Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 5
Roxxy80 spune:
La mine ziua doarme cam 3 reprize de 20-30 de minute, deci f f putin. Insa sunt foarte fericita ca doarme asa de mult noaptea. Eu sunt rea de somn dupa ora 22.00 si nu as rezista daca nu ar dormi. In schimb ziua pot sa fiu calul lui de bataie cat vrea .
Tocmai s-a trezit din a doua repriza de somn de 20 de minute .
quote:
Originally posted by nelone77
Bravo Roxxy! adica..bravo Matei!!
Asa si trebuie!! Andrada doarme de vreo 2 saptamini cite 6 -7 ore legate...Incepem sa crestem si dormim tot mai mult noaptea. In schimb ziua daca doarme in total 3 ore e muult!!
Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)
http://community.webshots.com/user/nelone77
Roxxy si Matei sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
lixa spune:
Buna fetelor!
Vad ca vorbiti despre Vigantol si administrare. Pe mine m-a lamurit medicul pediatru ce si cum (pe mine si pe rezidentii + studentii de langa noi care asistau la consultatie): vigantol se da mai mult decat cantitatea standard (2 pic/zi) doar daca sunt semne de rahitism. Aceste semne sunt slaba dezvotare a incheieturilor mainilor, a coastelor - a zis el niste termeni medicali, dar zau ca nu mai tin minte. E adevarat ca intre semnele astea se numara si o oase craniene mai "mici" (implicit o fontanela mai mare), dar nu se poate pune diagnostic de suspect de rahitism doar pe acest simptom.
Catalin are fontanela mare, de 4 cm, si de asta ne-a zis, ca stie din folclorul medicilor de familie ca se recomanda mai mult vigantol la o fontanela mai mare.
Sper ca v-am lamurit cat de cat . Eu sunt tare multumita de medicul nostru pediatru pentru ca sta de fiecare data sa ne explica in detaliu
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze
Vasari spune:
Anca, ce bine ca ai facut tu capitol, ca la noi s-a prelungit muuult masa!
Am updatat albumul. Cu placere. :)
Cami, ce scumpa e Stefania! Cate kg are? E draguta foc in poza in care e foarte serioasa. :))
Alina si Maria - 3 NOV 2007
ancadragoman spune:
Alina de at mancati?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete
lixa spune:
quote:
Originally posted by Roxxy80
La mine ziua doarme cam 3 reprize de 20-30 de minute, deci f f putin. Insa sunt foarte fericita ca doarme asa de mult noaptea. Eu sunt rea de somn dupa ora 22.00 si nu as rezista daca nu ar dormi. In schimb ziua pot sa fiu calul lui de bataie cat vrea .
Tocmai s-a trezit din a doua repriza de somn de 20 de minute .
Roxxy si Matei sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
Roxxy, si eu zic tot la fel. Imi prieste tare ca ma lasa sa dorm toata noaptea; in fiecare dimineata ii multumesc lui Catalin ca a fost baiat cuminte m-a lasat sa dorm noaptea, si tare imi mai zambeste, desi in mod sigur e rupt de foame
Roxxy, felicitari pentru baiatul tau care te lasa sa dormi noaptea! Tin minte ce entuziasmata eram acu cateva sapt cand a dormit prima data de seara pana dimineata!
Poze
pufulet74 spune:
Alina, multumesc pentru upload [pu]
Lixa, la noi a zis pediatra ca se vad ceva probleme mici si la coaste,de aceea a recomandat 5 picaturi, nu doar fontanela. Si mi-a mai zis ca e o problema care apare mai frecvent la copii nascuti in perioada rece, pentru ca nu sunt expusi la soare suficient, care ajuta la asimilarea calciului.
Roxxy80, felicitari.
Piticul meu a dormit o noapte intreaga doar o data, in rest ne trezim o data pe noapte, papa la 10 seara, se trezeste pe la 3-4 noaptea si apoi la 7 dimineata.
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
Jasmin012 spune:
Imi imaginez ca trebuie sa fie tare rau sa fii in sala de nasteri cu unele care sa urle din toti rarunchii. Cred ca e intr-adevar descurajator dar si enervant... cred ca ti se duce tot cheful...
