Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 9
Vasari spune:
Jasmin, poate ai 7 kg in plus, dar arati foarte bine, sa stii. Ma bucur ca te-a lasat Luca sa mai respiri putin. Acum ma vrea Maria non-stop. :) Eu am reusit sa termin un proiect noaptea dupa ce adormea ea, dar sunt cam zombie.
Anca, a mea daca o pun pe burtica se impinge in maini, dar mai mult in burtica. Clar nu o sa faca mare lucru prea curand...
Am cantarit-o si a luat 250 grame intr-o saptamana. Mi se pare prea bine chiar. Oare de ce am eu impresia ca nu mai am destul lapte? :(
Alina mamica si Maria turturica - 3 NOV 2007
ancadragoman spune:
Alina a luat f bine in greutate ,deci laptele este inca bun si sa sti ca si eu am impresia ca nu mai este asa mult ca inainte
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete
Amy26 spune:
quote:
Originally posted by mbontosquote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by mbontos
Multumesc tuturor pentru raspuns!!! La 1.30 azinoapte l-am alaptat dupa care a varsat ... La 4 ore i-am mai dat 1/2 paracetamol ca altceva nu aveam in casa... Apoi un pic de ceiuc si putin laptic ... La 8 avea 37.0, dar la 10 a facut din nou 37.5. Nu are alte simptome(nas infundat, tuse ...) Oare ce poate fi? Vreau sa-l duc la urgenta ca mi-e cam frica ..
37.5 cu este febra.Poate o fi doar un pic incalzit.Cate grade ai in casa?Si cat de imbracat il tii in casa?De obicei,il controlezi cat este de cald dupa ceafa.
Si inca ceva...cand dai acelasi antitermic,in cazul tau supozitor,il dai la cel putin 6 ore.Alternezi paracetamolul cu ibuprofenul si atunci ii poti da la 4 ore.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
In casa temperatura e de 21 de grade.Mersi pt. sfatul cu antitermicul, nu stiam ...Eu stiam ca paracetamolul se poate da din 4 in 4 ore, iar ibuprofenul din 6 in 6 ... Sunt cam speriata pentru ca si comportamenul lui s-a modificat ... Stiu insa ca panica e cel mai rau lucru in momentul de fata. Orice sfat imi este de un mare folos!
Imi pare rau pentru puiutul tau;acum cateva zile am remarcat si la Iustin o crestere a temperaturii(37.7),am sunat medicul si mi-a zis ca la bb e normala temp.asta si doar dc trece de 38 sa-i dau 2 ml Panadol.
Dc zici ca bb si-a schimbat comportamentul si pt.linistea ta,eu zic ca ar fi bine sa-l vada totusi un medic.
Multa sanatate micutului!
adelamaria spune:
Neata!
scriu pe fuga...Mihaela, recent am vazut o emisiune despre febra la bebelusi pe Antena 3...f. educativ! In primul rand stai calma, febra la bebe e doar peste 38. Deci acum sunteti bine! Sfaturile pe care le-am retinut erau: supozior cu paracetamol, sirop Panadol sau Nurofen pt copii, supoz cu Novocalmin daca e febra f. mare. Modul de adimnistrare deja l-au spus fetele...Baita la temperatura corpului si daca nu scade febra, mai faci una cu 2 grade sub temp corpului. Capul descoperit si copilul nu trebuie infofolit! Temperatura ta in casa e super ok, 21 de grade!...Asa...si mai ziceau ca trebuie urmarit copilul vreo 2-3 zile si parca si administrat supozitor tot atata vreme...ma rog...asta nu prea am priceput eu bine...poate mai stiu fetele sa confirme sau nu...
Dr. zicea ca nici sosetele cu otet (atentie sa nu arda piele copilului) nici frectia si nici compresele nu scad febra...Cel mult sa dea un confort de moment. Asa ziceau ei acolo, eu doar repet!
ufff...as mai scrie da nu mai pot acum...Poate revin!
Pupici!
Vasari spune:
Anca, pai m-a speriat si faptul ca manca din ora-n ora seara si se mai trezea si pe la 3 (ea doar prima luna a mancat si noaptea) asa ca m-am speriat.
BB, si eu mi-am pierdut pozele din perioada sarcinii. Mi s-a stricat hardul. Dar l-am pastrat si cred ca ma duc sa le recuperez daca se poate...
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
neata, neata
suntem super fresh, pregatite de curatenia de sambata!! bb a dormit aseara de la 20 cand a avut ultima masa pana la 4 dimineata!!! ce bine e!!!
jasmin, si bb a mea face la fel cand o imbrac gros. cat despre botez nici o schimbare dupa, la fel de cumintica, ca si inainte!!
ramo, ai o fetita scumpica tare!! in legatura cu piscina nu trebuie tu sa stii sa inoti pt ca apa nu este mare la inceput. da ii place la Iasmi la nebunie in apa!! doar ca a plecat putin cam "botoasa" ca nu a bagat-o in seama Raulita de Ank !!
victo, la noi ultima masa e obligatoriu dupa baita!!
vasari, in legatura cu danonino, nu cred ca are ec rau sa ii fac unul pe saptamana!! stiu multe mamici care au bebei de 3-4 ani care le-a dat!! una din ele e chiar dr si alta asist.
anca si bb a mea se rostogoleste, de pe o parte pe spate si apoi mai departe pe burta!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
BB, ce norocoasa esti ca printesa Iasmina e cuminte... Ma bucur pt toate fetele ale caror bebelusi nu dau prea multa bataie de cap.
Jasmin si micutzul Lucas Daniel
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
mbontos spune:
quote:
Originally posted by adelamaria
Neata!
scriu pe fuga...Mihaela, recent am vazut o emisiune despre febra la bebelusi pe Antena 3...f. educativ! In primul rand stai calma, febra la bebe e doar peste 38. Deci acum sunteti bine! Sfaturile pe care le-am retinut erau: supozior cu paracetamol, sirop Panadol sau Nurofen pt copii, supoz cu Novocalmin daca e febra f. mare. Modul de adimnistrare deja l-au spus fetele...Baita la temperatura corpului si daca nu scade febra, mai faci una cu 2 grade sub temp corpului. Capul descoperit si copilul nu trebuie infofolit! Temperatura ta in casa e super ok, 21 de grade!...Asa...si mai ziceau ca trebuie urmarit copilul vreo 2-3 zile si parca si administrat supozitor tot atata vreme...ma rog...asta nu prea am priceput eu bine...poate mai stiu fetele sa confirme sau nu...
Dr. zicea ca nici sosetele cu otet (atentie sa nu arda piele copilului) nici frectia si nici compresele nu scad febra...Cel mult sa dea un confort de moment. Asa ziceau ei acolo, eu doar repet!
ufff...as mai scrie da nu mai pot acum...Poate revin!
Pupici!
Multumesc mult pentru sfaturi!!!
Mihaela & Bogdan Mihai 3 luni (9.11.2007)
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by Vasari
BB, si eu mi-am pierdut pozele din perioada sarcinii. Mi s-a stricat hardul. Dar l-am pastrat si cred ca ma duc sa le recuperez daca se poate...
cam asa si la noi. m-am uitat la pozele cu bebica ta, e frumusica foc!! ptiu-ptiu pe ea ce frumoasa e!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by Vasari
Jasmin, poate ai 7 kg in plus, dar arati foarte bine, sa stii. Ma bucur ca te-a lasat Luca sa mai respiri putin. Acum ma vrea Maria non-stop. :) Eu am reusit sa termin un proiect noaptea dupa ce adormea ea, dar sunt cam zombie.
Anca, a mea daca o pun pe burtica se impinge in maini, dar mai mult in burtica. Clar nu o sa faca mare lucru prea curand...
Am cantarit-o si a luat 250 grame intr-o saptamana. Mi se pare prea bine chiar. Oare de ce am eu impresia ca nu mai am destul lapte? :(
Alina, exact ca tine si ca Ancuta si eu ma gandesc uneori ca a scazut productia de lapte, dar cred ca doar s-a reglat, in functie de necesitatile lui bebe. Eu folosesc acum pompita destul de rar, dar atunci o umplu foarte repede... oricum Maria ia foarte bine in greutate. Si Maria Ancai e grasunica, deci laptele nu e putin...
Poti sa mai si lucrezi? Eu inca nu pot face nici macar o traducere.
Jasmin si micutzul Lucas Daniel
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
Vasari spune:
Jasmin, am reusit sa fac ceva, cu greu... Oricum, va trebui sa mai iau proiecte pentru ca sotul meu e profesor si are un salariu foarte mic. Eu aveam un salariu mare care o sa se faca mic-pitic de 6 mil. Dar am lucrat noaptea si acum simt asta, sunt cam obosita si o sa-mi ia ceva timp sa recuperez. Ziua nu am cand. Fac munca de creatie si o ora nu-mi ajunge... :(
BB, multumim mult. Nu e asa acrobata ca Iasmina, dar recuperam. Eu tocmai puneam niste poze pe net - in spatiul de joaca. Ultima e elocventa.