Parinti AP (2)
Raspunsuri - Pagina 7
GGina spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
Gina ma refeream strict la ce ai spus ca pe unele le crezi, pe altele nu si sigur ca e dreptul tau dar din moment ce nu vrei sa scrii de ce/cum/ce argumente ai, puteai la fel de bine sa pastrezi aceasta opinie ca sa nu se gandeasca lumea oare e vorba de mine, de ce nu ma crede etc. Asa cum tu imi ceri argumente de ce nu gandesc la fel, asa ne doream si noi sa ne spui pe ce criterii pe unii ii crezi si pe altii nu. Promit ca e ultimul lucru pe care l-am spus referitor la asta pentru ca nu vreau sa stric acest topic frumos. Scuze
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Da ,ai dreptate.
Tweety7 spune:
Diana, Laura multumesc mult, fetele! Cate o si un pentru fiecare. Vroiam sa va spun ca si eu am lasat-o pe Clara sa analizeze obiectele astea despre care vorbim, dar problema apare atunci cand ne uitam la televizor la o anumita emisiune sau un anumit film (ea pe langa noi cu gramada de jucarii in jur si atentia mea aproape continua - mai arunc cate un ochi si la TV) si i se nazare sa schimbe programul. O alta situatie urata este atunci cand dupa ce deschide capacul la deodorant si il miroase si se preface ca stranuta - ca vai Doamne ce puternic e mirosul - incepe sa-l demonteze si mi-e teama ca va apasa atat de tare la remontat incat va incepe sa fasaie si sa-si dea in ochi sau gurita. In ceea ce priveste telefonul, tasteaza aiurea si apeleaza diverse persoane, modifica setarile si alte asemenea minuni. Asaaaaa. Vroiam sa mai stiti ca nu-i un copil foarte marait si nici nu se da cu fundul de pamant. Nu-s frecvente supararile ei si nici foarte intense, insa eu urasc s-o aud plangand sau s-o vad/stiu suparata. Asta-i motivul pentru care am apelat la sfaturile voastre. Va multumesc inca o data.
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
dianocica spune:
tweety dar atunci cand schimba programul cand va uitati voi..oare nu cere atentie? d asa face...daca ma joc cu el si e tv aprins si mai scap cate un ochi..imediat se prinde ca nu mai are toata atentia mea (chiar daca nu-i trebuie) si face ceva..bine, el e atat de dulce...a vazut cum si la ce reactionez eu cel mai bine (nu il cert NICIODATA) si cand vede ca fac altceva si ar vrea sa stau cu el...se duce in pat, se intinde si..ma cheama finut, cu un ii..la pupat.. pai sa nu mori de dragul lui? daca nu am acordat niciodata importanta incidentelor 'negative' el nu stie sa imi atraga atentia decat prin..iubire.. pe de alta parte, atunci cand vrea sa ii atraga atentia lui alex (care se mai tot scapa..) se mai da cu capul..maraie...si are doar 1 an si un pic...dragul mamii drag revenind la ale tale (dar asa ma ia valul cateodata.. ) , atunci cand iti cere atentia...da-i-o. da, la spray si eu ii explic de zeci de ori..dar la noi mai functioneaza ceva. stie ca orice are locul lui, casuta lui, unde se simte cel mai bine, unde se odihneste..jucariile se odihnesc in cutii..cum facem noi cupatul..nu l-am pus niciodata sa le stranga, dar cand le strang eu ii explic ce si cum. si daca spray ul devine periculos..ar trebui sa il ducem la locul lui..sa se odihneasca. si nu comenteaza niciodata. deloc. poate functioneaza si la voi.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
bonta_bonta spune:
Va multumesc pentru raspunsuri tuturor.
Diana 21, sunt de acord ca regulea mea cade. Insa, repet, asta a fost exceptia, nu este regula la noi in casa.
Din seria scos butoane la aragaz, eu nu mai am decat o usa in casa, celelalte aveau geamuri de sticla si erau foarte amuzant de trantit. Le-am scos. Televizor nu avem dupa ce primul aproape si l-a trantit pe el, pe al doile-a l-am urcat pe dulap, si asa nu sunt de parere ca televizorul si copiii mici se potrivesc. Am golit toate sertarele si duplapurile la care poate ajunge. Am scos TOT ce putea trage pe el din casa, comode mici, scaune taburet instabile etc. Casa noastra este un imens teren de joaca pentru copiii (nu in sensul ca sunt jucarii peste tot, ca sediul principal e in "camera de joaca" ci doar ca poate sa se joace oriunde. Dupa principiul ca e mai usor sa schimbi mediul decat copilul.
Chiar cu aragazul, nu pot sa scot butoanele pt simplul motiv ca nu pot apoi sa-l manevrez rapid, iara la noi in casa viteza e cheia supravietuirii (aproape ca nu glumesc, dar asta e alta poveste)
Cred insa ferm, si mi-a dovedit de atatea ori, ca este capabil sa inteleaga ca la unele lucruri pur si simplu nu este voie, aragazul si masina de spalat fiind din acea categorie.
Problema cu jucariile pe jos este in fapt 2 :D. Una: e foarte repezit si se impiedica din te miri ce, cade si-si sparge capul, dintii, gura. De aceea am problema cu lucrurile de pe jos. In mod normal, stim foarte bine ca atunci cand terminam cu o jucarie o luam si o punem la loc, abia apoi trecem la urmatoarea. Si nu ne miscam din loc pana nu sunt stranse jucariile cu care nu ne mai jucam.
Si problema si care ma deranjeaza foarte tare, este de genul: el pleaca si trantste pe jos tot ce prinde. Jucarii, carti, rufele de pe uscator (ca il am in camera de zi, altundeva pur si simplu nu i-am gasit locul) sau scoate hainele din dulapuri si le arunca pe jos doar sa vada ce fac.
Am 10.000 de reactii de genul: (de la nu observ, pana la)
Ups, uite ca ai scapat jucariile(sau ce-o fi). Se intampla. Le vom aduna impreuna (ignor intentia evidenta)
Mami, ti-au fugit jucariile, hainele, hai repede sa le prindem sa le ducem inapoi, ca ramanem fara ele (o dau pe umor ca asta de obicei merge)
Tudor, nu e bine sa aruncam asa cu jucariile, se pot strica, le doare, uite ei sunt prietenii tai etc
Tud, daca jucariiile raman intinse pe jos ne vom impiedica in ele, cadem, blah blah
Si toate bune pana cand apare o anume latura a lui, de care va povesteam: nu, si ce poti sa-mi faci.
Ma rog, eu am povestit acuma un caz, ca si asa m-ati intrebat multe ce problema am cu jucariile.
Uite ca numai vorbind cu voi imi mai descarc tensiunea si imi reumplu bateriile, ca de altfel TOT ce mi-ati sugerat fiecare dintre voi am facut deja
Nu este vorba numai de oboseala mea, insa in astfel de momente ma intreb daca si cum voi reusi sa-l cresc, daca sunt faze trecatoare ale lui, daca toate eforturile noastre duc undeva sau totul se va sfarsi intr-un „nu” care la varste mai mai va fi o problema mai mare.
Si totusi, o solutie AP la problema cu cel micut si necajitul lui, va rog.... tinand cont ca:
La alptat (acum s-a terminat, din pacate), alex era intr-o parte, tudor in celalat brat sau lipit de mine citeam, construiam etc. Nu fac nimic numai cu alex. Tudor este mai mult la mine in brate decat cel mic, tocmai fiindca are foarte multa nevoie de atentie. Niciodata nu l-am lasat pe el la urma sau l-am dat la o parte pe motiv ca el e mare, calelalt mic. Il dau ca exemplu pozitiv fratiorului lui, niciodata nu am spus vai, ce exemplu ii dai tu lui alex cand facea vreo prostioe, dimpotriva: uite ce turn frumos ai facut, vezi alex ce stie fratiorul tau?
Hai ca termin acum, ca m-am lungit o tona.
Tweety7 spune:
Nici n-am cuvinte sa va spun cat sunt de incantata de promptitudinea voastra. Saritoare si dulci! Iti multumesc si tie [b]dianocica pentru raspuns. S-ar putea sa functioneze si la noi chestiunea cu casa si odihna.
P.S. Se vede ca nu prea am treaba azi la serviciu
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
Qamar spune:
simali, diana, dianocica mi-au placut mult cateva din raspunsurile voastre din ultimele 2-3 pagini
cat despre jucarii imprastiate: la noi, camera ei e la etaj, iar noi stam ziua mai mult la parter, in living si bucatarie, asa ca ar fi culmea sa ii pretind sa aiba toate jucariile numai la ea...Unde oricum nu doarme, doar merge in vizita Asa ca, sediul central al jucariilor e in camera de oaspeti de la parter de unde le scoate in fiecare zi in living, - zici ca e casa jucariilor, dar nu vad o problema in asta; de strans, le strang eu rapid seara in cutii (Ikea rulls) si a doua zi o luam de la capat;
imi amintesc si eu cu nostlagie mai ales cand merg in vizita la prieteni fara copii, cat de ordine era la noi inainte sa inceapa Veselia sa se plimbe pe cele 2 picioruse, dar asta e, de ce sa nu se bucure de ele cand si cum vrea? ca doar vizite oficiale nu primim si nici nu participam la vreun concurs, "cea mai ordonata casa"
la bucatarie- plita e montata cu butoanele intr-o parte, nu ajunge; inainte sa ne mutam, am facut la fel ca Diana, am scos butoanele; de ce sa am un stress in plus? acum e pasionata de cuptor, cand mai uit eu sa il blochez, insa ii tot repet ca e ARRSSHTI! si a inteles, doar mai testeaza teritoriul din cand in cand
acces a avut si are -sub supraveghere, ofcors- la tot ce e in jur, telecomenzi, telefoane, machiaje, etc...sa le vada, se le cerceteze si sa invete ce e cu ele; cea mai mare placere a ei e sa imi scoata tot din geanta si sa studiem fiecare obiect
singurul lucru la care nu o las deocamdata sa umble, e la laptop ca e Apple si e nou nout, dar nici pe sot nu il las sa se atinga de el.
bataia, tipatul- nu le-am acceptat si nici nu o sa le accept vreodata; no offence, Bonta, dar cand te enerveaza sotul sau vreo ruda mai "mare", tot asa procedezi? si eu sunt obosita, pun pariu ca nu e o persoana care scrie aici si care sa spuna ca e fresh ca la 17 ani si ca nu are stress sau nervi, insa de aici pana la a lovi/tipa la un copil de 2 ani (!!!!2!!!!) e cale lunga; Ca sfaturi practice, Magneziu, plimbari pe afara cu piticii, iesit din camera cand te enerveaza si calmat, reconsiderat motivele pentru care te enerveaza- oare sunt chiar atat de importante incat sa se merite ca puiului tau sa ajunga sa ii fie frica de tine?.....think...
in alta ordine de idei, azi mi-am traumatizat copilaam dus-o la analize pt prima oara, la sfatul pediatrei, dupa minunea asta de raceala la sold, si cred ca i-au recoltat 1 l de sangea fost cuminte, saracuta, dar a si plans, mai ales la exudatul faringian- cand am iesit din camera aia de recoltat, batranii care asteptau la rand in Medicover erau cu lacrimi in ochi si einu mai vreau de-astea....
fug acum pana doarme sa imi termin tema la araba, ai pup iu ol!
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
Qamar spune:
inca ceva: BOnta, acum am citit si cel de-al doilea mesaj si apreciez faptul ca incerci sa faci lucrurile sa fie cat de cat ok; singurul aspect la care eu sunt total pe langa, e cel legat de relatia intre fratiori, la noi Bia e singura si asa va si ramane, din motive personale; aici cred ca fetele cu 2 sau mai multi copilasi iti vor spune cum au procedat ele. Sper sa reusesti, eu una iti tin pumnii sa fie bine.
Diana, e super Ianca cu peretele eiMai vazusem pozele o data, mai demult, insa si azi le0am vizionat pe toate, sa stii ca mi-ai dat idei (dragos is nodding)
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
bonta_bonta spune:
revin, ca mi-a ramas o pata pe creier: nu cred ca am spus undeva ca tip la el. ii vorbesc ferm, daca e cazul, da, si cu asta nu vad o problema.
si din 2 palme la fund si un tras de ureche nu cred ca va fi speriat de mine. mai speriata sunt eu, ca de aia am is scris aici, si mi s-a parut normal sa apelez la cei cu care am, in mod normal, principii comune. so, ajutati-ma cu idei si experiente si incercati sa ma considerati de-a voastra, cu toate ca am inceput prin a va relata o experienta total non AP.
diana21 spune:
Tweety, pai ai putea sa-i dai un deodorant gol sa se joace (sub supraveghere, totusi), ai putea sa scoti bateriile de la telecomanda, astfel incat sa o butoneze in voie, dar sa nu se mai schimbe programul, iar la tel. poti bloca tastatura. eu am un mobil f vechi, fara cartela si fara baterie si i la-m dat ei sa se joace. Vad ca s-a multumit cu ala.
Dialoguri strumfesti
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by bonta_bonta
revin, ca mi-a ramas o pata pe creier: nu cred ca am spus undeva ca tip la el. ii vorbesc ferm, daca e cazul, da, si cu asta nu vad o problema.
si din 2 palme la fund si un tras de ureche nu cred ca va fi speriat de mine. mai speriata sunt eu, ca de aia am is scris aici, si mi s-a parut normal sa apelez la cei cu care am, in mod normal, principii comune. so, ajutati-ma cu idei si experiente si incercati sa ma considerati de-a voastra, cu toate ca am inceput prin a va relata o experienta total non AP.
moi, tud& alex
Rabdare si putere! O sa creasca si o sa inteleaga mult mai multe lucruri. Eu cred ca numai peste cateva luni o sa observi deja schimbare la el. O sa mai creasca si Alex si o sa aiba prieten si partener de joaca.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene