Suflete incremenite?!
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
geanina-nica spune:
Eu cred ca nimeni nu ne oblga sa intimdem o mana de ajutor sau sa dam o bucata de paine,daca o facem o facem din suflet,si cel putin suntem multumit sufleteste.Eu cel putin cand ajut pe cineva fara interes,mi se lumineaza ziua si nu ma gandesc ca ceea facut cu bani.
Eu in tara locuesc in cluj,si de fiecare data cand sunt prin CLUJ le dadeam bani la 2 copilasi care vindeau umerase,dar nu cumparam umerasele,vreau sa spun,ca i-mi multumeau cu zambete si mie mi se umplea sufletut,si exemple mai sunt destule.Si aici in Spania.
Totusi va mai povestesc ceva dragut,sotul meu e spaniol,am fost cu el in tara,pe strada au venit 2 copii si ii vorbeau in italiana,sa-i le dea ceva,sotul le-a spus ca e spaniol, a scos cate 1 euro si le-a dat au mai venit 2 si le-a det si lor.ne-au multumit si au plecat.In anul urmator ne-am intalnit,cu ei si ce credeti ne-au recunoscut si au venit la noi le-am cumparat cate o branzoaica si au inceput sa manace,le era foame nu au mai cerut bani.
FA BINE SI NU TE UITA LA CINE
VA DORESC O ZI BUNA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
quote:Da da cred ca exact analiza asta alambicata o aplicau si unii de la mesele alaturate care de obicei tipa cu priviri incruntate si mai fac si gesturi infoiate cu miinile: "fugi ba d'aici mucosu' dreacului""iesi bah ca-ti rup picoarele""fa pasi mah nenorictul naibii". Las' ca stim
Originally posted by b.nicaAs dori sa va intreceti,folosind inteligenta si inspiratia voastra in initierea unei solutii care sa ne faca sa avem o atitudine eficienta si corecta in situatii ca aceea care a deschis subiectul;trbuie analizat modul in care sa reactionam ca sa fim impacati cu noi insine si care sa nu dauneze fenomenului social.
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Exista un proiect care se numeste "Proiectul Initiativa copiii strazii" care este Instituit prin Legea nr. 388/2006. Se poate citi pe site-ul ANDPC.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
stefaniya spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
n-are nici o importanta daca e flamand sau nu. E mai bine sa nu dam. Ca sa nu incurajam nemunca. La niste copii...
Ia sa-i trimitem si pe ai nostri sa spele niste podele sa capete ceva de mancare. Ce, ei cred ca noi le dam mancarea asa, gratis?
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Mai,cum puteti scrie asa ceva?????? Cum iti este sa te uiti la un copil flamand si tu sa savurezi mancaruri si sa mergi pe ideea ca icurajezi nemunca????
Copiii nostri care au si cand vad la colegul nu stiu ce,ne doare sufletul daca noi nu-i putem oferi si daca vine vorba de o farfurie de mancare pt un amarat,luam foc!!!
Copiii nostri nu merg sa spele podele pt mancare,ca din fericire au parinti ce le pot oferi asta si chiar mai mult.
Va intreb,ati vazut cazuri la tv cand nemernice de mame isi parasesc copiii pe strazi prin fel si fel de locuri?Si tu cand vezi asta te apuca plansul.In fine,ajung in camine unde sunt batuti si maltratati si atunci ei aleg sa fuga si sa devina copiii strazii.Ce viitor au ei in fata? Strada nu le ofera o educatie,nu le ofera caldura,nu le ofera nimik...si atunci,cum avem noi pretentia de a fi oameni civilizati?
Ce anume le poate raci inimile?
Inca mai astept un raspuns,ca nu-mi vine sa cred ca atitudine exista in lume!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
denizel spune:
Stefaniya , acelea nu sunt ideile lui Amethyst :-).
S-a folosit de ele (au fost sustinute pe acest topic), tocmai pt. a combate genul acesta de discurs.
stefaniya spune:
quote:
Originally posted by denizel
Stefaniya, acelea nu sunt ideile lui Amethyst :-).
S-a folosit de ele (au fost sustinute pe acest topic), tocmai pt. a combate genul acesta de discurs.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Amethyst - scuze!
![](floare2.gif)
diana21 spune:
quote:
As dori sa va intreceti,folosind inteligenta si inspiratia voastra in initierea unei solutii care sa ne faca sa avem o atitudine eficienta si corecta in situatii ca aceea care a deschis subiectul;trbuie analizat modul in care sa reactionam ca sa fim impacati cu noi insine si care sa nu dauneze fenomenului social
B.nica, nu te supara pe mine, da'...ce-a vrut sa zica poetul
![](advocat.gif)
O atitudine eficienta si corecta este sa dai de mancare unui suflet flamand. Ce naiba o fi de analizat aici???
.................
E cu premii concursul asta initiat de tine? Aaaa, intrecerea, ma rog...
![](aerobic.gif)
![](hop.gif)
Dialoguri strumfesti
b.nica spune:
Nu ca acum chiar m-ati infuriat!Voi ati citit toate postarile de la deschiderea subiectului?
Am spus ca am dat copilului care poftea la covrigul meu, am spus ca nu dau bani din principiu si am mai spus ca acte singulare de caritate nu rezolva situatia grava de saracie care impinge copii sa cerseasca.
Cititi postarile mele si explicati concret ce v-a deranjat.
diana21 spune-mi la ce poet fac referire,pt. ca nu inteleg ce-mi reprosezi.
sirimie spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by sirimie
Mai voi credeti ca daca 2 copii cersesc (mincare - zic ei sau unii, sau bani - zic eu) intr-un restaurant fast food, ei au vreun interes sa arate satui? Sau ca arata satui? Va luati dupa aparente ca nimeni nu e milos si ca nu le da mincare. E foarte probabil ca cei doi copii de care este vorba in topic sa fi mincat, sigur tora97 le-a dat sa manince cind altii nu au facut-o. Se intimpla la fel peste tot.
Sirimie, nu inteleg deloc ce ai vrut sa spui.
Deci, unii care cersesc strict de mancare, de fapt nu sunt flamanzi?
Cum adica nu au nici un interes sa arate satui?
Ca, de fiit satui, stim sigur ca nu sunt si ca aspectul lor nu e doar o aparenta.
Ce crezi ca vor sa faca cc cu mancarea pe care o primesc?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel, eu spun urmatorul lucru: sint tot timpul oameni care dau de mincare copiilor care cersesc. Putem discuta despre "noi dam de mincare copiilor care cersesc" (si extrapolind despre "ia uite ce zice ala si ala, sa nu le dai cersetorilor flaminzi de mincare") sau despre - ce putem face/da copiilor care cersesc.
Cersetorii nu sint bine imbracati si nu arata satui tocmai pentru a-ti inspira mila. Asta vreau sa spun...
Nici un cersetor nu cerseste "strict mincare", sint absolut sigura de asta. Daca ar vrea numai mincare s-ar duce in centrele de ajutor si ar incerca sa se integreze social. E valabil si pentru adultii care trimit copiii in strada la cersit.
Si ca sa iti raspund la intrebare: unii cersetori care primesc mincare o arunca si altii o maninca.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
stefaniya spune:
[/quote]
Cersetorii nu sint bine imbracati si nu arata satui tocmai pentru a-ti inspira mila. Asta vreau sa spun...
Nici un cersetor nu cerseste "strict mincare", sint absolut sigura de asta. Daca ar vrea numai mincare s-ar duce in centrele de ajutor si ar incerca sa se integreze social. E valabil si pentru adultii care trimit copiii in strada la cersit.
Si ca sa iti raspund la intrebare: unii cersetori care primesc mincare o arunca si altii o maninca.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
[/quote]
Tu crezi ca acasa ii asteapta imbracaminte mai frumoasa,curata?
Nici un cersetor nu cerseste strict mancare...Ai dreptate ca nu toti DAR eu de multe ori am vazut cum le dau paine uscata sau doar paine.Acum serios,daca primeste doar paine se satura,cat ar fi el de sarac.Pai si un caine face figuri de la prea multa paine.Se obijnuieste a se da saracilor ce nu mai e bun in frigiderul nostru sau altele dar mai nimik de calitate.
Am mai spus,m-am lasat de a le da paine,ultima data i-am cumparat unei fetite o punga de olla,nici nu-ti vine sa crezi ce ochi mari a facut si fata ii zambea.Si asa s-a evitat faza de a arunca mancarea.Eu nu spun ca acum sa le facem cine stie ce daruri dar conteaza sa le dai ceva mai bun decat o paine uscata.
Cand locuiam in Romania erau doi frati ce veneau saptamanal pt mancare,stiam deja ziua,ora,...si imi erau dragi.La un momendat imi cer bani si ii intreb pt ce le trebuie si mi-au zis - ok,nu vrem bani dar ne iei si noua doua caiete si culori? Sau cereau de imbracat sau lucruri necesare lor,le mai trebuie si altceva decat mancare.
Daca cineva nu vrea sa dea e ok,dar nu mai mergeti pe ideea ca incurajati ceva.Pai daca un stat e nepasator si doarme pe o ureche noi trebuie sa facem ca ei?
Si de fapt Tora a inceput topicul prin a spune ca erau la un restaurant si MANCAU si in jur nimeni nu a dat nimik.Mie mi-ar sta in gat sa mananc si sa ma simt bine si un copilas sa se uite la mine.