Copiluti de mai-iunie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am impartit mesajul in doua, ca mai aveam de spus...

Am citit si ce ati mai scris, am vazut-o si pe printesa mea exotica tunsa, ii sta tare bine, Florentina.
Elisor, sanatate multa Biancai! Imi pare rau sa aud ca e din nou bolnava. Si bine ca te-ai linistit cu examenul, da-l incolo, ar fi fost un stres in plus.
Andutzy, sanatate multa si voua! Sper sa scapati cit mai repede si sa scape si bunicii neimbolnaviti.
ChrisDun, am citit ca si tu ai patit-o cu frisca, sper ca acum e bine! Poate era doar veche.
Androix, tu cum mai esti? Sanatate si bafta la examenul de joi!
OlgutaM, si fetele mele vor cercei. Eu am incercat sa-i pun Agatei, clasic, de fapt nu eu, ci asistenta pediatrei, la 3 luni si dupa ce a chinuit-o de-am plins linga ea, la 7 luni si-a smuls de doua ori cerceii din urechi, a doua oara facindu-si chiar gaura mai mare... am zis ca eu una nu-i mai pun cercei, cind o fi mare n-are decit sa-si puna si in in limba. Tudora a primit cercelusi de la nasii ei, superbi, Agata vrea si ea si am o pereche in casa sau pot sa-i cumpar, acum se fac gauri altfel... si eu tot nu am curaj sa le duc sa le pun, desi amindoua ma bat la cap, mai ales Agata. Octav nici atit nu are curaj, ca el oricum lesina inaintea noastra la chestii de genul acesta. Bravo voua, sa-i poarte sanatoasa! Tu cum mai esti?
Lili, ce bine ca mai scrii! Cer face Sergiu? Nu v-am mai vazut in poze de mult... Povesti imaginare are si Tudora, intr-o zi se uita spre usa camerei ei si spunea come, come with me! Si o intreb cu cine vorbeste, iar ea imi raspunde foarte seriosa ca acolo sint multi lei mici si ea ii cheama sa se joace cu ei! Si ne mai jucam de-a animalele si culorile, un joc foarte interesant, initiat de ea. Ne spune la fiecare dintre noi ce animal sintem (sau personaj de desen animat) si ce culoare! Astazi bebe e Mowgli, ea e lion, eu sint doar mami dar am fost si Baloo, si maimuta si chiar mica sirena, sa stiti... Si bebe e bleo, ea e pink, Agata e rosie astazi, iar tati verde. Si le schimba la fiecare joc, se gindeste un pic si apoi spune... E tare simpatica! Sau intr-o zi se ferea sa nu calce pe anumite locuri de pe parchet si o intreb de ce face asa si imi spune ca sint oameni mici-mici pe jos si nu vrea sa-i calce! Si s-a jucat vreo ora cu ei, le punea animalute de plastic in dreptul fiecaruia si le spunea sa aiba grija de animalele ei. Era toata sufrageria plina de cel putin 50 de animalute, deci tot atitia omuleti erau
Ioana, sa nu o mai duca bona pe Ana la MacDonald's, da-i incolo! Cit despre pusul pernii pe fata, sa stii ca si pe mine ma intereseaza de unde le vin aceste lucruri copiilor: pusul a ceva pe fata de catre cei mai mari la cei mai mici sau a ceva in jurul gitului, pungi de plastic puse pe cap lor sau la alti copii... De unde oare aceste instincte criminale, chiar la adresa lor!?! Saptamina trecuta, Agata isi pusese o esarfa in jurul gitului si unul din capete il legase de pat! Am inlemnit cind am vazut-o si am intrebat-o de ce se joaca asa, ce inseamna asta si mi-a spus ca e un catel, ca stapinul e in magazin si ea e legata afara si il asteapta. Dar nu stiti ce strins era legata si la git si la pat, abia am desfacut-o! Iar Tudora cum prinde o punga, cum si-o pune pe cap si zice ca e monstru! Oricum, ea e atit de fricoasa, ca daca faci bau in timp cea ea face pe-a monstru, se sperie si plinge!
Elisor, da, teoretic ar fi o problema, pentru ca daca Tudora apare cu multe absente, cei de mai sus, care se ocupa de gradinite, ar putea considera ca nu are nevoie de loc si... Caci exista o foaie de prezenta si are dreptl la un numar de absente pe an. Acum am anuntat ca e bolnavioara, miine cred ca o vom duce, ca vreau sa ma duc la scoala la Agata, sa vorbesc cu aia cu moralul sus... si ajunge ca am unul in wrap, nu pot sa ma duc si cu unul de mina. Agata nu vreau sa lipseasca de la scoala, a lipsit trei zile si sint trecute, aici nu exista scutire medicala, motivare etc. sau mie nu mi-a spus nimeni sa duc, desi am intrebat si doctorita si invatatoarea, am sunat in fiecare zi din cele trei, mi s-a spus ca e in regula si ca nu e nevoie de nimic, totusi sint trecute cele trei zile ca absenta, fara nimic in dreptul lor, practic nu stie nimeni de ce a lipsit, poate nu a avut chef de scoala... Asa cum tot timpul le spune si copiilor si noua parintilor ca totul e in regula cu copilul, ca ce bun este, ca are note bune, ca nu trebuie sa facem nimic, sa imbunatatim nimic la el... Si totusi, are note bune, dar nu 100%, are 85 sau 90%... Daca e atit de buna, de ce nu are 100% peste tot sau de ce nu mi se spune clar cind intreb ce trebuie sa fac sa aiba 100% pe linie. Tare ciudat mi se pare sistemul acesta de aici! Asa ca, si astazi trebuie sa ies o ora cu bebe si cu Tudora ca sa o iau pe Agata si in seara asta la patinaj la fel. Sper sa invat odata sa conduc, ca imi dau si eu seama, cu toata groaza mea de masini si de condus, ca asa nu se mai poate. Pe de alta parte, ora aceea de plimbare e binevenita penru aerul curat respirat, ca daca nu am fi nevoiti sa o parcurgem zilnic, cred ca nu am mai iesi din casa pe gerul acesta. Sint din nou -20 de grade, asa scrie, dar Octav mi-a spus ca sint mai putine de atit.
OlgaT, vesti cu ochi!?!

Oau, cit am scris. Dar am terminat, gata. Ma duc la treburi, ca am depasit ora 11, cum imi propusesem pentru pauza. Dar s-a trezit Lisandru si sint cu el in brate, asa ca, mare lucru, in afara de citit si scris pe DC, oricum nu pot sa fac. Am gasit si scuza... Pa!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

cum ma asa monstru sa planga? Super tare! Nu cred ca sunt instincte criminale, cred ca se joaca pur si simplu, iar faza cu perna pe fata cred ca asa isi imagineaza ei ca au grija de un bebe mic. Nu ma intrebati de ce cred asta. Dar asa cred. V-am povestit ca si Filip a avut faze d-astea, inca ii face mare placere sa-i puna Georgiei o patura in cap si sa se uite cum se chinuie sa scape. Hmmm cred ca sunt instincte totusi

Eu sunt varza de varza! Tusesc ingrozitor, ma dor costele si toti muschii de la atata tuse. Nu am mai tusit in halul asta de 4-5 ani cred. Nu am chef sa mananc, am stat mai mult nemancata de vreo doua zile [frateeeee, canta unii live la marutza in emisiune de mult nu am mai auzit asa falset!!!]
Deci ii inteleg pe bietii copilasi ca nu mananca in zilele cand sunt bolnavi.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Elisor, am lucrat in CFR, dar mai demult, in 2001 am plecat de la ei. Pana la urma cred ca e cea mai buna hotarare sa nu te mai lupti cu morile de vant.
M-ai intrebat de racelile lui Sergiu. Pai stam dezastruos la capitolul asta. Nu exista viroza pe care nu a luat-o in iarna asta. Saptamana trecuta a avut iar rosu in gat si o tuse nasoala, cam asa cum povesteste Androix, nu dormeam noaptea nici eu nici el de cat de mult tusea. Acum e bine, dar de maine merge iar la cresa si tare cred ca o luam de la capat.
La control nu am fost, cred ca il mai aman, ca acum am alt control mai important de facut .
Sanatate multa Biancai!

Noi am scapat in sfarsit si de pampersul de noapte, dar nu am avut nici cel mai mic merit in realizarea asta. Eu am avut o tentativa de a-l invata sa nu mai faca pe el noaptea, cu musama si trezit la 2-3 ore, dar a fost un esec total si am renuntat. Iar acum 2 saptamani isi scoate copchilu' pampersul si il arunca la gunoi, cica lui nu ii mai trebuie, ca nu mai face pisu pe el. Si din noaptea aia chiar nu a mai facut!

Va pup,
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mi-a facut Mihai ou cu lapte si cu miere, sper sa ma ajute la ceva. Deja dau dintr-una intr-alta, ma dor toate alea de la tuse: muschii, coastele, coloana la ceafa, gatul.

Ada, felicitari pentru pampers! E chiar mai bine ca el a decis ca nu-i mai trebuie! E atat de simplu cu pampersul asta dar noi suntem nerabdatori sa scapam cat mai repede, cand imi aduc aminte de cate ori ma umpleam de nervi ca nu-mi iesea.
Zic asta pentru ca la capitolul Georgiei, unde eu nu am mai scris de anul trecut s-a discutat deunazi despre pusul la olita, ca deh am ajuns la varsta la care altii silesc copilul pe oala. A fost distractiv sa le citesc pe fete ce neincrezatoare erau cand altcineva le spunea ca e super simplu sa inveti copilul la oala atunci cand e el pregatit. Sper sa nu uit iar asta si s-o iau si eu de la inceput...

Vroiam sa va zic ca am mai pus poze in www.4shared.com/dir/4360536/2503bd83/sharing.html" target="_blank">ianuarie

Nelia, m-ai facut curioasa cu materia aia am citit la sezatoare. Iar faza cu banii pentru dicatre si ciocolata de vanzare imi aduce aminte de maculatura/borcanele/castanele pe care eram obligati sa le adunam pe vremea lu ceasca.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Androix, e singurul sfat pe care nu l-am uitat la Agata si nici la Tudora, sa nu ma stresez cu pusul la oala. Si tare bine a fost, am scapat nu ieftin, ci foarte ieftin, este adevarat ca dupa doi ani si ceva. Iar cu materia respectiva, cind aflu eu ce mare brinza e, iti spun si tie. Ma duc sa citesc la Sezatoare ce au spus fetele, ca sint mai mult decit curioasa. Am citit si pe net cieva site-uri... si nika n-am inteles. Si eu am aproape 40, nu aproape 7, ca fiica-mea. Oricum, mie mi-a placut raspunsul Agatei, cica nu-si cunoaste propria valoare. La intrebarea de ce ai nota atit de mica l'enseignement moral? Nu stiu. Nu intelegi ce spune profesoara? Ce vrea de la tine? Ba eu inteleg ce spune si ce vrea ea, ea nu intelege ce spun si ce vreau eu! Si ma plictisesc foarte tare explicatiile si intrebarile ei!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Am mai citit putin din urma pentru ca am o zi mai libera la servici.

Eli-eu sunt economist de meserie, dar acum lucrez la o universitate, la Facultatea de Economie, insa la Administrativ.

nelia-am citit ce i s-a intamplat Tudorei abia acum si m-am ingrozit. Noi niciodata nu mergem la McDonalds, dar uite ca se poate intampla si daca ii eviti. Ai citit "Fast Food Nation"? Este o carte extraordinara despre fast food business. Eu dupa ce am citit cartea aia nu mai pun gura pe mancare de la fast-food.

gusta-ma bucur ca Mara este bine si te-ai mai linistit (sper).

Gata ca se tot plimba sefa mea pe aici.

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia a trebuit sa ajung parinte ca sa pricep o data ca notele/mediile si calificarile/calificativele nu sunt totul in viata. De cand ma stiu m-am consumat pentru note, mai ales cand stiam ca merit mai mult sau am fost nedreptatita, cel putin in facultate au fost profesori cu care "m-am batut" pentru nota mea si culmea ca am si castigat. dar altceva voiam sa-ti spun. Daca tu ai incredere in copilul tau (si stiu ca ai), ai incredere in valorile voastre la ce sa-ti pese de niste amarate de procente, cat de tare ii poate afecta viitorul?! Sa fim seriosi! Nu mai poate candida pentru senat? So, what? Are alte lucruri mai placute in viata de realizat. Ma rog, nu vreau sa par ironica dar eu atata ii cer copilului meu si acum: sa stie!!! daca el stie atunci nu ma va mai afecta nici o nota mai slabuta in palmares pentru ca fiecare are zile bune si zile proaste. Asta imi spunea si tatal meu mereu, eu vreau sa stii tu, in rest notele sunt doar pentru ego-ul tau si foarte tarziu am realizat ca avea dreptate.
Stiu ca e frustranta situatia. Poate aceasta intalnire cu profa va lamuri unele aspecte desi nu cred ca rezultatul s-ar putea schimba, chiar, nu puteti face contestatie?
Si Bianca se joaca de-a monstru cu Andreas, ma mir ca nu prea are greturi si merge si pe intuneric singura intr-o camera, dar de la un timp a inceput sa se teama si de monstru si de baubau desi imi spune ca ei nu exista decat in caputul nostru.
E ciudat la voi cum nu sunt acceptate scutirile mai ales cele medicale, noua chiar ne spun si la scoala si la cresa (pacat ca nu si la servici ) sa nu-i aducem pe copii bolnavi ca sunt pericol si pentru ceilalti.
Programul descris de tine dimineata ma duce cu gandul la filmul cu Al Pacino "88 de minute" (parca!) cand a reusit sa faca foarte multe lucruri intr-un timp relativ scurt. Noi ne trezim la 6.30 si la 7.20 trebuie sa ies cu copiii pe usa ca altfel prind traficul aglomerat si am asigurata intarzierea. Dar eu ma ocup de Andreas si de mine iar tati de Bianca si de el.

Lili mai am o curiozitate, plecand in 2001 de la CFR inseamna ca ai prins reorganizarea, la ce companie ai lucrat?
Felicitari lui Sergiu pentru renuntatul la scutec, asta da initiativa! Noi il mai avem pe cel de noapte dar asa cum spunea si Nelia chiar nu ma stresez, cand o fi pregatita donsoara atunci sa-l arunce, ea il arunca dimineata in gunoi dar cu o tona de pipi in el, mai e cale lunga pana acolo, Andreas pe la 3 ani a scapat de cel de noapte. Ai baiat mare, ce mai! Ce control astepti...cel la care ma gandesc eu ?

Bianca e mai bine, a fost vioaie peste zi desi extrem de...plina de toane si nu vrea sa manance nimic, cere intruna de baut, ceea ce e foarte bine. Acum mi-a cerut sa-i pun termomentrul ca se simte rau, asa zice ea, am simtit-o fierbintica sper totusi ca nu e prea mult.

Hai va pup si va doresc o noapte linistita!

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Azi am umblat mai toata ziua, am fost de doua ori la posta ca mi-a venit avizul pentru un colet si ghinionul meu a fost ca prima oara am ajuns la 13.02 iar posta este inchisa o jumatate de ora de la 13.00 la 13.30. M-am enervat si cu Dan pentru ca nu a vrut sa ma astepte o jumatate de ora si a trebuit sa vin acasa, sa iau amandoi copiii si pe mama si sa mai fac un drum, pe jos. Si acum sunt suparata pe el desi logic nu ar trebui, daca ma astepta intarzia la o intalnire pe care o avea... insa mie mi s-a pus pata.. ca o data am nevoie de ceva si nu se poate...

Apoi a trebuit sa ies din nou cu Patrick ca nu o lasa pe Maya sa doarma, am mers la cumparaturi si am zis sa imi iau si o fatza noua la telefon, telefon nou care arata jalnic acum dupa o incercare a lui Dan de a-l curatza dupa o baie cu ulei incins si una in caditza cu apa a lui Patrick. Am dat 50 ron pe o porcarie de fatza, si asa m-am enervat ca am iesit iar sa o duc inapoi si norocul meu a fost ca mi-au si primit-o!

Am tuns-o pe Maya.... m-am hotarat pe loc... a mers mama la coafor si vrut si ea. Imi era greu ca nu statea deloc la clatit, de fiecare data il trezea pe Patrick cu urletele ei, nu reuseam sa o clatesc bine si facuse un fel de cojite in cap. De pieptanat ce sa mai spun ca era jale.... Dan a crezut ca glumesc cand i-am spus ca am tuns-o !
Ea e foarte incantata, nu lasa pe nimeni sa ii atinga parul "ca ii striga freza", se uita tot timpul in oglinda si ma intreaba "vezi ce coafura am?"
Monu, Elisor, Danelutza, Gusta, Gabitza, multumesc pt cuvintele frumoase de pe dropshots!

Vorbiti de jocuri de imaginatie...mai devreme se credea closca... Statea in cutia de la coletul de azi si imi arata ce oua frumoase are. Mi-a spus sa nu vorbesc tare ca se sperie puisorii si nu mai eclozeaza ! Pe asta cu eclozatul o are de mult... a auzit odata in desenele animate cu Tupu.

Elisor, e destul de urata bronsiolita asta ca odata facuta tot recidiveaza... Imi dau seama ce greu e sa stai sa o vezi cum se chinuie sa respire.. plus ca puseurile de tuse nu sunt tocmai usor de trecut cu vederea. Sanatate multa va doresc, pupam albastrica blonda sa se faca repede bine!

OlgaM, sa poarte sanatoasa cercelusii... abia astept sa o vad cu ei in poze!

Chrisdun, esti tare, cum le intuiesti tu pe toate! Ti-ai adus aminte....!

Vroiam sa scriu mai mult insa timpul a expirat... Maya ma tot bazaie ca vrea Tom si Jerry ca sa taca din gura!

Va pup!

Tina, mami de Patrick si Maya

"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

Mergi la inceput

Elisor, tu ai dreptate si asa gindesc si eu, dar sa stii ca daca, de exemplu, ne mutam linga o scoala mai buna si as vrea ca Agata sa intre acolo, de la clasa a III-a in sus, conteaza acest buletin de note. La scoala de care apartii te primeste, ca sint obligati, indiferent de note, dar daca as vrea sa ramina la St-Léon, asta unde este acum, desi noi apartinem de alta de linga noi, la care a fost anul trecut si pentru clasa a II-a au 3 locuri sa zicem pentru cei care nu stau in cartier, buletinul de note e decisiv. Dar pe mine la freaca asa, din principiu, ca oricum eu sint genul care trebuie sa am ceva a ma frece, ca altfel nu ma simt bine, daca nu am, gasesc, daca nu gasesc, inventez... si tot sint frecata pina la urma. Am vazut ca la Sezatoare, fetele cu copii ma mari, stiu despre ce vorbesc, ca au patit-o si ele.

Am ajuns acasa, sintem inghetate bocna, dar ne simtim bine, e tare bun gerul asta, simti ca ai luat aer, din plin! Sintem toti patru rosii in obraji! Acum ne bucuram fiecare cum putem de caldura caminului, ca apoi trecem la lectii, papam ceva si plecam la patinaj. Abia la 9.30 cind ii vad spalati si adormiti in pat, ma mai asez jos. Dar macar se duc kilogramele, am 73 din nou, in ritmul asta am toate sansele sa ajung la 60 intr-un an! Sper ca nu se sperie organismul si isi face rezerve.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara...

sau daca mai stau putin va zic buna dimineatza...
Nu am vrut sa ma culc pana nu arunc un ochi pe la voi desi spre rusinea creierului meu diluat nu am retinut mare lucru decat ca Bianca si cu Dragos sunt bolnaviori, Cuscra mea este varza si al ei ei nu-i trage o frectie tzapana sa o faca ca noua ( daca nu de 18 ani), ca Lili se bucura ca are baiat mare fara pampesi nocturi, Daniela asteapta vizita la ciolane ...am mai vazut o poza cu dulcica Maya tunsa, ca Maya Olgutzei are cercelusii multi visati ...si cam atata...daca mai trebuia sa zic ceva,cuiva , va rog sa ma trageti de maneca...oricum ma simt pe de-alaturi daca nu pot tine pasul

Eu am ajuns acasa la 22,30 ...15 ore de curita ( a se citi stat pe scaun)...am stat ca mi-am turnat fundatia la cea mai bengoasa statuie de fraier poleita cu ciment de prost.Urla constiinta si cinstea in mine dar n-are cine sa o auda si nici sa ma vada cum stau la munca.Bianca am ridicat-o la rang de bona sefa tura II...
Asa ca Elisor nu stiu care-i sistemul mai prost la voi sau la noi...inca ma mir cat o-i mai suporta dar clar sunt masochista ca a inceput sa-mi placa sa ma chinui singura... fac tot ceea ce face un director economic dar pe banii unui amarat de functionar oarecare...

Azi mi s-a parut Delia alt copil...mi-a cerut sa-i fac masaj cu crema...cu ocazia asta am constatat ca i se activeaza dermatita ...si-am vazut ca a crescut mult ca e mai inalta , s-a dolofanit ...oare cand a crescut?!Mai am 2 luni si face 3 ani... si ma uimeste cat de bine a inceput sa vorbeasca... ori ii prieste fara mine, ori vazand-o mai rar abia acum realizez...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput