cojite pe capusor si acum iritatie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Si fetita mea a avut, practic de cand s-a nascut, pe partea de sus a scalpului.

Am scapat de ele dupa sfatul pediatrei: inainte de baia pe cap, am masat-o cu ulei de masline si am lasat-o 10-20 minute.
Apoi cu pieptan des am pieptanat-o usor pe cap in toate sensurile... s-au ridicat f. multe cojite din prima.

Eu iti recomand uleiul de masline, in fond e mult mai natural decat alte produse.
Daca nu merge asa, poate sa incerci alte metode, altfel, nu vad sensul.

Eu o spal pe cap cam 1 data pe saptamana si nu au reaparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

RAMONA eu L-AM DAT CU ULEI DE MASLINE,SI AM PROCEDAT CA SI CRISTINUTZASI DUPA UN TIMP I-AU DISPARUT EU IL SPALAM IN FIECARE ZI,

SI CU COSULETELE POATE FI O DERMATITA ATOPICA DACA DUREAZA MAI MULTE ZILE DUTE LA DERMATOLOG.IN GENERAL APARE DUPA O LUNA.ASA O AVUT SI AL MEU.MI-AU RECOMANDAT O CREMA SI I-AU TRECUT CU TIMPUL.

GEANY SI ALVARO http://www.flickr.com/photos/gfan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Avene Pediatril ptr cojite, e super! Dar ptr bubite, dermatologul. El e cel mai cel!
Cat despre Diprosalic va recomand calduros, mai ales ptr sugari, avizul medicului!!!!Este un corticosteroid, deci nu va jucati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Baietelului meu i-au aparut cojitele in cap cam dupa ce a implinit o luna. Foarte curand s-au transformat intr-o crusta. Am incercat cu de toate: ulei de masline, ulei de corp pentru copii, sampon spuma Mustela, crema anti-scuame Mustela, plus pieptanatul in sensul invers cresterii firului de par. Rezultatul: la varsta de patru luni copilul meu nu mai avea par pe cap in zona in care avea cojitele (de la pieptanat plus ca din cauza cojitelor care erau mai mult crusta decat cojite subtirele mititele, firul de par nu putea sa creasca), iar de cojite/scuame/crusta tot nu scapase. Cred ca il si manca pielicica pentru ca se scarpina si se zgaria in cap. Era groaznic.
Atunci am inceput sa il dau pe cap, dupa baita, in fiecare seara, cu Ulei de migdale dulci. Intr-o saptamana cojitele disparusera in proportie de peste 50%. Si repet: el avea cruste, nu cojite subtirele. In maxim o luna nu mai avea absolut nimic. Acum are 6 luni, nici urma de cruste sau cojite si i-a crescut si perisorul. Il spal in continuare cu sampon Mustela si il dau in continuare cu ulei de migdale dulci in fiecare seara pentru ca imi este tare frica sa nu apara iarasi.
Intre timp, am descoperit ca are si dermatita atopica si probabil din cauza asta la el a fost mai grav. Cu dermatita atopica ne luptam in continuare, dar de cojite am scapat.
Uleiul de migdale dulci se gaseste foarte usor la orice plafar si este ieftin.

Multa sanatate va doresc tuturor

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Iar in legatura cu cosuletele/bubitele - asa a debutat si la Tudor dermatita atopica. Acum o tinem sub control. Cel mai bine este sa il vada un medic ca sa stii exact cu ce te confrunti.

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Diuna,
ce e corticosteroid? Ce poate sa faca rau? Eu am citit prospectul si nu mi s-a parut nimic periculos...

Astept sa vad si eu rezultatel si mai scriu, cum spuneam i-am dat si eu, la sfatul vostru, cu Diprosalic. Avea ceva mai mult decat niste simple cojite, chiar la ultima vizita la pediatru, i-am atras atentia, mi-a zis sa-i dau cu ulei, dar nu i-am dat si s-a agravat putin, devine crusta.
Am incercat dupa baie sa-i iau cojitele, dar locul ramanea rosu si bebi incepea sa planga, sa ca am renuntat.

Ramona1979, f. bun subiectul

Mergi la inceput

Corticosteroizii sunt destul de periculosi si prea usor recomandati, dupa parerea mea. In general unguentele si cremele care sunt pe baza de corticosteroizi fac foarte bine, dar doar pe moment. Atata timp cat se foloseste ungunetul/crema, se observa o involutie spectaculoasa a bolii. Insa dupa intreruperea tratamentului, boala revine cu si mai multa putere dupa observatiile mele. Ce v-am spus eu acum se bazeaza pe propria mea experienta. Corticosteroizii doar pacalesc boala. Eu sufar de eczema dishidrozica de peste zece ani si la inceput am folosit si eu asemenea medicamente (Advantan, Locoid, Elocom, etc) si am patit cu acesti corticosteroizi exact ce v-am povestit mai sus. Si pe langa faptul ca doar pacalesc boala, folosirea acestor substante aduce dupa sine, in timp bineinteles: cresterea sensibilitatii pielii, scaderea imunitatii, etc.

"Corticosteroizii sunt o clasa de hormoni steroizi produsi de glandele corticosuprarenale. Ei sunt implicati in numeroase procese biologice precum metabolismul carbohidratilor si al proteinelor, activitatea sistemului imunitar, mentinerea presiunii si a nivelelor electrolitice ale singelui, raspunsul la stres, etc.
Efectele secundare ale corticosteroizilor sunt scaderea rezistentei la infectii deoarece suprima mecanismele imunitare ale organismului. Administrarea excesiva duce la dezechilibrul substantelor precum calciul, azotul, sodiul si potasiu in organism, afectarea glandelor renale si aparitia glaucomului si a cresterii parului in exces." (este o explicatie luata de pe un site)

Eu am ales sa nu folosesc corticosteroizii pentru copilul meu. Desi am in casa o crema ce contine corticosteroizi si pe care o folosesc doar in caz de extrema extrema urgenta - v-am spus ca Tudor are dermatita atopica si uneori in spatele genunchilor i se face rana cu aspect umed. Doar atunci ii dau in strat subtire si doar o singura data. Si asta se intampla foarte rar.

Pentru cojitele din cap si eu am avut recomandare de a folosi Advantanul. Insa am aflat de uleiul de migdale dulci si mi-am zis ca mai bine incerc cateva zile sa vad ce efect are si dupa aceea vedem daca folosim advantanul sau nu. La copilul meu, care avea cruste pe cap si pielea capului rosie si iritata tot timpul, a avut rezultate spectaculoase.

Multa sanatate tuturor

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoled spune:

Va recomand samponul cu germeni de grau de la hemel,natural si f f f bun.Eu il folosesc si pentru copr,curata foarte bine si vindeca orice tip de micoza sau ciuperca.

Mergi la inceput