PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (77)
Raspunsuri - Pagina 11
nicomico spune:
doniro scumpa sa stii ca eu pun acum o mie de intrebari pentru ca la primul copil am fost ffff relax si nu prea stiam mare lucru
dar sa stii ca ai dreptate, o sa ma adaptez eu la situatia de atunci, degeaba gandesc si fac tot felul de planuri
oriucm eu sunt optimista si genul de sacrificiu asa ca sunt sigura ca o sa ma descurc super
p.s. trebuia sa ne spui ca a stat si sotul acasa din start ...iii trimitem o berica virtuala
sa stiti ca multa lume se simte datoare sa ma descurajeze si asa ma necajesc, pentru ca eu mi-am dorit 2 copii (chiar 3) si cu varste apropiate intre ei.....nu stiu cu ce ii deranjeaza ca o sa imi fie mie greu
nicomico spune:
jullax mai papa niste grisine si biscuiti cand ai greturi
am inteles de la alte gridutze ca ar taia din greata
cristina_ioana...cum te pregatesti tu de vara dragutza de tine, si eu bag cate 2 nuga pe zi
imi vine sa ma bat dar mi se pare ca mi-e rau de dulce...ai vazut ca am scris ca mi se pare
gina ce mancare le dau la cresa la pranz? si cum mananca pitacii? se descurca singurei cu manutza? ca a mea mananca uneori cu mana, alteori cu furculitza dar si asteapta sa ii bagi in gura. depinde ce chef are
nicomico spune:
anasia pot sa iti dau un sfat referitor ;a schimbat scutecul: ii dai in mana ceva ce de regula este interzis - telefonul, aparatul foto, bepanthen....noi asa reusim
stau cu ochii pe ea sa nu faca vreun rau si dupa ce am schimbat-o i le iau
bietul copil....
iar cu iesitul afara spune-i ca o duci la leagane, la o fetita prietena de-a ei din parc .... aici nu prea stiu ce sa zic
nicomico spune:
martta bine ai revenit
ai doi copii superbi !!! succes la locul de munca.
fetele care se vaita de crize, sa stiti ca si noi avem o problema: cu tipatul am rezolvat-o de fapt s-a linistit singura
in schimb isi da palme in cap si uneori se arunca pe jos ...afara
pediatra mi-a zis sa ii zic ca nu mai vorbesc cu ea si sa o las singura dar fara nici un rezultat
si eu am avut rana pe col - nu mi-a numit-o ca fiind cancer, insa am cauterizat-o de 3 ori pentru ca nu o cauteriza bine , dupa care am facut primul bebe, iar acum sunt la bebe 2 si este totul ok.
tot cu tratamente si optimism - tratam problema ca fiind una ce trebuie rezolvata, desi ma enerva doctorita de fiecare data cand ma reintorceam la controls i imi spunea ca nu s-a prins rana IAAARRR....
doniro spune:
quote:
Originally posted by nicomico
doniro scumpa sa stii ca eu pun acum o mie de intrebari pentru ca la primul copil am fost ffff relax si nu prea stiam mare lucru
dar sa stii ca ai dreptate, o sa ma adaptez eu la situatia de atunci, degeaba gandesc si fac tot felul de planuri
oriucm eu sunt optimista si genul de sacrificiu asa ca sunt sigura ca o sa ma descurc super
p.s. trebuia sa ne spui ca a stat si sotul acasa din start ...iii trimitem o berica virtuala
sa stiti ca multa lume se simte datoare sa ma descurajeze si asa ma necajesc, pentru ca eu mi-am dorit 2 copii (chiar 3) si cu varste apropiate intre ei.....nu stiu cu ce ii deranjeaza ca o sa imi fie mie greu
Sa nu cumva sa intelegi ca ma deranjeaza in vreun fel ca intrebi!!! Din contra, imi face placere sa raspund, mai ales daca te linistesc/lamuresc in vreun fel. Dar din experienta mea am vazut ca inainte de a naste bb2 m-am stresat inutil, pt ca altele au fost problemele fata de cele la care ma gandeam eu.
De barbat v-am zis ca a stat acasa, de cand am nascut am fost noi 4 si mama la inceput. Chiar nu ma pot plange de sot; face ce poate si el, chiar daca nu mereu iese perfect, important e ca ma ajuta (iese cu Daria afara, ii da sa pape, il mai tine pe bb in brate cand plange etc). Deci merita o lada de bere clar :)
Si eu am patit chestia asta cu cei din jur care ma descurajau. Toata lumea imi zicea ca o sa fie f greu, ca nu ma pot descurca singura etc. Adevarul e ca nu stiu cum va fi cand voi fi chiar singura, dar cred ca nu va fi chiar cumplit. Cel mai greu a fost la inceput pt ca Daria a fost f dezorientata si si-a schimbat un pic atitudinea, dar si-a revenit si acum cand suntem doar noi 4 e super ok.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
nicomico spune:
tweety si muuh eu sunt de acord sa nu ii batem si sa nu tipam....dar ei de ce tipa si ne dau palme????
maryion bine ai revenit!!!!
mada asa zic si eu sa mai fac nu stiu ce pana apare bebe 2
map spune:
Salutic la mamicute,
azi am stat numai in casa ca afara cam ploua. am facut papica si pentru azi si pentru maine, zic prognozele ca maine va fi soare si bine asa ca o sa iesim maine si pentru azi. Mai ales ca va fi tati acasa. Robert in schimb azi m-a zapacit, nu pot face nimic mai mult de 5 minute ca incepe "mami, mami, mami", si striga asa pana merg la el. Asa este de dulcel cand il auzi strigand "mami" ca nu-i prea rezisti sa nu mergi la el Problema mare la noi este ca vrea sa-l iau in brate sa-l pun la geam sa vada pe "uuuuu". Asta inseamna orice de la tren, masina, camion, tractor, toate sunt "uuuuu" la el. Il ridic de cateva ori dar prefer sa-l mai las sa si planga ca si burtica mea se face pietroi tot ridicand aproape 13 kg si ma mai gandesc si la bb de acolo
In ce priveste protestele si la noi sunt valabile. Momentan numai la mancare nu prea reusesc sa-l pacales, daca vrea el atunci vine si gusta, daca l-a luat pe "nein" in brate nici nu mai are rost sa incerc ca mai mult nervi imi fac asa ca-l las. Treaba lui cand vrea papa el. In rest de expemplu cand plecam afara cum aude el merge la usa sa plece. Sau ii se pune ca nein, nein si se ascunde pe te miri unde. Ii spun ca trebuie sa luam hainute de mers afara il rog sa vina dar in zadar. Atunci merg si-l iau de manuta si nu protesteaza. La schimbat de scutece este destul de cooperant. Are momente cand doar ii spun ca schimbam pempi ca-i plin si-l gasec deja pozitionat in pat sa schimbam. Nu este mereu asa insa am vzut ca depinde de cat ma vede de preocupata. Daca-l bag tare in seama, ne jucam si eu nu prea am treaba nu protesteaza deloc. Daca eu insa is mai agitata, daca ma vede ca am alta preocupare face scandal tare. si asta in general nu numai la schimbat scutece. In ultimele zile ma mai prindeam la discutii cu sotul pe divesrse teme (discutie pur si simplu nu cearta) si cand ne vede asa prinsi ne trezeam ca tranteste ceva sa-l bagam in seama Vrea atentie asta este, are si el dreptate.
Robert ieri a considerat ca-i murdar pe maini si dor ce am auzit clipocind apa din WC Pana acum nu apucase sa se spele acolo dar ieri a vrut sa ma ajute copilul ca doar faceam curat. Sora mea spune din experienta lor ca-i numai inceputul. Trebuie sa fim cu ochii pe el mi ceva ca pe butelie
Cristina da, si eu cred la fel ca tine ca mai bine de 50% intr-o astfel de boala pacatoasa este moralul. Din pacate noi suntem departe dar sunam acasa in fiecare zi si mai mult incercam sa-l facem pe Robert sa-l mai spuna la Oma ce-a invatat el nou. Stiu sigur ca el este cel care-o face cel mai tare sa-i creasca moralul. Bine si noi vorbim cu ea dar discutiile cele mai multe se centraza pe ce zapaceli a mai facut Robert.
Maryion bine ai revenit. Povestea asta cu mancarea etse si la noi tare cunoscuta dar pe Robert nu se vede. El creste destul de bine si din aceasta cauza incerc sa-mi pastrez calmul cat pot cand eu ii dau sa pape si el da din cap ca nu si se stramba de parca cine stie ce-i dau. Dar nu poti spune c nu-i place, nici macar sa guste nu vrea. In schimb el doarme cu program, chiar imi convine ca si-a format obicei sa faca nani pe la pranz, la 12:30-13 este in pat si doarme macar o ora jumate iar seara maxim la 21 este in pat. Dimineata se trezeste la 7 dar nu mai am pretentii si la asta ca doarme micutul destul.
Gabriela cand te vad cum te bucuri ca iesti acasa ma trec fiorii. Si eu la Robert in spital am fost extrem de stresata, cu nervii la maxim. Stateau mama si sotul cu mine ca nevand lapte trebuia sa stau ore in sir la mulgatoare pentru cativa ml de colostru si hebamele nu prea vroiau sa aiba grija de Robert. Il mai aduceau sa stea cu mine cand ma mulgeam si cu piciorul leganam copilul. Plus la fiecare trei ore muls, egal ca zi sau noapte eram terminata. 5 zile acolo deja imi pusasera capac. Acum macar stiu la bb 2 ca daca eu nu am lapte spun sa-i dea copilului praf si basta sa nu-l mai lase sa moara de foame. numai ca va trebui sa stau cam sg pe la spital ca mama va trebui sa stea mai mult acasa cu Robert si sotul va veni ceva mai mult la noi. Si se pare ca din cauza fibroamelor deja is iar la cezariana asa ca iar 5 zile la spital.
