silicoane!!!! 2

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kamy2 spune:

sandra o sa incerc sa-ti raspund la toate intrebarile.
cand am ajuns la clinica, in ziua operatiei, in primul rand mi-au luat sange, apoi am mers (impreuna cu o asistenta si mai o fata care-si punea si ea tot silicoane) la spitalul judetean, unde ni s-a facut eco la sani (asta se intampla in urma cu 5 ani,poate acum au si ei eco la clinica). ti se pune un fel de gel pe sani apoi medicul plimba un instument (sonda exploratoare) deasupra acestora. nu doare!!! ni s-a spus ca suntem ok. si analizele au iesit bine. apoi am asteptat sa intram in sala de operatie. asta a fost cel mai nasol pt. ca eu am ajuns la clinica la ora 9 si am intrat in operatie la 19.30. dar personalul e super dragut si te incurajeaza!!. intre timp mi-au dat niste chestii elastica, ca niste ciorapi pana la genunchi, pe care i-am purtat cat timp am stat in clinica si o pastiluta dar nu mai stiu pt. ce era.
aaaa! si te pune sa semnezi un fel de contract ca esti de acord sa-ti faci operatia si ai luat cunostinta de toate riscurile la cre te supui. pe mine asta m-a cam speriat atunci... dar mi-a trecut repede
nu mi-am luat nimic deosebit la mine (haine de schimb, pijama cu bluza cu nasturi, e mai comoda, servetele umede pt. igiena intima pt. ca nu poti face dus).
mie nu mi s-a spus ca nu am voie sa beau apa!!! deci eu am baut! nu cred ca nu ai voie. nu am mancat nimic in ziua respectiva, dar apa am baut!
la 19.30 cand m-au chemat in sala de operatie aveam niste emotii!!!! le-am zis sa ma lase sa merg la toaleta ca nu mai pot de frica! am intrat in sala, mi-am dat bluza jos, m-au *desenat* pe sub sani pe unde urmau sa faca inciziile apoi m-am intins pe masa de operatie si mi s-a facut anestezia generala (intravenos, in mana). au mai glumit ei ceva cu mine si cred ca a durat cateva secunde pana am adormit. suna inspaimantator???
m-au trezit vreo 3 medici (eram deja in salon) si m-au intrebat daca ii vad. le-am zis ca ii vad in ceata si ca mi-e somn si vreau sa mai dorm.
nu stiu cat a durat operatia in sine dar oricum, nu foarte mult pt. ca la 22.30 m-a trezit sotul meu. desi la ora aia nu mai aveau program de vizite, totusi au fost draguti si l-au primit
atunci , niste asistente ma tot rugau sa mananc un sandvis , desi mie nu-mi era foame. pana la urma l-am mancat si atunci au inceput greturile. eu am vomitat toata noaptea! foarte nasol! dar dupa cum am mai spus, cred ca depinde de organism. poti sa nu ai greturi de la anestezie. in aceeasi zi cu mine se mai operasera inca 7 doamne sau domnisoare si doar eu am avut greturi.
nu mai stiu daca am primit vreo factura! nu cred! am primit o fisa in care scrie ce fel de implanturi am , ce anestezie mi s-a facut,etc. si o chestie pe care ei o numeau *pasaport pt. silicoane* si mi-au zis ca sa o port la mine ca pe un act de identitate, in caz ca am vreun accident (Doamne fereste!!) sa se stie ca am implanturi.
mi s-au vindecat bine cicatricile. eu sunt multumita de cum arata acum!
nu stiu ce-as mai putea sa-ti spun! daca mai ai intebari o sa-ti raspund cu placere! si mie mi-ar fi placut sa stiu tot ce ma asteapta!
aaa! mi-am mai amintit ceva! pe mine nu m-a pus sa port bustiera. mi-a zis ca nu am nevoie. nu stiu de ce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandra_dulce spune:

