Fiul meu isi suge degetul!!!
Raspunsuri - Pagina 2
ic spune:
Ioana mea are 1 an si aproape 2 luni si suge degetelul de mica(la inceput sugea toata manuta,acum doar degetul mare ).Problema mea e ca am intarcat-o acum o luna si inca nu a uitat de titica ,cand ii e fomica tine degetelul in gurita ,iar mana cealalta o tine la mine in san (sau la bunica )!!!Nu stiu cum sa o dezobisnuiesc de acest narav !!
ruxi spune:
Si noi avem aceasta problema, dar un pic mai altfel. Pana pe la 8-9 luni, Clara nu si-a supt nici degetul, nu a vrut nici suzeta. Mama, ce fericita eram. Apoi destul de brusc, a inceput sa-si suga, atunci cand ii este somn, degetul mare de la mana dreapta. Si cu cealalta mana, obligatoriu, isi face prin par. Deci, intotdeauna cand i se face somn, isi ia pozitia asta, un deget in gura, mana cealalta in par. Nici nu se uita la suzeta, iar daca incerc sa-i scot degetul din gura sau mana din par, le duce imediat la loc, sau daca insist incepe sa planga. Doctorul nostru a spus ca este ceva perfect normal, ca pana la 2 ani nu este absolut nici o problema, apoi daca nu a renuntat la acest obicei intre timp, exista o solutie de la Oriflame, cu care sa o dam pe degetel, si care nu are nici un efect negativ. Eu sper insa sa renunte singura intre timp.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
bubi spune:
buna Romana!
sa-ti traiasca bb si sa fie sanatos! ma bucur ca ai avut o experienta atat de frumoasa cu nasterea!
Cat despre subiect, eu cred ca mai bine suzeta decat degetul. Cauta la Chicco, au niste suzete 100% silicon, moi si dragutze, roz si bleu, nu are cum sa se raneasca cu ele.
Noi am incercat sa-i dam suzeta in perioada de colici, ca sa o mai linisteasca. Nu s-a prins de ea deloc. Degetelul si-l suge numai cand ii este somn!
Toate bune!
bubi
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
romana_74 spune:
Fetelor va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat! Tare m-a distrat chestia cu francezii...E super! Acum incercam sa-i dam suzeta si e tare fericit si se linisteste foarte bine! O tine in gurita pana adoarme si apoi o scapa singur, dupa care ma duc si o pun deoparte, iar Matei doarme in continuare linistit!Stiti ce ma gandesc?! Mi-e o frica de mor sa nu se obisnuiasca si cu degetul si cu suzeta ca atunci nu stiu cum se va dezobisnui de 2 rele, pentru ca atunci cand nu are suzeta isi cauta degetul. Oricum el sa fie sanatos, bb-ii vostri la fel, sa creasca mari si sa ne bucuram de ei!Va pupi pe toate si va multumesc inca o data!
romana
Aurelia spune:
E ramona stii mama cum ne-a dezobisnuit de supt degetul ?ne-a dat cu un pic de ardei iute pe el!!!!si acum i-mi vine sa rid cind i-mi aduc aminte ca -mi spunea mama cit a durut-o sufletul s-o faca dar si cita eficienta a avut "reteta"!in orce caz eu nu-mi aduc aminte nimic ,asta inseamna ca n-a fost un tratament prea traumatizant;acum eu nu te sfatuiesc s-o faci ,tu stii mai bine ce-i bine pt puiul tau;tine si tu minte insa ca "orce invat are si dezvat" si lasa-te ghidata de simtul tau de mama sa vezi cum i-ti vin solutiile in gind fara sa vrei!
AuraGalerne
romana_74 spune:
Draga Aura, la fel a afcut si soacra mea cu sotul meu, pentru ca trebuie sa spun ca suptul degetului la fiul meu este mostenire de familie... I-a dat pe el cu ardei iute, dar el il sugea in continuare desi ii curgeau lacrimile siroaie! La el nu a avut efect! Oricum nu cred ca voi opta pentru asemenea metode.
romana
Sabina spune:
Sopfia suge doar degetul amre de la mana stanga...si eu am supt degetul pana pe la 10 ani...si dupa cezariana m-am trezit cu el in gura!
Sabina & Sofia Galagia