Strumfi de iulie-august 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 7
stefania_97 spune:
Buna seara,
Ne inscriem si noi in clubul strumfilor raciti. A racit tati si foarte generos din fire a vrut sa imparta cu noi asa ca acum el e sanatos si noi e luptam cu raceala.
Diversificarea nu merge cine stie ce la noi. Mananca cereale dar doar cateva linguri. Legume la fel iar fructe numai daca ii dau sa muste daca nu nu vrea. I-am dat banana si bucatele de mar sa rontaie dar s-a inecat si ne-am oprit. Nu credeam ca poate sa roada marul dar s-a intamplat.
Am o problema. Nu pot sa plec din camera ca incepe sa planga. Vi se intampla si voua? Ce ma fac cand va merge la cresa nu stiu. In 2 luni incepe cresa si eu ma intorc la munca. Sper sa doarma mai bine ca daca nu o sa fiu un veritabil zombi.
Pupici la toate si ma duc sa citesc din urma
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
Luna1 spune:
In lipsa de altceva am mai incarcat niste www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=4318" target="_blank">poze
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Timi07 spune:
Felicitari Diana ca incepi acomodarea mai din vreme, va doresc a va acomodati amandoi usor si sa mergeti cu drag la cresa.
Dupa cum a zis si Luna in partea asta de lume cresa e foarte scumpa, daca ai 2 copii mai bine platesti bona sau stai acasa (asta daca n-ai venituri binisor peste medie).
Uite cam ce ma calca pe nervi (si nu cred ca e din cauza ca sunt venita de la Timisoara si aici in Dublin am expectante prea mari):
- inainte de a incepe Sophie cresa am vorbit cu educatoarea sefa despre ce sa-i de-a sa pape si mi-a zis ca nu-i problema poate sa-i comande pire de fructe sau legume simplu, dupa ce am platit nu s-a mai putut. Mi-a zis ca pt bebeii de varsta asta (pana la un an) cam toti parintii aduc de acasa. Ok ii duc la fata mancare.
-zilnic mi se plang ca Soph vrea doar sa fie plimbata in brate si nu vrea de loc sa stea jos (la cat sunt de ponosite toate nici nu ma mir da na....am vizitat in prealabil locul si stiam la ce sa ma astept)
-zilnic e ingrozitor de murdara de mancare pe haine, inteleg si asta, mai bine haine murdare decat sa fie fata nemancata
-ce nu pot sa inteleg nici daca ma taie cineva e faptul ca am gasito toata murdara pe fata cu mancare (era uscata mancarea) cand am mers sa o alaptez si ele mi-au zis senine ca acum s-a trezit din somn si ca a dormit mult. Cum sa o lase asa murdara? Tot timpul e murdara pe fata, cat d eputin dar este.
-marti cand am venit acasa si am schimbat scutecelul ca era plin de pipi, fata mea nu a fost curatata bine cand facuse caca (si nu era o pata mica neglijabila).
-nu-s atente ce biberon returneaza, am venit acasa cu unul uzat (Sophie n-are dinti si nici cu gingiile nu roade bieronul, orice altceva rontzaie da bibe NUUU), imi pierd linguritele...
-in camera bebeilor trebe sa-ti pui pungi pe piciare ca sa nu faci mizerie. Pungile lor sunt infecte fata de talpa pantofilor mei
-ar trebui sa fie o educatoare la 3 bebei, eu merg de doua ori pe zi acolo o data cand o alaptez si o data cand o iau si n-am vazut una la 3 copiii decat de vreo 2-3 ori in 6 zile, in rest 4-5 copii la o educatoare
plus alte maruntaie.
Din pacate nu pot sa o mut ca as fi dispusa sa pierd garantia ce a trebuit sa o depunem la inceput numa sa vad fata intr-un loc mai bun. Aici e cam greu sa gasesti loc la cresa, se fac inscrieri cu luni inainte de-a se naste copilul. Avantajul e ca e aproape de casa si de servici, la astia am gasit loc cand am cautat plus ca ne-au acceptat cu program redus. Eu am renuntat sa lucrez vinerea ca sa am timp sa stau cu fata caci in cursul saptamanii o vad doar cum doarme si taica-su lucreaza o zi pe saptamana de acasa.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Luna1 spune:
Stefania si noi am trecut si inca mai trecem prin criza de atasament. Din cate stiu le va trece in timp nu pot spune insa cand, depinde de copil.
Timi mi-au dat lacrimile cand am citit de Sophie. Nu vreau sa pun sare pe rana dar uite ce as face eu: in primul rand as vizita locul timp de o sapt si pe neasteptate (poti eventual sa-i explici sefului ce se intampla si sa dai o fuga 5 minute sa apari pe neasteptate) astfel incat sa iti notezi de fiecare data cate educatoare erau, in ce stare era Sophie si ceilalti copii eventual (asa iti dai seama daca e o intamplare doar), ce faceau cu ea etc. Dupa o saptamana programeaza o intalnire cu directoarea cresei si discuta toate problemele cu ea. Insa stop being Mrs Nice si pur si simplu infige-te in ea, spune-i ca o reclami la autoritati, ca nu tolerezi asa ceva, ca nu este calitatea care ti s-a promis, ca nu intelegi cum isi permit educatoarele sa se planga de fata ta (adica normal ca vrea in brate cum probabil toti de altfel insa existe metode pedagogice de a ii multumii pe toti de ex se poate aseza o educatoare pe jos cu cei trei copii in grija pentru a le da mesajul ca sta cu ei insa nu ii cara in brate). La sfarsit ii spui ca daca nu vezi o schimbare ii reclami sau poti chiar sa iti ceri garantia inapoi. Aici daca le spui ca ii reclami se kk pe ei automat.Nu-ti fie teama e vorba de copilul tau si daca e nevoie sigur poti lua cateva zile de concediu si sa cauti alta cresa.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Timi07 spune:
Stefania si Sophie plange de cele mai multe ori cand iesim din camera, drept urmare suntem tot in viteza a5-a cand treuie sa iesim.
Mi-am clatit ochii cu pozele Adelisei si Catarinei sunt scumpe, dulci, frumoase.
Luna1 spune:
Timi Sophie pare fericita acolo? Plange cand o duci?
catralu spune:
Buna fetelor!
Raportam 6luni impliniti azi,8kg si 72 cm,vaccin facut la zi si....programarea pentru operatia de inima:10 martie!In 4 mergem sa vorbim cu chirurgul sa ne explice procedura si riscurile;o sa ma internez cu el.Sa speram ca totul va fi bine!
Pupici copiilor vostri si felicitari pentru dintisori,stat in picioruse,papat bine si alte ispravi!Va citesc pe diagonala si vad numai copii frumosi!Felicitari dragi mamici!
Timi07 spune:
Luna ai perfecta dreptate si asa as fi facut daca putem sa apar icognito, dar trebuie sa sun la usa si mi se deschide de catre o tipa care e la captul coridorului, aproape de bebei si probabil anunta cine vine. De fiecare data o gasesc pe fata in brate la cineva. daca afost luata in brate cand am ajuns eu sau nu asta mi-e aproape imposibil sa verific. Am gasit-o si cu ochisorii plansi dar nu parea ca a plans mult timp.
Are zile cand intinde manutele sa fie luata in brate de catre educatoare dar dupa cateva secunde se razgandeste si vrea inapoi la mama sau tata.
Am stat am observat, n-am vrut sa sar la gatul lor de la inceput pt ca cred ca-i destul de dificila perioada de adaptare dar am pretentia la niste limite, nimic nu le scuza sa o gasesc cu mancarea uscata de un ceas pe fata.
Sophie e altfel acasa fata de cum imi zic ele, trebuie sa-i dam enorm de multa atentie dar tot gasim ceva cu ce sa ne jucam fara sa o caram in brate si mai ales pana pe la 5-6PM caci dupa e cam prea obo si nu prea-i intrii in gratii. Mai vad ce progrese face, nici pt toti bani din lume n-as tine-o intr-un loc care ar traumatiza-o.
Diana2007 spune:
Timi, ce sa-ti spun, am citit cu sufletul la gura ce ai scris si sper ca lucrurile sa mearga spre bine daca nu acolo, poate in alt loc. Si la noi cresele se gasesc f. greu si si mai greu daca vrei la una subventionata de stat (asa am plati 7$/ziin loc de 25 aici unde am gasit). Cea la care o sa-l duc pe Victor e in mediu familial, este o singura tipa care are grija de copii, deocamdata are trei bebelusi (doi de sase respectiv sapte luni si inca o fetita de zece luni). Acum, ca il am pe Victor si vad cat timp iti ia sa ai grija de unul, imi dau seama cum e sa ai grija in acelasi timp de 3 sau mai multi (poate sa aiba maxim 6, dar cu trei asa mici nu cred ca-si va permite, pana la urma e vorba si de munca ei, cat poate sa duca), si nici nu ma astept sa fie ingrijit asa cum o fac eu (nu ca as fi eu mare perfectionista).
Dar ma astept sa fie in securitate, sa manance, sa se odihneasca, sa se joace si sa-mi zambeasca atunci cand vin eu sau tati sa-l ia de acolo si sa nu observam o schimbare in rau a comportamentului acasa (deocamdata Victor nu are aceasta anxietate de separare, zambeste la toata lumea, poate sa-l ia oricine in brate inca nu e "lipit" de mine, dar am citit ca apare in jur de opt luni).
In privinta mancarii, tipa (este romanca din Timisoara by the way, am dat intamplator peste ea) mi-a spus sa fac o lista cu ce mananca pentru a-i cumpara, dar eu nu sunt inca de acord cu piureurile la borcanase asa ca i-am spus ca cel putin pana la un an, ii duc eu mancarea, plus ca mi-a cerut si o lista cu ce nu are voie (eu ii voi spune: zahar, sare, sucuri, biscuiti sau alte minuni pana cand nu vad ca mananca bine mancarea de baza si ... lista e deschisa).
Mi-a placut si cum a abordat acomodarea copiilor, primul incepe la 3 martie, urmatorul peste doua saptamani si Victor peste inca doua saptamani, in felul asta va avea timp sa se acomodeze cu fiecare, fara sa aiba trei urland dupa mama/tata in acelasi timp (nu sunt f sigura ca nu se va intampla si asta, dar ma rog, imi place macar abordarea).
Mi-a mai spus ca apreciaza foarte mult sa comunicam, sa-i spunem tot timpul ce nu ne convine, in felul asta nu se creaza tensiuni si totul va merge bine. Asta sper si eu, pentru ca deja durerea despartirii e mare (cinci zile pe saptamana il voi vedea doar dimineata, cand voi ajunge acasa de la lucru el va dormi sau macar asa sper), daca mai vad si ca nu e bine ingrijit, cred ca o iau razna !
Stiu ca mai avea cineva bebelusul la cresa, cred ca Antonela23 cu Sonia, poate ne spune si experienta ei.
Noapte buna din Canada si in curand Buna dimineata Romania ! (nu va dau cafea ca nu beau, poate un pahar de apa plata - cu lamaie pentru cine e cu noi fotomodelele
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
cafera spune:
quote:
Originally posted by Luna1
In lipsa de altceva am mai incarcat niste www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=4318" target="_blank">poze
E delicioasa!