Politia moravurilor (Arabia Saudita)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Sa fii vrajitor e din ce in ce mai www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488380" target="_blank">greu astazi mai ales daca esti un www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488389" target="_blank">copil vanat de crestini www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488404" target="_blank">fanatici intr-un Tanacu la scala unei www.guardian.co.uk/world/2007/dec/09/tracymcveigh.theobserver" target="_blank">natiuni.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

ce misto-i sa ai un caz tanacu, pe care sa-l despici/forfeci si de care sa te minunezi ani de zile fara sa te doara degetul intins; ii mai tragi o garnitura nigeria linga, dai o gugaleala sau wilkipedia si a iesit de-o postare;

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:

Sa fii vrajitor e din ce in ce mai www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488380" target="_blank">greu astazi mai ales daca esti un www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488389" target="_blank">copil vanat de crestini www.guardian.co.uk/observer/gallery/2007/dec/09/witches?picture=331488404" target="_blank">fanatici intr-un Tanacu la scala unei www.guardian.co.uk/world/2007/dec/09/tracymcveigh.theobserver" target="_blank">natiuni.

ce misto-i sa ai un caz tanacu, pe care sa-l despici/forfeci si de care sa te minunezi ani de zile fara sa te doara degetul intins; ii mai tragi o garnitura nigeria linga, dai o gugaleala sau wilkipedia si a iesit de-o postare;

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Cazul Tanacu e o realitate cruda, care va ramane in istorie, asa ca nu ai de ce sa te superi.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Criss75

Cazul Tanacu e o realitate cruda, care va ramane in istorie, asa ca nu ai de ce sa te superi.

sa rid sau sa pling

o realitate cruda care va ramine in istorie e 9/11 care a schimbat lumea contemporana, sau Darfur-alt exemplu; Tanacu a fost un accident izolat si nefericit care a facut sa spumege mult si fara rost ziarele de senzatie si postarile de dorul lelii pe forumuri.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:
Originally posted by Criss75

sa rid sau sa pling

o realitate cruda care va ramine in istorie e 9/11 care a schimbat lumea contemporana, sau Darfur-alt exemplu; Tanacu a fost un accident izolat si nefericit care a facut sa spumege mult si fara rost ziarele de senzatie si postarile de dorul lelii pe forumuri.

Razi sau plangi, fa ce vrei.
Nu m-am referit la istoria universala, desigur nu poate fi comparat cu ce spuneai tu.
Si oricum aici se discuta despre altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Imi pare rau, dar nu stiu ce cauta cazul Tanacu aici. Nu este deloc aceeasi situatie. Pe calugarita respectiva nu statul roman a exorcizat-o. Nu vorbim aici de cazuri de omor, condamnate de lege, asa cum a fost cazul Tanacu. Preotul si calugarita au fost condamnati la inchisoare pentru omor. Daca e sa vorbim de crime, dam la stirile de la ora 5 si gasim "n" exemple la fel de spectaculoase: decapitari, copii omorati, femei casapite, violate, etc.
In cazul femeii saudite este vorba de o sentinta data de statul saudit prin care este condamnata la moarte pentru vrajitorie.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Tanacu e elocvent deoarece a scos la lumina specia de fanatici religiosi pe care ne'am grabit sa o identificam la altii. Si nu ma refer la autorii semianalfabeti ai crimei ci la suporterii lor. Pentru ca, va vine sa credeti sau nu, exista printre noi oameni nu doar incapabili sa condamne ce s'a intamplat acolo ci care vorbesc admirativ despre intreagul fenomen: cei care zarind umbra diavolului cu coada ochiului se bucura mai mult decat daca le'ar sta dumnezeu in fata!

Fiecare religie ii are si nu trebuie sa mergeti pina in evul mediu ca sa ii gasiti. Sint peste tot in Belfast, Beirut, Bethleem, Bagdad, Belgrad, Bombay...

Mergi la inceput

quote:

Tanacu e elocvent deoarece a scos la lumina specia de fanatici religiosi pe care ne'am grabit sa o identificam la altii. Si nu ma refer la autorii semianalfabeti ai crimei ci la suporterii lor. Pentru ca, va vine sa credeti sau nu, exista printre noi oameni nu doar incapabili sa condamne ce s'a intamplat acolo ci care vorbesc admirativ despre intreagul fenomen: cei care zarind umbra diavolului cu coada ochiului se bucura mai mult decat daca le'ar sta dumnezeu in fata!

Fiecare religie ii are si nu trebuie sa mergeti pina in evul mediu ca sa ii gasiti. Sint peste tot in Belfast, Beirut, Bethleem, Bagdad, Belgrad, Bombay...

Xenocid, cata dreptate ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

S-a sustinut de nenumarate ori in cadrul acestui subiect ca exista o distinctie clara intre dictatura si religie si sper ca toata lumea a inteles acest lucru. Este si parerea mea si a multor altor forumiste, ca ceea ce se intampla in AS este produsul unei dictaturi si nu a religiei. M-as bucura mult sa nu reinceapa polemicile pe tema religiei, polemici care pe mine m-au deranjat. Mi se pare ne-politicos sa ataci religia unei forumiste sa il jignesti pe Profet si le inteleg supararea fetelor musulmane. Si pe mine m-ar deranja sa mi se spuna ca Isus e un sarlatan.
Extremisme exista in toate religiile si nu cred ca e cineva de pe forum care sa fie de acord cu ele.
Nu in ultimul rand, in cazul Tanacu este vorba de o exorcizare si nu o condamnare la moarte. O exorcizare barbara care a sfarsit prost. Daca te uiti vinerea seara la Discovery o sa vezi o gramada de exorcizari la "A haunting" care nu au nicio legatura cu ce au facut cei de la Tanacu. Mie personal preotul Daniel mi se pare dus rau cu pluta. Dar deja sunt off-topic mult. Scuze.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tusferi, parerea mea este ca o dicatura se instaleaza in momentul in care exista suficient de multi oameni instruiti si prelucrati dupa un anumit tipar.
Oi fi eu paranoica, da' am impresia ca o dictatura este atat de usor de instalat...
Indiferent de forma de dictatura si indiferent de forma de religie (si comunismul este o religie care isi are zeii lui, nu?) exista dresorii care fac ce vor cu mintile oamenilor, in principal a celor neinstruti, neinformati sau care nu sunt capabili sa-si formeze o parere proprie.
Deci poate fi oricand legatura intre dictatura si religie sau intre religie si dictatura, asta vreau sa spun.

In astfel de discutii este deranjant, e drept, sa se exemplifice cu ajutorul cazurilor Tanacu, vanatoare de copii la ordinele unui pastor nebun sau executii in piata publica.
Avand in vedere insa cat de usor poate sa zburde mintea umana, parca niciodata nu se pomeneste suficient de des despre ele.
Nu toti musulmanii care citesc aici gandesc la fel ca fetele musulmane dragute care scriu aici, nu toti ortodoscii, protestantii cititori etc, etc :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Amina,de cind esti ateu?
Eu credeam ca esti crestina infocata.Sper sa nu te confund.

Mergi la inceput