In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Dumnezeu nu ne-a chemat la El ca sa ne binecuvinteze neaparat pamanteste .In primul rand el vrea sa ne daruiasca mantuirea , salvarea de pedeapsa pacatelor.De aceea sa cautam sa inlaturam nemultumirea din viata noastra , pentru ca in viata pamanteasca obtinem doar permisul de a beneficia de o viata alaturi de Domnul Isus.

Gand:

Alege-L de fiecare data pe Isus , ca sa un om dupa inima lui Dumnezeu.Fiecare "alegere" , reflecta de fapt cat locuieste Dumnezeu in inima ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

O vizita din partea lui Isus

Ruth s-a dus sa-si verifice cutia de scrisori si nu avea decat o scrisoare. A luat-o si s-a uitat la ea inainte sa o deschida, apoi s-a mai uitat o data.
Nu avea nici un timbru, nici o stampila, doar numele ei si adresa. Si a citit scrisoarea:
Draga Ruth,
Voi fi prin vecinatatea ta sambata dupa amiaza si as vrea sa trec sa te vizitez.
Cu dragoste, mereu, Isus
Mainile îi tremurau când a pus scrisoarea pe masă. "De ce ar vrea Domnul sa ma viziteze? Nu sunt o persoana importantă. Nu am nimic de oferit."
Cu găndul acesta, Ruth si-a amintit de sertarele ei goale din bucătărie. "Oh, Doamne, chiar nu am nimic de oferit. Va trebui sa fug până la magazin să cumpăr ceva pentru cină." Si-a luat geanta si a numărat ce avea înăuntru. Cinci dolari si patruzeci de centi. "Ei bine, pot să cumpăr mâcar niste pâine si ceva gustare rece."
Si-a aruncat haina pe umeri si a iesit in graba pe usa.
O pâine, un sfert de kilogram de sunca de curcan, si o cutie de lapte ... i-au lăsat lui Ruth impresionanta sumă de doisprezece centi cu care sa se descurce până luni.
Cu toate acestea, s-a simtit bine pe când se îndrepta spre casă, cu ofrandele ei sărace îndesate sub brat.
"Hei, doamnă, ne puteti ajuta?"
Ruth fusese asa de absorbită de planurile ei pentru cină, ca nici nu a observat două siluete zgribulite pe alee. Un bărbat si o femeie, amândoi îmbrăcati aproape numai în zdrente.
"Doamnă, io n-am de lucru si stau cu nevastă-mea pe străzi, da’ vezi, s-a făcut frig si ni s-a făcut cam foame. Dacă ne-ati putea ajuta, doamnă, tare ne-am mai bucura."
Ruth s-a uitat la ei amândoi. Erau murdari, miroseau urât si – sincer – era sigură că ar fi putut găsi ceva de lucru, dacă chiar ar fi vrut.
"Domnule, as vrea să vă ajut, dar si eu sunt o femeie sărmană. Tot ce am sunt câteva felii de suncă si putina pâine si am un oaspete important la cină în seara asta si plănuisem să-L servesc pe El cu ce am."
"Păi... bine, doamnă, vă înteleg.... Multumesc oricum."
Omul si-a luat nevasta de umeri, s-a întors si se îndrepta spre capătul aleii. Pe când îi privea cum se îndepărtează, Ruth simti o strângere de inimă cunoscută.
"Domnule, asteptati!" Cei doi s-au oprit si s-au intors, pe cand ea fugea spre ei pe alee. "Uite, luati voi mancarea asta. O sa ma gandesc eu la altceva cu care sa-mi servesc oaspetele."
Si le dadu punga eu cu cumparaturi.
"Multumim, doamna. Multumim tare mult! "
"Da, multumim!" raspunse si nevasta omului, iar Ruth isi dadu seama ca tremura. "Stiti, eu mai am o haina acasa. Ia-o dumneata pe asta." Si Ruth isi descheie haina si o puse pe umerii femeii. Apoi, zambind, se intoarse si pleca spre casa... fara haina si fara nimic cu care sa-si serveasca oaspetele.
"Multumim, doamna. Multumim tare mult! "
Pana ajunse la usa casei ei, Ruth era aproape inghetata si tare ingrijorata. Domnul venea in vizita la ea si nu avea nimic sa-I ofere.
Isi scotoci prin poseta cautand cheia. Dar in timp ce cauta, observa un alt plic in cutia postala.
"Ciudat. De obicei, postasul nu vine de doua ori in aceeasi zi. " Si-a luat plicul din cutie si l-a deschis.
Draga Ruth:
Mi-a parut bine sa te revad. Iti multumesc pentru cina minunata. Si siti multumesc si pentru haina aceasta frumoasa.
Cu dragoste, mereu, Isus
Aerul era tot rece, dar, chiar si fara haina, Ruth nu mai baga de seama...

