Gradinita la 2 ani si 4 luni
Raspunsuri - Pagina 4
andreichitu spune:
primiti si un tatic in lumea mamicilor? am un pui de 2 ani si trebuie sa gasim o cresa (gradinita)! ,,printesa'' nu face la olita,nu vorbeste,nu mananca singura si ma gandesc ca este prea mica poate si datorita lipsei de colaborare cu olita! este o solutie cresa? este importanta ,,socializarea`` din cadrul cresei(la cresa ma gandesc ca invata un pic sa se descurce printre alti copii, poate este bine acum sa interactioneze cu bunatatea si rautatea celorlalti)? bonele pe care le-am vazut in parc nu prea erau interesate de copilul pe care il aveau in grija si il cam neglijau, nu stiu cat sunt interesate in deprinderea copilului in folosirea cuvintelor noi( sa se joace cu ,,printesa``);cu o bona cum stiu cat si cum mananca copilul(am auzit tot felul de povestiri mai putin bune despre bone), iar tot la capitolul bone nu am curaj sa las copilul in grija cuiva care a ingrijit copii mai mari! cresa este locul unde totusi cineva de meserie are grija de copii si are alta experienta in evitarea accidentelor! stau intr-o zona infecta(zona Unirii)unde nu prea este verdeata si o bona ar trebui se se plimbe cu fetita printre masini,ma gandesc la spatiul de joaca pe care il are o cresa! bunicii fetitei inca lucreaza si nu pot sa le spun: trageti pe dreapta si aveti grija de Catinca. simt ca trebuie sa-mi scot copilul de sub un clopotul de sticla unde il tine dragostea parintiilor! cunoasteti o cresa(gradinita)in sector 2/3 ,,recomandata`` unde un copil sa zambeasca si dupa ora 17? sunt cam buimac, nu stiu ce sa fac si nu stiu daca nu este prea tarziu astazi 3 septembrie pentru inscriere !
vilma spune:
Bine ai venit, taticule!
Parerea mea e ca mersul in colectivitate este benefic pentru copil, cu conditia ca educatorii sa fie de calitate, profesionisti, iar locul unde isi petrec copiii timpul sa fie mai presus de orice critica in privinta curateniei.
Cat despre bone, imi pare rau ca ai avut experiente nu prea fericite. Eu nu ma pot plange de bona mea, este o super bona, copilul o iubeste la fel de mult ca pe orice alt membru al familie. In plus, ea ne ajuta si la curatenie, facut mancare.
E drept ca o avem de cand avea Ancuta 5 luni, si am avut timp suficient sa ne obisnuim unii cu altii.
Deci, da, cred ca daca gasesti o cresa unde iti poti incredinta printesa fara grija, just do'it!
Numai bine.
Vilma.
tinatache spune:
bine ai venit, taticule ingrijorat! Iti recomand sa deschizi un subiect separat, poate primesti mai multe raspunsuri.
Pt vilma: ce face ancuta? cum merge la gradi? hai, da raportu' acoalea ca nu te lasam sa respiri!!!
Cristina, mamica cu burtica
iris spune:
bun venit tatic ingrijorat! si da-i inainte , cauta cresa si urmeaza-ti instinctul; si noi ne-am scos fetita de sub "clopot' cam devreme cica, dar i-a prins bine si acum sint necajita ca pentru fetita cea mica nu am sanse de gradi pina la 3 ani...eu zic ca e solutia cea mai buna, m-am ingrozit si eu la vramea mea de fetele tantelor din prac, care pazeau copiii dar nu se jucau cu ei, mai mult ii bateau la cap! cauta o cresa si daca nu arat grozav gindeste-te ca un copli vede altceva si apreciaza altfel ceea ce ein jurul lui
succes, sa ne mai povestesti ce ati facut!
vilma spune:
N-am inceput inca, Cristina, dupa 15 septembrie. Mai avem de facut analize. Ma tot gandesc daca sa-i fac vaccinul antihepatita A. Si daca ar trebui sa incep vreun tratament profilactic impotriva racelilor, sau sa raman numai pe vitamina C. Ah, trebuie sa-i dau si Vigantolul....oooff, o gramada de treburi!!!
Va pup si nu uit sa dau raportul.
Promit.
dddd spune:
tinctura de propolis- antibiotic natural, creste imunitatea la raceli si mai e buna si impotriva giardiei, creste pofta de mancare. am folosit pentru giardia si ne-am lecuit air acum ca vine toamna vreau sa incep sa-i mai dau. de cateva saptamani a inceput sa manance si miere. sanatate! si succes la gradinita!
korinna spune:
Vilma,
sa stii ca nu e prea devreme.Mihai a mers la camin de la 2,9 luni.Mai greua fost ca nu prea vor astia de la camine siu gradinita sa-i ia inainte de 3 ani,ca ei au pb cu ei.Cum ar fi la tine cea cu stersul la poponeatza.Insa uite..la Mihai la camin ii stergea acolo fara probleme.
Pt ea e mai bine sa se invete cu colectivitatea.Mihai era ca speriat de bombe inainte.Apoi s-a dat pe brazda.La inceput a fost mai greu ca plangea dupa mine:"vreau la cooorinnnaaa"..si statea la geam..ca si copii aia de la orfelinate.
Intr-o saptamana i-a trecut
Acum te intreb la ce anume vrei sa o dai:la camin(pana la ora 5 seara),sau la gradi(pana la 12)
Mihai a fost la un camin Step by Step la mine in micro 19,la carte era batalie sa-ti inscrii copilul.Cu mari interventii am reusit.Noroc ca mami lucreaza la primarie si ca mai au si ei nevoie de una ,de alta.
In grupa la Mihai erau copii din toate cartierele adusi.Era chiar si fetita patronului de la Alex& Comp....si multi altii.A fost o grupa foarte buna
Dotarile sunt excelente:tv color,,masina de spalat atomata care le spalalenjeria de pat,covoare plusate pe jos,ore de engleza,de dans,si mai ales programul step by step
Hai ca sa nu-ti mai impui capul cu toate astea..e super
daca vrei detalii..ma poti suna cand vrei tu!!!
sanatate lui Ancuta,la bb putzos cel mititel si tzie!!!
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457
iileana spune:
[quote]Originally posted by dddd
tinctura de propolis- antibiotic natural, creste imunitatea la raceli si mai e buna si impotriva giardiei, creste pofta de mancare. am folosit pentru giardia si ne-am lecuit air acum ca vine toamna vreau sa incep sa-i mai dau. de cateva saptamani a inceput sa manance si miere. sanatate! si succes la gradinita!
Cum se administreaza tinctura de propolis?
Dar IRS 19 - spray nazal o fi bun?
MADE spune:
Si baietelul meu are 2ani si 9luni si a inceput cresa (astazi a fost a doua zi).La o gradinita il primise initial (ceva mai scumpa -e adevarat) dar din pacate gradinita s-a inchis.Apoi nu am mai gasit nici o gradinita la care sa-l primeasca deoarece trebuia sa mearga singur la toaleta.Am crezut ca e mai bine sa-l dam la cresa si pentru o "socializare" mai buna si ca sa scapam de problema "cine sta astazi cu copilul" (copil care are vreo 3 "mamai si tatai" ).Asa ca am hotarat sa-l dam la cresa (de stat-curatica dar cam darapanata).
Problema e ca nu stiu daca o sa-i priasca.Asta o sa o vad mai tarziu si ma tem sa nu cumva sa fie prea tarziu si sa-l afecteze cumva.
Si apoi de unde stiti cat de bine sunt ingrijiti si educati?
Asa ca noi incercam dar sincer sa fiu eu unul am inima stransa.Ce pot sa fac ?
Jackie spune:
Pt. Made,
din cite spui, conditiile nu sint chiar grozave
Referitor la temerile tale, cred ca te vei lamuri curind cum e tratat.
Incearca sa-l tragi de limba cit mai mult despre ce a facut acolo, ce a mincat etc. Si cred ca ai putea incerca sa vii sa-l iei mai devreme ca sa le iei prin surprindere. Eu am oroare de gradinitele urite, mohorite, inghesuite si am refuzat sa duc copilul intr-un astfel de loc tocmai de teama unor efecte pe termen lung.. Eu zic sa ai rabdare sa vezi cum se adapteaza copilul si, la o adica, cred ca il vei putea muta fara probleme cind se rezolva si problema cu WC-ul.
Mult succes!