Radiodifuziunea romana - hotie grosolana!
Raspunsuri - Pagina 5
dana d spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Draga Dana,
Din cate stiu eu, te poti duce la un sediu al companiei de electricitate la care esti arondata. Acolo depui o cerere si declari pe raspundere proprie ca nu detii aparat de radio in casa. Asta te scuteste de plata sumei de 25000 de lei vechi pe luna (cred ca atat e acum taxa radio). Ca persoana juridica nu stiu ce solutii ai. Poate cel mai bine e sa intrebi un avocat.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu
Ca persoana fizica platesc taxa de ani de zile si n-am considerat ca merita efortul sa dau declaratii si alte alea ca sa scap de ea dar ca persoana juridica e mult mai mare taxa si abia cand am vazut milioanele pe care le datorez m-am ofuscat.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
quote:
Originally posted by roxanal
eu cred ca mai degraba este vorba de nemultumirea OBLIGATIEI de a plati un serviciu de care tu nu ai nevoie..nemaivorbind de taxarea dubla(care insa se poate rezolva prin dovada faptului ca la acea adresa se plateste deja o taxa radio-de preferat sa ramana PF-este mai ieftin-se poate face asta)
so..incepem sa ne simtim iar ca-n comunism, OBGLIGATI sa cumparam ceva, chiar daca nu ne place?
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
Roxana, ai dreptate, exact OBLIGATIA asta ma deranjeaza mai mult de cat suma in sine, o percep ca pe ingradirea libertatii de a alege, un concept pe care nu-l mai accept de 20 de ani incoace.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
alinaxeni spune:
quote:
Taxa radio nu este hotie. Este o garantie a faptului ca in fiecare clipa puteti asculta si stiri care nu reprezinta interesele de afaceri ale magnatului X care si-a tras trust de presa.
OK,as putea fi deacord cu chestia asta daca ar fi corect conceputa.
NU inteleg insa de ce o firma trebuie sa plateasca taxa asta de N-spe ori mai mult decat o persoana fizica,in functie de nr. de angajati.Pai ce,eu chem angajatul la munca sa se uite la TV?si chiar si asa,angajatul plateste si el acasa la el aceasta taxa,de ce sa mai platesc eu inca o data pt. el?...oricum nu inteleg logica asta.E cumva ca taxa auto.Pana s-or enerva romanii si fac o petitie pe tema asta.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
mymirela spune:
quote:
Originally posted by Victoriaquote:
Cotele apelor Dunarii este o emisiune al carui titlu real este "Cotele apelor raurilor" si le foloseste celor ce sunt pe vase pe rauri. Ii ajuta sa navigheze.
Dumneavoastra care locuiti in America sigur nu va sunt de folos.
Anda, mama Irinei
Witchie, sunt de acord ca le trebuie...Insa este o informatie pur tehnica, profesionala, pentru o anumita categorie de profesionisti.Care cred ca au azi tehnologia necesara sa afle aceasta informatie zilnic si din alte surse/pe alte cai, asa incat sa nu mai inchida poporul ignorant radioul de la 12 fara zece la 12( cum era pe vremea copilariei mele..). De aceeasi importantza cred ca este si ceatza/vizibilitatea pe aeroporturi, si totusi nu sunt emisiuni zilnice cu "Henri Coanda innorat", "Arad limpede ca cristalul...", "Bacau poti sa tai cu cutitul..."...etc, intelegi ce vreau sa spun...
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
hai ca mi-am mai revenit.
incepusem sa am mustrari de constiinta.
credeam ca doar eu nu suport/am "emisiunea" respectiva.
alinaxeni spune:
Oricat nu suport eu aceasta taxa emisiunea aia o consider necesara.
Daca am fi informati am sti ca acea emisune procnozeaza posibilitatea de producere a inundatiilor.In ultimii ani a fost utila pt. cei care au stiut sa o inteleaga si sa o foloseasca.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
ni-na spune:
Si cine a stiut sa foloseasca informatiile,nu avea acces la alte surse de informare?????
Pentru mine,in rarele dati cand o ascult imi umple sufletul de aroma de mamaliga pe care o fierbea bunica(de fapt strabunica)in ceaun si-mi dadea terci din acela fiert,moale,cu zahar........oare de ce mamaliga de acum n-are aceiasi aroma si acelasi gust?
doradora spune:
mi-e ciuda ca traiesc intr-o tara unde pe televiziunea nationala se promoveaza discriminarea - vezi victor socaciu si dida dragan la eurovision! sper ca au fost bine retribuiti pt afirmatiile absolut pertinente pe care le-au emis si pt faptul ca au stiut sa respecte drepturile participantilor suedezi!
uite de asta ma bucur ca exista televiziune si radiodifuziunea publica, care au adoptat pozitii similare, nu ca m-as fi asteptat la altceva! si, in fond, de ce sa nu o faca, daca tot le permitem, noi, contribuabilii? e bine ca fac treaba buna acolo, si ne mandrim cu faptul ca am ramas cu aceleasi mentalitati invechite, conform carora iese cine vrem sa iasa, si nu ne ferim sa o si recunoastem in gura mare pe postul public! in fond, nu ne putem plange ca ne lipseste transparenta, nu?
chris + alexandra
bebeii nostri
pisigri spune:
ce imi place sa observ ca in ciuda faptului ca sinteti "cei mai buni romani", "una e tara si unul e neamul romanesc", "romania este o tara ortodoxa" si "dumnezeu iubeste romania", va impiedicati de uriasa, groteasca si aberanta suma de 2,5 RON/luna....
2,5 RON/luna care, daca ati fi informati, le garanteaza celor din creierul muntilor, care (incredibil!!!!!!!!!) nu au semnal GSM, ca afla si ei ce se intimpla in tara asta. 2,5 RON/luna care va dau dreptul sa va uitati la documentare. 2,5 RON/luna care din cind in cind macar va dau dreptul sa auziti si sa vedeti si altceva decit filme americane siropoase, muzica de kko, showuri gen dan-negru-sa-urlam-cit-mai-tare sau teo-sa-ridem-frumos sau cristoiu-nu-m-am-plictisit-de-mine-si-nici-sa-l-iau-la-misto-pe-basescu (nici eu nu-l sufar pe basescu, dar cristoiu a devenit plictisitor)..
dar..ce sa-i faci? pe un popor la care cea mai mare audienta o au telenovelele si "favorit"-ul, nu-l poti injura pomenindu-i de mozart, led zeppelin, casa regala, traditie...
dana, chiar inteleg problema ta. nu este logic sa platesti de doua ori pentru acelasi spatiu. citeva fete ti-au spus ca problema se poate rezolva, si iti urez succes in demersul tau (desi sincer, nu il aprob 100%). restul fetelor, care saraciti din 2,5 RON, care va simtiti traumatizate de CONSTRINGEREA de a plati aceasta fabuloasa taxa...mai meditati un pic si mai informati-va. daca veti afla (v-a fost prezentat deja, in linii mari) care este rolul TV si RADIO nationale in STAT, poate veti fi mai putin indignate...
o seara buna va doresc!
gety77 spune:
si eu cred ca aceasta taxa este o aberatie atata timp cat o platesti de 2 ori .mie pentru firma mi s-au pus 1100lei ceea ce mi se pare extrem de mult.o alt problema ar fi de ce nu s-a trimis in fiecare an ci au trimis-o abia acum ca sa poate pune si penalizare.toata chestia asta ma revolta groaznic!de ce nu mi-au trimis in fiecare an factura cu cat am de plata?ca sa mai ia si ceva bani din penalizari!
ralualexandrei spune:
quote:
Originally posted by pisigri
ce imi place sa observ ca in ciuda faptului ca sinteti "cei mai buni romani", "una e tara si unul e neamul romanesc", "romania este o tara ortodoxa" si "dumnezeu iubeste romania", va impiedicati de uriasa, groteasca si aberanta suma de 2,5 RON/luna....
2,5 RON/luna care, daca ati fi informati, le garanteaza celor din creierul muntilor, care (incredibil!!!!!!!!!) nu au semnal GSM, ca afla si ei ce se intimpla in tara asta. 2,5 RON/luna care va dau dreptul sa va uitati la documentare. 2,5 RON/luna care din cind in cind macar va dau dreptul sa auziti si sa vedeti si altceva decit filme americane siropoase, muzica de kko, showuri gen dan-negru-sa-urlam-cit-mai-tare sau teo-sa-ridem-frumos sau cristoiu-nu-m-am-plictisit-de-mine-si-nici-sa-l-iau-la-misto-pe-basescu (nici eu nu-l sufar pe basescu, dar cristoiu a devenit plictisitor)..
dar..ce sa-i faci? pe un popor la care cea mai mare audienta o au telenovelele si "favorit"-ul, nu-l poti injura pomenindu-i de mozart, led zeppelin, casa regala, traditie...
dana, chiar inteleg problema ta. nu este logic sa platesti de doua ori pentru acelasi spatiu. citeva fete ti-au spus ca problema se poate rezolva, si iti urez succes in demersul tau (desi sincer, nu il aprob 100%). restul fetelor, care saraciti din 2,5 RON, care va simtiti traumatizate de CONSTRINGEREA de a plati aceasta fabuloasa taxa...mai meditati un pic si mai informati-va. daca veti afla (v-a fost prezentat deja, in linii mari) care este rolul TV si RADIO nationale in STAT, poate veti fi mai putin indignate...
o seara buna va doresc!
De informat ar trebui sa te informezi tu,pt ca aceea taxa este de 2.5 LEI PT PERSOANA FIZICA,pt firme aceasta taxa creste aberant as putea spune, la firma mea si a sotului 360lei ,la o alta firma cunoscuta de mine,tot o mica afacere de familie ,este de 1100lei!!!!! Pot scana instiintzarile daca vrei sa le vezi. Crede-ma ca atunci cand muncesti de dimineatza pana seara pt a le cladi un viitor copiilor,cand nu-ti permiti nici macar sa angajezi un hamal sa-ti care tevile din si in magazin si te zbatzi sa faci munca asta singura ,si eventual si insarcinata,atunci nu vei mai avea atata dispretz pt 2,5 lei sau 360lei.Darami-te sa platesti un lucru pe care nu l-ai cerut,nu-l doresti si eventual cu care nu esti de acord.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3