Bucurii de sept-oct 2006 (107)
Raspunsuri - Pagina 5
lilina spune:
noi ne dorim foarte mult sa ajungem in Grecia anul acesta
eu tin tare mult sa vad Atena, imi doresc f.f.ftare
dar cu siguranta vom ajunge si la noi la mare, un weekend, cred ca la inceputul lui august
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
Zina spune:
Da, Priorix, dar la medicii de familie s-a primit sub alt nume. Voi cand l-ati facut? La ce luna? Si pana cand poate fi facut?
Va pup,
Zina si bebe Rares
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by itzy-bitzy
Ca e mare...ca e munte (vreo pensiune in Bucovina)
Good idea!
Zina, vedeta pe care cred c-ai vazut-o la Oprah e Jenny McCarthy, mama unui baietel care sufera de autism. Sa-ti spun ce stiu eu: substanta presupusa a fi cauza autismului e tiomersal (mercurotiolat), un compus ce are in molecula si mercur, cu rol de conservant. Tiomersalul exista de peste 60 de ani in vaccinuri. Oarecum recent, s-a renuntat la el, multe vaccinuri nu-l mai contin deloc (Infanrix, Hiberix, Priorix, vaccinul antipolio oral). Tiomersalul are rolul de a impiedica contaminarea cu fungi si bacterii, mai ales in vaccinurile multidoza (dintr-un flacon sunt vaccinati mai multi copii). Cele mai multe studii spun ca nu tiomersalul din vaccin a determinat autismul la subiectii cu aceasta boala. Explicatia e urmatoarea: tiomersalul, odata patruns in organism, se desface in etilmercur si tiosalicilat. Etilmercurul este rapid convertit in mercur anorganic. De altfel, etilmercurul este excretat rapid din corp si nu se acumuleaza (spre deosebire de metilmercur, care se acumuleaza in organism si excretia este de durata). Toate studiile de data recenta au aratat ca nu exista legatura intre tiomersal si autism. Cu toate astea, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a recomandat ca, din 2003 parca, tiomersalul sa fie scos din ingredientele vaccinurilor.
Recomandarea in ce priveste vaccinul ROR este ca acesta sa fie efectuat pana la vartsa de 15 luni. Sigur, o luna-doua in plus nu reprezinta o problema. Si eu sunt de parere sa asteptati pana iese cultura de S. aureus sterila, apoi sa va vaccinati.
Eu i-am facut lui Mathias vaccinul.
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
MamiLili spune:
Beatrix, mi-am clatit iar ochii cu Bucuriile in arena, pozele sunt f artistic facute! Preferatea mea e cea in care Eric e in prim plan si Maria se vede in spatele lui.
Zina, noi am facut la medicul de familie, gratiut, chiar Priorix! Iata aici o poza cu Jenny McCarthy si fiul ei.
Lilina, ca sa ne vedem la mare trebuie sa fim slabe!
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
Sephora spune:
Va pup fetelor
Io sunt super disperata imi vine sa alung cainele de acasa,nu stiu ce sa ma mai fac,e a doua oara cand se pisa in casa,nu a mai facut niciodata asa ceva,asa ca azi am scos covorul si m-am dus sa-mi cumpar altul de la Ikea,unul care poate fi curatat repede ,mai mic sa nu-mi intre pe sub canapela sa-l pot scutura repede,vreau sa schimb si la MAtteo,am ajuns la concluzia ca pot sa le aspir de 20 ori pe zi si tot iese praf si par,la el m-am gandit sa iau un covor di puzzle din acelea din izopren ,dar azi unde stiam ca sunt nu le-am gasit.Sunt acele patrate mari viu colorate (ies cam 2 m patrati ) in jur de 20.Ati vazut pe undeva?O sa incerc si la Selgros.Am cautat pe net de am inebunit dar nu stiu denumirea exacta si nu am gasit nik.
Revin
eloise spune:
quote:
Originally posted by MamiLili
Sa-ti spun ce stiu eu: substanta presupusa a fi cauza autismului e tiomersal (mercurotiolat), un compus ce are in molecula si mercur, cu rol de conservant. Tiomersalul exista de peste 60 de ani in vaccinuri. Oarecum recent, s-a renuntat la el, multe vaccinuri nu-l mai contin deloc (Infanrix, Hiberix, Priorix, vaccinul antipolio oral). Tiomersalul are rolul de a impiedica contaminarea cu fungi si bacterii, mai ales in vaccinurile multidoza (dintr-un flacon sunt vaccinati mai multi copii). Cele mai multe studii spun ca nu tiomersalul din vaccin a determinat autismul la subiectii cu aceasta boala. Explicatia e urmatoarea: tiomersalul, odata patruns in organism, se desface in etilmercur si tiosalicilat. Etilmercurul este rapid convertit in mercur anorganic. De altfel, etilmercurul este excretat rapid din corp si nu se acumuleaza (spre deosebire de metilmercur, care se acumuleaza in organism si excretia este de durata). Toate studiile de data recenta au aratat ca nu exista legatura intre tiomersal si autism. Cu toate astea, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a recomandat ca, din 2003 parca, tiomersalul sa fie scos din ingredientele vaccinurilor.
Recomandarea in ce priveste vaccinul ROR este ca acesta sa fie efectuat pana la vartsa de 15 luni. Sigur, o luna-doua in plus nu reprezinta o problema. Si eu sunt de parere sa asteptati pana iese cultura de S. aureus sterila, apoi sa va vaccinati.
Lili, m-ai lasat !
Tanima, totusi ce anume face Rares, de te exaspereaza atat de mult? Mi se pare cam drastica masura de a-i lua toate jucariile, cu exceptia a 4 bucati. Ma gandesc mai ales la faptul ca el inca nu e in stare sa inteleaga semnificatia unei asemenea pedepse.
Si Peritol i-ai dat pentru ca e prea agitat ? Bine ai facut ca ai aruncat sticla... Sa-l sedezi nu e o solutie!
Eu mi-am cumparat azi cartea Irinei Petrea, Si tu poti fi Supernanny, sper sa ma ajute si sa gasesc multe idei bune in ea. Ma intereseaza atat principii de educatie cat si sfaturi pentru situatii concrete. Mai am cateva carti de profil dar in format electronic, am de gand sa le printez si sa le citesc.
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
CristinaGoji spune:
Si eu ma gandeam, Eloise, sa-mi iau cartea asta, dar nu stiam daca e ok sau nu, asa ca astept recenzia
Eu is suparata ca Vladut are febra foarte mare si diaree si maine de dimineata vreau sa-i duc urina la analize sa nu cumva sa fie vreo inf.urinara. Pediatra e in concediu medical si nu raspunde, la spital o sa ma duc daca se dovedeste ca are inf.urinara sau daca dureaza mai mult de 3 zile febra, ca parca ma si vad ajunsa acolo, internata si dat la copil ampicilina pentru orice eventualitate. Asa am patit data trecuta cand am mers... Uf, ma asteapta o noapte de cosmar, cum a fost de altfel si ziua de azi...
Mami 30+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
lilina spune:
MamiLili, pai nu de-aia tinem noi dieta ?!?!?!
eu m-am apucat azi de Pilates....vai ce m-am mai cracanat
si Itzy a ras de mine, ca am vorbit cu ea la telefon si eu tocmai ce ma omoram cu exercitiile
Doamne, da' grele sunt....sau sunt eu statuta
lilina spune:
Cristina, Tanima, imi pare rau ca aveti probleme cu piticii
multa sanatate le doresc
GETY spune:
Buna seara!
Cristina, am vazut ca ai schimbat prefixul la nr. de saptamani.
Multa sanatate lui Vladic si sa nu ti se adevereasca temerea!
Zina, si noi am facut Priorix-ul (am citit pe cutie cu ochii mei) la dr. de familie.
MamiLili, multumim pentru explicatii, chiar ma speriasem un pic dupa ce citisem mesajul Zinei.
Tanima_i2002, multa rabdare, asa e cum zic fetele, bine ca ai renuntat la Peritol. Nu zic si eu i-am dat de 2 ori anul trecut, prima oara ca a facut bronsita si nu putea sa adoarma din cauza tusei, iar a doua oara cand avea muci si plangea ca nu putea sa adoarma din cauza lor. In alte cazuri, nu.
Si Maria a cazut des, mai ales dupa ce invatase sa mearga, cateodata se uita pe pereti si se dezechilibra. Cateodata cadea asa de des, ca imi venea sa o asez in patut si sa n-o mai scot de acolo ca sa nu mai cada sa se loveasca. In parc inca mai mergem cu hamul. Poate e o faza trecatoare, mai ai un pic rabdare.
Asa creste Maria Diana
Greutate: "X" (1,60 m); Deadline: 1 martie 2008; Target: 3 kg.