***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (52)
Raspunsuri - Pagina 21
Motannel spune:
Offffff .... i-am luat temperatura si de unde avea dimineata 37,1 acum are 37,6 ... asa ca dupa doza de Calpol de dimineata, i-am pus acum un supozitor cu paracetamol! De-am scapa ca nu ne place boala!
....despre Calpol ... m-am interesat si toti farmacistii si medicii pe care i-am intrebat in Suceava au zis ca nu are probleme acest medicament si ca pot sa-i dau doza prescrisa. Mie mi se pare ca Teodora reactioneaza mai bine la el decat la Nurofen! Sper sa o vindec repede!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Motannel spune:
Florentrina Roman, imi pare rau sa aud ca Cip e bolnavior! de la bolnavioara mea sa se vindece amandoi cat mai repede!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Florentina Roman spune:
Motanel, asa sa fie, cat mai repede, ca daca fac noapte alba si la noapte...
La noi tine mai mult efectul nurofenului, nu stiu ce sa zic cu calpolul, mi-a zis si mie o farmacista ca nu stiu ce ar avea, dar am intrebat dr si a zis ca e ok...
Eu ii pun supozitor numai daca trece de 39 de grade si nu scade cu siropel...
Uite si de la baietii mei un sa-i treaca febra Teodorei!
CHOWPERSA spune:
Pentru cioaca
in primul rand sanatate multa fam. si poate ne mai intalnim.
Ai aici niste articole care sper sa-ti foloseasca:
Ambliopia la copii
Copiii depistati cu ambliopii prin diferente optice mari sunt o categorie defavorizata. Mare parte dintre ei ajung sa fie diagnosticati prea tarziu, pentru a putea incepe un tratament care sa dea si rezultate. Dar sa vedem ce inseamna ambliopia la micuti si cand trebuie sa fim atente ca sa depistam aceasta afectiune. In plus, ce trebuie sa facem?
Ce este ambliopia?
Vederea normala se dezvolta o data cu utilizarea obisnuita, in egala masura, a ambilor ochi. Ambliopia, numita si „ochiul lenes”, debuteaza de regula cand un ochi nu este folosit suficient astfel incat celulele vizuale din creier sa se dezvolte corespunzator. Creierul ignora (neutralizeaza) imaginile de la nivelul ochiului bolnav si foloseste numai imaginile formate in ochiul sanatos. Asta inseamna ca vederea micutului nu este buna. Ambliopia afecteaza, de obicei, un singur ochi, dar poate aparea si la ambii globi oculari.
De la ce varsta?
Copiii pot dezvolta ambliopie chiar de la nastere si pana in jurul varstei de 7 ani. Un micut cu ambliopie poate sa nu realizeze ca foloseste un singur ochi. Ignorarea imaginii din ochiul afectat este o reactie inconstienta pe care copilul nu o poate controla. De fapt, ambliopia anizometropica apare in cazul in care exista diferente semnificative de dioptrii intre cei doi ochi. Cu alte cuvinte, daca vederea la un ochi este mai clara decat la celalalt, creierul invata sa ignore imaginea incetosata formata in ochiul bolnav. Vestea proasta este ca, fara tratament precoce pentru ochiul afectat, este posibil ca vederea normala sa nu apara niciodata. Vestea buna este ca exista solutii. Dar bebe trebuie observat cu atentie inca de cand este in maternitate.
Cum imi dau seama?
In primul rand, este o afectiune greu de depistat mai ales de catre parinti. Semnele care indica ambliopia sau o afectiune care poate genera ambliopie sunt:
* Ochii nu se misca simultan in aceeasi directie;
* Ochii nu fixeaza acelasi punct;
* Daca ii acoperi un ochi, copilul plange pentru ca este deranjat sau plange de durere;
* Micutul isi da capul in lateral sau il misca sus/jos daca vrea sa vada ceva mai bine;
* O pleoapa care cade si acopera ochiul in totalitate.
Incepand de la 2 ani, medicii pot depista cu usurinta aceasta afectiune pentru ca pot pune intrebari simple copilului. Inainte de aceasta varsta, lucrurile sunt mai complicate. Exista insa o metoda care se numeste fotoscreening. Adica se foloseste o camera speciala sau un sistem video pentru a obtine imaginile formate si reflectate de la nivelul ochiului, iar cooperarea cu micutul este de data aceasta minima. Fotoscreening-ul nu inlocuieste o investigatie uzuala a vederii, dar poate da informatii despre afectiunile care ameninta vederea.
Ce fac daca am un copil cu ambliopie?
