Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 4
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Amy26
Fetelor,voi ce creme folositi pentru eritemul fesier la bebei?
Crema pentru iritatii de la Himalaya. E super!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
pufulet74 spune:
Pupam fetele si bebeii
Noi suntem bine, crestem si gingurim de numa, si bagam in guritza tot ce prindem :)
Am si eu o intrebare pentru voi: i-ati pus pe bebei in carucior, sau tot in landou iesiti cu ei? De la cit timp pot sa fie pusi in carucior normal, fiind inclinat putin? Eu nu pot sa ies afara cu dihania de landou, dar cu un carurior mi-ar fi mai simplu si tare as vrea sa il pun in asa ceva, dar imi e frica sa nu fie vreo problema fiind inclinat.
Voi ce stiti de asta?
De marsupiu nu mai vreau sa aud, mi-am distrus spatele, ieri am iesit a doua oara cu el si abia ma misc .. :((
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
felicici spune:
quote:
Originally posted by pufulet74
Pupam fetele si bebeii
Noi suntem bine, crestem si gingurim de numa, si bagam in guritza tot ce prindem :)
Am si eu o intrebare pentru voi: i-ati pus pe bebei in carucior, sau tot in landou iesiti cu ei? De la cit timp pot sa fie pusi in carucior normal, fiind inclinat putin? Eu nu pot sa ies afara cu dihania de landou, dar cu un carurior mi-ar fi mai simplu si tare as vrea sa il pun in asa ceva, dar imi e frica sa nu fie vreo problema fiind inclinat.
Voi ce stiti de asta?
De marsupiu nu mai vreau sa aud, mi-am distrus spatele, ieri am iesit a doua oara cu el si abia ma misc .. :((
------------------------
Eu nici nu am avut landou. De la doua saptamani am folosit caruciorul in pozitia cea mai inclinata dar nu orizontala. Nici nu as fi stat linistita sa fie orizontal caci nu as fi vrut sa regurgiteze copilul cand eram afara si sa i se raceasca laptele pe piele sau pe la gat. Nu stiu de unde ideea asta ca ar trebui tinut copilul perfect orizontal. De o saptamana folosesc doar wrapul caci m-am saturat sa imping caruciorul printre masinile parcate pe trotuar sau mai rau pe sosea.
Lorena(19.12.2007)
Vasari spune:
Cami, multumim! Maria zambeste mult, dar doar noua si catorva prieteni (bunicii nu sunt in Bucuresti). Cum vede pe cineva strain incepe sa planga speriata. Dar cumva haios, ii coboara intai colturile guritei din ce in ce mai mult pana incepe sa planga si ne cauta din ochii. Oare cand o sa depaseasca faza asta?
Stefania cred ca s-a adaptat situatiei. A gasit metoda sa il impresioneze pe Sebastian. Imi inchipui ca o sa se dea peste cap sa o faca sa zambeasca si alaturi de ea probabil o sa fie mai responsabil! :)
Roxana, foarte dragut clipul! M-a impresionat. Azi era parcul gol, sa stii. Daca am vazut 4 caruturi... tu pe-aici iesi la plimbare?
Pe drumul de intoarcere cred ca vreun km am mers cu Maria in brate. Cum o puneam in carut cum plangea. Cand am ajuns acasa pempersica era plin, de-asta nu suporta sa stea pe spate.
Pufulet, cat ai stat cu marsupiul?
Alina si Maria - 3 NOV 2007
pufulet74 spune:
Problema mea apropo de carucior e ca presupun ca nu toate au acelasi grad de inclinare, de unde stiu eu cum e bine pentru copil sa nu ii faca rau la coloana verterbala?
Alina, am stat maxim o ora cu marsupiul
------------------------
anacami spune:
Alina,Sebastian plangea la straini; pana pe la 2 ani si ceva nu prea am avut musafiri,nu suporta sa ii vada in casa...Nu va povestesc cum a fost la motz,adica la un an...
Pufulet, pana nu stau bine in fundulet nu se recomanda sa ii pui in carucior sport (asta pana pe la 5-7 luni, depinde de fiecare).Eu tocmai din acest motiv am cumparat acum unul modular; la Sebastian am avut un landou pe care il duceam numai eu,nicidecum soacra-era destul de manevrabil,insa greu.
Din 3in1, am cumparat doar varianta 2in1 (adica doar cosulet si sport, fara landou).Landoul era destul de scump si nu merita, avand in vedere ca acum iarna o scot f. putin- iar in cosulet spun ca poti sa ii plimbi cam 2-3 ore, fara probleme.Daca era vara, cand plimbarile ar fi fost mult mai lungi, cu siguranta as fi cumparat si landoul.
Sunt multumita de varianta aleasa, este usurel, toata lumea imi spune ca este f. micut (si necunoscuti de pe strada).In plus,daca merg cu masina, folosesc cosuletul in interior, iar cadrul metalic se pliaza si ocupa f. putin loc in portbagaj
Camelia, Sebastian si Stefania
adinag spune:
Buna, v-am citit si zilele trecute, dar nu am apucat sa raspund, si intre timp am uitat cam tot ce am vrut sa zic
Ank, LA MULTI ANI!!! Sa ai parte numai de sanatate si fericire! Stiu ca sunt cu o zi mai tarziu, dar ce sa fac...
Flory, noua pediatra si ortopedul de la spital au spus sa nu punem bb in pozitia aia inclinata pana nu sta singur, deci nu pus de noi, in fundulet. Inainte, este rau pentru spatele lui! Si pediatra mi-a dat de cateva ori de grija, nu stiu de ce... Cu marsupiul, acuma stii de ce nu vroiam Baby Bjorn, ca simti toata greutatea la spate. Sunt foarte putine marsupii care sunt "comode". Si in orice caz cu wrap-ul e bine.
Lixa, pai vaccinul de 2 luni se face cel devreme la 2 luni,nu musai atunci. Cel putin aici asa este.
Intre timp am lasat mesajul deschis vreo 2 ore si iarasi am uitat ce vreau sa zic :-))
Noi avem o faza cam stresanta, ar vrea mereu la san, si mie mi s-au marit din nou ranile. Imi dua seama ca e puseul de crestere de la 6 saptamani, insa cu istoria problemelor noastre nu stiu ce sa fac... Ajunsesem din nou la aproape alaptat exclusiv, si acum s-a dat din nou totul peste cap. Durerile-s din nou mai mari, asa ca iarasi capata mai mult biberon! Sunt suparata si pe tatic, pentru ca atunci cand ne grabim undeva sa mergem, repede il baga pe biberon - si mie imi scade productia. Sa innebunesti, nu alta! Azi a capatat deja vreo 200ml biberon, dupa ce ajunsesem la 30-40ml la 24h.
BB si Ank, am vazut pozele de la inot, abia asteptam si noi! Era sa uit sa ma anunt la curs, acuma stiu ce am de facut! Voi aveti un curs in care bagati bb si sub apa?
Alina, nu cred ca avem colici... Bine, depinde de definitie! Se mai screme cateodata muuult, pana incep sa iasa gazele sau chiar kk, dar atata timp cat nu plange si reuseste singur, aici se zice ca astea nu sunt colici si este chiar foarte bine asa, deci nu leconsider nici eu colici.
A propos de dat sucuri si cereale, din cate stiu eu trebuie avut grija cu cerealele la bb care au pus mult in greutate, ca sa nu puna prea mult, ca cerealele ingrasa altfel decat lapticul! Altfel e situatia la bb care iau mai putin in greutate!
Ah, si cu luatul asta in greutate! Aici se zice clar, 150g pe saptamana este media, unii luand mai mult, altii mai putin! Si se mai intampla sa nu ia deloc o saptamana, ca dupa sa recupereze, nefiind o problema!
Ah, cu kg este de plans la mine. Am renuntat la dulciuri, si n-am dat nici un gram jos! Asa ca am hotarat sa ma intorc la ele, ca e mai frumoasa viata cu decat fara :-))
Poate mai reusesc sa mai revin azi candva, acum vreau sa iesim afara, ca n-am fostdecat o data azi si vreau sa-mi mai aerisesc si eu creierul.
adinag spune:
quote:
Originally posted by anacami
iar in cosulet spun ca poti sa ii plimbi cam 2-3 ore, fara probleme
Na vezi, Cami, aici mi-au zis ca in cosuletul de masina sa nu stea decat pentru drumurile absolut necesare, si deloc mai mult, fiind la fel de rau pentru coloana. Eu insa sigur am mai lasat-o mai mult, insa nu e decat rar in cosulet, cand mergem cu masina undeva.
slimatei spune:
eu iar sunt cu un cap. in urma..
quote:
original by totulii
sunt prinsa rau cu organizarea botezului. toate in casa sunt vraiste, nu mai timp de nimic si eu arat cat o balena. voi slabiti si eu ma ingras.
eu in sarcina am luat 12 kg si dupa ce am nascut am dat 10 dar in 4 saptamani am pus 7kg la loc ca a trebuit sa mananc ca sa am lapte si m-a indopat mama ca pe curcanii de craciun.
si cum puiul m-am solicitat enorm nu aveam timp sa-mi prepar nimic si traiesc cu senvisuri si biscuiti, exact ce e mai rau. eu nu stiu ce sa mananc din cauza alaptarii ca sa nu-i faca rau lui bebe, sa nu aiba colici, aia nu e voie, cealalta nici atatoffff mi-e sila de mine, mi-e sila de tot. sotul nu l-am mai vazut la pat de un an ca am avut si probleme in sarcina si pauza si acum mi-e rusine sa ma dezbrac ca mi-au aparut si vergeturi de la ingrasatul asta brusc si -mi mai sta si carnea pe mine colacei--doamneeee sunt oribila
si el ma simte si ma evita si el, cred ca nu ma mai iubeste fizic. iar eu sunt oricum prea preocupata de pui si in imposibilitate de-am oferi cateva clipe doar pt mine ca sa ma mai aranjez si eu, unde mi-o fi cochetaria de alta data???????????????
mama de serban pavel(28.11.2007)
stai linistita..asa cum spune mihuta
quote:
original by mihuta
totulii nu toata lumea a slabit, restul tace malc...
mami de Sophia
mare adevar graiesti
eu am luat in gravidanta 30kg..la nastere am dat 15-16 kg.. si da cand am nascut..nik..nu reusesc sa dau jos nici o suta de grame..deci am ramas cu 14 kg in plus ..unde mai pui ca eram deja supraponderata...deci aveam deja cam 15 kile in plus...
e adevarat ma simt asa cum ai descris tu... parca ar fi sentimentele mele...dar ma consolez cu ideea ca va trece..si perioada asta..caci am inteles ca nu pot incepe sala minim pana la 3-4 luni..cine stie mai multe sa ma ajute?..ca eu tareee m'as duce sa mai slabesc un pic..desi mananc aproape nimic..dar beau aproape 4-5 litri de apa pe zi.cateodata ma sperii de mine cata apa intra in mine...caci prima toata apa mea era cafeaua..dar imi solicita org. acum..plus ca la baie pt. pipi nu prea merg..unde merge toata apa?
plus ca nu indraznesc sa-mi iau haine noi..defapt nici nu am timp...sa merrg prin magazine...si merg tot ca o tiganca imbracata ca atunci cand eram gravida...ma simt umflata urata...obeza...si fara importanta ..mi-am pierdut increderea in mine..parca as fi alt om...stati..stati sa nu ma bateti ca inca nu am intrat in depresie...e doar o stare trecatoare..sper...sunt constienta ca tb sa ma pastrez pt. fii'mea..altfel cred ca mi-as fi luat campii...si daca mai pun si starea de rau fizic...pe care o am "la dublu" ...
si intre timp am mai aflat ca nu exista crema pt. sanii mei..tb sa suport asa si atat...n-am incotro sau daca vreau sa stau mai bine...sa nu mai alaptez..dar asta nu inseamna ca la frig sanii mei nu or sa-mi faca probleme... e ceva care nu poate fi evitat...au devenit asa de sensibil..si cel mai mic frig..mie imi provoaca dureri cu frisoane...ragadi au mai trecut..dar defapt cea mai mare problema e sensibilitatea mea la rece...dar cand e cald.. e deja altceva..pacat ca nu pot sta mereu la o temp. ridicata...dar sunt optimista astept vara
v-am zapacit de cap..scz...
Stefania jr.(22.12.07) avem o lunita ...si o broscutza
Stefania X2 " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"