Ce parfumuri va plac (3)
Raspunsuri - Pagina 4
manumanu spune:
quote:
Originally posted by danamiha
Manumanu, te-ai intors din calatorie? Ce parfumuri ai mai studiat?
Nu, dana, inca nici n-am plecat... WE-ul urmator... si am o listuta, plus ce mai gasesc pe-acolo...
Lo_li_Ta spune:
Fetelor, ma fascinati. Lamuriti-ma si pe mine, voi chiar folositi toate aceste parfumuri sau e pur si simplu spirit de colectionar? Si eu as sta 100 de ani in parfumerii sa le miros chiar daca stiu ca nu-mi functioneaza nasul atat, dar cand e vorba de aplicat pe pielea personala, unul singur sa fie, sa ma recunoasca lumea dupa miros, mi se pare ca e ca o semnatura si raman ani de zile la cate unul care imi place, cu mici variatii iarna/vara, zi/seara.
danamiha spune:
Ani de zile am folosit doar Poeme,dar acum imi place sa le schimb.
manumanu,te rog sa mirosi pt mine Fragile-J.P.Gaultier, Lanvin-Eclat d'arpage, Yohji Yamamoto Pour Femme EDP
blue eyes spune:
Lolita, eu le schimb in functie de starea sufleteasca, de anotimp, de ora zilei, de temperatura, de locul unde ma aflu, de stofa cu care imi acopar corpul, de culoarea si textura acesteia etc... Nu ma pot parfuma cu aceeasi fragranta daca port matase, bumbac, casmir sau lana. La fel, nu pot folosi acelasi parfum pentru culorile alb si negru, considerand ca sunt din acelasi material. Mi se pare ca bluzita alba din matase are nevoie de o fragranta mai usoara decat cea neagra. La fel si pulovarasul bleu din casmir; nu pot pulveriza pe el ceea ce pot pe cel negru. Eu sunt atenta la cum combin culorile, tesuturile, parfumurile adaptate la locul unde ma aflu si la starea mea. De exemplu, azi, dupa o migrena, am ales parfumul www.osmoz.com/encyclo/marques/parfums_fiche.asp?ID=268&CATEGORIE=PARFUM&LANGUE=en" target="_blank">Aromatics Elixir; nu as putea suporta un altul acum.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
manumanu spune:
quote:
Originally posted by Lo_li_Ta
Fetelor, ma fascinati. Lamuriti-ma si pe mine, voi chiar folositi toate aceste parfumuri sau e pur si simplu spirit de colectionar? Si eu as sta 100 de ani in parfumerii sa le miros chiar daca stiu ca nu-mi functioneaza nasul atat, dar cand e vorba de aplicat pe pielea personala, unul singur sa fie, sa ma recunoasca lumea dupa miros, mi se pare ca e ca o semnatura si raman ani de zile la cate unul care imi place, cu mici variatii iarna/vara, zi/seara.
LOLITA, pot sa-ti spun cum "functionez" eu in materie de parfumuri... Am avut o perioada de "colectionar", in care aveam cel putin 25... le foloseam alternativ, unele doar la anumite ocazii. La un moment dat, am realizat ca unele sticle stau de luni de zile nefolosite... iar altele nici nu imi mai placeau. Asa ca... am trecut (zic eu, in ce ma priveste, doar) la alta etapa. Am facut "curatenie" in dulapul cu parfumuri, in sensul ca pe unele le-am daruit (am "sondat" la mama, la 1-2 prietene foarte bune, iar daca le-au placut, le-am daruit), iar pe cele ramase "in stoc" le-am folosit, pe rand. Stiu ca o data am facut chiar un schimb cu o colega (i-am dat un Champs Elysees care nu imi placea deloc, nici nu stiu de ce mi l-am luat... dar asta era perioada... si am primit la schimb un Dune de aceeasi cantitate). Dupa ce am terminat cu ele (a durat ceva, cateva luni bune, a trebuit bineinteles sa le adaptez la anotimp, momentele zilei, ocazii), am inceput etapa noua: cateva parfumuri (putine, 3-4 max., hai 5), pe care le folosesc regulat si care devin un fel de "semnaturi" in functie, iar de anotimp, moment al zilei etc. Vara, de ex. folosesc cu precadere D&G Light Blue ziua si Dune sau Cristobal seara. Am facut si noi descoperiri, Coco Mlle de ex. Dar am ramas la un nr. foarte mic , care sa-mi ofere flexibilitatea necesara in "relatia" cu parfumurile. Am incercat, pentru putin timp, si varianta "ziua si aprfumul", dar nu mi s-a potrivit... cand imi place un parfum, simt nevoia sa-l folosesc o perioda mai indelungata. Ma mai "joc" cu mostrele, in weekend, dar acum am perioade de "fidelitate" fata de un anumit parfum.
Asta nu inseamna, insa, ca nu imi place sa intru in parfumerii, sa miros "iubiri" mai vechi, sa vad ce mai e nou...
Cam asta e cu "colectiile"... de altfel, chiar am citit undeva (in "Cartea parfumurilor" de John Oakes, cred), ca orice femeie ar trebui sa aiba o colectie de parfumuri pentru diferite momente si ocazii.
magduta-sv spune:
Mi-am luat revista Cosmopolitan cu cele 2 mostre de parfumuri -Nina si Flower by Cyntia...Avon. Ce pot spune ca mirosul mostrei Nina e acelasi cu al meu luat din Paris, dar nu persista la fel de mult.
A doua mostra .... nu ma pot acomoda deloc cu mirosul.
Fetelor, daca va intereseaza as vrea sa vind/schimb Chopard-Wish-eau de parfum 50 ml cu Nina-Nina Ricci sau J'adore-Dior sau DKNY -Be delicious -dama.
http://news.webshots.com/album/561332501UFlQsF
haky spune:
Ati folosit de la Yves Saint Laurent Elle? Cum e?
Momentan folosesc Very Irresistible Givenchy de care m am indragostit,as vrea sa mai incerc si altceva dar sa se mentina mirosul, ca de aia-i parfum, nu?
Carrye spune:
Danamiha, Cerruti Image...este demential. Sau era! :( In perioada cand il aveam eu mirosea incredibil de bine, fresh. Acum cand am fost plecata am mirosit actualul Cerruti Image si am ramas dezamagita. Concluzie, nu ti-l recomand. Cum iti place Kenzo Jungle? Eu mi l-am dorit cu disperare acum pe timp de iarna dar vine primavara si nu cred ca o sa imi mai vina bine.
Manumanu, iti place Mademoiselle? Mie mi s-a stricat dopul sticlei in bagaj in ultima calatorie si mor de ciuda. E si sticla de 100 ml si abia am ajuns la jumatate.
Am mirosit azi la sora mea DKNY be delicious si mi-am dat seama ca este urmatorul pe lista mea pentru sezonul care incepe. Si intentionez sa mai scotocesc dupa niste parfumuri fresh desi nu imi iese din minte Angel pe care nu am apucat sa il iau nici acum, Escada Magnetism care imi persista mirosul pana a doua zi, este incredibil si Wish Chopard care ma face sa imi pierd mintile.
Lolita, eu nu ma pot abtine. In fiecare luna ma suna mama sa ma intrebe ce parfum vreau si foarte rar reusesc sa ii zic niciunul. Nu stiu cate parfumuri am eu, sora mea sau nebuna de mama :p Dar le ador!
Mi-era dor de voi, va pupicesc :)
Lo_li_Ta spune:
Ma mananca degetele cand va vad vorbind asa. Nici eu nu pot sa ma abtin sa-mi bag nasul peste tot, dar mai greu cu indrazneala de a le purta. Si mai am o nelamurire. Sunt articole vestimentare pe care le imbraci mai mult de o data fara sa le speli. Nu se amesteca parfumurile? BLuza ca bluza, dar o geaca, un palton?
Si ca sa ma amestec in discutie, ca parfum de vara mor dupa Emerald Dream - Estee Lauder. PArfumul meu de fiecare zi este Eau d'orange vert de la Hermes, iar seara prefer Hypnose- Lancome.
Voi ati trecut prin etapa parfumuri barbatesti? Eu le-am folosit ani de zile si nici acum nu pot sa ma abtin de la XS-ul pour homme de exemplu.
Si mai spuneti si parfumuri pe care nu le suportati. E un parfum mai vechi, Cabotine parca, care ma lesina la propriu. Si Opium-ul.
Ortansa spune:
eu de ani de zile caut parfumul care sa ma reprezinte,dar nu ma pricep asa bine.imi plac parfumurile suave,florale,imi place parfumul freziei de ex,dar nu numai.ce-mi recomandati?tot timpul simt parfumuri care ma inebunesc,intreb persoana respectiva ce parfum este,dar cand ma duc in parfumerie si-l miros nu-mi mai place.
am de ex un Dune Sun cu care imi dau din cand in cand,dar nu sunt inebunita dupa el,un Davidoff-Cool Water pe care-l folosesc ziua,e mai sport,dar parca are o alura prea baietoasa si un Alien de T. Mugler,care mi se pare cam greu,il folosesc seara.cei care m-au mirosit mi-au spus ca miroase f bine,mie parca-mi da dureri de cap.
am avut multe sticlute mici de la Givenchi cu aproape toata gama lor de parfumuri de acum cativa ani-Organza et co-si nu mi-au placut deloc,mi se pareau prea grele.
am primit un parfumel banal Love by lily Prune cu care ma simt mai in largul meu si cu care am fost "admirata":-),unii crezand ca-i Amor de Cacharel sau chiar Dior:-D.
poate-mi recomandati si mie 2-3 parfumele(nu mai multe,ca-mi prind nasul:-D) mai suave si linistite spre sexy:-D.
ps-sotului ii place Amarige,eu nu-l suport,parca-i prea de 'cucoana'(scuze,daca-i place cuiva,dar asa mi se pare mie:-)),asa ca ma intreb cum o mirosi Amarige Mariage-poate e mai tineresc?
I've gt you under my skin