Imi doresc oameni normali

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

cele care ati raspuns cu atata furie probabil ca faceti parte dintre acele mame care si aduc copiii raciti in parc,fara sa va pese ca se pot imbolnavi alti copii...la noi in oras nu se fac tratamente pt copiii bolnavi de cancer sau de leucemie,iar parcul in care era cris cu sotul e chiar vizavi de spitalul judetean,unde sunt internati si copii cu raceli,enteroviroze,boli nu grave,dar contagioase.
sa inteleg ca ar tb sa mi expun copilul,doar pt a da dovada de sensibilitate?
anya,stai linistita ca stiu sa disting urme de varicela in sensul de semne lasate de pustule cu eruptie in toata regula...

NATASA,eu nu am vb de copii carora le curge nasul,vorbeam de cei care tusesc pana nu mai pot,de cei cu febra.de ce va place sa interpretati asa cum vreti voi?

AMAYARABELLA ,ca sa ti raspund in aceeasi maniera si mie mi se face sila atunci cand vad ca unele persoane nu stiu sa scrie corect romaneste,dar dau sfaturi altora.vezi ca tb sa combati mesajul si nu persoana .
si nu,nu am spus ca tb sa izolezi copiii raciti,dar nici sa vii cu ei unde sunt si alti copii,fara sa ti pese ca ii poti imbolanavi si pe altii.poate ca mama copilului respectiv tocmai de aia nu l duce la gradinita,pt a l feri de imbolnaviri,din varii motive,pe care nu stau sa le expun aici,de ce tb sa suporte consecintele unor parinti inconstienti?
mai spun o data,e vb de acei parinti care si aduc copiii in parc, copii care sufera de boli contagioase .despre asta a fost vb si in mesajul meu anterior,restul a fost interpretarea fiecaruia,ca sa //dovedim// ce sensibili si plini de empatie suntem noi si vaaai,ce rai sunt alti oameni..pai cum,domne,daca al meu e racit,de ce sa nu raceasca si altii?ce daca mama respectiva poate e insarcinata si tintuita la pat cu riscul major de a pierde sarcina si nu poate avea grija de un copil care atunci cand e bolnav nu mai doarme toata noaptea si refuza sa mai manance ceva?//las o domne,cine a pus o sa faca copii,nu?//
am zis de atatea ori ca n o sa mai scriu la astfel de subiecte,pt ca de fiecare data se gaseste cineva care sa mi rastalmaceasca cuvintele si sa stie mai bine decat mine ce am vrut sa spun...

26+cu bebe codrin si mami de cris

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Monalac poate ca ar trebui sa schimbi parcul..daca acela este exact in fata spitalului a fost poate facut initial pentru ca sa iasa si copii internati putin, nu?!

Oricum foarte multe boli, intre care si raceala, sunt transmisible cu mult inainte sa apara simpomele vizibile-tuse, nas curgand, febra-poate. Nu te gandesti ca treci cu bb pe strada si ia virusul de raceala? Si in plus varicela este contagioasa pana sa iasa bubele, in Germania spre exemplu sunt primiti copiii la gradinita cu bube pe ei tocmai pentru ca se considera ca din acel moment nu se mai poate face nimic...nu mai este contagioasa. Tusea nu este neaparat contagioasa si poate sa fie recurenta sau urme lasate de o raceala....nimic ingrijorator!

Si sincer este un gest de o forate mare cruzime sa smulgi jucaria din bratele unui copil cu atat mai mult bolnav, indiferent de tipul bolii pe care o are.
Si eu am mai vazut parinti care daca alt copil a atins jucaria proprie o pun in sacosa ca sa o sterilizeze acasa... Ma si gandeam..ieri cand eram noi in parca era si o fetita cu mama ei...mai murdare..se vedea ca o duc foarte rau..chiar ma gandeam ca poate sunt din cei care locuiesc la subsolulul blocului(avem niste familii nevoiase) si al meu baietel...desi are dezvoltat simtul proprietatii si de obicei refuza sa dea jucariile altor copii a fost foarte bucuros sa isi imparta jucariile cu respectiva fetita; cred ca a simtit el ca are un suflet bun!

