Fiul meu isi suge degetul!!!
BB Matei isi suge degetul ingrozitor de tare! Nu prea mai stiu ce sa ma fac. Soacra mea imi spune sa nu ii dau suzeta si sa il las sa isi suga degetu, mama mea imi spune sa ii dau suzeta, iar sotul meu nu vrea sa il lasam nici sa-si suga degetul, nici sa-i dam suzeta. Nu se prea poate varianta sotului meu pentru ca Matei isi suge degetul din burtica, iar asta am vazut-o la unul din ecografele din timpul; sarcinii! Spuneti-mi dragi burtici si mamici ce sa fac!
romana
Raspunsuri
tincutza spune:
Bebelusha noastra nu suge doar unul, ci toate zece (ii "plac" in special vreo patru din ele...). Cand o prindem, i le tragem repede din guritza, dar, bineinteles, intr-o secunda sunt iar la loc. Si noi am fost suparati la inceput (cand bebica avea vreo trei luni), dar la patru luni...supriza: doi dintzuci in fata, jos.
Saracutza, de aia e disperata sa tina degetelele in guritza, o doare sau o mananca gingiutza. Asa ca o lasam, nici noi nu ii prea dam suzeta, mai bine un mutzunache de cauciuc (speciale de la Chicco).
Pupici,
Miki si bebe Ella
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
ange spune:
eheheee...si eu mi-am vazut bebeul la eco cum isi sugea degetelul!!! asta-i "boala" bebelusilor,suptul!
Aceeasi problema o am si eu.Eu spre deosebire de tine de la 2 zile,acum are 10 sapt., incerc sa-l invat cu suzeta dar efectiv nu reusesc.Nu o vrea sub nici o forma.Se spune ca mult mai bine ar fi o suzeta decat un deget.Suzeta o scoti si o arunci cand vrei tu,in schimb degetelul este la purtator si cica pe la 6 ani renunta la el.
Pe mine ma distreaza cand in linistea noptii se aud acele zgomote ciudate de supt pumnul.E haios foc! Al meu bebe e inca mic si nu poate sa-si suga doar un degetel si atunci baga tot pumnul in gurita.Acum ma distrez dar cand o sa stea cu degetul in gura toata ziua nu stiu cat ma voi distra...
Daca gasesti vreo solutie,anunta-ma!
ange,mama lui Robert
iubibubi spune:
si bbul meu si-a supt degetelul, desi i-am oferit varianta suzeta. un timp am incercat sa-l "dezobisnuiesc", dar fara rezultate. asa ca l-am lasat in pace si, pana la urma, a renuntat singur. acum rontaie suzeta, dar, din cate observ, isi va pierde in curand interesul si pentru ea.
mona si bb andrei (7 luni)
Aurelia spune:
E he,he Ramona,aici toti copii i-si sug degetele si la 6 ani i-i vezi cu degetul in gura s-au cu suzeta atirnata de plovar cu un cirlig!!!!!!!e priveliste cotidiana!!!!francezii nici nu se sinchisesc de treaba asta plus ca pe linga suzeta s-au deget mai cara dupa ei si cite un scutec,un prosop s-au o papusa neagra si zdrentuita de atita purtat "dudu" se numeste si il au aproape toti copii o bucatica de pinza de care nu se despart niciodata deci mamele trebuie sa o spele noaptea cind pot si ele!!dar oricum arata jalnic dupa citiva ani si sa vezi ce tablou dizgratios face chestia asta tirita peste tot cind de exemplu parintii sint invitati la o nunta unde toata lumea inclusiv copii sint imbracati frumos!!!!!am mai povestit si cu alta ocazie ca sotul meu are o nepoata care la 16 ani cind am venit eu aici i-si mai sugea inca degetul si iaca simbata trecuta si-a sarbatorit 18 ani si a invitat toata familia si toti prietenii,am fost 87 de persoane si sa stii ca nimeni nu s-a sinchisit de faptul ca ea-si sugea degetul la masa!!!!!!!!o papusa de fata ,superba (de obicei frantuzoaicele sint cam sleampate!) si care are un prieten cu care se va muta in curind!!!!!!!!!credeam ca si bebitul meu o sa fie la fel ,ba chiar i-au adus in cadou scutecele speciale cu colturile in forma de iepuras ca" sa-si aleaga copilul "dudu-ul"!!!da uite ca el n-a ales nimic si nici suzeta nu a luat-o ,pe undeva mi-a fost ciuda ca prea ma tortura noptile ,dealtfel si acum la 17 luni se scoala noaptea si ma striga si nu adoarme decit cu mina mea in mina lui ,pe de oparte ma gindesc ca daca avea un "dudu" poate acum dormeam si eu linistita ,caci aici medici definesc acest "dudu" ca fiind inlocuitorul persoanei celei mai dragi si apropiate a copilului ,un fel de "mama" pe care el o domina si face ce vrea cu ea!!!!!!! ,muream si asta n-o mai auzeam a trebuit sa ajung aici ca s-o vad si pe asta,si uite ca se poate........!!!!!!
AuraGalerne
Marianar spune:
Vladut a luat suzeta pe la 1 luna, iar pe la 3 luni arunca suzeta si sugea degetul mare. Vreo 2 saptamani ii tot scoteam degetul si ii puneam suzeta si in cele din urma a renuntat la deget. Cunosc pe cineva care a supt degetul pana la 18 ani, asa ca mai bine suzeta...
Acum la 1 an si 2 saptamani suntem pe cale sa scapam si de suzeta, foarte rar o cere. Parerea mea, mai bine suzeta decat degetul!
Adela P spune:
Draga Romana, e haios ca tu vrei sa-i impaci pe toti....da' bebe?
Saracutul , el are nevoie sa suga, ce sa-i faci? Vedeti si voi ce preferinta are, suzeta, degetul...si lasa-l sa aleaga.
Adela
mamamariana spune:
Oooo, si Emi isi suge degetelul mare... Am incercat cu suzeta si nu a primit-o, o mai suge rar cand vrea sa doarma si ii trebuie un ajutor, eu incerc sa i-o dau de fiecare data pentru ca daca nu o are, ia degetul. In rest, ma joc cu ea, incerc sa ii distrag atentia, ii dau jucarii(prefer sa le suga pe alea) insa nu ii scot brusc degetul din gura. Adevarul e ca de multe ori ma dispera, tot e numai saliva si am citit in literatura de specialitate ca bb-ii care isi sug degetul, continua sa il suga pana merg la scoala, lucru pe care nu mi l-as dori. Fetita mai mare nu si-a supt degetul, insa a primit suzeta chiar din prima luna. A facut o pasiune pentru suzeta - mergea in picioare deja, avea 1 an si ceva si cara dupa ea 3 suzete - cate una in fiecare mana si una in gura. Noaptea, la fel... trebuia sa aiba tot 3 suzete - una in gura, alta in mana si una sub perna, in caz ca pierdea una, stia exact de unde sa o ia pe cealalta. Si va imaginati ca nu erau tocmai sterile. Le fierbeam destul de des, de cate ori le prindeam libere, dar tot... mai cadeau pe jos, mai calca pe ele . Pana intr-o zi, cand avea 1 an si 3 luni (ma gandeam ca voi scapa foarte greu de ele) cand i-am spus ca a venit catzelul de afara si le-a luat pe toate pentru ca a vrut sa suga si el si le-a stricat. Au fost vreo 2-3 zile mai grele, cand deja nu mai cerea "tuta" ci arata spre caine (pe geam) ca sa ii aducem suzetele dar a trecut mai repede decat ma asteptam.
Daca ma intrebati pe mine??? eu prefer suzeta decat degetul. Acum se gasesc suzete speciale care sa nu deformeze gura sau sa influenteze cresterea dintilor si nu trebuie sa va fie frica de asta... Gasesc ca e mult mai estetic si mai usor de scapat de o suzeta decat de deget. Am vazut cu ochii mei aici, copii in clasa intai care isi sugeau degetul in timpul orelor - e dizgratios!!! Si daca ma gandesc la ce se petrece in Franta... mai spun inca o data PREFER SUZETA!
Aurelia are perfecta dreptate - avem si noi o familie de frantzuji aici cu care ne mai vedem si baiatul lor mai mare care are 4 ani si ceva cara dupa el o carpa murdara plina de saliva pe care o numeste dudu si nu se desparte de ea cu nici un pret. Iar degetul... nu imi aduc aminte sa il fi vazut altundeva decat in gura, cu carpa cu tot. N-as putea sa accept asa ceva in ruptul capului.
Faceti cum vreti voi mamici, eu asa am procedat.
Sanatate si numai bine,
Mamamariana
romana_74 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru faptul ca mi-ati impartasit cate ceva din experienta voastra de mamaici! BB Matei are azi 3 saptamani si oricum nu conteaza pentru el ce suge, suzeta sau degetul!Cum si in raspunsurile voastre parerile sunt impartite, asa si eu tot ii dau ba suzeta, ba degetul ca inca nu il poate controla, dar il cauta.Dar totusi asa o fata draguta are si sa il las sa si-o brazdeze de marginile alea de la suzeta si sa isi ascunda fata dupa ele?!
romana
carmen.breten spune:
si gemenii mei isi sug degetele. Ba mai mult decat atat, unul dintre ei a trecut la degetele de la picioare. Cum ii vad insa cu degetele in gura le dau repede suzeta.La inceput nu o suportau insa in timp au unceput sa se "imprieteneasca" cu ea; acum chiar o baga singuri in gura.
Carmen
ciufulici spune:
Buna romana_74, dar tu ce zici? Pai mama soacra zice bine, mama ta zice bine, si sotul tau zice bine, si in carti scrie tot bine, numai ca bebe nu prea asculta de nimeni si nici nu face dupa carte.
Bebe al tau e micut acum dar cand o sa poata tine in manute jucarii din cauciuc viu colorate o sa vezi ca incet, incet uita si de deget si de suzeta.
Fetita noasta nu a folosit suzeta, nici degetul nu a prezentat interes, in schimb a ros la jucarii din cauciuc si a bagat in gura tot ce prindea. A ros urechile la un iepuras de gandeai ca e cel mai bun. Inca mai am stresul cu bagatul in gura, ba uneori mai baga si in nas, de exemplu hartii sau fire de iarba desi o cam gadilau putin tot incerca. Daca bebe al tau nu ii este somn, este alimentat si nu ii este sete si tot baga degetele in gurita, e bine deci sa ii gasesti o ocupatie cu manutele dandu-i jucarii din cauciuc cand va fi posibil de exemplu sau cineva sa stea cu el sa se joace, trebuie sa ii distragi atentia cat mai mult cu putinta pana el va reusi sa descopere alte lucruri care prezinta interes.
M-a amuzat teribil ce a scris Aurelia despre copiii frantujilor. Pai si noi suntem pe ici pe colo putin frantuji.
In aceeasi grupa cu fetita noasta la gradinita sunt cativa copii care inca nu se pot dezobisnui de anumite lucruri personale. Prin urmare, un baitel de trei ani, frantuz de origine, vine zilnic cu degetul in gura si cu "dudu" alaturi iar la intrarea in clasa doamna educatoare aseaza "dudu" pe un dulap iar la pranz cand mama vine sa il ia acasa apare si dudu de pe dulap si degetul in gura.
O alta fetita care vine din Japonia, aduce zilnic cu ea un fel de scutec pe care nu il lasa doamne fereste pe undeva si la culcare isi acopera fata cu el. De asemenea am fost in vizita la o familie de frantuji care locuiesc in apropiere de noi si am vazut acolo un sertar plin cu "dudu" pe alese, de toate culorile si cu tot felul de broderii care mai de care mai interesante.
Dar sa fim noi sanatosi ca or creste bebelusii nostri mari asa cum vom reusi noi sa ii modelam.
Ciufulici