kamy2 , mersi mult de tot...!!! Nici nu-ti poti imagina cat de mult m-ai ajutat...! Esti extrem de draguta!!! Intradevar, e foarte bine/util sa stii exact tot ce te asteapta si toate aceste micile detalii m-au ajutat sa-mi foarmez o imagine destul de clara a zilei de operatie, nu mai sunt atat de derutat si confuza, m-ai linistit foarte mult..!!! MERSI...!!! Cel mai mult ma bucura ca totusi o sa am voie sa beau apa, pt ca in caz contrar, cred ca as muri de sete sau in cel mai bun caz, mi s-ar fi facut foarte rau... Ai un adevarat talent la scris, modul in care ai reusit sa-mi povestesti absolut tot este unul deosebit de rar... Esti tare..! Ce faina e chestia cu anastezie! In general am probleme cu somnul, adorm foarte greu, si probabil o sa fiu foarte surprinsa cand o sa adorm doar in cateva secunde pe masa de operatie, o sa fie o experienta total noua si neobisnuita pt mine... Si mi-a placut la nebunie si chestia cu "pasaport pt selicoane"! Faina inventie au facut medicii! N-am mai auzit-o pana acum, asa ca pt mine e o noutate, o adevarata SURPRIZA! Si e fain ca ti s-a vindecat bine operatia si esti multumita de felul in care arata cicatricile! As mai vrea sa te intreb ceva: in sala de operatie (dupa ce ti-ai dat jos tricoul) purtai ceva in partea de jos? Ti s-a dat de la ei un pantalon sau ceva de genul? Pt ca, din cate stiu, ei nu te lasa sa intri in sala de operatie in nici o haina de acasa, nici macar chilotii, pt ca trebuie sa fie totul steril. Pacat ca te-au facut sa astepti atat de mult pana cand ai intrat in operatie! Asteptarea in general este foarte chinuitoare, ne mai vorbind de o asteptare de acest gen, cand te simti agitat, cand esti coplesit de emotii, de frica si nerabdare... Sper ca n-o sa astept chiar atat de mult, dar oricum, chiar daca as pati la fel, merita efortul...! Nu stii cumva, tot timpul opereaza Bratu personal? Ca ma intrebam, cum de se descurca cu atatea paciente? Mersi inc-o data pt rabdarea ta, atentia, intelegerea si, bine inteles, pt toata informatia pretioasa pe care mi-ai oferit-o..!!! Esti o dulce..! Sa ai un week-end cat mai placut...! Te pup, draguto...

Fetelor , sa va uitati astazi de la ora 20.00 pe TVR1 la Eurovision si daca veti avea posibilitatea si dorinta, votati-o, va rog pe NICO, are o voce superba, printre cele mai bune din Romania! Va pup...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

doctorul iti va spune in functie de ce anestezie alege sa iti faca daca ai voie sau nu sa bei apa.
Si daca nu ai voie , nu bei nici macar o gura.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Mi se pare atat de ciudat totul si complet lipsit de logica!!! Slava Domnului ca am avut parte de un doctor cu logica, nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Pe mine m-a operat vineri, ca sa am timp de recuperare in weekend. Apoi m-a operat dimineata. Cred ca as fi innebunit sa fiu nevoita sa stau prin spital atatea ore. Iar analizele, eu am avut o intreaga lista de analize pe care a trebuit sa le fac. Dar toate astea le-am facut cu cateva zile inainte. De ce sa fiu stressata si mai tare cu analizele in aceeasi zi?
Nu am mancat si nu am baut nimic inainte de operatie. Nu m-a chinuit nimeni dupa operatie cu mancarea. Am dormit, m-am trezit, am vorbit la telefon, nici vorba de mancare! Am avut perfuzie si am fost monitorizata, eu am tensiunea mai mare. Cand a venit noaptea a fost mai greu cand am eliminat anestezia. A fost oribil dar au fost asistentele acolo de cate ori am avut nevoie de ele. Abia a doua zi inainte de ultimul antibiotic s-a pus problema sa mananc ceva.
Mi-a bagat ultimul antibiotic in perfuzie dupa care in sfarsit am scapat de ea. O uram! Am simtit-o inca vreo cateva zile in mana dupa. Yack! Apoi am plecat acasa.
Sandra, eu am intrat in sala de operatie in pijama si in papuci. m-am dezbracat acolo doar de bluza, in rest, am ramas imbracata. Cand m-am trezit purtam deja bustiera speciala. Nu ai ce sa duci dupa tine pe acolo. Cu cat mai putine lucruri de care trebuie sa ai gija cu atat mai bine. Gandeste-te ca dupa operatie esti complet buimaca, adormita, ti-e rau.
La anestezie nu simti mare lucru. Eu m-am urcat pe masa, se invarteau multe persoane pe acolo. A venit o asistenta mi-a pregatit mana stanga pentru perfuzie, apoi anestezista a venit deasupra capului meu, cred ca deja anestezia incepuse sa isi faca efectul pentru ca imi amintesc doar ca m-a intrebat cate kg am si mi-a spus sa ii povestesc ce am visat si dusa am fost.
Ufff, m-au luat toate emotiile cand mi-am amintit. Este o experienta, intr-adevar :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Sandra_dulce, nu trebuie sa bei apa inainte de anestezie, asta e ideea, ca sa nu vomiti dupa aceea. Eu stiu de la epidurala de la nastere, nu mi-au dat voie sa beau apa, dar mie imi era atat de sete incat am pus singura mana pe sticla cu apa (fie ce-o fi, eu mor de sete) si dr. anestezist m-a lasat pana la urma. Am vomitat apoi, am avut niste stari cam nasoale, dar eu una m-am simtit mai bine pana la urma decat cu setea aia infioratoare.
Toate asistentele tipau "nu beti apa, nu beti apa", na ca am baut
Totusi, in termeni medicali nu mi-a explicat nimeni care-i faza cu apa, doar atat mi-au zis, ca sa nu vomit, cam aiurea explicatia.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

