Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 13
spic de grau spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
normal ...ala care vine cu date si cifre exacte e un idiot ...cei destepti asculta doar ce spune X sau Y sau vecina de la etajul 3 ca a auzit si ea pe ici si colo. |
Guestus - am zis eu ceva? Insa cum fiecare se cunoaste, nici nu indraznesc sa te contrazic. (just kidding)
Eu raman totusi la ideea mea ca sunt multe agresiuni/"crime" nedeclarate. Si asta din moive variate (unii de lene, altii de frica, altii considera ca mai bine isi fac dreptate singuri ca e mai rapid si eficace , etc etc etc).
spic de grau spune:
citat din mesajul lui laura113
Da, pt. ca sor-mea nu are bani sa faca fac. acolo, costa, doar stii, si ea nu are pe nimeni, plus copil. Si, nu am pus egalitate, desi, daca ar fi sa consideram milioanele de romani din Italia si Spania, e cam adevarat, grosul acolo se regaseste. laura si testoasa |
Laura - in RO se face munca de birou fara facultate? POate ca se face, insa mie nu prea imi vin in minte care sunt meseriile asa zise de birou, care s-ar putea face in RO doar cu liceul.
Iar cei plecati in It sau Spania la cules capsuni sau ingrijit batrani - asta au cautat cnd au plecat, asta au gasit (parca se dadea "interviu" ptr capsunari - si se acceptau tzarani invatati cu munca campului si nu "birocrati").
Ca sa nu mai spun ca vorbim despre o categorie de "imigranti" care au plecat ptr o perioada limitata de timp, ptr o "imbogatire" rapida si apoi sa se reintoarca in RO.
Daca esti o persoana cu studii in RO, si daca inveti limba tarii in care te gasesti, nu stiu de ce se pleaca pe ideea ca acolo esti sortit sa faci munca de jos.
E drept ca nu va fi usor, ca trebuie sa te lupti (ca si in tara de altfel - cati cu facultate nu au job-uri prost platite..depinde de fiecare de cat e de bataios), insa nimic nu e imposibil.
Nici in RO, la terminarea facultatii nu esti imediat director, sau persoana de raspundere. Ca peste tot - trebuie rabdare si ambitie!
spic de grau spune:
Si inca o idee, si apoi plec la ale mele:
Multi plecati in strainate pot face o meserie sub nivelul calificarii lor fara sa o simta ca o ..greutate, ca pe ceva rusinos.
POate ca meseria pe care o face sora ta ii aduce liniste sufleteasca, implinire.. avantaje momentane dpdv al copilului, familiei.
Insa e enervant cnd cei ramasi in tara fac o tragedie daca cel plecat face o meserie.."de jos" desi poate aceasta meserie ii aduce un salariu triplu decat unui simplu "soricel de birou" din RO.
(am pus special ghilimele, ptr ca ptr unii din RO, meserie de jos poate fi: educator in gradinita, asistent medical, secretara, vanzator in magazin - desi poate e vanzator intr-un magazin de lux cu un salariu de mii de euro pe luna -insa tot vanzator se cheama)
columbiana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui natynic
Ei, vezi, Ionica, asta irita pe multi din cei ramasi aici la cei plecati. Citeste inca o data ce a enumerat mai sus Lilina: familie, job, bani, prieteni, o viata decenta (nu luxoasa, decenta). E evident ca daca tu si altii ati plecat va lipsea ceva din toate astea sau nu erau indeajuns pt ca ca emigrarea e intr-adevar ceva contrar firescului. Dar de ce Dumnezeu daca tu ti-ai gasit fericirea in alta parte sa nu poti admite ca in tara din care ai plecat cuiva ii poate fi bine. La asta ma refeream cand vorbeam de privitul inapoi cu manie si ma intrebam ce frustrari se ascund in spate, cand se zice ca in Romania totul e negru si "acolo" e totul roz...Si de-asta ofer celor care sunt in stare, indiferent de experienta personala (da, Kari) sa obseve un pic si nuantele si sa le admita. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Naty, acolo la definitia vietii decente e buba: daca masori decenta raportata dor la univers restrins: familie, job, amici- poate fi ok; daca o masori la societate nu mai e ok, n-a fost cind am plecat, nu e nici acuma.
http://www.floriinro.ro/
laura113 spune:
Da, Spic de Grau, asa e, deci concluzia: e cam greu sau f. greu, depinde.
Mai conteaza si de unde pleci din Romania: daca ai casa, job (nu director, dar macar la birou conteaza pt. confortul meu psihic). sot!!! mai ales!!! :D, sau partener cu care umeaza sa...devina sot.
Sau depinde daca pleci cu job de aici...ehh, e altceva...si cunosti acolo pe cineva, mi se pare super ok.
Referitor la sor-mea, nu e deloc asa cum ai presupus tu, din pacate, e nasol, vrea sa scape de munca de jos dar n-are bani de studii, sa se intoarca in Romania (ea e unul din cazurile care ar fi vrut) n-are unde...si tot asa. Sper sa fie unul din putinele cazuri, dar eu cat am fost acolo am mai vazut ( nu neaparat romani), si ma rog, daca ei s-au obisnuit si cu timpul incepe sa le convina (cum e sor-mea acum, a trecut de perioada aia ca vrea sa se intoarca inapoi), pe mine treaba asta m-a speriat si am ramas in Romania, lol, e mai comod asa.
Adica pleci, dar nu in neant.
maraki spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui spic de grau
Laura - in RO se face munca de birou fara facultate? POate ca se face, insa mie nu prea imi vin in minte care sunt meseriile asa zise de birou, care s-ar putea face in RO doar cu liceul. Iar cei plecati in It sau Spania la cules capsuni sau ingrijit batrani - asta au cautat cnd au plecat, asta au gasit (parca se dadea "interviu" ptr capsunari - si se acceptau tzarani invatati cu munca campului si nu "birocrati"). Ca sa nu mai spun ca vorbim despre o categorie de "imigranti" care au plecat ptr o perioada limitata de timp, ptr o "imbogatire" rapida si apoi sa se reintoarca in RO. Daca esti o persoana cu studii in RO, si daca inveti limba tarii in care te gasesti, nu stiu de ce se pleaca pe ideea ca acolo esti sortit sa faci munca de jos. E drept ca nu va fi usor, ca trebuie sa te lupti (ca si in tara de altfel - cati cu facultate nu au job-uri prost platite..depinde de fiecare de cat e de bataios), insa nimic nu e imposibil. Nici in RO, la terminarea facultatii nu esti imediat director, sau persoana de raspundere. Ca peste tot - trebuie rabdare si ambitie! |
De ce spic de grau, secretarele dau la saiba sau sant la birou? Sant multe functii la birou unde nu ai nevoie de facultate.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Edip spune:
citat din mesajul lui Guestus
uite aici nene date exacte..cifre..matematica...nu cai verzi pe pereti. ...violuri/cap de om ...ce poate sa fie mai grav decit 1 viol... canada e pe locul 5 in lume..australia pe 3 ....UK pe locul 13 ...US in primele 9...De pe locul 24 ..iar necivilizata Ro e pe locul 39....Ro aia de la ora 5 ... hai...incepeti iar spectacolul...imi duc copii afara din Ro sa le ofer siguranta ..sa le ofer ce este mai bun .. repet...vorbim cu cifre aici ...nu povesti ca am impresia si se pare... http://www.nationmaster.com/graph/cri_rap_percap-crime-rapes-per-capita |
aia cu crime imi place mult... Columbia e pe 26:) mai cauta alte statistici mai reale.
Vezi de ce le merge bine la astia in vest? Isi mai trag cate un glont in cap si e loc mai mult pe pamant...
Asteptam link-uri la filme cu Michael Moore acum.
Sa ne apucam cu linkuri cu statistici despre Ro? Alea care vrem noi nu care vrei tu....
itasem.. vezi in concediu sa nu iesi din Ro cumva ca nu e sigur ce se v-a intampla.
Edip spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui maraki
De ce spic de grau, secretarele dau la saiba sau sant la birou? Sant multe functii la birou unde nu ai nevoie de facultate. Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
nu iti trebuie... daca esti batuta in cap si nu esti in stare sa fii secretara nu iei postul... nu are nici o legatura cu tara unde esti..
Unii au prins si ei un post in ro in care "sunt cineva" cum cred ei dar daca ii scoti pe "piata" nu sunt in strare de nimic si vin cu povesti din astea de parca Germania sau nu stiu ce tara e de vina... Sunt multi care nici in Ro nu ar schimba firma indiferent ce s-ar intampla ca nu mai prin post "caldut". de... intelectualul roman...
Guestus spune:
Domle...aia e statistica de la Natiunile Unite...nu e inventata de mine.
deci ai ceva de spus concret cu cifre si date exacte sau discutam aici bazaconii gen ..."am vazut la stiri si yo cred ca.."
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Domle...aia e statistica de la Natiunile Unite...nu e inventata de mine. deci ai ceva de spus concret cu cifre si date exacte sau discutam aici bazaconii gen ..."am vazut la stiri si yo cred ca.." |
Cred ca mai degraba te uiti tu la stirile de la ora 5 sau pe internet... eu nu vin cu stiri de la ora 5.. Eu iti spun an trait si colo si colo.. tu ii dai inainte cu site-uri de web. Aia de la politia din Ro nu sunt in stare sa isi numere salariul dar sa faca statistici...
Dar cum ti-am zis.... vezi sa nu pleci in concediu prin tarile alea ca nu e "safe"... ca doar asa zic aia pe site-ul ala. Banuiesc ca esti de acord cu asta ca doar de aia ii susti asa tare.