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

"Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal , sa ne numim copii al Lui Dumnezeu! si suntem. Lumea nu ne cunoaste , pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El"
1 Ioan 3:1

Ce putem spune despre dragostea Lui Dumnezeu ? Ca este neconditionata ! Dumnezeu nu spune :" Te iubesc daca...". In inima Lui nu exista loc pentru "daca". Dragostea Sa pentru noi nu depinde de ceea facem sau spunem, de aspectul nostru fizic , de inteligenta noastra si de succes si popularitate. Dragostea Lui nu depinde nici macar de performantele noastre.
Iubirea Sa pentru noi a existat chiar inainte de a ne fi nascut si va continua dupa ce vom trece dincolo. Ea dureaza din vesnicie in vesnicie si nu este conditionata de circumstante temporale. Asta inseamna ca Lui Dumnezeu nu-i pasa ce facem sau ce spunem ? Nu, a iubi neconditionat nu inseamna a iubi fara a fi preocupat. Uneori confundam iubirea neconditionata cu aprobarea neconditionata. Dumnezeu nu aproba tradarea, egoismul minciuna, resentimentele si alte forme de nesupunere. Aceste lucruri sunt in contradictie cu lucrurile pe care doreste iubirea Lui Dumnezeu sa ni le insufle. Iubirea neconditionata a Lui Dumnezeu ne spune ca El continua sa ne iubeasca si dupa ce esuam. El continua sa ne astepte la fel cum isi asteapta acel tata fiul risipitor. Dumnezeu nu inceteaza sa ne iubeasca niciodata, nici chiar cand este indurerat de ceea ce facem.

Cu drag
Alexia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Spala-mi Doamne, gandul
Spala-mi Doamne, viata
Vreau sa fiu curat
Si placut in fata Ta
Numai Tu urci zorii
Si imprastii ceata
Numai Tu esti scutul
Si rasplata mea

Spala-mi Doamne, gandul
Spala-mi Doamne, viata
Ia din mintea mea
Orice gand al celui rau
Fa sa fiu ca Tine
Sa-ti ascult povata
Fa sa pot privi
Mereu in ochii Tai

Spala-mi Doamne, gandul
Spala-mi Doamne, viata
Cand troiene reci
Fac sa-mi para clipa grea
Adu primavara
Si topeste gheata
Ca sa merg mereu
Doar pe calea Ta

Mergi la inceput

Să crezi

Să crezi... înseamnă să stii că fiecare zi e un nou început.
Înseamnă să crezi că minunile se întâmplă
Si visele devin - într-adevăr – realitate.
Să crezi… înseamnă să vezi îngerii dansând printre nori,
Să cunosti minunea cerului cu praf de stele
Si întelepciunea omului de pe lună.
Să crezi… înseamnă să stii valoarea unei inimi care bate pentru altii,
Inocenta ochilor de copil si frumusetea mâinii care îmbătrâneste,
Fiindca prin învătăturile lor învătăm să iubim.
Să crezi… înseamnă să găsesti puterea
Si curajul care sălăsluieste în noi.
Când e vremea să aduni cioburile si să o iei de la început,
Să crezi… înseamnă să stii că nu esti singur,
Că viata e un dar si că e vremea să o pretuim.
Să crezi… înseamnă să crezi că surprize minunate
Se vor întâmpla în curând,
Si că sperantele si visele noastre pot fi atinse.
Ce minunat ar fi sa credem...
~ autor necunoscut ~

Mergi la inceput

"A Împaratului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava în vecii vecilor. Amin."
1 Timotei, 1:17

Uneori actionez asa nebuneste,
traindu-mi viata cu nepasare.
Viata mi-o petrec usuratic
la altarul lui "Eu" si interesului meu.
Dar eu nu sunt nemuritor. Doar Dumnezeu este.

Zilele curg cu rapiditate,
lasandu-ma pierdut în rigiditate.
Caut, fara speranta, în loc de vocea Sa,
sa-mi urmez dorinta si alegerea inimii mele.
Dar eu nu sunt atotstiutor. Doar Dumnezeu este.

Fara gand sau meditatie,
Am uitat totul despre alegerea mea.
Refuzand chiar mana calauzitoare a lui Dumnezeu,
Pun mana pe bagheta si încep sa cant.
Dar eu nu sunt suveran. Doar Dumnezeu este.

