Am nevoie de sfatul vostru - subgreutatea !!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si puiul meu, la un an si zece luni are 11 kg imbracat si incaltat. Eu zic ca mananca destul de bine, mai ales daca ii dau ce ii place, dar se pare ca poate sa manance si mai mult. Cand am fost la maternitate sa nasc fetita, el a stat cu mama mea care s-a tinut mai mult de capul lui cu mancarea si nu imi venea sa cred ce dolofanel l-am gasit. Oricum, e foarte activ si probabil de asta nici nu se ingrasa. Si mie mi-a recomandat pediatra Peritol, dar nu am avut curaj sa-i dau, ca am auzit ca nu-i prea recomandabil.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Vad ca toate mamicile care au raspuns spun ca puisorii lor sunt slabuti, dar nici nu se dau in vant dupa mincare. Dar ce spuneti de baietelul meu, care cere des de mincare, e un nesatul, dar nici nu ia in greutate suficient. Are 3 luni jumate, hranit cu lapte matern, am inceput de cateva zile diversificare cu supa de legume (mananca f bine) si ii mai dau sucuri de morcov, mar, portocale (ii place enorm). Cu toate astea are 5kg 400 la ultima cantarire(chiar acum cred ca a ajuns la 5 500) si s-a nascut cu 3250. Cum vi se pare? Mie mi se pare ca nu se satura, iar lapte am destul, slava Domnului. Poate nu e asa consistent. Doctorul spune sa nu-i dau lapte praf, eu insa i-as da. Cineva mi-a zis ca infometez copilul dandu-i numai lapte de-al meu.

Pupici

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bogdanel are 17 luni si acu' o luna avea 85 cm si 11.5kg.
Nu stiu acum cat are, dar ce vreau eu sa va spun tuturor este ca m-am ferit din rasputeri sa stau cu cantarul dupa mine si sa ma stresez. Atata vreme cat copilul e sanatos, are o culoare buna, alearga, se joaca si bineanteles, mananca cate ceva, cat vrea el, nu ma stresez. Cand era mai bb mic, era mai grasutz, iar eu am mai degraba frica sa nu fie dolofan. Nu vreau sub nici o forma un copil gras, oricat ar fi de dragutz. Nu cred ca e sanatos si nici nu mi se pare frumos. El nu mananca prea mult. Dimineatza lapte, la pranz uneori abia gusta, ia doar de 2-3 ori si nu mai vrea si o tzine asa cate o saptamana intreaga, apoi o zi mananca bine si iar o ia de la inceput cu abia gusta. Seara tot lapte, ca imi convine sa aiba calciu. Refuza o gramada mancaruri, avem probleme cu variatzia, nu vrea branza, iaurt, fructe-nimic (fructele de aici sunt prea acre pentru gustul lui). Suc doar pentru ca insist si il amestec cu ceai, altfel de unde vitamine?
Eu zic ca arata bine si nici nu il cantaresc decat din an in Pasti. E inaltutz fatza de altzi copii, dar e mai slabutz decat unii dintre ei si mie imi place asa. Ce urmaresc e doar sa ia o gura-doua de carnitza zilnic, legume cat se poate de variate (cat se poate, ca nu ne convine noua prea multa variatzie), calciu, vitamine si asta e. Cand are pofta de mancare mananca, cand nu-nu, papa cand ii e foame. Dupa un regim de o saptamana, ieri seara s-a indopat cu 4 biscuitzi, de unde ne refuza cu biscuitzii de mama-mama. Am vorbit cam mult, ideea e ca nu mi se pare fetitza ta mult prea slaba, e OK si nu itzi mai face atatea probleme.

Numai bine!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Si noi ne confruntam acum cu aceeasi problema, de fapt ma ingrijoreaza faptul ca nu mai creste in greutate. La un an si sase luni avea 13,400 kg, la un an si zece luni are 13,300 kg! Doctorul a spus sa nu ne facem probleme, asa e vara, iar el este un baietel foarte activ si mai inalt decat cei de varsta lui. Cu toate acestea, nu pot fi linista, ma tot intreb de ce nu creste in greutate! Am citit un raspuns incurajator, cel cu mersul la mare, sper sa se adevereasca si in cazul nostru. Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arizona spune:

Si noi avem aceeasi problema, are cu un kg mai putin decit se spune ca ar trebui sa aiba la aceasta virsta. Am inceput sa-i dau vitamine, sper sa aiba vreun efect si sa aiba mai multa pofta de mincare...

Mergi la inceput