Ce ziceti de asta?

Ce ziceti de asta? | Autor: amyarabella

Link direct la acest mesaj

Ce ziceti de asta?

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18268&art=44040&cHash=fecaa1a14a

Acum sper sa mearga linkul !!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Nimic nou pentru Romanica noastra !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu am vazut filmul. Dar, da, cred ca turismul romanesc e la pamant. Si as da exemplul meu...

Noi suntem opt si nu avem foarte multi bani. Ne permitem o vacanta, dar nu chiar cum am vrea noi. De-a lungul timpului am avut diferite vacante (ei, inca nu eram chiar opt; si s-au mai schimbat si alte lucruri...). Asa ca, in urma cu ani, copiii mei cei mari au fost la mare, in Delta, la manastirile din nordul Moldovei, in Maramures (si cimitirul vesel si Memorialul Durerii....), in muntii Apuseni....
Acum trei ani am zis "Hai si noi in Spania." Am mers cu doi copii (de fapt, am zis ca e corect sa mergem doar cu cei doi fiindca ceilalti trei au fost intr-o tabara in Italia). Am luat cel mai ieftin hotel pe care l-am gasit, la Calella. Ce sa va zic?! De atunci nu am mai fost nicaieri in Romania. Pur si simplu nu mai avem chef, nu ne mai trebuie.

In 2006 nu am fost nicaieri (vara, la mare). Eu ador marea, ma deprima sa nu o vad un an...In 2007 am plecat eu cu trei dintre copii in Tenerife. Ceilalti nu au fost nicaieri. M-am uitat scurt pe oferte si am vazut ca, in loc sa plec doar eu cu trei copii in Tenerife am putea pleca toti la mare in Romania. Nu stiu, cred ca m-am gandit "poate ar fi mai bine" dar nu am putut lua decizia. Mi-e lehamite. Nu mai am chef sa mi se spuna la restaurant ca au facut mizerie copiii. (Asta s-a intamplat, de exemplu, la Mamaia - hotel Bucuresti - pe vremea cand era hotel Bucuresti...) Nu am chef sa-mi spuna camerista sa fiu mai atenta ca au intrat copiii cu nisip in camera. Nu am chef sa ma duc pana la receptie sa cer hartie igenica.

Imi place cum sunt tratata in alte parti. Imi plac ofertele lor de distractie. Mi se pare ca sunt pe toate gusturile. Si mi se pare ca litoralul Romanesc are cel putin la fel de multe de oferit - dar nu le ofera, trebuie sa le cauti singur (si ai putea sa nu le gasesti - cati stiu ca la Limanu exista o pestera uriasa despre care legenda spune ca ajunge in Bulgaria; dar, ca sa o gasesti, trebuie sa te duci in sat, sa cauti un copil...Si ca sa nu te ratacesti in ea...)

Emisiunea despre care se discuta probabil este una serioasa. A aratat lucrurile asa cum sunt. Romania are o multime de locuri extraordinare, intotdeauna m-am gandit cum le-ar baga altii in fata. De exemplu, ma gandesc la "castelul" Blarney din Irlanda. Este, de fapt, un turn. Si au facut in jurul lui o padure "salbatica" si au inventat legende legate de pietrele din padure si de o anume piatra din castel...Si sa vezi turism. In Transilvania am ajuns la un moment dat intr-un sat...Pe un deal tot un turn. Mult mai mic decat cel din Irlanda, dar exact tot ruina unui turn. Si am vrut sa mergem pana acolo. Nu exista drum de acces. Pe picioare. Adica trebuia sa trecem prin curtea unui om (care ne-a invitat sa trecem linistiti) si apoi sa traversam, fara pod, o apa...Si undeva, langa Hateg, am avut o experienta asemanatoare, era chiar ruina unui castel, pe o stanca (of, cum ma lasa memoria...). Si nu era poteca, am rugat un copil localnic sa ne duca. Si cand am ajuns acolo am vrut sa coboram repede fiindca nu era amenajat in niciun fel si mi s-a parut chiar periculos pentru copii, castelul fusese construit chiar pe marginea unei stanci...

