Am nevoie sa ma asculte cineva

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

din imaginea facuta in mintea mea, corina este o femeie puternica! VA REUSI!
ne rugam in continuare pt ea, Dumnezeu s-o ocroteasca si sa ii dea putere!
pupici la gagici!!!


astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Fie ca Bunul Dumnezeu sa-i fie alaturi!
Curaj Corina, curaj!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:
Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Sanatate multa, Corina si curaj !
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Insanatosire grabnica, Corina, curaj si putere!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

ANALIZE DE RUTINA CARE POT SALVA VIATA UNEI FEMEI
(articol din ziare.com)

Analizele de rutina pot identifica o posibila afectiune inca din faza incipienta. In cazul femeilor, exista patru examene medicale obligatorii care le pot chiar salva viata.

"Fiecare om trebuie sa isi faca un set de analize obligatorii cu regularitate. Nu exista niciun motiv pentru care acest lucru trebuie amanat, pentru ca, daca exista probleme, ele vor fi evitate inca din faza incipienta", a spus medicul Donnica Moore, citat de Webmd.com.

Examen cardiac

Bolile de inima afecteaza sute de mii de femei anual. Cazurile de infarct sunt mai numeroase chiar decat cele de cancer, in cazul femeilor. Medicii recomanda, pe langa un examen cardiac de rutina, si adoptarea unui regim alimentar si de viata echilibrat.

"80% dintre aceste afectiuni pot fi evitate daca ritmul de viata si alimentatia sunt atent controlate", a spus cardiologul Marianne J. Legato.

Medicii recomanda analize complete la sange, pentru a vedea care este nivelul colesterolului, precum si electrocardiograma, care indica activitatea musculara a inimii.

Mai mult, in cazul persoanelor cu diabet, riscul aparitiei bolilor de inima este major. Tocmai de aceea, daca in familie exista cazuri de diabet sau persoana in cauza este supraponderala, atunci se impune un examen medical complet.

Testul Papanicolau

Inca de la varsta de 21 de ani sau dupa trei ani de la inceperea activitatii sexuale, medicii recomanda femeilor sa isi faca testul Papanicolau.

El consta intr-o proba de celule recoltata de pe suprafata colului uterin, pentru identificarea celulelor cervicale atipice, care se pot transforma, dupa 10 sau 15 ani, in celule canceroase.

Medicii recomanda femeilor sa isi faca acest examen pana la varsta de 30 de ani, pentru ca orice posibila afectiune sa poata fi tratata in timp util.

Odata cu testul Papanicolau, ginecologii recomanda si analizele pentru detectarea virusului papiloma uman (HPV), responsabil pentru aparitia negilor genitali.

Mamografia

Femeile de 40 de ani trebuie sa isi faca o mamografie o data la doi ani. Mai mult, daca exista cazuri de cancer la san in familie, mamografia devine obligatorie la 10 ani dupa ce acel membru a fost diagnosticat pozitiv.

La 50 de ani, mamografia devine obligatorie anual, recomanda medicul american Phyllis Greenberger. "In multe cazuri cancerul de san poate fi tratat, iar multe femei nu stiu acest lucru. Tocmai de aceea se impune un examen medical regulat", a mai spus Greenberger.

In primul stadiu de dezvoltare al cancerului la san, 97% dintre cazuri sunt vindecabile.

In cazul femeilor de 20 si 30 de ani, palparile sunt cele mai indicate, iar o data la trei ani medicii recomanda o mamografie.

Sensibilitatea pielii

Inca de la varsta de 18 ani, tinerele trebuie sa isi faca testul anual de sensibilitate al pielii. Aceste analize determina cauza aparitiei petelor rosii, frecvente la majoritatea femeilor.

Examinarea pielii poate fi facuta de fiecare femeie, acasa, acordand o atentie sporita degetelor de la maini, de la picioare si axilei.

Cazurile de cancer la piele pot fi astfel evitate, iar analizele regulate pot preintampina o afectiune, care poate fi uneori fatala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

Madalina, mami de Ioan si Ioana, te rog, da-ne de stire despre Corina!!! Dumnezeu s-o ocroteasca!!!!!!
pupici la gagici!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Trimitem un gand bun si o rugaciune catre Corina!Multa putere sa ai,fata frumoasa!


Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Madalina,cum se mai simte Corina?

E in continuare in rugaciunile noastre.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Bine v-am gasit!
La sapte zile de la prima interventie a mai suportat una de urgenta pentru ca a singerat abundent pe unul din tuburile de dren,chiar pe 21,de Sfintii Constantin si Elena.
Acum este acasa de ieri.Am fost aseara la ea.A fost prima vedere a noastra in care nu am gasit cuvinte,pur si simplu.Am strins-o in brate,m-am abtinut sa nu pling caci nu de lacrimile mele are ea nevoie si....si am tacut.A tacut si ea o vreme apoi nu a spus decit ca o doare,ca vrea sa capete putere,sa se intremeze si sa faca alte sedinte de citostatic care mai sint necesare,ca poate va fi bine in final,ca este speriata mai ales ca doua persoane s-au stins linga ea in spital...
E complet dependenta de o alta persoana care sa o ajute sa se intoarca in pat,sa o spele,sa o ajute sa manince,sa o ajute sa se ridice si sa faca citiva pasi sustinuta,sa-i goleasca pungile colectoare-mai are inca patru tuburi de dren...doua sint de la uretero-stoma,alte doua nu stiu...
Nu-mi pot lua gindul de la ea indiferent cit de ocupata sint,fie acasa,fie pe strada,fie la serviciu.E ciudat ca nu mi-o mai amintesc cind era sanatoasa,o vad in ochi numai asa cum e acum.Si ma doare sufletul.
Nu stiu ce sa va mai spun...Chiar nu stiu.
Dumnezeu sa fie linga ea,din tot sufletul ma rog pentru asta.

Va pup pe toate,sa ne bucuram de fiecare zi in parte caci este atit de important si sa avem grija de sanatatea noastra.

Ca un fel de paranteza...urita,dar imi biciuie mintea,stiti,imi dau seama ca nu moartea e cea care trebuie sa ne sperie,-e fireasca,face parte din tot ciclul biologic,nu se poate sari-ci drumul pina acolo sa ne sperie,daca este de facut un drum caci se vede clar ca nu toti avem sansa-chiar si asta se pare ca e o sansa!-sa ne stingem repede si usor si la o virsta de 80 plus.Mai m-am gindit la asta dar acum este convingere.


Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput