Suflete incremenite?!
Raspunsuri - Pagina 15
lilanda spune:
sterge, felicitari! Esti pus sub moderare! Asta inseamna ca nu-ti vor mai aparea mesaje asemenatoare ultimelor pe care le-ai postat aici.
miau-miau spune:
nu sint, frate, rautacoasa, stai sa-ti explic ce am inteles eu din poveste si cum am vizualizat-o:
2 oameni stau la masa, mincind amindoi ceva. Vine un cersetor si ii cere unuia din cei 2 mincare. Unul din cei 2 comeseni, scoate ce are in gura intr-un servetzel pe care il baga apoi in buzunar si ofera cersetorului mincarea lui. Aici povestea nu spune daca cersetorul si-a mincat mincarea primita linga ei, sau daca a plecat.
Al doilea om de la masa, cel care nu si-a oferit mincarea cersetorului, a impins farfuria in fata si nu s-a ma atins de mincare o ora. In timpul acesta amindoi nu au mai mincat nimic, deci au stat de vorba probabil. Gestul celui care a impins farfusia in fata, renuntind sa manince, poate fi interpretat ca scirba, la fel ca in in cazul primuia care si-a oferit mincarea dupa ce a scos imbucatura din gura si a pus-o in servetel. Dar datorita faptului ca amindoi au mai ramas o ora in acelasi loc, nu cred ca a fost vorba de o scirba mare, mare.
Gestul de a impinge farfuria in fata si a nu mai minca, e frecvent folosit in restaurante, ca semnal pentru chelner sa ti-o ia din fata, ca ai terminat de mincat. De aceea cind un adult care nu semana a cersetor a venit, dupa o ora, si s-a referit la farfuria din fata customerului, acestuia probabil ca i-a trecut prin minte unicul lucru care poate trece prin mintea cuiva intr-o situatie similara, si anume: ce serviciu prost au astia in restaurant, de te lasa cu farfuriile in fata o ora dupa ce ai terminat de mincat, dar bine ca a venit totusi, si i-a multumit omului ca ii ia in sfirsit farfuria s-o duca la bucatarie la spalat.
Mi se pare greu de imaginat ca niste oameni maturi au remuscari in halul asta de mari ca doar unul a dat mincarea din farfurie de pomana, si asteapta chinuiti o ora, impietriti pe scaunele lor, ocazia sa ofere si celalalt pomana.
Poate oamenilor chiar li s-a taiat pofta de mincare dupa aparitia cersetorului, dar au ramas sa discute ce aveau de discutat. EAici se vorbeste de o ora asteptare, banuiesc ca nu au stat acolo, nemincind, doar sa asteptre ocazia sa dea de pomana a doua farfurie cu mincare.
Vezi ca nu sint rea?
sterge spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
Mi se pare greu de imaginat ca niste oameni maturi au remuscari in halul asta de mari ca doar unul a dat mincarea din farfurie de pomana, si asteapta chinuiti o ora, impietriti pe scaunele lor, ocazia sa ofere si celalalt pomana.
te cred ca tie ca ti se pare greu de imaginat. te inteleg perfect.
vezi ce bun sunt ?
dianocica spune:
quote:deci stai sa vad daca am inteles. cersetorul, la el acasa, acolo..in cutie..canal..unde are el casa lui, el are mai multe haine. bune. frumoase, calduroase, un cojocel, niste pantaloni dublati, o pereche de cizme imblanite, nah..ce-o mai avea...dar cand se trezeste dimineata se imbraca cu alea mai ponosite, dardaie de frig o zi intreaga cu ghete cu gauri si haine jerpelite, taman ca sa scoata un ban in plus. am inteles bine?
Originally posted by sirimie
Cersetorii nu sint bine imbracati si nu arata satui tocmai pentru a-ti inspira mila. Asta vreau sa spun...
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
danitin spune:
Parere si impresii personale... De cate ori un cersetor imi cere ceva, dau. Daca e batran imi amintesc de bunica mea si ma gandesc ca poate cel ce cere nu are copii/nepoti care sa ii poarte de grija. Daca are un copil cu el ma gandesc ca poate da banii pe bautura, dar poate ia totusi ceva pt copil ... Nu dau doar la cei care par destul de in putere, mai ales barbati, ca sa lucreze ceva. Dar ... in parcare de supermarket un baietzel cersea, avea vreo 10 ani. I-am dat vreo 5 lei si l-am vazut pe urma ducand banii unuia de vreo 20, care parea perfect apt de munca. Am filmat faza si am trimis-o la politie si la un post de tv. Nu stiu daca s-a rezolvat ceva. De atunci prefer daca vad la supermarket in parcare cersetori sa cumpar o paine si un mezel in plus si sa le dau asta decat bani care sa ajunga la interlopi. As da oricui, chiar si betivului, daca as stii ca prin asta ii indulcesc viata, dar nu stapanului de sclavi cersetori care traieste bine merci din banii mei, iar cei pe care ii exploateaza tot fac foame... de aia doar politzia ar trebui sa se ocupe, cu pedepse grele nu asa...
Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant
Avem si poze noi
Andries spune:
ca sa ajungi sa "simti" diferenta dintre "cerseala de foame" si "cerseala de mafie" iti trebuie mult exercitiu de a da de pomana (si ca sa nu imi aud vorbe: dau bani la fundatii, am ajutat la Umanitare, dau de pomana si haine si mancare si bani, inclusiv pe strada, la biserica, in cimitir sau in magazin, am lucrat voluntar in centre si cu copii din centrele de plasament si am si refuzat sa dau atuci cand am considerat ca sunt excrocata).
Andries
alba spune:
Egali din nastere:
http://www.youtube.com/watch?v=vWGwk9wBHI4
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
Letitia1 spune:
Off topic
Miau-Miau pentru replicile inteligente si pline de umor pe care i le dai lui sterge de cind a inceput sa polueze forumul.