Pe vremea cand calatoream in Romania ma gandeam: "Ce bine imi pare ca nu se stie despre toate astea. Daca s-ar afla, ar veni strainii si ar creste preturile..." Dar iata ca acum am imbatranit, am experimentat altceva si...nu mai vreau turismul din Romania...

Nu ar mai fi de adaugat decat ca in multe locuri din Romania am ajuns datorita unor carti vechi, pe care le-a avut tatal meu, candva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Personal cred ca nu a fost nici o rea intentie sau ceva pus la cale de catre cineva. Putina dezinformare, si o Romanie in haine de zi cu zi. Asa cum lelea de la tara poarta poalele rele pe acasa si cand merge la sarbatoare le schimba cu cele bune, asa si imaginea neretusata a fost prezentata de catre ei. Umorul.... sarcasmul... este datorita DIFERENTELOR culturale. Omul acesta traieste intr-o ala tara, alte obiceiuri...
Fazele cu castelul de vanzare, sau 10 euro pe mp2 stati sa intreb ministeru'.... astea pana si pe el l-au deranjat si s-a comportat ca atare...
Cat despre mancare...asta a fost scopul lui si a punctat asa cum a putut: mamaliga, carnatii, ciorbele, micii, sarmalele, tuica, vinul....
Exact asa vede un american care vine sa viziteze Ro fara un traseu stabilit. Asa apare si lelea floare in poarta casei intr-o z obisnuita de lucru.... Nepregatita.
Cam atat

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]

Mami si Adrian sunt pregatiti de marea intalnire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Pai si nu e adevarat??? Si noi am vrut sa mancam intr-un restaurant , iar chelnerii ne-au zis ca nu au locuri, chiar daca doau 2 mese erau ocupate. Poate fiindca nu coborasem dintr-un BMV , cum au facut cei ce au venit dupa noi si au fost primiti???
Pacat ca tara are atat de multe locuri frumoase , dar este locuita ,in majoritate, de oameni de joasa speta .

Cristina 16+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

foarte bine le-a facut-o. pai ministrul vrea sa vanda o tara vai de ea pe post de fata mare. pai romania e cum e. maica-mea s-a dus sa bage curent si nu s-a uitat nimei la ea. a 2 zi s-a dus fratele si imediat curentu' .dar noi nu dam spaga???//?!!!!!!.romania e un dezastru privit si de afara si de-nauntru. incepand de la vama si pana la... 10 dolari m2?????? alo d-mn ministru ? ce ati incercat sa faceti? sa va cumparati rusinea, coruptia, mizeria, neprofesionalismul? a ok au vazut gagici misto. asta da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Initial creeata de amyarabella

Ce ziceti de asta?

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18268&art=44040&cHash=fecaa1a14a

Acum sper sa mearga linkul !!!!!

Pana la urma n-au aratat nimic neadevarat, nu?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

...si fiind toate zise eu nu mai pot adauga decat asta: trist,dar adevarat!
cat despre minister:

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

10 Euro pe metru patrat taxa pentru filmarea molozului ruinelor Curtii Domnesti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Nu am vrut sa mai comentez nimic la inceput pt ca mi sa parut ca articolul spune tot...
Insa acum stau si ma (va) intreb oare acei romani care au avut curajul sa mai si comenteze pe bloogul lui Anthoni si sa il faca cu ou si otet unde or traii fratilor.
Eu nu zic nu sunt si locuri frumoase in rom dar REALITATEA este ce-a prezentata de el ...
Oricum emisiunea mi sa parut super ok cu acelasi umor ca si in altele dar nu mi sa parut absolut deloc ca a denigrat imaginea romanie .
Iar tema emisiunii este de gstronomie iar felurile de mancare care le-a aratat sunt foarte reprezentative si chiar a spus ca ii plac...

Va recomand sa vedeti emisiunea chiar se merita !

http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=f01ccec2.pbw

Mami Amy & bebe Stefan

Mergi la inceput