Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 8
andreeaiosif spune:
i-am dat acum lui david cereale integrale cu biscuiti de la milupa, amestecate cu piure de para (de teama sa nu-l cosntipe), i-a placut f mult meniul asta.
sper sa ii placa in continuare, ca a mai facut asa, prima oara sa manace si a doua sa nu mai vrea.
gabitz78 spune:
afibebe - astept mielul!sunt dragutza si iti dau ragaz pana la paste.nu stiu daca se gaseste la noi, de asta am zis ca merita intrebat...mie mi-a adus cineva din germania.
luy - elizei i-au trecut bubitzele si parca si pielea nu mai e asa aspra cu mustela stelatopia crema si la baie i-am pus tot de la mustela ulei de baie in apitza.pupici mariei din partea noastra!
rox - multa sanatate!
rodica - pupici si sanatate.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Roxana_G spune:
Luy, poate o si mananca eczemele, poate de aceea e mai agitata. Mi-am amintit ca Vladutz al Anei a mai patit asa, poate te ajuta si ea.
Si inca o chestie, valabila pentru toata lumea, ca vad ca problema DA si eczeme si piele uscata e foarte frecventa. Hainele sa fie de bumbac, de evitat lana, de evitat supraincalzirea. Mi s-a mentionat in mod expres ca transpiratia favorizeaza eczemele si ca trebuie sa il imbrac subtire (ma rog, cum al meu era super subtire imbracat - era cu body si pantaloni de casa si geaca peste ca ma grabeam dimineata - am trecut testul hainelor cu brio ).
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Roxana_G spune:
Gata, sper ca a atipit, iar cu urlete. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el.
Deci am fost azi la dermatolog cu Andrei, o dna dr draguta de la Medicover. A fost destul de retinuta vis-a-vis de diagnostic de DA, ca sa fiu sincera nici nu am inteles ce are Andrei. Ce e cert este ca are o piele sensibila, posibil teren alergic. Accentuand pe posibil, adica nu e sigur. Ca atare a zis dr dermato ca nu e cazul de Zyrtec sau antialergice la el. Legat de DA, cum spuneam, atopia indica un teren alergic, insa la cum arata Andrei nu i s-a parut evident. Pielea se irita de la ceva, frecare, haine, apa, etc. Mi-a spus ca nu e nimic ingrijorator, ca va fi asa mult si bine, poate fi si mai bine la un moment dat. Tot ce pot face este hidratare cu oricare din cremele speciale Trixera, Atoderm, Exomega, de pus in apa de baie fie lichid de la Stelatopia fie de la Trixera. Ma rog, momentan s-a optat pentru Trixera pentru ca asta nu am incercat. Pe uscaciuni pot alege sa ii pun in continuare lanolina daca vad ca la asta da rezultat. Ideea este sa super hidratez mereu.
Una peste alta a remarcat dna dr si pielea mea sensibila, de aceea a considerat ca mai degraba decat teren alergic e vorba de o simpla sensibilitate (desi nu pricep cum vine aia). Tratment pe termen lung e cel indicat, mai putin in cazul in care se intinde si pe alte zone sau se inrosesc rau. Atunci a ramas ca mai discutam, mi-a lasat si un nr de tel sa sun la orice problema.
Totusi, ne-a dat Locoid - crema cu cortizon - de pus pe eczema de care va vorbeam si de fapt motivul pentru care am mers la dermato. Pe langa zonele lui uscate si rosii ii aparuse o pata cu brobonele cum descria Luy, f bine conturata si usor in relief. Nu am inteles ce este aceea, decat ca poate sa reapara, poate reaparea si in alt loc, e legata de pielea uscata. Si pentru acea pata micuta ar fi nevoie de Locoid. M-a asigurat ca stie de retinerea parintilor in administrarea costizonului, dar a zis ca e un tratament necesar pentru pata cu pricina. Nu mai stiu daca va povestisem pana acum de ea, era ceva diferit de pielea uscata si iritatiile de pana acum.
Luy, cred ca din ce am scris ti-ai selectat singura raspunsurile. Ca atare nici la voi nu e clar ca e DA, insa eczemele cu pricina (cum e pata lui Andrei) par sa necesite alt tratament. Si noua ne-a dat cortizon, stiu ca nu e indicat, e si ceva legat de sistemul nervos, dar zic eu ca 1-2 aplicatii pe zi pe o portiune asa mica nu cred ca ar tragedie. Noua ne-a zis sa ii dam maxim 3 zile. Restul cremelor vad ca au coincis, rolul lor este sa mentina pielea hidratata si sa previna eczemele, inteleg ca aceste eczeme apar ca urmare a fisurilor din pielea prea uscata.
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
Mai ce ma enerveaza conexiunea asta, s-a blocat pagina si am postat mesajele in ordine inversa, ca lucram la 2 ferestre.
Andruzza, de ce nu incerci altceva in loc de Ambroxol? De ex Eurespal, sau Sinupret.
Rox ,
Poze
Piciulika spune:
Incerc sa tzin pasul... Greu.
Luy, si ursuletzul meu a primit in final o crema cu cortizon, Emovate ii zice, sa-l dau in strat fff subtzire seara inainte de culcare cand are eczema. Contzine extrem de putzin cortizon - s-a foit drl de n ori pana l-a dat, cand nimic nu mai functziona.
IMPORTANT la terapia cu cortizon e sa nu tratezi doar pana se vede: 5 zile se da zilnic, apoi tot a doua zi (de 3 ori), apoi tot a 3a zi (de 2 ori) - deci gradat se reduce. M-a certat ca l-am dat 4 zile si a 5a nu - am oprit, ca nu mai avea nimc! Si a spus ca daca reapare, tot asa: 5 +3+2.
Nu fii amarata. Macar stii sigur ca merge. Ii dai pana isi revine pielea si se descurca singura - si atunci poate functzioneaza doar cu trixeara.
INSA mie mi-a spus ca la varsta asta nu se poate pune diagnosticul de DA, ca simptomele (si tratatemtul) sunt aceleasi ca la o eczema de nou nascut - iar localizarea tipica a petelor inca tot nu spune nimic...
Bucla-n Vant o pupa pe Gene Lungi. Sanatate!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
papanash spune:
Buna dimineata la prinz !
of, greu merge forumul, am pierdut si mesaje,sper acum sa mearga mai bine.
Fetelor, ma speriati cu alergiile astea la bebei. Lui Andrei i-am simtit pielea aspra pe 2 portiuni, una pe antebrat si una pe pulpita, nu i-am schimbat uleiul ( Mustela si Nivea). sper sa nu fie vreo dermatita, incerc sa iau o lanolina sa vad daca reactioneaza mai bine.
Eu cred ca nici apa de baie nu e foarte buna, eu ii fac 1 litru de ceai si il pun in apa de baie ( musetel, galbenele, tei ).
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007)
papanash spune:
quote:
Originally posted by andreeaiosif
i-am dat acum lui david cereale integrale cu biscuiti de la milupa, amestecate cu piure de para (de teama sa nu-l cosntipe), i-a placut f mult meniul asta.
sper sa ii placa in continuare, ca a mai facut asa, prima oara sa manace si a doua sa nu mai vrea.
Andreea si David (31 aug 2007)
si cum le-ai dat, care a fost combinatia cu lapte ( cantitati ? )
pupam mancaciosul !
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007)
gema spune:
Buna fetele!
Sunt in urma cu cititul dar recuperam noi......
Multumim de urari si aprecierile legate de ochioasa mea mica.
Am fost si noi astazi la pediatru si m-am linistit in privinta haraielii aproape continue pe care o are Alexia, cica poate dura pana la un an dar atat vreme cat nu este insotita de alte simptome (tuse, febra) este absolut normala.
Am mai discutat si despre diversificare si acum ramane sa vad cu ce mai continuam in afara de piureul de legume si sucul de fructe.
Sa citesc in urma poate ati mai scris cate ceva.
Despre tatal meu ce sa va spun.........a luat rezultatul la biopsie ieri si nimic nou in rezultat fata de ceea ce stiam deja........va fi operat miercuri la Panduri si va ramane purtator de canula. Trist, dar ne rugam sa il avem alaturi de noi chiar si asa. Ma doare crunt ca nu va mai putea vorbi dar important este sa fie cu noi si poate cu vremea va invata vorbirea esofagiana.
Ma duc sa mai citesc in urma nu inante de a va multumi inca o data pentru sustinere si ganduri bune.
Andries spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Mai ce ma enerveaza conexiunea asta, s-a blocat pagina si am postat mesajele in ordine inversa, ca lucram la 2 ferestre.
Andruzza, de ce nu incerci altceva in loc de Ambroxol? De ex Eurespal, sau Sinupret.
Rox ,
Poze
pai bine mey e posibil...d-aia n-apuc eu sa citesc ce scrieti voi...
Andries