Monica 19+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
gina_butnaru spune:
quote:
Originally posted by nicomico
jullax mai papa niste grisine si biscuiti cand ai greturi
am inteles de la alte gridutze ca ar taia din greata
cristina_ioana...cum te pregatesti tu de vara dragutza de tine, si eu bag cate 2 nuga pe zi
imi vine sa ma bat dar mi se pare ca mi-e rau de dulce...ai vazut ca am scris ca mi se pare
gina ce mancare le dau la cresa la pranz? si cum mananca pitacii? se descurca singurei cu manutza? ca a mea mananca uneori cu mana, alteori cu furculitza dar si asteapta sa ii bagi in gura. depinde ce chef are
Pai al meu mananca tot asa, ba cu mana, ba cu lingurita, cum vrea el, ba ii dau eu.
La cresa papa de toate:
- dimineata: lapte (praf) sau gris cu lapte, branzica pe paine, depinde...
- la ora 10:00: un fruct, ceva usor
- la pranz: - felul 1: ciorbe acrite cu bors, supe, de pui in general
- felul 2: ciulama de pui, musaca de cartofi, chiftelute de pui, piure cu pui, ostropel etc, cu salata de sfecla
- la 16:00: desert, o napolitana, turta dulce, biscuiti, depinde
Cam asta papa acolo si eu ii dau lapte dimineata si seara.
Mama lui Razvan-Andrei
Ticker
www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)
Poze de la Viena
www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006
Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
map spune:
Nicomica la ei este din dragoste totul . Ei is mici si nu stiu, noi mari si fara capsor cand ii atingem Cand te vad tipand la ei sau lovindu-i le este teama ca nu-i mai iubesti si atunci protesteaza, tipa de teama ca te-ar putea pierde. Iar cand tipa chiar fara sa fii tipat la ei sau sa-i fi lovit au si eu toane, is mici si ei. Ii iubim prea tare asa ca trebuie sa le trecem cu vederea sau sa-i pedepsim altfel, fara violenta.
Monica 19+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
nicomico spune:
gina am citit raspunsul mirunei si uite-asa imi gasesc si eu raspunsuri la intrebarile TALE
eu reusesc sa ma calmez, foparte foarte rar imi ies din fire, insa cand ma gandesc si nunumai ca ma gandesc dar organismul reismte...ca eu fac si curatenie si mancare (ca se mananca gateala la greu) si servici si copil si sarcina...si nopti nedormite si a doua zi pe baricade cu responsabilitati la work e mai greu......
daca nu fac eu curat sau mancare face mama si sta cu copilul in casa - ceea ce personal nu imi convine, pentru ca eu nu pot sa o ridic decat fff putin - mi-au interzis dupa operatie (tot o ridic eu la spalat)
iar cu iesitul o data pe saptamana este minunat daca poti, dar ce ne facem cand sotul vine numai tarziu acasa si e si obosit si infometat....si mama e rupta si pleaca acasa si cu altcineva nu ai cu cine sa il lasi????
haideti ca inchie mesajul ca e intr-o nota cam trista si nu asta era scopul...
quote:
Originally posted by Muuh
gina pe mine altceva in afara de copil, de mine si de sot nu ma priveste nimic. Exact in ordinea asta exact cum am spus. Poate sa cada casa pe mine daca Alexei vrea sa stau cu el stau cu el, daca sotul nu are chef si timp de Alexei stau eu cu el si sotul isi vede de treaba lui dar nici nu imi cere menaj, mancare etc si nici nu ne certam pe subiectul asta, suntem parteneri egali. Odata pe saptamana sta sotul cu el si eu imi fac de cap, sunt orele mele libere si fac ce vreau in ele, asa castig energie si am de unde sa o iau de la capat. Daca este ceva care sa ma enerveze ma gandesc intotdeauna ca este vina mea si nu a copilului si atunci incerc sa repar ceva la mine nu sa il agresez pe el. Si Alexei bea siropuri homeopate si cand nu are chef sa le ia nu i le dau pur si simplu, nu e chiar asa un capat de tzara si cand nu vrea sa doarma nu il culc si cand trebuie neaparat sa fac ceva in casa il implic si pe el. Exemplu: eu sunt obsedata sa spal baile si fac asta zilnic iar Alexei are carpele lui, niste sticle goale de Cif, Domestos si face acelasi lucru ca si mine, pe langa mine fara sa ma incurce, timp in care discutam, fiecare pe limba lui ce face fiecare. Nu ma bag fiecare isi creste copilul cum crede dar palmele la varsta asta, adepta oricarui model de educatie ai fi, sunt inutile si umilitoare, mai mult pentru parinte decat pentru copil as adauga eu.
Miruna + Alexei (13.07.2006)