Mie mi s-a rupt apa pe la 11 noaptea, am ajuns la spital pe la 1... mi-au facut epidurala la 3 si efectul ei a durat pana la 10 dimineata, timp in care m-am odihnit... de la 10 am inceput sa simt contractiile, ca se dusesse efectul... pe la 11 le-am chemat sa-mi faca alta doza de anestezic, dar nu m-a bagat nimeni in seama la inceput, ca nu era disponibila anestezista, iar mie imi venea sa ma urc pe pereti de durere... pe la 12 si 10 a venit, dar deja era prea tarziu, ca i se vedea capul, asa ca pe la 12 si un sfert m-au dus in sala de nasteri. Pe Dan l-au lasat afara la inceput, dar dupa cateva minute l-au chemat...la 12,30 s-a nascut Lucas. In sala de nasteri am fost singura, nu a urlat nimeni, nici macar eu, caci pt mine au fost mai nasoale contractiile decat nasterea in sine. asa ca Dan nu a fost deloc traumatizat, ca nu prea a avut ce vedea... nici macar epiziotomie nu le-am lasat sa-mi faca... e adevarat ca m-am rupt un pic, mi-au pus 2 fire... L=a vazut pe Lucas iesind, dar era curatel, nu era plin de sange, asa ca nici aici nu a avut motiv sa se sperie... Ce a fost nasol pt el a fost momentul de dinaointe de expulzie, cand s-a urcat doctorita pe burta mea, ca sa impinga... a fost tare raiu,m am ramas cateva zile cu senzatia din acel moment, iar lui Dan ii venea s-o ia la bataie cand a vazut ce-mi face... cam ce am simtit eu cand l-am dus pe bebe la vaccinul de 2 luni si asistenta m-a pus sa-i tin eu piciorusele, ca sa-l intepe... stiam ca e pt binele lui, dar imi venea s-o bat pe aia ca-mi face bebelusul sa planga... ma rog, ni l-au aratat pe Lucas , mi l-au pus putin pe piept apoi l-au dus sa-i faca toaleta, sa-l cantareasca si sa-l examineze. Cand l-au adus inapoi i l-au pus lui Dan in brate, moment in care omul meu s-a albit... mi l-au pus apoi repede pe bebe la san si ne-au scos de acolo. Cam asta a fost aventura noastra. Cum nu a fost o experienta grea , zice ca o sa participe si la urmatoarea nastere, desi la inceput am dus munca de lamurire cu el, ca sa-l conving...
Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
RAMONELLA spune:
Amy nu ii mai dau Novalac de 3 zile.Tot putin papa,500-600 ml pe zi.Am zis sa i-l schimb iara...Acum ii dau Topfer.Papa de 3 zile.Am observat ca dupa fiecare masa face caca.E normal oare???Ieri a papat 600.
Azi a papat la 7,150 ml,iar la 11,165 ml...uau,de cand nu a mai papat atata la un bibe...
Ceea ce ma ingrijoreaza e ca aseara si azi dimineata am vazut pe scutec,putin caca,asa parca imbibat in scutec...oare o fi diaree???Dar numai putin.Pana acuma a facut 2 caki.Al doilea mi s-a parut putin mai moale...oare cum e diareea????Tre sa fie mai dese,nu???Daca va face diaree,tre sa-i schimb laptele din nou????Sau ce sa fac???
Sheri tu nu i-ai schimbat laptele???Vai,parca o vad pe Bea,din ceea ce povestesti...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
lixa spune:
Pufu, am inteles acum... daca nu s-a bazat numai pe fontanela mare si a avut motiv sa-ti dea mai multe picaturi. Cu soarele asa stiu si eu, ca de fapt de asta se si da vitamina D (corectati-ma daca am retinut gresit ), ca sa compenseze expunerea deficitara la soare (care e mai accentuata iarna)
Poze
lixa spune:
Ramo, Catalin in primele 2 luni facea kk dupa fiecare masa. Era cam cum zici tu, partial absorbit in scutec. Aceeasi consistenta o are si acum, cand face de 1 - 2 ori pe zi. Chiar ma gandeam la un moment dat daca asa e kk lui in mod normal, cum o fi diareea (nu ca as vrea sa aflu pe pielea mea.. ma rog, a lui ). Parca stiu ca la diaree tre sa aiba mucus si sa fie muuuult mai apos decat de obicei - scuzati detaiile . Poate stiu mai multe mamicile care au trecut prin asta (diaree)...
Poze