata! Da cu timpul isi revine. Eu am tinut-o foarte mult afara si asta a ajutat-o enorm. Nu-ti fa griji, lasa ca o sa se ingrase dupa aia. Si in definitiv, nici grasimea nu e tocmai sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Alina, lui Matei Vidaylinul i-a dat pofta de mancare! La fel si Pikovitul! Si noi avem probleme cu mancatul, facem mofturi mari chiar daca avem 6 ani.
Fa-i o cura de vitamine si nu dispera, nu sunt toti copiii la fel; unii sunt mancaciosi, altii mofturosi, unii dolofani, altii ca tantarii :))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am fost avertizati referitor la multivitamine ca mai toate contin vit. D, care nu se recomanda a fi administrata decat in lunile reci si numai pentru anumiti copii. Ai incercat sa-i "dai de lucru" in timp ce ii dai sa manance? Stiu ca nu e tocmai indicat, dar pe Tudor numai asa il fac sa stea locului la masa pana termina de mancat. Are tot felul de jucarioare care se fac si se desfac si e atat de absorbit de ele incat uita sa se plictiseasca in timpul mesei. E drept ca a invatat sa scuipe mancarea care nu-i place si sa spuna "nu bun!", dar cel putin are rabdare sa stea la masa. Il mai tinem preocupat rugandu-l sa ne hraneasca el pe noi. Doar ca in felul asta nu mananca singur, ci trebuie sa-i dam noi sa pape. Iti doresc pofta de mancare cat mai grabnica pentru puiut si multa rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Alina, si noi am avut si continuam sa avem aceleasi probleme cu Andreea! La 1 an si 7 luni cintarea tot 10 kg, iar acum, la 2 ani si 7 luni cintareste 12 kg si 600 gr. Cel mai important este sa incerci sa ii distragi atentia atunci cind maninca. Incearca sa ii dai jucarii, creioane colorate cu care sa deseneze, o papusa pe care sa o hraneasca ea, etc. Noi cind stam la masa mami are o lingurita si Andreea are si ea o lingurita. Inca si acum o hranesc mai mult eu, pentru ca desi stie sa manince foarte bine si singura, nu maninca decit ce vrea - prajituri sau inghetata. Asa ca daca vreau sa fiu sigura ca a mancat suficient, o hranesc eu.
Cu vitaminele am incercat, dar nu am vazut nici o imbunatatire in apetit. Ceea ce ne-a ajutat pe noi la 1 an si 7 luni a fost sa o ducem o saptamana la mare. Acolo nu a mancat mare lucru, dar cind ne-am intors minca de nu imi venea sa cred. S-a ingrasat atunci 1 1/2 kg in 1-2 luni. Dupa cite luni a revenit la "normal" cu mancatul.
Deci eu zic sa te relaxezi, sa te asiguri ca maninca cit de cit la toate cele 3 mese, sa ii dai fructe si ce altceva ii mai place si sa o lasi in pace. Important e sa fie sanatoasa.

Anca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sofia are 10 luni si 7 kile 500....asa ca nu cred sa ajunga la 10 la aproape 2 ani... e insa atat de activa, vesela si desteapta incat
n-am cum sa-mi fac probleme.Nici ea nu mananca cine stie cat...insa presupun ca stie ea ce-i prieste.Mananca multe fructe si mai putine proteine.Se pare ca e de fapt foarte bine asa.
Si grasimea nu e asa de buna, mai multe probleme au copii grasi decat cei slabuti!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Buna, fetelor !

Multumesc pentru sfaturi, in primul rand, apoi vreau sa va spun ca de ieri am incercat sa ii dau Vidaylin, cu apa, ca un suculet, pentru ca asa, cu lingurita nici nu vrea sa auda. Afara sta toata ziua, aproape, iar de mancat cu jucarii - m-am chinuit si asa, dar de cele mai multe ori vrea sa manance singura, cu lingurita sau cu manuta, dar se plictiseste destul de repede si... pa. Totul se duce pe rapa. Si iar o iau de la capat !!
Oricum, ma resemnez si o las in pace, copilul meu nu a fost bolnav pana acum, de aceea si accept situatia.
Mai am o mica problema, legata de un ganglion, dar pun un subiect separat.
Pupici la toata lumea !!

Alina si Andra

Mergi la inceput