"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 23
denizel spune:
Atata timp cat directorul scolii iti spune ca religia este obligatorie si ca, daca nu-ti convine, gaseste mataluta alta scoala, este mai intelept chiar sa cauti alta scoala .
Ceea ce face directoarea este un abuz, iar daca Sorana nu are de unde sa aduca o adeverinta in care sa se specifice ca fetita ei studiaza religia in alta parte, cine stie de ce surprize va avea parte.
Sorana, daca lasi fetita la ora de religie, sa nu te astepti ca profu'/profa sa fie grozav de incantat/a de bunele tale intentii.
Pana la urma, va ajunge la lectia in care le va vorbi copiilor despre nenorocirile care se vor intampla ateilor .
capcaunul spune:
Ora de religie se mai poate fenta, dar ce ne facem cu religia strecurata in abecedar?
viviana spune:
Din pacate nu am citit decat din doi in doi pentru ca nu am avut rabdare sa lecturez atatea pagini.
Acel manual incriminat in emisiunile TV si in presa, din fericire, a ajuns cam la 10% din copiii Romaniei.
Aici este vorba de atitudine. Daca parintii s-ar fi uitat cu atentie in manual, apoi ar fi discutat la sedinta continutul lui si ar fi hotarat sa achizitioneze din buzunarul lor un alt manual, care nu costa decat vreo 7 lei, lucrurile s-ar fi schimbat.
Asa, ca parintii ce fac? Asteapta sa vina presa sau televiziunea sa ia atitudine?
Ei parintii, ai caror copii au invatat dupa manualele incriminate nu au fost in stare?
La scoala la fi-mea am avut o o problema in clasa intai la predarea orei de religie. Am luat atitudine in sedinta cu parintii si s-a rezolvat pozitiv pentru copiii. Si nu este de loc greu sa faci acest gest.
Profesoara de muzica ne-a spus ca manualul care le-a revenit copiilor este prost si greoi. Si ne-a sugerat daca vrem sa cumparamn alt manual. Asa ca toti am dat 3,5 lei si am luat alt manual.
Eu mai curand sunt oripilata de atitudinea noncombativa a parintilor.
Acuma, se plang dupa ce raul a fost facut? Inainte unde au fost?
Daca ministerul invatamantului ne spune ca elevii trebuie sa manance rahat noi suntem de acord?
Si una peste alta, religia predata cu cap, cu toleranta si cu echilibru prin povesti si pilde, punand accent pe elemente de cultura generala, nu poate fi decat benefica pentru un copil.
Si inainte de a hotari sau nu daca va lasati copiii la aceste ore, cititi manualul si vorbiti cu viitorul profesor. Va faceti propria parere si apoi actionati.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
quote:
Ora de religie se mai poate fenta, dar ce ne facem cu religia strecurata in abecedar?
Sa ne zica cei care au mila de gazute si de criminalii ai caror mamici nu au fost in stare sa le sadeasca bunatatea in inima, ce vina are bietul balauras ca asa s-a nascut el, carnivor si ca, mamica lui, balaurita, l-a invatat ca e in regula sa papi fetite.
Povestea din abecedar este aberanta si grotesca inclusiv din punct de vedere religios.
addinel spune:
eu ma intreb ce va spune/gandi un copil de clasa I cand il va vedea pe nea gheorghe de la 5 beat critza cum da intr-un catel de exemplu. sau de gasca de baieti de la bloc care schingiuie o pisica in scara imobilului. pe ei de ce nu il pedepseste D-zeu? ca doar lui vasilica i-a tras scara de sub picioare. sau daca nu cumva va incepe sa traga el scari de sub picioare sau sa dea cu pietre in alti copii... ca doar daca D-zeu face asa, el de ce nu? ai gresit, esti pedepsit!
ce le veti spune copiilor vostri cand va vor intreba de ce X sau Y nu a fost pedepsit, asa cum a invatat el la scoala ca se intampla? si ce va veti face daca incepe copilul sa planga de frica sa nu-i fie tatal calcat de masina ptr ca a dormit intr-o duminica pana la 12? vretisa va invatati copiii sa fie cuminti de frica???
nu vreau sa intru in discutii complexe cum ar fi ce se intampla cu ideea de pocainta sau mila si bunatatea lui D-zeu? nu as face fata ptr ca nu stiu sa recit pe de rost versete din biblie :D
si denizel ai grija ca si stampilele alea pe pereti se pedepsesc
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
denizel spune:
quote:
Originally posted by addinel
ce le veti spune copiilor vostri cand va vor intreba de ce X sau Y nu a fost pedepsit, asa cum a invatat el la scoala ca se intampla?
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Addinel, intrebarea asta va fi pt. profii de religie o mana cereasca.
Vor avea posibilitatea sa introduca informatia 'chinurile iadului'.
Aia care scapa pe-aici de capete sparte, picioare rupte si examene picate, vad ei dincolo care-i treaba cu pedepsele...
De aici, nu-i asa, urmeaza firesc lectia despre cum atragem bunavointa divinitatii daca ne chinuim singuri.
Si asa mai departe...
denizel spune:
quote:
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Ei, fii si tu mai ingaduitoare!
Pana acum, doar mi s-a atras atentia ca e vorba de lipsa de respect la adresa mea .
addinel spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Pana acum, doar mi s-a atras atentia ca e vorba de lipsa de respect la adresa mea .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
si ai citit in manual sa vezi cum se pedepseste lipsa de respect la adresa parintilor? aaaaa?
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
blue eyes spune:
quote:
ce le veti spune copiilor vostri cand va vor intreba de ce X sau Y nu a fost pedepsit, asa cum a invatat el la scoala ca se intampla? si ce va veti face daca incepe copilul sa planga de frica sa nu-i fie tatal calcat de masina ptr ca a dormit intr-o duminica pana la 12? vretisa va invatati copiii sa fie cuminti de frica???
a baga frica in copii e mult mai "ieftin" dacat a sta cu el si a-l educa. Si e mai "eficient" a se da vina pe Divinitatea pedepsitoare, decat a arata copilului diferenta dintre bine si rau.
ps. mi se pare mie, sau Romania e pe calea de a deveni ca statele islamice
Hm, mi se pare ca nu mi se pare; pare ca intracolo se indreapta...indoctrinarea inca din gradinita
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
anaisanais spune:
quote:
Originally posted by addinelquote:
Originally posted by denizelquote:
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Pana acum, doar mi s-a atras atentia ca e vorba de lipsa de respect la adresa mea .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
si ai citit in manual sa vezi cum se pedepseste lipsa de respect la adresa parintilor? aaaaa?
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Eu nu am manualul respectiv, asa ca nu am citit. Pot sa presupun ca, daca arati ca esti lipsit de respect pentru parinti, vine o roaba de fier cu roti de otel si te calca( cred ca pedeapsa este pe masura pacatului, iar scara si masina sunt deja arvunite pentru alte pacate!). Mai ramane sa stabilim in cat timp decedezi( poate sa incercam sa ne inspiram din manualele puse la dispozitia fratilor inchizitori intru dreapta invatatura a acestora si intru indreptarea celor strambi in credinta de catre Marele Inchizitor Torquemada?)si ce se intampla dupa......