In primul rand, tratament precoce inseamna inceperea terapiei inainte ca vederea micutului sa fie complet dezvoltata. Cu cat copilul este mai mic atunci cand urmeaza un tratament, cu atat sunt mai mari sansele sa aiba in viitor o vedere normala. Ambliopia este greu de corectat dupa 9 ani. Corectia optica sau cu lentile de contact amelioreaza aceasta afectiune, ca si diferenta dioptrica (anizometropia). Tratamentul corecteaza ambliopia antrenand creierul sa foloseasca semnalele de la ochiul cu vedere slaba si astfel se cladeste o conexiune mai puternica intre ochiul afectat si creier si permite vederii sa se dezvolte normal in acel ochi. Dar, chiar si atunci cand micutul s-a vindecat de aceasta afectiune, parintii trebuie sa-l duca regulat la medic. Ambliopia poate sa reapara si dupa un tratament incununat de succes.
Motive?
Ambliopia prin diferentele optice (anizometropii) apare in primul rand din cauza nedepistarii la timp a acestei afectiuni. La diferentele mari de dioptrii intre cei doi ochi (de exemplu mai mari de 3D), din cauza diferentei de dimensiuni intre cele doua imagini percepute, corectia optica cu ochelari nu e indicata. Iar alternativa ramane doar lentilele de contact. Apoi o mare parte dintre copii sunt nediagnosticati din cauza faptului ca acestia raman asimptomatici, iar cazurile in care boala lor sa se asocieze cu strabism (care astfel ar alerta parintii) sunt rare. Si mai e o problema. Unii parinti abandoneaza prea timpuriu planurile de dezambliopizare. Cu alte cuvinte, daca esti proaspata mamica, cand bebe are in jur de 6 luni, roaga-ti pediatrul sa se uite cu atentie la ochii micutului. Medicul poate sa aiba o astfel de initiativa, iar daca nu, de obicei asculta recomandarile mamei. Si de cand bebelusul are doua luni incepe sa-i misti prin fata ochilor diverse obiecte de diferite forme, marimi sau culori ca sa vezi cum reactioneaza.
Daca ti se pare ca ceva nu e in regula, spune-i urgent medicului. Ambliopia este o afectiune care se poate trata. Depinde insa de momentul depistarii.
Strabism
Este normal ca in primele luni de viata bebelusul sa se uite putin crucis . Un nou nascut abia isi da sema cum trebuie sa priveasca, dar daca defectul se poate observa tot timpul , mai ales daca au trecut primele luni de viata s-ar putea sa fie vorba de strabism. Vorbeste cu doctorul care, cel mai probabil iti va recomanda un oftalmolog. Din fericire, aceasta afectiune poate fi tratata daca este detectata la timp.
Ce este strabismul?
Daca ochii bebelusului sunt orientati in directii diferite si nu se pot concentra pe acelasi obiect, ar putea avea strabism-lipsa de coordonare a ochilor. Strabismul poate fi constant (insemnand ca orientarea ochilor este intotdeauna nefireasca) sau intermitent (acest lucru se intampla numai uneori).
Daca bebelusul tau are strabism si nu este tratat, creierul s-ar putea sa ignore stimulii primiti de la acel ochi, provocand in timp scaderea acuitatii vizuale. Afectiunea se numeste ambliopie sau “ochi lenes”. Vederea la distanta ar putea fi, de asemenea, afectata.
Care este cauza?
Cateodata strabismul este prezent inca de la nastere si se pare ca afectiunea este ereditara, dar poate aparea si la copii care nu au avut antecedente familiale si cateodata este semnul unei probleme vizuale si mai serioase. Cei care nu vad aproape sunt mai predispusi strabismului decat ceilalti.
TRATAMENT
Deoarece este un proces neurologic, ambliopia nu poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor de vedere, al lentilelor de contact sau cu ajutorul laserului. Exista insa si vesti bune: boala de poate vindeca prin practicarea regulata a exercitiilor de vedere, intr-un cabinet specializat si /sau prin purtarea unui plasture care sa acopere ochiul sanatos, pentru a obliga creierul sa recunoasca imaginile transmise de ochiul bolnav.
Conform cercetatorilor de la Departamentul de Stiinte Vizuale din Londra, acoperirea ochiului sanatos timp de trei ore pe zi este suficienta pentru obtinerea rezultatelor.
In ce consta tratamentul?De obicei strabismul poate fi corectat cu ajutorul ochelarilor mai ales daca este depistat din timp. Strabismul care persista chiar dupa ce bebelusul poarta ochelari va fi corectat chirurgical. Doctorii vor ajusta muschii ce controleaza pozitia globului ocular, iar succesul operatiei se apropie de un procent de 100%.
LA MULTI ANI SARBATORITILOR
POZA INGERAS
LA BAITA
PRIMA ZAPADA
LA PETRECERE
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
kid spune:
Ma apuc de capitol nou
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze Vladut
Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia