Ce marci folositi ?
Raspunsuri - Pagina 3
melaniatud spune:
Mias dori sa locuiesc in America sau Germania pt ca acolo sunt f multe marci de haine accesibile ca pret si foarte bune calitativ.Am facut o gramada de cumparaturi din Germania si Austria chiar cand eram insarcinata.Dar si la noi in tara gasesti lucruri frumoase
numai sa cauti...
petaluda spune:
quote:
Originally posted by tanima_i2002
Eu am cumparat un trening de la H&M si dupa prima spalare s-a facut ca o carpa numai buna de sters pe jos.
Daca ar fi sa aleg firma, adidasii de la Puma sunt cei mai buni, stau super in picior si chiar as da banii pe asa ceva. In rest, poate daca sunt la reducere, ca nu prea fac banii.
Desi nici chinezismele alea de doi bani nu merita. Dar daca iti place ceva cu adevarat macar nu te oftici dupa ce nu mai e buna de purtat la nici 3 spalari.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
Pai H&M e o firma de calitate medie spre proasta, de altfel si preturile produselor sunt foarte mici. La inceput si eu imi tot cumparam haine de la ei pentru-ca ofera modele foarte in pas cu moda si la preturi foarte mici, insa dupa ce am vazut cat de repede se deterioreaza am constatat ca defapt nu era nici o economie.
Am remarcat totusi ca hainele de la H&M pentru copii sunt mai bine facute, si acum au o colectie din bumbac bio despre care am auzit doar vorbe de lauda.
goanga23 spune:
Fetelor..apropo de vizitele mele in Romania,mi s-a parut mie sau nu prea sunt reduceri semnificative?? E adevarat ca nu am intrat niciodata intr-un magazin cu marci celebre dar nici in magazinele obisnuite nu am vazut cine stie ce reduceri.De exemplu , in Romania mi-am luat o pereche de pantaloni sport de la Esprit redusi cu vreo 10 RON ...mi-au placut atat de mult incat, cand m-am intors in SUA, am vrut sa-mi mai iau o pereche de alta culoare . Erau reduceri incomparabile ..sa zicem de la 70 de USD la vreo 29.
De asta spuneam ca poti sa te atngi de marcile celebre chiar daca nu esti milionar. Acum un an mi-am luat niste sandalute de la D&G , la SAKS , reduse de la aproape 450 USD la 125 USD. Nu spun ca 125 e putin insa nu as fi dat niciodata 450 pe ele. La marile magazine de aici (Saks, Bloomingdale's, Neiman Marcusau,Macys) au reduceri treptate 30 off, apoi 50-60 si ultimele reduceri cam 70 -80 off. Evident trebuie sa stai cu ochiometru pe ei ca altfel marfa frumoasa dispare imediat. Cam de Craciun vazusem la Saks niste Manolo Blahnik redusi de la aproape 600 la vreo 200 insa cu un toc caruia nu i-as fi facut fata asa ca am plecat repede ca sa scap de tentatie
Sper ca si in Romania sa adopte aceste tipuri de reduceri masive, si mai ales firmele de renume. Mama mea , care are niste dimensiuni mai generoase, isi ia mereu lucruri de la Steilman pentru sunt cam singurele care ii vin decent pentru ca au si marimele ei insa nu prea am auzit-o vorbind de reduceri spectaculoase la acest magazin.
Acum, ca sa trec de la una la alta, una din firmele mele preferate de la care imi iau mai mereu haine pentru serviciu este BCBG MAX Azria..imi place mult croiala hainelor , calitatea si faptul ca stilul lor imi vine foarte bine. Sunt aproape singurii la care pot gasi niste pantaloni care sa-mi vina binisor inu prea ai timp sa astepti reducerile pentru aceste ca haine "dispar" imediat chair daca nu sunt ieftine . Exista si in Roamnia aceasta firma?
V-am pupat,
Andreea
XIO spune:
quote:
Originally posted by petaludaquote:
Originally posted by tanima_i2002
Eu am cumparat un trening de la H&M si dupa prima spalare s-a facut ca o carpa numai buna de sters pe jos.
Daca ar fi sa aleg firma, adidasii de la Puma sunt cei mai buni, stau super in picior si chiar as da banii pe asa ceva. In rest, poate daca sunt la reducere, ca nu prea fac banii.
Desi nici chinezismele alea de doi bani nu merita. Dar daca iti place ceva cu adevarat macar nu te oftici dupa ce nu mai e buna de purtat la nici 3 spalari.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
Pai H&M e o firma de calitate medie spre proasta, de altfel si preturile produselor sunt foarte mici. La inceput si eu imi tot cumparam haine de la ei pentru-ca ofera modele foarte in pas cu moda si la preturi foarte mici, insa dupa ce am vazut cat de repede se deterioreaza am constatat ca defapt nu era nici o economie.
Am remarcat totusi ca hainele de la H&M pentru copii sunt mai bine facute, si acum au o colectie din bumbac bio despre care am auzit doar vorbe de lauda.
Eu n-am vut probleme cu hainele H&M , si multe sunt "made in romania" pt. export.....cele de care vorbiti voi de unde sunt ?(ca sa ne mandrim si noi cu ceva facut bine
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
petaluda spune:
Xio, stiu ca o parte din haine sunt made in Ro, mai ales cele din bumbac si paltoanele, mai sunt si facute in Turcia, Pakistan, China...oricum nu asta conteaza ci cerintele firmei, ori atele se descos, culorile ies la spalat, stofele se scamoseaza, folosesc multe fibre sintetice ( lana cu polyester de ex ).
Insa e adevarat ca ce ma nemultumeste pe mine poate sa nu constituie o problema pentru altcineva. Eu prefer sa dau mai mult pe o haina si sa ma tina ceva timp, pentru-ca nu caut sa fiu in pas cu ultimele tendinte. Ori rara am reusit sa port o haina de la H&M de la un sezon la altul. Am insa o prietena care se imbraca numai de la H&M pentru-ca ea nu le mai poarta ( considera demodate ) pana sa ajunga sa se strice. Depinde de punctul de vedere.
Cand eram studenta, in primul an imi cumparasem multe haine de la H&M si cand am mers acasa in prima vacanta m-a intrebat mama daca stau asa prost cu banii, cand a vazut in ce hal aratau hainele mele (desi le aveam de putin timp ) captuseala sfasiata, stofa plina de peeling...
Goanga, si mie imi place foarte mult BCBG Max Azria, nu mai stiu insa daca se gasesc si in Ro.
Ce mi se pare mie mai aiurea e ca tot pret-e porter-ul la preturi pentru clasa medie, ca sa zic asa, este dominata de Inditex Group din care fac parte Zara, Mango, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Ousho... Pe care le gasesti oriunde in Europa. Mi se pare trist ca astazi, cu mondializarea, in loc sa avem cat mai multe optiuni diferite am ajuns sa purtam toti aceleasi lucruri, sa ne uniformizam.
Imi mai plac si marcile Gap si Bennetton, si foarte foarte frumoase sunt hainele de la J.Crew ( fetele din america si canada probabil le stiti ) insa din pacate in Europa nu se gasesc. Daca ar fi magazinele astea aici m-as imbraca doar de la ei, n-as alerga prin atatea magazine.
XIO spune:
Mersi , Petaluda!
Eu mi-am cumparat camasi, un body foarte fain cu camasa, astept sa le spal ca inca nu am avut onoarea sa le port (sunt mai de vara
) sa vad pe ce am dat banii....oricum , o inteleg pe prietena ta , ca nu m-ar durea sufletul daca le-as purta doar un sezon , au fost ieftine![]()
taica-miu stiu ca e f. incantat de firma, isi cumpara des de la ei si pana cum n-a avut prbleme , cred ca difera si in functie de material sau de ceva .
Aaaa , imi mai place Terranova ,hainele sport sunt faine si tricourile, asta e intr-adevar ieftin bine![]()

Carrye spune:
Petaluda, probabil locuiesti in Grecia. Noi, majoritatea, in Romania...ai uitat cumva cat de saraca este tara asta?
Ma crezi daca iti spun ca pentru mai mult de 50% firmele astea pe care tu nu dai 2 bani sunt de lux? Eu am venituri medii spre mari, insa ma intretin parintii la 24 ani. Daca ar trebui sa ma intretin singura probabil ca si pentru mine H&M ar fi o firma de lux.
Hai sa nu exageram. Nu toate femeile isi permit sa intre la Luis Vitton...
Eu am cumparat haine de nenumarate ori de la H&M, haine normale, clasice. Camasi, pullovere, fuste si nu au patit nimic. Camasile sunt dintr-un bumbac foarte bun, facute in Bangladesh. Fustele sunt facute in Romania mai exact la Caracal. In Romania mana de lucru in general pentru export este pentru hainele din partea de jos.
BCBG Max Azria, nu, nu exista in Romania.
Parca vorbeam despre firma, daca tinem la ea. Acum de exemplu, pentru mine Terranova nu este firma, dar nu as putea sa arunc cuvinte urate. Nu le cumpar si gata.
Annie80 spune:
calitatea conteaza, caci eticheta este cusuta pe dos.
despre H&M,imi place numai numele firmei, cat despre haine rar am gasit ceva care sa ma prinda, cand am mai vazut si niste pulovere, nashpa rau facute in romania....
Piului ii mai gasesc hainute frumoase si bune calitativ, preturile sunt acceptabile.
habar n-am ce "firme" am prin sifonier, decat la tricouri, predomina Zync-ul, (chiar ieri miam mai luat o serie)
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
petaluda spune:
quote:
Originally posted by Carrye
Acum de exemplu, pentru mine Terranova nu este firma, dar nu as putea sa arunc cuvinte urate. Nu le cumpar si gata.
Imi pare rau daca ai avut impresia ca am aruncat cuvinte urate. Eu am explicat doar ce ma nemultumeste la H&M si face ca pentru mine H&M sa nu fie considerata mae firma. Pentru ca am alte asteptari de la hainele de firma. Si asa cum am mai spus ce ma nemultumeste pe mine poate sa nu constituie o problema pentru altul.
Stai linistita ca nici eu nu am averi fenomenale, doar ca prefer sa imi cumpar mai putine lucruri de mai buna calitate decat multe si mai prost realizate. Insa eu, chiar daca nu as avea bani sa o cumpar tot n-as 2 bani pe o haina prost facuta.
Dar ai dreptate ca am observat de exemplu ca in Romania multe firme care exista si in strainatate sunt muuuult mai scumpe, de ex Zara e mai scump la Bucuresti decat Zara de la Paris, si atunci e normal sa para un lux.
Xio, sper sa ai mai multa bafta decat mine si sa iti dureze ceva mai mult hainele. Stiu ca modelele lor sunt tare frumoase si si mie mi-a parut tare rau cand nu le-am mai putut purta.
XIO spune:
quote:
Originally posted by petaludaquote:
Originally posted by Carrye
Acum de exemplu, pentru mine Terranova nu este firma, dar nu as putea sa arunc cuvinte urate. Nu le cumpar si gata.
Imi pare rau daca ai avut impresia ca am aruncat cuvinte urate. Eu am explicat doar ce ma nemultumeste la H&M si face ca pentru mine H&M sa nu fie considerata mae firma. Pentru ca am alte asteptari de la hainele de firma. Si asa cum am mai spus ce ma nemultumeste pe mine poate sa nu constituie o problema pentru altul.
Stai linistita ca nici eu nu am averi fenomenale, doar ca prefer sa imi cumpar mai putine lucruri de mai buna calitate decat multe si mai prost realizate. Insa eu, chiar daca nu as avea bani sa o cumpar tot n-as 2 bani pe o haina prost facuta.
Dar ai dreptate ca am observat de exemplu ca in Romania multe firme care exista si in strainatate sunt muuuult mai scumpe, de ex Zara e mai scump la Bucuresti decat Zara de la Paris, si atunci e normal sa para un lux.
Xio, sper sa ai mai multa bafta decat mine si sa iti dureze ceva mai mult hainele. Stiu ca modelele lor sunt tare frumoase si si mie mi-a parut tare rau cand nu le-am mai putut purta.
Peta , sper sa am ca-mi plac si mie tare mult
Oricum eu sunt obsedata si prefer muuuuulte haine decat una si perfecta
La Zara am fost in Toronto , ca in Tm nu e . Stiam cat de scumpe sunt hainele de la ei (magazinul din Bucuresti) .Pai in Canada era o firma normala unde gaseai haine gramada de la 5 dolari in sus , chiar m-am mirat.
La Mango insa erau preturi destul de mari si haine mai uratele in comparatie cu ce era in Ro.......
La noi in tara totul e un lux , pana si Terranova care in Italia e magazinul de unde toata lumea pleaca cu pungile pline are niste preturi aici ....numai de la reduuceri merita sa-ti cumperi.
Unele lucruri din magazin nu-mi prea plac , dar la haine sport au chestii faine. Mi-am cumparat acum 4 ani un trening cu geanta dina celasi material si 2 perechi de pantaloni de trening si inca le port , nu s-au scamosat , sunt ca atunci . In conditiile in care o pereche de pantaloni e martira dupa frecat prin sali de fitness si dupa baschet
A , sa va intreb : ce parere aveti voi despre Kenvelo? ca mie nu-mi place deloc magazinul ala , dar vad ca toti se extaziaza....