Straduindu-ma sa ma realizez,
Devin mare în ochii mei limitati.
Crezand ca sunt mare, încep sa ma poticnesc
sub greutatea exagerata a mandriei mele.
Dar eu nu sunt atotputernic. Doar Dumnezeu este.

Hotarand sa fac ce este fara sens,
Nu caut ce este mai bine.
Fara a reflecta la voia lui Dumnezeu,
Stau pe ganduri si nu stiu ce sa fac.
Pentru ca eu nu sunt nemuritor. Doar Dumnezeu este.

Eu nu sunt atotstiutor, doar Dumnezeu este…
Eu nu sunt suveran, doar Dumnezeu este…
Eu nu sunt atotputernic, doar Dumnezeu este…
Eu nu sunt imuabil, doar Dumnezeu este…
Eu nu sunt omniprezent, doar Dumnezeu este…
Eu nu sunt vrednic de lauda, doar Dumnezeu este…
T.F.

Cu drag
Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

Doamne,
Niciodată n-am fost asa de fericit.
Dacă ai să mă-ntrebi de ce,
N-as sti să-Ti răspund;
Stiu doar atât: că m-ai iubit.

Doamne,
Niciodată nu Ti-am cântat ca acum.
Si nu stiu de ce,
Stiu doar atât:
Că nu mai sunt singur pe drum.

Doamne,
N-am fost niciodată asa aproape de viată.
Mă-ntreabă multi: De ce?
Si le răspund:
Te întâlnesc în fiecare dimineată.

Doamne,
N-am fost niciodată asa multumit.
Si dacă ar trebui să spun,
As spune doar atât:
Tu, bunule Părinte, m-ai primit.

Doamne,
Niciodată n-am fost asa binecuvântat.
Inteleg abia acum
Că sunt rezultatul iubirii Tale,
Că Tu m-ai creat.

Dar, Doamne,
Nu voi putea să-nteleg niciodată dragostea Ta.
Coplesit însă de lacrimi,
Voi spune tuturor:
Tu esti salvarea mea.
Iacob Coman

Noi propovăduim întelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică si tinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,
si pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntasii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei.
Dar, după cum este scris: „Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.“

(1 Corinteni 2:7-9)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

Astazi…
ASTAZI NU VOI RIPOSTA:
Daca cineva e nepoliticos, daca cineva e nerabdator, daca cineva e lipsit de amabilitate... nu voi raspunde cu aceeasi moneda.
ASTAZI IL VOI RUGA PE DUMNEZEU SA-MI BINECUVANTEZE "DUSMANUL":
Daca voi avea de a face cu cineva care ma trateaza dur si nedrept, Il voi ruga in tacere pe Dumnezeu sa binecuvanteze acea persoana. Inteleg ca "dusmanul" ar putea sa fie un membru al familiei, un vecin, un coleg de serviciu sau un strain.
ASTAZI VOI FI ATENT LA CE SPUN:
Imi voi alege atent cuvintele si mi le voi pazi, asigurandu-ma ca nu raspandesc bârfa.
ASTAZI VOI MERGE IN INTAMPINARE:
Voi gasi calea sa ajut pe cineva sa-si imparta sarcina cu mine.
ASTAZI VOI IERTA:
Voi ierta orice greseala sau nedreptate care mi se va face.
ASTAZI VOI FACE CEVA BUN PENTRU CINEVA, DAR O VOI FACE IN SECRET:
In anonimat, voi atinge si voi binecuvanta viata unei alte persoane.
ASTAZI MA VOI COMPORTA CU CEILALTI ASA CUM AS VREA SA SE COMPORTE ALTII CU MINE:
Voi pune in aplicare regula de aur – fa-le celorlalti ce ai vrea sa-ti faca ei tie – cu oricine voi avea de a face.
ASTAZI VOI IMBARBATA PE CINEVA DESCURAJAT:
Zambetul meu, vorbele mele, sprijinul meu pot fi importante pentru cineva care se lupta cu viata.
ASTAZI MA VOI INGRIJI DE TRUPUL MEU:
Voi manca mai putin; Voi manca numai alimente sanatoase. Voi multumi lui Dumnezeu pentru corpul meu.
ASTAZI VOI CRESTE SPIRITUAL:
Azi voi petrece ceva mai mult timp in rugaciune: voi incepe sa citesc ceva pentru spirit, care sa ma motiveze; la un moment dat, azi voi gasi un loc linistit ca sa ascult vocea lui Dumnezeu.
~Autor necunoscut~

Mergi la inceput