OANA B MULTUMESC de capitol!!!!!!!!!!

eu am pierdut acu 4 ani o sarcina.in spital mi.au facut fo 3 chiuretaje in 6 zile si nu au reusit sa ma curete.asa ca m.am dus ...disperata...ca mai aveam putin si dadeam in septicemie...la bacau.la climica ms.si m.au curatat cu anestezie generala.a fost suuuuuuuuuper.cand m.am trezit am spus,,v.am spus io ca nu adorm???,,si ei radeau...sa fii tu sanatoasa...te.ai si terzit deja!!!
dupa 20 min am plecat acasa.m.am simtit excelent.nu m.a durut capu...nu m.a ametit...n.am vomitat...de asta si insist eu asa tare cu bc!!!mi.au specificat atuncio ca pot sa.mi faca anestezie normala la nu stiu cati bani si asta care mi s.a explicat atunci cum functioneaza,da acu am uitat,oricum era mai speciala...la fo 7 mil...atunci.

alta experienta a fost cu nasterea.mi.a facut rahi...la 18.00 ..dupa o zi in care am mancat si baut pe rupte...ca nu stiam ca voi naste.si n.am avut nimic.da absolut nimic.asta la bucuresti in spital...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Sa precizez, eu am baut apa, chiar candimi facea anestezia, ei ziceau Nuu, eu ziceam Daa, deci chiar atunci am baut apa si de asta am si vomitat.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Eu am vomat oricum, toata noaptea. M-am operat de dimineata nu bausem si nu mancasem nimic. Asa ca nu stiu daca neaparat asta este motivul pentru care nu ai voie sa bei sau sa mananci inainte de o anestezie generala.
Si nu sunt genul care sa vomite, stau bine cu ficatul. Nu stiu daca am vomat de 3 ori in viata mea dar dupa anestezie am vomat. Si am urinat toata noaptea. Dar am presupus ca asa se elimina anestezia generala, eram la prima. Sper sa fie si ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamy2 spune:

draga sandra, si eu am intrat in sala de operatii in pijama si acolo mi-am dat doar bluza jos.
nu stiu ce sa zic, daca Bratu opereaza personal. am vazut ca avea o intreaga echipa acolo dar el a fost prezent la toate operatiile din ziua respectiva.cand m-a chemat in sala de operatie, si-a cerut scuze ca am asteptat atat si mi-a zis ca m-a lasat intentionat la sfarsit deoarece operatia mea era cea mai simpla din ziua aia in care a avut multe liftinguri.
oricum, ce iti povestesc eu se intampla in urma cu 5 ani. poate acum nu se mai procedeaza exact la fel. poate s-au mai *modernizat*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

daca tot e momentul spovedaniei despre sa va zic si eu cum a fost:eu m-am operat joi pe la pranz,dar de miercuri seara de pe la 21 n-am mai bagat nik in gura,nici apa ,nici papa.....dar nici macar un strop.....ba mint mi-au dat 2 pastilute de ranitidina la internare(pentru inhibarea secretiei gastrice) si o pastiluta pentru"veselie"cu vo juma de ora inainte de a intra in sala.in sala am mers cu pijamalele personale si nu-mi aduc aminte decat ca mi-am dat bluza jos ....restul...ceata totala.m-am trezit bine merci,mi-au pus bustiera,aveam o perfuzie pe care am tinut-o pana noaptea tarziu,de fapt cred ca era vo 4 dim cand mi-au scos-o.in tot acest timp mi s-a facut de 2 ori greata....am apasat butonul de panica,a venit dragutza asistenta,bagat metoclopramid la vena....si n-am vomat deloc.dimineata mi-au adus un mic dejun cat pentru 4 si cu chiu cu vai am lins un iaurt si 4 linguri de cereale....mai ales dupa ce show facusem cu o zi inainte cu foamea,setea...ba le urmaream pe asistentele care mai beau cafea....si-mi curgeau balele dupa ele.concluzia e ca daca vrei sa te simti bine dupa operatie rspecta indicatiile cadrelor medicale
virginia

Mergi la inceput