copii romani sechestrati de statul italian

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by alra
Deci revin obsesiv: statul roman chiar nu face nimic in problema asta?

Statul roman nu este in stare sa protejeze copiii din Romania de unde vrei sa se intereseze de cei care traiesc in afara tarii? Care este diferenta intre copiii astia si cei care cersesc la semafoare in Romania? Toti sunt cetateni romani, nu exista nici o diferenta. Daca autoritaile romanesti se uita indiferente la abuzurile la care sunt supusi copiii in tara cum va asteptati sa faca ceva pentru cei din afara tarii?

In alta ordine de idei nu pot sa cred ca italienii au luat fara motiv copiii femeii, mai ales daca avea legaturi vechi cu asistenta sociala . Sunt sigura ca exista motive serioase pentru care copiii au fost indepartati din familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

si eu am citit ce s-a scris despre acesti copii si cred ca este adevarat. italia care se considera un stat avansat are niste legi din evul mediu si nu spun asta doar ca sa ma aflu in treaba, stiti cat dureaza un divort in italia? cel mai putin 3 ani! ( legea e din 1970, inainte nu se putea divorta )stiti ce se intampla cu copiii dupa divort ( de fapt dupa separare ) ? sunt incredintati aproape intotdeauna mamei indiferent daca aceasta este o analfabeta care nu a facut nimic toata viata, care nu are mijloace sa-i intretina si nici ganduri sa-si gaseasca vreun job...mai mult, ramane si cu casa chiar daca este proprietatea exclusiva a sotului iar acesta nu o poate vinde sau folosi din nou pana cand copiii nu sunt "autosuficienti economic" asta insemnand ca s-ar putea sa-i intretii si la 30-40 de ani din pensie! si daca tu nu ai suficienti bani se iau si de la parintii tai daca mai sunt in viata!
de acord, iti intretii copiii dar si fosta? tatal are drept de vizita de 2 ori pe saptamana cateva ore si o duminica la 2 saptamani, 20 de zile in vacanta de vara si cateva zile de paste sau de craciun...si asta daca nu sunt "bolnavi" sau ex-a ti-i plaseaza ca are ceva de facut in ziua respectiva dar nu uita sa mentioneze ca-ti face "o favoare"...cand suni sa vorbesti cu copiii la fel, ti-i da la telefon daca are chef si gata-i cearta....cine sufera mai mult in toata povestea asta? copiii! unde-s asistentii sociali in cazurile de fata? mai bine nu sunt! asa te sfatuiesc toti avocatii...pentru ca, citez : " serviciul de asistenta sociala a incaput pe mana unor persoane incompetente" deci mai bine iti vezi de treaba si te rogi ca fostei sa nu-i treaca prin cap sa implice si asistentii sociali. cam asta stau lucrurile in italia asta "democrata" si, daca nu ma credeti, cautati pe net sau as putea sa va dau eu destule link-uri cu legi in ceea ce-i priveste pe minori.
iar cu catolicii...ce sa spun, nu vreau sa supar pe nimeni dar nu-mi plac regulile pe care le au...acelea cu "prima comuniune" de ex...pe care orice copil catolic trebuie sa o celebreze la varsta de 10 ani dupa ce in prealabil a urmat "cursuri" si fara de care nu se poate casatori...ce stie un copil la 10 ani? de ce sa-l fortezi sa faca un lucru pe care nu-l intelege? nu ar fi mai bine sa se lase chestia asta pe mai tarziu cand va putea intelege ce se intampla si sa aleaga daca isi doreste sa faca asta sau nu? pe tema asta m-am certat 1 data cu o italianca ce mi-a spus ca legile lor sunt foarte bune, inclusiv asta cu mersul obligatoriu la biserica...doar asa a ajuns ea o persoana educata....adica ce, daca sunt ortodoxa inseamna ca sunt mai putin educata? ma rog, ma opresc aici, sper din tot sufletul sa se lamureasca problema acestei familii si sa se termine cu abuzurile italienilor la adresa tuturor copiilor.

Mergi la inceput