Controversatul Valentine's Day

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

E ocazia de a pune la incercare sentimentule iubitului. Daca uita cadoul in ziua cu pricina, inseamna ca nu te iubeste. Nah! La fete nu se pune, daca uita, ca erau ocupate cu fanteziile legate de ce cadou vor face ei.

Eu nu am nimica impotriva sarbatorii cu pricina. De-a lungul istoriei a avut loc un bogat schimb cultural intre popoare si va continua, indiferent de data, forma sau ambalajul zilei.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita
si Craciunul si Pastele nu au devenit ocazii pt goana frenetica dupa cel mai cel cadou; cea mai imbelsugata masa etc...

Exact de Craciun mi-am pus semnatura de mai jos. Am vazut lume innebunita in goana dupa cel mai frumos cadou, cu cel mai sclipicios ambalaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Nu vad ce poate fi rau intr-o sarbatoare a dragostei. Acum fiecare si-o face mai mult sau mai putin kitschoasa dupa preferintele fiecaruia. A face un concurs de cadouri, "cine a primit cea mai consistenta" dovada de iubire, tine pana la urma tot de calitatea fiecaruia. Eu cu prietenele mele nu facem deloc astfel de concursuri si nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se spuna: "ia uite draga ce mult ma iubeste sotul meu, ca mi-a cumparat o bratara de 30g din aur, tie ce ti-a cumparat al tau?" Cred ca respectivei i-as taia-o foarte scurt. Sunt de acord ca nu in asta consta dragostea. Eu sarbatoarea asta o vad ca pe o ocazie de a face ceva putin mai deosebit decat ce facem zi de zi. Poate unele dintre voi sarbatoriti in fiecare zi. Sotul meu lucreaza pana tarziu in fiecare zi iar pentru mine o sarbatoare este pana la urma o ocazie ca sotul sa incerce sa vina mai devreme acasa, sa petrecem putin mai mult timp impreuna, sa pregatim o cina mai speciala sau sa iesim la un restaurant. Nu ma dau de loc in vant dupa pernutele in forma de inimioara si alte simboluri ale dragostei de acest gen.
Este foarte adevarat ca avem si noi Dragobetele nostru, dar va spun sincer ca eu nu stiam de Dragobete pana n-a inceput sa se sarbatoreasca Valentine's Day si sa fie contestata aceasta sarbatoare. Asa ca, pana la urma, din punctul meu de vedere, noroc cu Valentine's Day ca am aflat si eu de Dragobete. Le serbam pe amandoua, no problem.
Deci, dragelor, pentru cine sarbatoreste azi Valentine's day va urez: Happy Valentine's Day, iar pentru cine nu sarbatoreste, va doresc o zi minunata!

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Dragilor va spun eu de unde atata ura pe aceasta sarbatoare ,de la barbatii care nu simnt si care cumpara cadouri doar de aceste sarbatori femeilor lor si atunci se plang nevoie mare pe la amici cat sunt ei de nedreptatiti de societatea care ii obiga sa faca cadouri femeilor....
In Japonia ca de ex. in aceasta zi femeile fac cadou bomboane de ciocolata barbatilor iubiti si nu am auzit una spunan of doamne ce amarate suntem noi ca tre sa facem cadou barbatilor.
Dar asta e viata cei care simnt si iubesc sarbatoresc toate zilele iubirii cei care nu ,arunca motive si aberatii legate de diferite sarbatori cum ar fi aceasta...
Nu cred ca saraceste nimeni daca cumpara un ghiocel chiar si de acesta zi importata de la americani.....

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Nu cred ca se compara Craciunul si Pastele cu Valentine's Day.
Si nu inteleg de ce avem nevoie de sarbatorile altora????Nu inteleg de ce nu se face atata tam tam de Dragobete de exemplu???
1 si 8 Martie sunt sarbatori romanesti,care se sarbatoresc de cand ma stiu.Sunt curiasa,americanii,sau alte natiuni ar lua martisorul si ziua femeii de la noi???Nu prea cred...
Nu e vorba de ura,dar nu vad de ce am celebra o sarbatoare a dragostei luata de la altii,cand si noi avem una...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

Nu am nimic cu Valentine*s Day dar ceea ce ma deranjeaza mai mult e ca nu se face atata tevatura si de Dragobete. E bine sa serbam, cine doreste, si Valentine si Dragobetele, fiecare ce vrea dar, din pacate, mass media nu vede decat Valentine*s Day, pe toate ecranele,ziarele, radiourile,etc nu auzi decat despre Valentine dar pe 24 febr. nu auzi decat o stire plapanda pe la sfarsitul programului ca ”astazi, in traditia populara s-a serbat Dragobetele”. Pacat, pacat ca nu avem incredere in noi, ca nu ne mandrim cu ceea ce avem, pacat ca nu dam importanta autenticitatii noastre. De asta e pacat! Ne intindem gaturile si alergam dupa sarbatorile altora, ne chinuim sa tinem pasul cu vestul si astfel pierdem tot ce avem noi mai bun.

La multi ani tuturor indragostitilor de acum si dintotdeauna iar celor care sunt impreuna diseara dupa o gustoasa va doresc o noapte.

Mergi la inceput

Atat Craciunul cat si Pastele, cu sarbatorile satelit aferente, sunt sarbatori importate acum 2000 de ani de la evrei. O suna pagan pentru credinciosi, dar asta e! Dacii si romanii nu aveau Paste, cuvant de origine evreiasca.

Omenirea e intr-o continua miscare si nu putem opri schimburile interculturale. Putem refuza ceea ce nu ne place, dar nu stiu cum stam cu stopatul sau eradicarea obiceiurilor care au radacini solide: eu, din diaspora, va doresc sa puteti scapa de otrava numita manele! Si alea tot "bun cultural" de import.
Alte natii nur vor importa ceva de la noi pentru ca nu suntem atat de puternici, incat sa ne putem include obiceiurile in sfera culturala a altor natii, natii care ne-au adus uzantele lor, fie ele culinare, kitsch, muzicale, sociale, festive etc...

Daca tot descoperiram Dragobetele nostru via Valentin, haideti sa-l pastram, sa-l cultivam, daca ne pasa de cultura noastra! E usor sa dam vina pe Valentin de peste Ocean l-a sufocat pe Dragobete, cand multi nici nu stiau de existenta ultimului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu cred ca urla invidia in voi...auzi, daca nu-s in clasa I sau la liceu, nu am voie sa ma manifest ca un indragostit si sa si sarbatoresc asta, impreuna cu altii care vor acest lucru...pe vremuri mai ziceau altii ca nu-si vand tara si uite unde am ajuns. Au dat-o degeaba.
Si ce-i tot dati cu Dragobetele, s-a mai discutat subiectul, are unele asemanari, dar e cu totul altceva.
Nici cand eram singur si nu sarbatoream nimic nu ma deranja forfota asta...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu stiu cand o sa se inteleaga ca V day nu e o sarbatoare americana...e celtica(la origini), americanii ca si alte natiuni au imprumutat-o si transformat-o pe parcursul anilor in ceea ce e azi.Si in mai toata lumea se serbeaza sub diferite nume.Daca la noi nu va convine V day sarbatoriti Dragobetele, personal nu ma intereseaza cine, ce serbeaza.Treaba fiecaruia ce face...doar ca ma cam enerveaza cata lume se strofoaca sa badjocoreasca V day doar pt ca vine de la "porcii capitalisti" .
Fiecare ar trebui sa isi vada de propria viata, un fel de live and let live dar la noi asa ceva nu se poate, noi nu ne putem vedea de vietile noastre fara sa ne bagam in vietile altora.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

ce aveti domne? in loc sa sarbatoriti orice e de sarbatorit, sarbatori, sau sfanta zi de Luni cum facem noi cand avem chef de ceva... va cramponati ca e kitch sau nu. Ma doare in dos. Sarbatoresc tot ce prind, nu imi fac viata amara singura

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput