Hipospadias(5)
Raspunsuri - Pagina 10
CrisAndy spune:
roxana poate ne intalnim acolo, mi ar face o deosebita placere sa te cunosc si pe tine si pe Calin, abia astept sa vorbim, va doresc sanatate si multa fericire tuturor.
CrisAndy spune:
filofteia poate ai mai raspuns la aceste intrebari (scuza-ma daca nu sunt atenta, nu am timp sa ma uit la toate mesajele mai vechi) dar te rog spune-mi de ce Adrian a fost programat asa tarziu la operatie adica la 4 ani, noi ne grabim ca vrem sa se rezolve problema in primii 2 ani si este vreo problema daca se depaseste, ca timp ma refer, aceasta perioada? iti multumesc
nawel spune:
Buna tuturor!
Cristina,Roxana,ma bucur mult ca ati trecut cu bine de operatie si va doresc sa o tineti tot asa si in continuare.multa,multa sanatate puiutilor vostrii.
Noi vom merge la control la Diagnosis ,poate luna viitoare.Oricum nu ne grabim,ptr.ca ne-am hotarat sa facem operatia prin toamna,dupa vaccinul de 1 an.Drept sa va spun, nici eu nu ma simt pregatita sufleteste.Sunt constienta ca nu pot sa aman la nesfarsit momentul asta,dar simt ca e mai bine ca interventia sa aiba loc dupa ce alex va face 1 an.pupici.
roxana c. spune:
Cris Andy, Dana, noi vom ajunge la spital luni pe la 16-17. Am vorbit cu doctorita si ne-a zis sa nu venim mai devreme ca-i aglomerat tare si mai tarziu e mai liber. Voi cand veti ajunge, si daca veti fi acolo, cum va recunosc?
Nu l-am mai vazut cum face pipi de la inceputul saptamanii, maine stau cu ochii pe el, trebuie sa-l prind Of, sper sa ne ajute Dumnezeu sa fie bine pana la capat. Oricum am niste emotii ptr luni.....de nu va spun.
Cristina, ai mai vorbit cu Alina? Ce face?
Nawel, si eu am fost de parere ca e mai bine sa fie putin mai mare, si chiar am avut timp sa ma obisnuiesc cu ideea de operatie, anestezie....Dar totusi gandeste-te si ca fiind mai mic, percepe altfel durerea. Eu am vorbit mult la telefon si pe mess cu Sama, cu Gratiela si cu Cristina , saracele cred ca le-am exasperat cu tz-spe intrebari, unele poate prostesti, altele puse de 7 ori si stiam ce ma asteapta, alfel vei fi socata - cele care au trecut prin asta stiu de ce. Oricine vrea sa vorbeasca cu mine, sa-mi puna intrebari....sa-mi spuna, stiu cum este, am trecut prin asta si orice intrebari imi veti pune....va voi raspunde.
Gata, m-am pus pe scris....opriti-ma!
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
Corina75 spune:
Dragele mele, va pup pe toate si pe piticii vostri, in special pe cei recent trecuti prin chinurile operatiei. Le salut pe mamicile nou venite, fara sa le spun bun venit aici pentru ca subiectul este asa cum este...si as fi preferat sa ne intalnim toate la subiectele de retete de papa...
Am spicuit putin din mesajele ultimei luni, sper ca sunt bine puiutii vostri, Cristina si Roxana.
Nici eu nu am mai intrat, din mai multe motive. Unul ar fi schimbarea, dupa 10 ani, a serviciului, si altul, asa cum bine zicea cineva....e ca mi-e greu sa citesc...Andrei al meu are 3 ani si 4 luni si nu e operat, iar acum e un moment greu ptr mine...
Nu stiu cand vom face si asta, pentru ca trebuie sa o facem, chiar daca pipi face din picioare ok, desi jetul e indreptat in jos, nu e drept..
O sa mai scriu.
Corina si Andrei (24.11.2004)
dana_martie spune:
Roxi, noi nu ajungem maine la control. N-am vorbit cu domnul profesor, ceea ce n-ar fi un obstacol major inteleg de la tine ca este in buc.. dar nici nu m-am organizat in ceea ce priveste plecarea.. Ori mergem saptamana asta intr-o dimineata, sa-l prindem pana intra in operatii, ori lunea viitoare.. sunt ceva mai relaxata acum, au trecut doua luni si jumatate de la operatie. jetul eok, gaura unica n-au aparut fistule..
Asteptam insa cu sufletul la gura vesti despre voi
roxana c. spune:
Tinand cont ca sunt 2 saptamani de cand i-a scos sonda si 3 de la operatie( de fapt miercuri sunt 4), la ce sa ma astept de la controlul asta?
Ce-i va face, il va decalota acum sau mai tarziu?
roxana c. spune:
Nu-i nimeni sa-mi raspunda?
Corina, ai nevoie de curaj mult, parerea mea este sa nu mai amani, tu faci cum vrei, dar va fi mai greu, mult mai greu.
aliflo spune:
Buna fetelor!
Imi pare rau ca nu am mai intrat cam demult dar am avut ceva probleme chiar si cu internetul.Roxana si Cristina ma bucur ca ati scapat si sper sa fie bine in continuare.Dana ma bucur sa aud ca puiul tau este bine si nu au aparut probleme.Vreau sa ii salut pe noii veniti si sper sa treaca cu bine de operatie.Noi am fost la control pe 31 martie cu ne-a zis d-nul profesor, dar din pacate nu era in Bucuresti.Ne-a vazut dr. Andriescu si cu dna dr.Laura si se pare ca nu s-a lipit bine vechiul orificiu(sau nu a fost bine cusut,cu toate ca eu nu am observat sa mai curga ceva pe acolo) si mai trebuie sa intervina dupa cel putin 6 luni de la prima operatie.Oricum o sa mai mergem sa ne vada si d-nul profesor, cred ca pe la inceputl lunii mai, poate nu este cazul totusi.Am reusit cu greu sa-l decalotez ca nu prea ma lasa cred ca s-a speriat.Roxana ca sa iti raspund eu la intrebare, da il va decalota si ii va verifica uretra.Sper sa fie bine !
O sa incerc sa intru ceva mai des sau cel putin sa citesc ceea ce scrieti.Sa auzim numai de bine! Doamne ajuta!
filofteia spune:
Buna fetelor! Numai vesti bune! Eu am fost plecata si saptamana viitoare iar sunt plecata. Sa ne povestiti cum a fost la contorl si daca v-ati intalnit toate trei.
quote:
filofteia poate ai mai raspuns la aceste intrebari (scuza-ma daca nu sunt atenta, nu am timp sa ma uit la toate mesajele mai vechi) dar te rog spune-mi de ce Adrian a fost programat asa tarziu la operatie adica la 4 ani, noi ne grabim ca vrem sa se rezolve problema in primii 2 ani si este vreo problema daca se depaseste, ca timp ma refer, aceasta perioada? iti multumesc
Cristina, cand am fost noi pe la doctori, toti spuneau ca trebuie operat dupa 2 ani jumatate.
Uite aici o bucatica din povestea noastra:
quote:
Prima data (6 saptamani) am fost la dr. Tranca la Grigore Alexandrescu, care ne-a spus ca are orificiul prea mic si trebuie operat de urgenta. Doctorii nostrii au spus sa nu ne grabim si ca sa cere o a doua consultatie.
A doua oara (3 luni) am fost la dr. Pesamosca, care este cel mai renumit in astfel de malformatii din tara si recunoscut si afara. Doctorii nostrii au spus ca la el pentru diagnostic corect, dar de operat mai vedem unde pentru ca din pacate Dr. Pesamosca nu mai opereaza. S-a pus diagnosticul, gaurica era undeva la mijlocul penisului,care este si curbat. I-a facut dilatare de uretra pe viu ca sa vada daca poate face pipi, dar Adi si-a revenit repede… dupa 5 minute nu mai plangea. Ne-a spus ca sunt necesare 2 operatii, una pentru indreptare si alta pentru refacerea uretrei si sa revenim dupa 2 ani, asta daca nu apare ceva.
A aparut pe la un an... datorita HS avea si o fimoza urata si smegma de adunase sub pielicica si facuse niste umflaturi.... Ne-am speriat ingrozitor am fost la dr.Pesamosca, l-a decalotat si am plecat acasa fericiti ca a fost numai atat. Ne-a spus sa revenim dupa 2 ani jumatate.
Foarte important toti medicii nostrii au spus ca nu este bine sa-i faci copilului anestezie generala inainte de 2 ani daca nu este o urgenta ca nu are sistemul nervos maturat.
Asa ca la 2 ani am fost la dr. Lascar, marele chirurg estetician pe care l-ai vazut cu siguranta la televizor. Acesta a spus tot 2 operatii si sa venim dupa 2 ani jumatate. Cand avea 2 ani jumatate am avut 2 decese in familie la trei luni diferenta si am hotarat ca nu mai suntem in stare psihic si fizic sa trecem si peste o operatie.
Asa ca am revenit la dr. Lascar la 3 ani si 4 luni, care ii spusese cumnatului meu, medic in acelasi spital sa venim pentru internare. Cand am intrat l-am intrebat cand are de gand sa-l opereze ne-a spus ca poate luni - marti... era joi... I-am spus ca un copil nu poate sta atat in spital, iar dumnealui ne-a spus ca daca nu ne convine sa venim alta data.
Tot de la medicii nostrii stiam de dr.Basca, renumit si dumnealui de altfel pentru astfel de operatii, mai citisem si pe net ca este urolog, asa ca i-am spus sotului meu... tot suntem in Bucuresti hai sa mergem si la dr. Basca sa vedem ce program are. Aveam consultatii in acea zi peste vreo 2 ore. Am luat bon de ordine, am stat la o coada imensa si l- a vazut. Acum stiam deja multe despre operatie si altele... L-am intrebat in primul rand daca face ambele operatii intr-una,pentru ca asa se face afara. Surpriza... a spus ca da. A spus ca merge pe o singura reparare ca sa streseze copilul cat mai putin. L-am intrebat ce se intampla daca nu-l operam si ne-a spus ca este musai ca sa poata avea copii. Si ce crezi... ne-a facut foaia de internare si ne-a spus sa venim duminica ca il opereaza luni. Si asa am facut.
Cand am ajuns acasa prima data am dat telefoane... mai voi ce spuneti ca uite ce am facut noi... si a venit de la medicii nostrii un alt argument forte... Dr.Basca are o echipa de anestezisti foarte buna.