FIV de toamna IV
Raspunsuri - Pagina 5
meme spune:
Pia,iti multumesc mult pentru raspuns.Tu de ce ai recurs la fiv?Nu exista alta sansa?Pe mine ma intriga mult aceasta catalogare de "infertilitate din cauze necunoscute" si inca refuz sa cred ca nu se poate altfel.Voi ati incercat stimulari,inseminari,etc.?Ce ma sfatuiesti,sa mai incerc una ,alta,sau sa vorbesc cu dr.Niculescu despre varianta fiv-ului?Ce ma intristeaza este faptul ca din punct de vedere financiar cred ca mi-as putea permite o astfel de interventie abia peste vreun an si jumatate sau chiar doi,timp in care sa sistez orice alta cheltuiala cu tratamente,stimulari,investigatii.Si asta pentru o reusita garantata 20%?Zau ca nu stiu ce sa fac,sunt chiar disperata!
denisa73 spune:
Am scapat pentru putin de stres,a resit sa imi vina putin menstruatia,dar am luat si doua aspirine sa o provoc mai mult,sper sa nu afecteze cu nimic si oricum pana joi se elimina din organism.Joi m-am programat la doctor,sa vedem ce s-o mai intampla si care o mai fi demersul,sper sa imi dea injectiile alea pentru stimulare si sa nu mi-o fi gasit nimic rau care sa ma impiedice.Ma-ti speriat putin cu FIVul vara,banuiesc ca nu e recomandat din cauza caldurii si nicidecum altceva.Nu prea este asa de cald,cu toate ca a cam exagerat vremea a fost putin cam cald pentru Germania obisnuita cu ploile si cu frigul.
ileana spune:
Salut gagici,
Sfinte ce ne-am inmultit...ma gandeam ca-i amorteala ca este lumea in concediu...Fiv DE TOAMNA III nici macar nu l-am mai gasit....
Am citit doar asta.
Sfinte cate am ajuns sa fim...
Denisa unde stai in Germania?
Eu am o amica care sta in Treunreut ( sper ca am scris bine) si a nascut anul trecut...copil Fiv+ICSI...
vA SALUT PE TOATE SI VA DORESC NUMAI BINE...
ileana spune:
Karula,
nu pot sa citesc tot ceeste aici astazi...este de studiat...reman restanta pt. maine...
denisa73 spune:
Stau cam la 50 de Km,de Hanovra.Daca tot sti ca a reusit in Germania sti si cum a fost demersul pentru FIV.Mai exact cate injectii si pana cand se fac.Am inteles ca daca nu se fac ovocite iti face la injectii pana se fac.
Pia spune:
Meme eu pana sa ajung la fiv am incercat tot, in afara insemninarii deoarece n-am nici o trompa buna, dupa laparascopie si operatia clasica trompele s-au infundat iar si sincer s-o iau de la capat cu operatii nu avea niciun sens, asa ca singura sansa a fost FIV-ul si uite ca am facut doua si nici cu asta n-am resusit, asta este viata, inca nu mi-am pierdut speranta.
Eu zic sa mergi la Niculescu si sa vorbesti cu el despre toate sansele, poate mai incerci o inseminare, este o metoda mai simpla si mai putin costisitoare. In privinta FIV-ul numai el poate hotari ce si cum, lasa Meme ca pana strangi banii faci bebel pe cale naturala...mult succes. Daca ai timp cauta sub. "Pia cerere de detalii..." acolo gasesti mai multe informatii.
Eu am ales FIV-ul pt.ca alta sansa nu am si chiar daca ar mai fi nu mai am rabdarea si nici timpul necesar sa tot astept, am deja 38 de ani.
Denisa la noi nu se recomanda FIV vara din cauza caldurii si cica sansele de reusita sunt mai mari primavara si toamna, asta spun doctorii. Multa bafta si tine-ne la curent.
Pupici
meme spune:
Pia,si eu fac 36 de ani in noiembrie,asa ca nici eu nu mai am prea
mult timp.Despre ramasul pe cale naturala,ce sa-ti spun,am crezut si eu ca am ramas singura oara din viata,la 4 luni dupa laparoscopie.Rezultatul a fost un avort spontan dupa 6 saptamani.Atunci mi-am zis: "vezi ca se poate" si am continuat sa sper .Ieri medicul mi-a spus ca s-ar putea sa nu fi fost avort ,ci doar o dereglare hormonala urmata de eliminarea unor bucati groase de endometru si nicidecum a placentei,cum credeam eu si cum a presupus si ea atunci.Inteleg ca ar fi putut sa -mi garanteze ca fusese sarcina doar daca as fi dus la biopsie"halcile de carne "pe care le-am eliminat.Deci s-ar putea ca pana la varsta asta sa nu fi reusit niciodata sa raman insarcinata.Tie ti s-a intamplat vreodata?
ileana spune:
A...stai destul de departe (...asta este pe langa Munchen)...
Nu stiu detalii, pt. ca ei nu prea ii place sa vorbeasca despre asta..
Stiu ca ei i-a reusit din prima, ca a avut pusi 3 embrioni...
Dar o informatie mai buna este sa-ti spun ca Directorul clinicii din Frankfurt este roman.
Este de undeva de prin Timisoara.
Cum vorbim de Germania, poti sa suni si daca te arati interesata poate ajungi la el si-ti explica.
Am citit ca tu ai inceput deja tratamentul....
De ce ai luat anticonceptionale?
Exista pericolul sa faci chisturi la stimulare?
denisa73 spune:
Nu stiu exact de ce mi-a dat anticonceptionale,cert este ca face parte din tratament si ca la toate le da anticonceptionale.Tocmai si pe mine ma cam lamurit Karula,zice ca s-ar putea sa odihneasca putin ovarele inainte de stimulare.Eu zic totusi ca mi-a dat anticonceptionale,pentru ca atunci cand incep stimularea sa se faca mai multe ovocite si sa regleze cat de cat hormonii si ciclu.Asa zic eu dar nu am intrebat sa iti spun exact.Poate joi o sa ma lamureasca putin.
Corina G spune:
Buna fetelor,
Sint noua in acest forum si defapt sint noua in forumurile pe acest subiect...
Sa va spun un pic despre mine:
Ma numesc , am 33 ani si locuiesc in Seattle, Washington cu sotul meu (Adrian) care are 36 ani.
De aproape 2 ani am tot incercat sa facem un bb, fara succes. Am facut zeci de teste si analize si pina de curind am fost catalogati sub "unexplained infertility". Toate testele mele au iesit perfect normale (incl. HSG, o gramada de teste de singe/hormoni, ecografii repetate, etc). Anul asta, am facut si 4 inseminari intra-uterine (eu fiind stimulata pt. ovulatie cu Clomiphene) si tot fara succes. Acum vreo luna doctorul nostru a cerut sa faca o spermograma mai avansata, si anume Morfologia Kruger. Si a iesit numai 1%. (Min. ar fi cam 7%.) Ceea ce inseamna ca avem numai 1% spermatozoizi normali. Restul parametrilor au iesit normali: 31 milioane/ml, motilitatea de 65%, volum de 6 ml.
Evident, in acest caz ni s-a recomandat imediat IVF cu ICSI.
Aici sansele (fiind categorizate dupa virsta femeii) sint cam 40-60% la virsta mea (mai ales ca eu - aparent - nu am nici o problema), dar mie mi-e ingrozitor de frica de nereusita. Cred ca as cadea in depresie totala, daca mi s-ar intimpla asa ceva. Nu stiu cum aveti voi asa tarie!!! (Inteleg ca unele dintre voi ati facut deja 2 IVF). Va invidiez, SINCER!!
Plus, mi-e si frica de toate aceste medicamente... Desi am citit tone de informatii si cercetari si statistici, aceste medicamente de hiper-stimulatie a ovarelor mie tot nu mi se par 100% safe...
Ca sa nu mai vorbesc ca aici costa intre $11-13000 (cu tot cu medicatie). Daca nu resusesti, o iei de la capat. Ei bine, ai si solutia cu cryopreservarea, adevarat, daca ramin ovule fertilizate dupa primul IVF. Dar nu vreau sa ma gindesc inca la posibilitatea de nereusita...
Deci, daca e OK, mi-ar face placere sa fac si eu parte din grupul vostru. Deja m-am coversat pe email cu Anca P. si cu Pia.
Mult succes pt. toate!!!!