PS: din pacate atitudinea asta sudista a trebuit sa o suport(si parca inca o mai suport; ca si Bucurestiul este in sud ) mai bine de 19 ani si chiar m-a marcat pe viata

Mergi la inceput

PISICUTA SI MATEI ,la noi in oras sunt 3 parcuri mari si late.si nu,parcul nu a fost facut pt copiii care sunt internati,ci pt ca acolo a fost un loc viran si s a putut face un parc mai mare,sg loc din oras amenajat cat de cat,cu leagane,tobogan si groapa de nisip.
ce ar tb sa faca sotul,sa mearga cu copilul de 3 ani in capatul celalalt al orasului,unde mai exista un parc,doar pt ca unor mamici ca tine li se pare normal sa si aduca copiii raciti alaturi de alti copii?oare e chiar atat de greu sa l tii cateva zile departe de locurile aglomerate?
si daca citeai mai bine ai fi vazut ca sotul nu i a smuls nicio jucarie copilului respectiv,crisul meu se plimba cu un tractoras si cand copilul respectiv a venit la tractorul lui cris,cu intentia de a se sui pe el,sotul a observat branula in mana copilului si l a luat pe cris si au plecat mai departe,ca si cum erau in trecere.nu a ranit pe nimeni,te asigur.
cat despre faptul ca bolile conatagioase au si o perioada de incubatie,nu e nevoie sa mi spui,stiu toate astea.dar atunci nu stii,nu ai cum sa previi.asta inseamna ca ulterior,cand stiu clar ca am copilul bolnav,tb sa l aduc in locuri aglomerate,pe motiv ca//oricum,alti copii se pot imbolnavi si altfel,nu neaparat de la copilul meu?//ti se pare o atitudine ok?ai ideee cate gravide au tb sa faca intrerupere de sarcina pt ca mame inconstiente si au adus copilul bolnav de rubeola sau de varicela in locuri aglomerate?chiar era un subiect la //clinica virtuala//despre astea,in care o mama spunea detasata ca ce daca are copilul pojar,parca,ea nu l tine in casa.si cand i s a atras atentia ca s ar putea ca o femeie insarcinata care nu are anticorpii respectivi sa contacteze boala,mamica respectiva a raspuns la fel ca voi//pai asa,putea sa o contacteze si in per de incubatie,cand n am stiut ce are copilul..//
cand a racit prima data crisul meu,avea 10 luni si am fost in parc ,iar un copil mai mare ca el venise sa se joace cu jucariile lui.cris statea in fund,la groapa de nisiop si zgarma cu lopetelele in nisip,iar copilul acela tusea ingrozitor si vedeam cu picaturi de saliva se duceau exact spre gura lui cris.si n am zis nimic,pt ca mi era rusine ,desi mamica respectiva povestea cu dezinvoltura ca baiatul ei e racit,ca a facut nu stiu cate zile de febra si ca acum ii da augumentin.iar pe urma numai eu stiu ce am tras cu cris.

si ai dreptate si eu m am saturat de atitudinea asta sudista gen//sa moara si capra vecinului//

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

monalac nu stiu unde ti s-a parut tie ca eu merg pe principiul sa moara si capra vecinului. Si in plus deja ma acuzi de lucururi asupra carora nu ai nici cea mai mica dovada ca ar fi adevarate.

Eu nu imi duc copilul bolnav afara si nici la gradinita daca asta inseamna ca ii agraveaza starea. De alftel nici macar o data cand a fost bolnav dr nu mi-a recomandat sa il tin in acasa, mi-a spus numai sa nu il duc la gradinita pentru ca in colectiv se poate agrava, dar afara chiar mi-a recomandat sa il scot putin.

Si acum ca citesc din nou ceea ce spui ma gandesc ca si copilul meu avea branula cand a avut reactia alergica si nici nu vreau sa ma gandesc cum m-as fi simtit daca cineva s-ar fi uitat altfe la noi...doamne fereste ...dar poate copilul respectiv era diabetic si ii faceau zilnic insulina si de asta avea branula... doamne fereste...cred ca mai bine aceasta discutie ar inceta aici ca sunt sigura ca face rau unor persoane.

Mergi la inceput

da,am inteles,copiii cu branula in mana nu sunt niciodata raciti,nu au niciodata enterocolita,ei au intotdeauna cancer,leucemie sau diabet.
hai sa fim seriosi,nu mai dati alta interpretare lucrurilor,doar sa dovediti ca voi aveti intotdeauna dreptate.si daca vreodata am jignit pe cineva care avea copilul bolnav de altceva,imi cer scuze,nu asta a fost intentia mea.dar asta se intampla tot din cauza faptului ca mi s a intamplat de atatea ori sa ma ard,incat acum suflu si in iaurt.
tu spui ca daca ai copilul bolnav nu il duci niciodata in colectivitate pt ca i se agraveaza starea.sa inteleg ca asta e sg motiv.dar la starea celorlalti copii te ai gandit?
si repet pt a nu stiu cata oara,eu n am zis sa l tii in casa,ci doar sa eviti locurile unde sunt alti copii.e chiar asa greu de inteles?

