CASATORII MIXTE
Salut,haideti noi cei sau cele care ne-am gasit consoartã de pe alte meleaguri sa facem cate un mic tablou al vietii de familie.Ce difera la noi fata de casatoriile intre romani? Diferente de obiceiuri, mentalitati,comportament? Calitati si defecte(care sa caracterizeze pe majoritatea din tara lui,nu numai pe el/ea) Dar copiii nostri?
Sotul meu este chinez.Diferentele mari dintre modul de a gandi al chinezilor fata de cel de la noi,au constituit de obicei partea interesanta a mariajului nostru.La inceput ne contraziceam si chiar ne ciondaneam destul de des(acum 12 ani)apoi,treptat ne-am adaptat mult unul dupa celalalt.Singura problema pe care nu am reusit sa o rezolvam este o "meteahna nationala":pasiunea chinezilor penrtu jocul de carti-pe mine ma exaspereaza inca!In rest,sotul meu ma ajuta cu absolut orice,ma asculta,ma intelege si ma sustine in aproape tot ce-mi doresc sa fac.
Baietelul nostru seamana cu amandoi dar credem ca fetita(vine in septembrie) va semana mai mult cu el.
La voi cum e?
Raspunsuri
Lauraa spune:
Si eu!Si eu!
De fapt cred...incerc sa pariez ca pe site sunt cel putin 30% membre active care sunt casatorite cu barbati de alta nationalitate! O sa vezi ca subiectul asta va fi asaltat. Sotul meu e german. Ce sa-ti spun, sunt si diferente fata de casniciile roman-romanca, dar eu cred ca doua casnicii nu sunt la fel in lumea asta. Ceva specific cred ca e respectul cu care ma trateaza pe mine, indiferenta cu care se uita de unde vin (importanta sunt eu, nu parintii,rangul, orasul,etc) Cred ca as fi putut sa vin si de la cortul cu tigani ca daca m-ar fi placut tot m-ar fi luat.Deci, nu sufera de prejudecati de felul asta. Apoi, nu gaseste normal ca eu sa fac in casa totul si el sa vina sa se intinda si sa dea directive. Nu ca as spune ca asa fac toti barbatii romani,dar destui.Nici al meu nu-i harnicu pamantului dar macar pe mine ma lasa in pace, nu are pretentii de nici un fel. La noi in casa e liniste si pace ,nu se amesteca nimeni, cred ca soacra il mai trage de limba,dar se fofileaza elegant. Ne avem unul pe celalalt si ne ajunge. Ar mai fi de zis dar am o treaba.Sa vina fetele casatoritele in strainatatzurileeeee
LAURA
Oana_B spune:
Uite si pe aici ce s-a mai discutat:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9757
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10516
Oana_B
Lauraa spune:
Valeu, na ca n-am avut dreptate ca uite ca e rasdiscutat...Si pe deasupra am raspuns si eu la subiectul asta mai demult,dar am uitat...batranetile astea...
LAURA
lorelei_19 spune:
Sotul meu e elvetian si e la fel cu sotul tau, Lauraa. E atent, dragut, ma respecta si suntem foarte fericiti impreuna.
Vistiana spune:
N-am stiut ca s-a mai discutat.Haideti atunci,ca sa fie ceva nou,sa nu mai vorbim doar de "binele" din casnicie,chiar daca asta predomina ci sa fim sincere sa spunem care sunt dezavantajele sau problemele care apar din cauza diferentelor de cultura,religie,etc.,chiar daca sunt nu sunt probleme serioase.Eu,de exemplu,v-am zis deja despre meteahna sotului meu de a se intalni cu prietenii la partide de carti(cam lungute).Este singurul nostru subiect de disputa.La voi e totul roz???
gdl spune:
Sotul meu e olandez. Si un dragut! Singura noastra problema majora e... temperatura ideala din locuinta! El a fost invatat toata viata ca in camera sa fie max 20 de grade... si noaptea sa doarma cu geamul deschis, chiar si iarna:(( Am avut multe discutii pe tema asta, cu greu l-am convins acum sa facem 22 de grade in casa.
Nu e suficient ca aici e o clima umeda si putin soare :(
lorelei_19 spune:
Uneori mi-ar fi drag sa vorbesc cu el romaneste ... a invatat 2-3 cuvinte, dar e asa de haios cand le rosteste cu accentul german...
adina1 spune:
Ha ha ha Gld,aceeasi problema o am si eu cu sotul meu,insa de cand s-a nascut fetita noastra parca s-a mai dat pe brazda!!!
Ceea ce nu ii place sotului meu la noi romanii e ca nu avem o ora fixa de luat masa si atunci cand e ora mesei si totul e gata fiecare isi mai gaseste ceva de facut pana se aseaza in fata farfuriei.
In rest e bine.
Am uitat sa specific,al meu e belgian.
Adina SI Alessia
lorelei_19 spune:
Ce e ciudat la sotiorul meu, e ca nu-i place (!!!) sa gatesc prea mult timp. O considera o pierdere de timp si uneori trebuie sa insist, sa-i explic ca pur si simplu am chef sa gatesc ceva. Dupa el, in bucatarie se sta maxim jumatate de ora pentru gatit. Despre prajituri, ce sa mai spun? Se gasesc la magazin cat lumea- spune el, ce trebuie sa te chinui tu??? Ce-i drept, sunt si gustoase si foarte ieftine, asa ca... Gatitul nostru romanesc de ore in sir in bucatarie il priveste ca pe o adevarata pacoste.