Fulguleti de nov-dec 2006 (154)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

quote:
Originally posted by shoshika

a, stati ca mi-am mai amintit. mai am si altele... nu stiu cand ca n-am vazut, dr l-a decalotat un pic. nu mi-a zis si ea: fimeie, cand ajungi acasa sau dupa baita, da-i cu aia sau cu aia la putica. nu... si-l vad pe puiul meu rosu la putica, trag un pic, pielea rupta in 3 locuri si sangeranda. mi s-a pus un nod in stomac. drept urmare, tudor nu mai poate de usturime la pipi, eu il spal la fiecare schimbare de pampers si-i pun vitamina a. mai mult de-atat nu ma duce capul... si nici nu e decalotat complet.
apropo de dermatita, si mie mi-a zis ca are dermatita atopica si sa-l dau cu mustela. dar ce fel de crema de la mustela nu mi-a zis... in sfarsit, eu il dau de cand l-am nascut cu trixera de la avene si sunt foarte multumita. am si cold cream si o folosim si pe ea cand mergem afara. are,intr-adevar, obrajii mai aspri, dar chiar sa fie dermatita atopica?! habar n-am!

iaca ma descarc si eu aici... sper sa nu va suparati pe mine...

Da o sansa acestei zile: sa fie cea mai frumoasa din viata ta... (Mark Twain)

Imi vine sa plang si sa urlu cand aud ce doctori avem noi pe aici,nu ar trebui sa mai mearga nimeni la astfel de specimene,imi e greata!!!cauta pe altcineva!!II intereseaza numai banii!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)

"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

adinazot nu ai de ce sa te panichezi. dermatitele astea sunt de o gramada de feluri. si cand nu se stie de la ce e se zice ca e atopica . fiindca a aparut asa tarziu, decat sa incerci n creme, ai putea sa incerci sa vezi ce a cauzat-o. poate fi din mancare, din apa, din haine, ceva din casa..eu as incerca sa analizez un pic situatia, poate iesi mai repede la lumina asa. eu am zis, d a facut si el, din cauza ca era mucegai in baie si faceam baia in cada mare. nu venea in contact direct cu zona cu mucegai dar sporii..la noi se face si in casa de cand cu termopanele. cam la 2 sapt spalam peretele din sufr cu clor. si din cand in cand, daca se fataie prin zona aia (desi e in spatele calculatorului si al tv-ului) ii apar iar. poate reusesti sa descoperi de la ce e. ati rezolvat cu patutul? am tot vrut sa-ti zic ca d dormea mult mai bine in tarc (cu plasa) decat in cel din lemn, cu lateralele mult mai tari.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Eu de un timp ii spal hainele cu detergentul pe care l folosim pt noi,sa increc sa spal iar cu det. de copii...nu stiu sa ma gandesc ce poate cauza..din alimentatie e cam greu sa mi dau seama...Ale doarme inca in tarc,altul ,mult mai inalt,din care nu poate iesi,inca nu am cumparat patut,mai e vreme!!!
Pe mine ma revolta faptul ca un doctor iti prescrie ceva care nu-i bun,ce naiba,ei nu citesc ce citim noi aici si in alte parti,doar si ei au copii,sunt curioasa,daca era copilul ei tot asta ii dadea???

"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by danutz

Acesta este un strigat de disperare.
Rares are febra mare, peste 40 ca nu a mai stat cu termometrul in fundic, tuseste rau de tot si e ca o carpa.
Dr. are tel inchis, face asa cand pleaca din tara.
Aseara avea 38.5, pus supozitor cu paracetamol, azi noapte la 2 s-a trezit in tusete grele, frigea, dat nurofen cu seringa si pazit pt hidratare.
Azi dimineata, peste 40. Medicoverul nu raspunde la tel decat dupa ora 8, daca nu reusesc sa-l vada o dr. de la ei fara programare, cred ca fug la Alexandrescu.
In cap am numai pataniile fulguletilor cu laringitele...d, Denis si nu mai stiu la cat de bulversata sunt.
Nu stiu ce altceva sa mai fac...

Danutz acu nu-i vreme sa alergi cu Rares pe la doctori, spitale. Acu tb sa-i scazi temperatura! Asta-i esentialul si asta ti-ar recomanda si doctorul.

Nu te panica, trage aer adanc in piept si da-i bataie.

Cum a zis si Aka, baga un supozitor Novocalmin. Apoi incearca niscaiva impachetari, sau o baie racita progresiv, sau ..., etc. Da-i sa bea apa sau ceai. Iubeste-l.

E normal sa fie moale, unii copii asa reactioneaza la febra. Nu tb sa fie musai laringita. Urmareste-l cu atentie in continuare. Apoi mai suna la medic. Despre tuse.. nu orice tuse inseamna laringita. Sa te sfatuiasca mamicile care au trecut prin ea.. da parca ar tb sa fie latratoare, voce ragusita, etc.

Multa sanatate si capul sus.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

DIANARUS,mersi ,incerc si eu metodele tale,sper sa dam reultate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

desi azi-noapte copiii au dormit, eu am avut insomnie. vi s-a mai intamplat? pur si simplu nu am putut dormi pana la 3. ce se face in cazul asta?

azi vine lavinia cu mihai...

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianarus78
il dau la fiecare schimb de pampers pe burta si picioare. de 5-6 ori/zi. pe fata cam tot asa.
baia este max 15min, temperatura 36-37grade, adaug in apa infuzie de tarate (tarate de la plafar fierte ca un ceai, strecurat apoi). baia e la 2-3 zile. am observat ca lui marc apa ii face rau la piele, se inrosesc petele rau, a 2-a zi e foarte uscat.
hainele care ii atind pielea numai bumbac 100%.
nu mancam citrice deloc, la mandarina am observat ca se inrosesc petele mai tare asa ca... in rest e ok cam la toate alimentele pt varsta lui.
cam asta e DA la noi.

ce difera la noi:
- baie zilnic, dar numai la 2 zile il sapunesc cu lotiunea pt crema atopica de la Mustela, in rest baia e cu apa chioara
- temperatura apei nu depaseste 33 gr C
- nu folosim tarate (noua ne-au facut rau)
- mancam citrice (nu i-au inrautatit DA)
- nu mancam peste

altele:
- spalat rufele cu Dermalin, clatit de cel putin 2 ori
- scos covor din camera unde doarme, sters des praful si spalat numai cu apa pe jos (adica evitam sa folosim macar in camera in care doarme el chimicalele pt curatat)
- racoare in camera.. caldura si aerul uscat pot inrautati DA, la fel cum expunerea la frig o poate face (dara la iesit afara nu renuntam)

Cat despre supliment de vitamine.. Adina de ce vi le-a recomandat? Ale nu mananca din toate? Eu, atata vreme cat copilul mananca relativ din toate grupele de alimente, atata bine si nu se imbolnaveste prea des => as zice pas la suplimente. Nu se compara cu vitaminele&mineralele naturale, asimilate din mancare. Normal, in afara de vit D.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianarus78

desi azi-noapte copiii au dormit, eu am avut insomnie. vi s-a mai intamplat? pur si simplu nu am putut dormi pana la 3. ce se face in cazul asta?

azi vine lavinia cu mihai...

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

OF,CE NASOL,EU INAINTE SA FAC TRATAMENTUL PT TIROIDA CARE INCLUDE SI EXTRAVERAL,AVEAM FRACVENT INSOMNII,NU STIU CE E DE FACUT IN CAZUL

Mergi la inceput

RUXANDRA,ba da,Ale papa de toate,am grija sa-i dau din toate grupele de alimente,dar uite,vezi,dr nici nu m-a intrebat ce si cum maninca.Of,ce ma enerveaza...

Mergi la inceput

Lavinia, ne gandim la voi.

Danutz faine poze. Da ce frigalau ati tras.. brr. Si ce-mi place cum pozezi. Tocmai vroiam sa-ti zic ce a pustoaica arati.. cand am vazut ca, cronologic, nu mai esti pustoiaca. Dar de fapt esti.

Dayanara da ce te-a dezamagit asa rau la Romania?

Monique ne bucuram ca mai aflam despre zmeu si despre tine. Esti tare ca te tii de sport cu job cu tot.

quote:
Originally posted by Donia
flore, nu cred ca exista femeie care sa nu te inteleaga... Dar daca te gandesti mai bine, sunteti o echipa, iar in echipa oamenii au roluri diferite, unul are initiativa, celalalt e responsabil cu executia, unul e liderul cu impartitul sarcinilor, altul cauta resurse, unul e responsabil cu moralul, altul cu respectarea datei limite... mai greu e cand simti ca esti tu singur cu toate indatoririle...

Nu poci decat sa mai subliniez cu un ihi. [omulet dand aprobator din cap]

Dandusa cum ati reusit sa va virozati??!!

Bre Dianocico potoleste-te cu retetele si pozele. Incepi sa ma complexezi, bre.

Shoshika, da ce tarife la asa consultatii.. Ah, si ce-mi mai plac doctorii astia care ti-l decaloteaza fara sa-ti ceara acordul. Iar daca lui Tudor ii merge bine cu Trixera de la Avene n-are nici un rost s-o schimbati.

Asiza ce-mi mai place de matale, cum scrii. la Denis sa treaca repede buzita si cucuiele. Ca apoi vin altele.

Danita, de ce? Ce s-a intamplat? Si felicitari pt primul kk la locul cuvenit. Cum ati reusit?

Si ce e ziua fara postarea lui Teutz? Nu asa frumoasa.

Dianarus, in rarele cazuri in care nu pot adormi.. dau drumul la tv in surdina. Garantat adorm. Cu tv-ul mergand, dar ata e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

'neata.
danutz important e sa ii scazi febra, apoi ai timp de umblat la doci cat vrei. nu stiu sa-ti spun cum e cu tusea, bea e experta numai in muci...e greu sa ii vezi blegi in brate cand de obicei au ardeiul iute infipt undeva...bea a suportat bine sosetele otetate si compresa pe frunte. tinem pumnii sa treaca repede!

dbunny? da un semn. sa stim ca esti. ca sa stii ca suntem.

flore gata? a trecut? ma tem ca asa sunt cam toti...deocamdata nu am avut in fata ochilor unul care sa-mi demonstreze contrariul, astept, cine stie...

dianarus statistica aia m-a omorat si pe mine...poate imi era mai usor daca stiam ca se poate intampla..dar in ignoranta mea roza, de unde...
e groaznic sa vrei sa dormi si sa nu poti...nu am remediu. ma fatai cat ma fatai. cand nu mai pot ma ridic din pat (o faceam, ca acum as lasa shefa singura si nu poc) si curat frigiderul..la mine asta e panaceu universal...

tema de ieri, ca am uitat.
bea sta concentrata pe o activitate maxim 10 min. de obicei cu cartea in brate. in rest se plictiseste repede.

Mergi la inceput