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu stiu ca bolnavii contagiosi nu sunt lasati sa iasa din spital si sa circule liber prin oras cu branula in mana, ei sunt in carantina.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

La cresele din Belgia regula e urmatoarea: febra peste 38 nu are voie sa vina in rest are cu unele exceptii de boli contagioase. Racelile, enterocolitele sunt considerate boli usoare si copiii sunt primiti la cresa (chiar daca este spatiu inchis). Acuma in iarna cam tot timpul ii curge nasul unuia sau altul tuseste. Cei de la cresa fac tratamentul copiilor - aerosol, inhalator, picaturi, antibiotic, orice pica de facut in timpul zilei.
Sa nu scoti afara in spatiu deschis un copil racit sau cu enterocolita nici nu se pune problema. Toti ies.
Astia aici zic ca oricat l-ai feri tot are o perioada de 3 ani de boli, ori ca e cand e mic de tot, ori mai incolo, tot le face.

Zicea cineva de varicela si cresele din Germania. Si aici copiii cu bube de varicela sunt primiti la cresa insa nu din cauza ca nu mai sunt contagiosi (dimpotriva, varicela e contagioasa pana face coaja ultima buba) ci din cauza ca varicela este foarte contagioasa, prin saliva la inceput, chiar cu o zi doua inainte de eruptie si raul oricum a fost facut, toti copiii sunt contagiati deci nu mai face mare diferenta daca cei care au deja eruptia vin sau nu.
La noi la cresa tocmai a fost varicela anul acesta, noi apucasem sa facem vaccinul pe ultima suta de metri si am scapat.

Sanatate la pitici!
Mami de Laura

editez ca am uitat: niste mucisori aparent inofensivi la un copil se pot concretiza in bronsita sau in otita la altii in functie de sensibilitatea fiecaruia. eu nu vad mare diferenta intre muci si tuse, pot fi produse de acelasi virus.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Sunteti exagerate amandoua un pic !
Draga mea Monalac nu am nimic cu tine personal Doamne fereste daca asta ai inteles din mesajul meu nu cred ca ai facut mai multa scoala ca mine(acum da ma refer direct la persoana) ...Stiu cu siguranta ca nu esti singura care gandeste asa ,de aceea am vb la modul general...Pt ca avem pareri diferite nu inseamna ca as avea ceva personal cu tine doar ca pur si simplu nu pot fi de acord cu parerea ta ,asta nu inseamna ca eu am dreptate sau ca sunt mai buna sau mai rea ca tine NU DESPRE ASTA ERA VB ,acest subiect nu cred ca se refera la cat suntem noi de buni si de drepti (poate sunt atat de incuiata incat nu am inteles eu subiectul,dar asta e mai E si oameni ca mine).

Iar daca eu nu stiu sa scriu romaneste nu cred ca este problema ta ...

Eu ma refeream la conceptia aceasta in general ,sincer ma bucur ca nu mai sunt prin parcurile acelea decat foarte rar...

Pisicuta su Matei ,din pacate u vrei ceva ce in romania poate vei gasi peste multi zeci de ani(oameni normali) ,dar bucurate ca poate cand vei fi bunica totul va fi OK si nepotii tai nu vor mai asista la scene ca acestea povestite de tine!

Imi pare sincer rau ca sa ajuns la astfel de discuti de aceea eu ma retrag .

P.S. Imi cer scuze public pt ca nu stiu sa scriu corect romaneste pt ca nu am avut timp sa fac prea multa scoala in viata mea ,dar incerc sa mai exersez aici pe forum daca nu supar pe nimeni

http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg

GAMBATE KUDASI !!!

Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

quote:
Originally posted by monalac

eu nu suport parintii care si aduc copiii bolnavi in parc...chiar ieri cris iesise cu tati cu tractorasul si a venit un baietel cu branula in mana sa puna mana pe tractorul lui cris

Si Amelia a iesit cu branula in vena in parc. Era dupa operatie la picior, nimic contagios, doar ca trebuia sa mai faca antibiotic intravenos cateva zile pentru a evita orice infectie de dupa operatie...

In general normalitatea e relativa oriunde, ce mi se pare mie normal, altuia i se pare anormal si invers. Plus tendinta de a exagera sau a judeca fara a sti detalii...
Chiar si atat de controversata pedeapsa cu bataia.. in timp ce pentru mine e anormal, pentru cineva e chiar absolut indispensabila pentru o buna educare.. si in fata lor eu sunt cea anormala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eminescu mai lipseste de aici, off topic desigur!

- doua tabere ca pe peste tot, alptat jucat in parc educatie, uni sunt smintiti si alti misei!

nu exista adevar, dreptate si modele absolut valabile si universale pentru nika, nici macar pentru normalitate!

PS. Vlad a fost in parc la gradi la zile onomastice chiar si atunci cand i-a curs nasul!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput