Imi doresc oameni normali

Imi doresc oameni normali | Autor: pisicuta si matei

Link direct la acest mesaj

Da...asta este cea mai mare dorinta pentru mine si mai ales pentru copilul meu. In fiecare zi trebuie sa vad tot felul de oameni...in viziunea mea nu tocmai normali..care actioneaza dupa legile normalitatii de pe la noi. Si ma intrebam eu daca oare asa este peste tot in lumea asta sau numai pe aici pe plaiurile mioritice...raspunsul meu propriu este ca probabil ca nu...dar cine stie....

Pai ieri in parcul de la bloc.... vine o mama cu 3 copii: un baiat si 2 fete. Baiatul clar frustrat si maltratat psihic...nu aveam voie sa faca absolut nimic pentru ca se murdarea..am asistat cum cu lacrimi in ochii o implora(la propriu) nu stiu ce sa faca (nu am auzit exact discutia pe care o purtau...dar cred ca ii cerea sa se joace intr-o casuta cu un aragaz)-dar evident ca nu a avut voie. Apoi a gasit un pahar si clar nu a avut voie sa il atinga...a fost lovit peste maini si pe urma s-a razgandit femeia si i-a ordonat(acesta este cel mai potrivit cuvant) sa arunce paharul peste gard in curtea unei scoli desi parculetul este dotat cu cosuri si unu era fix langa ei...si ii tot repeta " arunca ala peste gard" pana nu m-am mai putu abtine si i-am spus ca ar putea sa arunce la cos ...apoi au trecut la dat pe tobogan...evident fetitele trebuiau sa fie prioritare, baietelul fiind impins, certat, mustrat ca statea in calea fetelor si el evident ca incepea sa planga si sa ridice pumnii ca si amenintare la adresa fetelor....
Ei pe urma a mai venit o mama cu o fetita..asta parea mai normala...m-am si bucurat la o adica. Noi aveam niste jucarii de nisip si fetita a luat lopatica. Evident ca eu nu am avut nimic impotriva...mai mai mult cand Matei a inceput sa planga i-am explicat ca fetita nu ii ia jucaria si sa se joace impreuna...dar mama ei i-a tot spus fetei sa lase jucaria ca este a lui Matei...pe urma au scos si ele jucariile si matei s-a simtit atras...si ...tam tam...mama a stans jucariile imediat ce Matei a pus mana pe ele si le-a bagat in punga desi si fetita ei se juca cu ele. Pe urma a dus-o la tobogan si cum se dadea o data cum ii scutura pantalonii ca sa nu ii murdareasca evident...

Azi mergem la MC sa se joace si Matei cu vestitele bile si acolo mai era o mamica cu o fetita...ei si mamica a intrat in bile sa o ajute pe fetita ei sa se urce pe tobogdanul respectiv si Matei a rugat-o frumos sa il ridice si pe el ca vrea si el...si nici macar nu l-a bagat in seama desi a rugat-o de mai multe ori...cum sa poti fi asa de rau?! Oricum m-am edificat pana la urma cand fetita ei nu mai vroia sa iasa din bile si a scos-o ea cu forza spunandu-i :"fu..ti mama mati"; si cum fetita plangea i-a dat si o palma peste fata si i-a mai spus sa nu mai planga ca o strange de gat

Si zau ca eu nu mai inteleg cum este posibil asa ceva...si nu vreau sa generalizez..dar parca numai peste astfel de episoade dau mereu...peste oameni care vin in parc cu odraslele si incep sa fumeze si sincer ma deranjeaza ff tare si am citit cum este afectat intelectului unui copil de fumatul pasiv..si noi nu fumam si ma intreba daca ar fi ok sa le spun respectivilor parinti sa nu mai fumeze in prezenta copilului, chiar daca este in aer liber..asta nu inseamna ca nu inhaleaza...
ca sa nu mai vorbesc de persoanele care stau fara nici un fel de problema pe scaun in tranvai si te vad ca te chinui cu bb-ul in brate si sa te tii de bara care este cu mult deasupra capului tau...si afiseaza niste ochii umili ca si cand.."as vrea sa iti dau scaunul, dar ce bine e cand stau jos"...dar oricum am invatat lectia...ma duc cu "nerusinare" la scaunul rezervat sa intreb frumos daca nu ne-ar putea fi cedat. Si oricum ceea ce ma mira si mai mult este ca de cele mai multe ori femeile sunt cele care nu cedeaza locul..sigur probabil ca au uitat cat de nasol este sa fii insarcinata si sa mergi cu mijlocul de transport in comun sau cu un bb in brate! si sa nu mai vorbim de lumea care este ff nerabdatoare sa urce in autobuz si desi te este evident ca esti cu bb-ul in brate are deosebita placere sa se urce peste tine...sa te impinga poate poate te dezechilibrezi si cazi cu tot cu copilul sa te inveti minte sa mai mergi cu autobuzul in asemenea conditii..ca asa am auzit eu o "doamna" care o certa pe o tipa insarcina: "ce dracu cauti pe strada cu burta pana la gura, ar trebuie sa stai acasa, nu sa umblii de nebuna; bine ca iti este rau"(tipa se daduse jos din tranvai si vomita...ca probabil ca nu ii cedase nimeni locul, ce naiba)..asta la ora la care lumea se intorcea de la serviciu ca de altfel probabil si persoana care isi permite sa mearga la serviciu insarcinata.

Si poate ca imi veti spunea ca astea sunt niste exceptii...dar zau ca asta este "normalitatea" de zi cu zi din bucuresti...din pacate... si atunci cand citesc aici pe forum de atatea mamici care au o grija deosebita de bb lor ma intreb unde sunt in realitate...ca as vrea sa ma intalnescu cu ele pe strada sa ma simt si eu mai bine, nu ca o anormala ( ca asa ma simt uneori si ma si privesc unele persoane)!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Trist, trist!
Solutia mea a fost sa schimb locatia... Asta dupa ce ani la rand am sperat sa se schimbe ceva.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai cum unde sunt? aici pe forum...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acum vre-o 2 luni am fost la munte cu niste prieteni. Mergem noi la restaurant si intram intrun separeu unde erau 3 mese. Noi cu plozii la o masa, la alta o familie cu o fetita, cea de-a treia masa - libera. Copii nostri (2+2) se baga sub masa libera si se joaca- chiote, rasete, jumuleala - fetita de la masa de alaturi nici nu a indraznit sa ridice privirea din farfurie sa vada ce fac ceilalti...Mi-a fost mila de ea.

Mergi la inceput

good manners!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

quote:
Originally posted by anya

Acum vre-o 2 luni am fost la munte cu niste prieteni. Mergem noi la restaurant si intram intrun separeu unde erau 3 mese. Noi cu plozii la o masa, la alta o familie cu o fetita, cea de-a treia masa - libera. Copii nostri (2+2) se baga sub masa libera si se joaca- chiote, rasete, jumuleala - fetita de la masa de alaturi nici nu a indraznit sa ridice privirea din farfurie sa vada ce fac ceilalti...Mi-a fost mila de ea.

Anya

???? de ce ti-a fost mila de ea ???? nu inteleg.

Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Ptr ca fetita stia sa se poarte intr un restaurant .

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si parintii acelei fetite aveau aceeasi dorinta ca si pisicuta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Ptr ca fetita stia sa se poarte intr un restaurant .

corina mama Ralucai

...si ca sa fiu la subiect, cred ca "normalitatea" este relativa.
Nu ai sus ce ti se pare tie normal.
Din tot ce ai scris tu, m-am simtit "anormala" la faza cu scuturatul pantalonilor. Am mania curateniei si nu mi se pare anormal, asa cum ti se pare tie, sa scutur pantalonii copiilor dupa ce se dau in tobogane si iar sunt anormala la faza cu jucariile: daca copiii mei ar lua o jucarie unui copil si acesta ar plange, mi s-ar parea normal sa ii spun copilului meu sa ii dea jucaria inapoi, sa se linistesc odrasla plangacioasa. Ca sa fiu mai clara, din punctul meu de vedere, nu mi se pare normal, ca un copil sa nu stie sa imparta jucariile cu alti copii.
Asa ca , care este normalitatea despre care vorbesti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din pacate, ma tem, ca vei ramane doar cu dorintza!!! pt ca oamenii s-au inrait atat de mult!!! luni ma duceam la spital la analize si voiam sa cobor din tramvai si o cucoana de vreo 40 de ani ma impingea ca disperata pe scara, sa nu cumva sa ramana ea in tramvai...i-am zis sa nu impinga ca sunt gravida si ca voi cobori si a inceput sa zbiere ca de unde sa stie ea ca sunt gravida ca eram cu spatele la ea!! imi venea sa-i schimb directzia!!! acum 2 luni, eram in metrou si ma luase lesinul de la "parfumul" de primavara care adia nestingherit si se eliberase un loc, era si rezervat, ca numai in fatza lor ma postam, poate se intzelegea aluzia....si s-a repezit unul sa stea el. l-a luat colega mea de guler si el a inceput sa zbiere:"dar am lasat-o eu bortzoasa???"
da, sunt oameni de 2 lei....dar ec te faci cand ii ai sefi sau colegi??? ca mie mi-au scos ochii sefutza mea si cu inca o colega,care se dadea "adjuncta" ca as face bine sa ma duc la analize si la echo dupa orele de program....!!! asta in conditiile in care le spusesem clar ca am dreptul legal la 16 ore lunar sa merg la investigatii si oricum nu am "lipsit" niciodata mai mult de 5-6 ore pe luna!!! si ce analize se fac la ora 17??? glicemia cumva??. mai aveam si declaratie de la medic ca are program de lucru numai pana la ora 16... cand am intrat in medical pt ca aveam internare ambulatorie cu tratament de 2 ori pe zi, au zis ca mi-am aranjat eu cu dr., ca sa nu mai merg la munca...mi se face sila, dar ce rezolv???
sa-ti mai zic ca m-am luat rau de tot cu o ruda apropiata a mea, ca de cate ori mergeam la ei sau ei la noi isi aprindea o tigara, stiind ca sunt gravida si ca oricum urasc fumul??? i-am zis ca daca nu-si arunca tigara voi vomita pe el...si s-a suparat tareeeee. apoi a venit la mine mirosind cumplit, a salahor si i-am sugerat sa-i dau un tricou de la sotz si un deodorant si s-a ofuscat si a plecat trantind usa si zicandu-mi ca nu mai calca pe la mine acasa...
si lista continua....bafta! si eu as vrea sa poti schimba ceva....dar din pacate cred ca nu ai sanse...

alexutza aproape 5 ani +si 33+ Teodor Mihai
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

saphir te-ai gandit cum ar fi ca dupa fiecare miscare a ta cineva sa iti scuture pantalonii, fusta etc? crezi ca ar fi placut? Tu poti sa tii la curatenie, asta nu mi se pare anormal...dar de ce sa chinuim niste fiinte care nu inteleg nici pe departe ce este aia curatenie si de nu ar trebui sa se murdareasca..pai daca se murdareste nu il mai duci la locul de joaca si il duci la locuri de joaca de interior unde nu are unde sa se murdareasca..si daca se murdareste ce? Nu exista masina de spala, dero? Sau macar sa ii imbracam cu cei mai rapanosi pantaloni de care sa nu ne pese..nu este mai usor asa si pt parinti si pt bietii copii care vor numai sa se joace si ei in liniste?!
Si legat de impartitul jucariilor...alta chesti ff greu de realizat de catre un copil a carui viata in primii ani graviteaza numai in jurul propriului meu..impartirea jucariilor cu alti copii nu tine la inceput de educatie..degea ii explic eu din minut in minut ca trebuie sa imparta jucariile cu alti copii ca la primul incident tot numai pentru el o sa vrea sa pastreze jucariile. Si oricum mama respectiva tot spunea ca este jucaria lui Matei inainte ca el sa inceapa sa planga sau ca macar sa vada ca i-a fost luat jucaria..probabil ca asa i se parea ei normal...sa nu imparta copilul jucariile cu nimeni..ceea ce s-a si vazut prin actiunea ei de a ascunde jucariile in momentul in care a vrut si Matei sa joace cu ele...

Ariel...da intr-adevar oamenii sunt foarte foarte rai...si sincer nu cred ca se poate da neaparat vina pe tranzitie...la mine in sud oamnii sunt rai prin definite..si poate ca asa este si pe aici prin Bucuresti...

Donia din pacate sau din fericire si noi tot la varianta asta ne gandim, numai ca uneori ma tot gandesc daca dau si prin alte parti de aceleasi probleme? ce fac atunci?!

Si acum ca si distractie...copilul meu tocmai a sters masuta lui cu laptele pe care trebui sa il bea, dar este foarte fericit pentru a facut o fapta buna: a curatat masa. Acum vine intrebarea ce este normal de facut? sa il cert sau sa il felicit ? Raspunsul meu este ca l-am felicitat pentru lucru bun pe care l-a facut si daca as fi facut contrariul nu as fi obtinut decat o mare confuzie in capusorul lui: nu este bine, normal sa faci curat, sa cureti masa..si atunci daca el a facut asta de ce l-am certat?!

Mergi la inceput