Imi doresc oameni normali

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Eu sunt de acord ca sunt unii care au luat-o razna....am vazut de multe ori mame/tati care isi bat copiii in parc din tot felul de motive, pretexte...tipa, urla si ele si copiii, pentru imbunatatirea atmosferei generale...si nu ma astept sa mi se dea locul sau sa fiu lasata sa cobor (macar) din autobuz...

DAR, de unde pana unde e "normal" pt un copil de doi, trei ani sa imparta jucariile? e ca si mersul, vorbitul, e normal cand se intampla natural.... de unde pana unde in parc totul devine bun comun...daca eu ies in parc, cu bicicleta mea, i-o dau si unui necunoscut sa se plimbe? ca asa e normal si pt ca am invatat asta la groapa cu nisip acum nu stiu cati ani? cati dintre noi se vad in situatia asta? nu ma consider egoista, sunt in stare sa impart orice, dar cu cine vreau eu, nu obligat fortat cu cine se arata interesat! si asta as vrea sa invete si copilul meu...
de ce pe timpul meu, pe nervii mei si ai copilului, pe jucariile lui (la urma urmei ori sunt ale lui, ori nu) trebuie sa urle copilul ca i-a luat Andrei tractorul, sau lopatica sau mai stiu eu ce batz cu care el se juca atunci...si unora sa li se para "anormal" ca un copil sa fie frustrat din motivul asta... si eu care as fi frustrata daca mi-ar lua cineva geanta sa se plimbe putin cu ea....ce naiba ca doar mi-o aduce inapoi...
ma rog, am si eu un off...si o frustrare

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pisicutza, la faza cu stersul masutei...cred ca mai bine era sa ignori!! sa nu ai surprize sa-ti stearga totul prin casa cu lapte, suc sau alte alimente:))) cand ai zugravit ultima data??:)))

alexutza aproape 5 ani +si 33+ Teodor Mihai
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

pisicutza, il lauzi frumusel ca a facut bine ca a sters masa, dar ii explici frumos ca bluza lui este pentru altceva, ca e o haina si alta data sa ia o carpa sau un servet(ii arati tu ce folosesti si de unde sa ia) ca sa stearga masa. Sunt sigura ca va intelege si data viitoare chiar va fi de ajutor .

Eu m-am oripilat citind fazele de aici....

Ah, inca ceva: saphir problema cu impartitul jucariilor tine de psihicul varstei, nicidecum de educatie. In jur de 2-3 ani nici un copil nu vrea sa imparta cu nimeni nimic, dar crescand se schimba problema. Probabil ca sunt si copii exceptii, dar majoritatea e cum am scris mai sus.
In legatura cu scuturatul pantalonilor...lasa copilul sa se tavaleasca linistit, daca i-ai vedea aici cum arata dupa o tavaleala intr-o zi ploioasa(si muuuulte sunt asa) prin nisip...pana si caciulitza e plina de nisip! Dar Silvia e asa de fericita, incat spalatul acelei cacilite imi face chiar placere. Si apoi masinia de spalat spala hainele, ca doar nu am luat-o sa someze, nu? Chiar nu ti-ai vazut copiii fericiti ca s-au murdarit, ca au putut tropai in balti si sa se stropeasca pana la genunchi? Eu tropai impreuna cu ea , acum probabil ca la faza asta in fata ta, eu sunt "anormala"? Ei si ce, macar mi-am vazut copilul fericit!

Mi-am adus si eu aminte de ceva ce ma indigna in Ro...mucurile de tigari din nisipul de joaca al copiilor....

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Dar voi nu va jucati cu copii vostri ,nu le acordati atentia lor ....cand si cum aveti timp sa vedeti atatea lucruri pe care le fac sau nu le fac cei din jur?

mai destindeti-va un pic si mai lasati analiza deoparte..ca nu sta lumea in loc daca x-ulesca ii scutura sau nu panatalonii lui fiu'sau.
Problema incepe cu voi.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pisicuta, ma bucur sa te regasesc!
Exact aceleasi lucruri le-am observat si eu in Romania.
Ca sa generalizez, aici parintii isi lasa copiii sa se murdareasca (a se citi sa se joace in voie), toti ii incurajeaza sa imparta jucariile. De fapt nu de putine ori vad copii care merg pe trotineta copiilor mei, in timp ce copiii mei sint ocupati cu cine stie ce lopatica a altui copil.
De cind ne-am mutat aici nu prea folosesc mijloacele de transport in comun. La NY mergeam mult cu metroul, inclusiv cind am fost gravida. Cind era clar ca sint gravida nu tin minte sa fi fost data sa nu-mi ofere cineva locul. Inainte (cind aveam mai mare nevoie!) - mi-a fost odata foarte rau si cind m-am gindit ca mai am un pic si lesin am apucat sa cer un loc cuiva, la intimplare. Omul s-a ridicat imediat.
Exceptii sint, ca peste tot. Dar in Romania am vazut/auzit deseori copii injurati, batuti, parintii fumeaza in mod frecvent la locul de joaca. La NY mai fumau cite unii in parc, dar mai la o parte (multi emigranti!). De cind ne-am mutat aici mergem frecvent la locul de joaca si desi mi se pare ca in TX sint mai multi fumatori, n-am vazut pe nimeni niciodata sa fumeze in parc. Si nu, nu e interzis!
PS Pentru cei care vor sari sa critice, astea sint observatii din experienta mea. Nu ma intereseaza sa trag pe cineva de urechi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by principe

Dar voi nu va jucati cu copii vostri ,nu le acordati atentia lor ....cand si cum aveti timp sa vedeti atatea lucruri pe care le fac sau nu le fac cei din jur?

mai destindeti-va un pic si mai lasati analiza deoparte..ca nu sta lumea in loc daca x-ulesca ii scutura sau nu panatalonii lui fiu'sau.
Problema incepe cu voi.

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Nu, nu ma joc cu copiii cind iesim in parc. Doar daca isi manifesta ei dorinta. Este timpul lor, socializeaza cu alti copii. Eu intervin doar daca e nevoie neaparat. E timpul lor liber, nu trebuie sa stau in sufletul lor cit e ziua de lunga! Sa ma dau si eu pe tobogan?! Se rupe!
Altfel n-am ce sa caut acolo, ca nu le scutur pantalonii! Merg la spalat cind ajungem acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Apropos de faza cu scuturatul pantalonilor dupa fiecare miscare a copilului: nu pot sa inteleg cum poti avea pretentia sa te intrci cu copilul impecabil de curat dupa cateva ore la locul de joaca. Voi nu v-ati murdarit niciodata cand erati mici?
Cat despre treaba cu normalitatea ca un copil sa STIE sa isi imparta jucariile, pai este chiar relativa. Poate ca el stie, dar nu vrea! La asta v-ati gandit? Este dreptul lui sa aiba simpatii si antipatii printre ceilalti copii, asta nu inseamna ca e needucat.
Din punctul de vedere al purtarii adultilor fate de copii, locuiesc intr-o tara "ideala". In sensul ca toti copiii se bucura de atentia si grija adultilor, chit ca se cunosc sau nu. La locul de joaca sunt lasati sa se "desfasoare", fara sa se tot strige dupa ei sa nu se murdareasca, sa nu interactioneze cu altii care sunt mai murdari sau sa isi dea sau nu jucariile. Copiii actioneaza conform instinctului lor si pot spune chiar ca sunt fericiti ca adultii le permit sa isi aleaga singuri prietenii sau modul de a se juca. Iar daca situatia devine periculoasa (eu, stiu, le vine sa se catere cine stie pe unde), orice adult aflat in apropiere intervine si nu se supara nimeni ca i-a "ofensat" odorul. Cand e vorba de siguranta copiilor, toti adultii (fie ca au copii la joaca, fie ca nu) se simt responsabili. Si nu am vazut nici un parinte care sa isi altoiasca copilul, indiferent de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

e foarte relativa normalitatea asta! unele lucruri sunt firesti aici: libertatea copiilor, joaca, partajarea jucariilor, altele insa...m-am ridicat odata in metrou sa ofer locul unei doamne foarte in virsta, si s-a speriat femeia...mi-a multumit de citeva ori si m-a salutat cind a coborit; nu am prea vazut lumea sa se ridice in mijloace de transport sa ofere locul, iar barbatii ce se ridica sunt europeni sau arabi imigranti; daca la intrarea in bloc/local dai peste un chinez e in stare sa te impinga bine, sa fie sigur ca intra inaintea ta...alta cultura, alte forme de exprimare;
apropo de maniere (desi putin off-topic), se scuza cu pardon cind stranuta, dar in schimb rigie quebecosii cu gura mare, de ti se intoarce stomacul.

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:
Originally posted by principe

Problema incepe cu voi.

Nu, nu ma joc cu copiii cind iesim in parc. Doar daca isi manifesta ei dorinta. Este timpul lor, socializeaza cu alti copii. Eu intervin doar daca e nevoie neaparat. E timpul lor liber, nu trebuie sa stau in sufletul lor cit e ziua de lunga! Sa ma dau si eu pe tobogan?! Se rupe!
Altfel n-am ce sa caut acolo, ca nu le scutur pantalonii! Merg la spalat cind ajungem acasa.

Nu ,nu ma refeream sa intervii cand copii socializeaza,cand se joaca in grup.
defapt vroiam sa spun ca mai bine sa-si vada fiecare de copilul ei ..fara sa insinueze ca este mai normala decat alta doar ptru ca scutura sau nu panatalonii copilului ...sau eu stiu ce alte fleacuri,
si noi ajungem acasa din parc...ca purceii...dar nimeni nu ma face sa ma simt mai normala sau mai anormala...defapt ma lasa rece ce ar gandi x sau y....defapt aici nu te judeca nimeni,doar daca faci greseli majore intri in colimator.

mamicilor luati-va de crosetatat sau facut goblen,in parc,ca sa nu va mai indispune-ti

Mergi la inceput

Inteleg ce spui. Sint de acord sa ne vedem de ale noastre, dar e greu sa nu observi cind cineva isi maltrateaza copilul. Cit de insensibil sa fii?
Si eu cind am fost in Romania vedeam faze din astea de cite ori ieseam din casa. M-am gindit ca sint eu mai sensibila ca pe aici nu prea am ocazia sa ma intilnesc cu asa ceva.
Imi vine acum in minte o mamica grabita, tira mai mult dupa ea un copil de vreo trei ani. La un moment dat copilul s-a impiedicat si era sa cada. Ea l-a facut cu ou si cu otet, i-a tras vreo doua palme si a continuat sa-l tirasca dupa ea - injurind de mama focului. Cum naiba sa-ti fie indiferent un astfel de gest?

Mergi la inceput