Copiluti de mai-iunie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia, ma bucur ca Tudora e mai bine.

Cred ca incep sa intru la idei. Mai e vreun copilas care refuza laptele? Am incercat n tipuri de lapte. Nu il vrea!!!! Si lactate doar iaurt, cascaval, orez cu lapte de la danone, branza topita si nu in fiecare zi. pediatra ei era ce de obicei calma la faza asta.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

M-a sunat directoarea clubului de patinaj, voia sa stie daca Tudora e bine si sa-mi spuna ca ea s-a hotarit sa faca raport, pentru ca nu e singurul copil care a suferit asa ceva, au mai fost, dar fiind mai mari, nu au avut forme atit de violente. Deci, competitia e organizata de arondismentul sud-vest, cel de care apartine cartierul unde locuim. Si arondismentul, deci primaria si cine se mai ocupa de asa ceva, gasesc sponsori si permit oferirea gratuita de produse in cadrul complexelor sportive, in timpul competiilor dintre cluburi. Complexul Gadbois nu are practic cum sa nu accepte, pentru ca e un club de stat si se supune regulilor arondismentului, clubul de patinaj cu atit mai putin. Dar ea, care are un copil de 12 ani alergic la mai multe chestii si se chinuie cu el de citiva ani buni, vrea sa ia pozitie de data asta si sa spuna ca ea nu mai este de acord ca in cadrul clubului pe care il conduce sa intre sponsorii si sa ofere gratuit produse de genul acesta. Poate sa faca un stand in afara clubului si copilul sa mearga acolo de mina cu parintele, daca are voie bine, daca nu, nu... si mincarea sa fie pentru copii si verificata inainte sa fie expusa. Nu stiu ce va reusi, ea e bataioasa, i-am zis ca daca are nevoie de sprijinul meu, eu fac ce spune ea, chiar si in scris si cu dovada de la medic si de la laborator. A fost draguta, i-a acordat Agatei medalie de merit pentru activitate, in lipsa si a luat cuvintul de fata cu juriul si a spus de ce lipseste. Oricum ea e o draguta si a fost tot timpul cu mine, mama cu cinci copii si care a trecut prin toate cu ei. Copii sportivi, toti fac un sport si sint foarte buni. Profesoara privata a Agatei e fiica ei si e patinatoare cu foarte bune rezultate, e in programul ala sport-etudes, mai are una la inot sincron si un baiat campion la lupte. Va spun toate acestea pentru ca aseara m-am simtit foarte rau, acum imi dau seama, de faptul ca numai jumatate din cei prezenti (parinti cu copii mai mari, antrenori, paznici, supravhegetori, responsabili), au fost de partea mea, ceilalti s-au situat asa, in tacere, din priviri, pe pozitia ca daca stia ca are fetita alergica de ce nu a stat cu ochii pe ea... ca si noi bem si nu am patit nimic.

Monu, Tudora bea lapte si maninca lactate, daca le-ar refuza si pe acestea, nu stiu ce i-ar mai ramine. Ma uitam la ea astazi, noi trei am mincat cirnati (buuuni!) si ea a mincat struguri cu cascaval, fetita fina, nu tarani ca noi. Dar Agata a refuzat aproape orice fel de lactate, dupa ce am intarcat-o, timp de un an si ceva (adica intre 2 ani si trei ani si jumatate). Mai minca din cind in cind cascaval cu fructe sau cu legume crude, cum maninca si Tudora acum. Si am intrebat pediatra daca e de facut ceva, sa-i dau calciu sau altceva, mi-a zis ca nu, dar eu i-am facut pe la trei ani toate analizele si nu avea lipsa de nimic. Apoi, dintr-o data, a inceput sa manince singura lactate, sa ceara lapte sa bea, acum maninca bine de toate.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Tot cautind ce ar fi putut sa-i provoace Tudorei acea reactie, am gasit colorantul periculos care ar putea fi vinovat de o asemenea reactie: E-102 - tartrazina – colorant galben artificial, poate provoca alergii, periculos. Se gaseste intr-o gama larga de alimente, de la produse de patiserie pina la bauturi racoritoare si spirtoase.

Uitati-va aici ce scrie in Wikipedia despre intoleranta la acest colorant.

Si am gasit mai multe site-uri care vorbeau despre aceasta intoleranta, mai ales la copii, voi suna la spital sa cer un test special la acest colorant, daca nu, voi cauta un cabinet privat si ii fac testul sa vad daca e alergica la el sau era mult prea mult in acel suc.

Acum imi pare rau ca am lasat lista cu ingredientele notate de pe butoiul de suc la spital, in dosar, ca as fi cautat si la celelalte, desi m-am uitat pe vreo doua sticle de plastic de acasa si cam acelasi lucru scrie pe toate. Colorantul de mai sus nu e specificat, pentru ca scrie doar coloranti artificiali si atit. Aici, spre deosebire de Europa, pe etichete nu scriu E-urile, ci denumirea lor, deci e mai greu de depistat.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Nelia, sper sa se faca bine Tudora si sa ii iasa bune analizele. Chiar, nu ar fi rau sa ii faci teste sa vezi la ce e alergica.

Bucuria noastra a fost de scurta durata. Dupa 3 zile de gradi Alexia da semne de raceala.

, mami de printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nelia, acum am citit si eu ce vi s-a intamplat, Doamne fereste! Chiar ca merita facut ceva contra lor, puteau sa provoace cine stie ce mai si rau. Dar si asa e foarte rau! Sa speram ca nu o sa fie urmari cu alergie si la altceva, si sa fi fost doar un episod nefericit.
Daca si Agata a avut dermatita atopica, probabil ca undeva in genele exista predispozitia pentru alergie si e nevoie doar de o chestie de asta sa depaseasca un prag de sensibilitate. Uff! Multa sanatate.

Laura, stii cum il apuca pe barbatul asta al meu, cand cu telefoanele, cand cu masina, acum a venit randul casei. Iti dai seama ca numai de mutat nu-mi arde mie. Desi ideea nu e rea, tot trebuie sa o facem in maxim 2-3 ani. El zice ca prospecteaza piata, poate apare ceva, asa, vreo chestie buna. Eu nu vreau sa plec de aici din cartier. Ca el avea prin cap si fluturasi cu Otopeni, dar i-am zis ca eu pe camp sau in padure nu ma duc, mai bine mai stau 10 ani in 2 camere. Ca sa nu zic ca oricum e peste buget. Ca noi tre' sa vindem aici si sa luam credit pentru diferenta.
Ai si tu grija cu alergia si cu spatele si cu inima si cu tot, ca e de belea daca o iei in sir cu spitalul acum.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

fetele, am pneumonie interstitiala! Acum a plecat salvarea ca nu mai puteam respira si faceam febra mare desi eram de 3 zile pe antibiotic. Se pare ca e raceala care au facut-o si copiii, dar la mine cu complicatii ca sunt eu mai sensibila. Aici ii multumesc lui Dz-eu ca eu am facut complicatiile si nu copiii. oricum acum pot declara cu mandria ca ma doare...fundul...ca mi-a facut tanti aia o injectia tare dureroasa cu un antiinflamator.

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Offf, Andra, nasol sa te doara ...fundul Bine ca poti face haz de necaz. Nu mai stiu, tu il mai alaptezi pe pitic? Poti lua antibiotic?
Sanatate multa si tie.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

gabitza, cu mare regret l-am intarcat de Craciun la fix 5 luni...Nu mai aveam laptic
Am uitat sa te intreb, tot in Cantacuzino nasti?

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Gabitza, sa fie intr-un ceas bun cu casa! Ma tin de multa vreme sa-ti aduc aminte: eram in herastrau cu picii nostri si a venit vorba de bb2. Ne-a intrebat Costi daca mai vrem si eu i-am zis ca numai daca ne mutam intr-o casa mai mare. Si tu m-ai aprobat. Uite ca a venit vremea de bb2, la mine s-a si nascut si tot in 2 camere stam. Dar daca am termina creditele si am putea incepe altul cu toata lipsa de pofta de mutat si renovat as face-o cat de repede. Asa ca stiu ca e mult de munca, dar o sa treaca si o sa aveti un ap. mai mare, si Andrei o sa se obisnuiasca in camera si patutul lui, o sa-i placa la nebunie. Si voua la fel

Eu am avut si joi si azi examene grele, multumesc pentru urarile de bafta. Chiar am avut bafta ca le-am luat. Pe cel de joi cu 7.20 dar m-am bucurat ca am scapat de parca luasem 10 si pe cel de azi cu 9. Mai am joi unul mai lejer si am scapat. Am ajuns la jumatatea drumului cu scoala asta.
Azi trebuia sa merg sa-mi recuperez copiii dar sunt racita moarta, tusesc, am febra, ma doare capul si am o stare foarte nasoala. Asa ca amanam desi nu-mi convine deloc. Dar nici nu mai am chef de raceli majore cu kinderii, ca asa si acum sunt muciosi. Filip cred ca are 4 luni de cand nu e lipsit de muci mai mult de 10 zile la rand.

Mai mult nu ma simt in stare sa scriu, sunt ametita, ma duc sa bolesc in pat.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Sa mor de pricep. Din noiembrie a fost bine. Acum dupa 3 zile e racite. Si iar stat acasa, umplut de muci pe toata lumea. Iar 3 zile la gradi iar alti muci. Unde naiba sunt beneficiile colectivitatii?

, mami de printese

Mergi la inceput