Comori de nov-dec 04 (170)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

BITSULE pe cuvantul meu ca nu ma infometez, nu sunt genul...dar cred ca am avut multa apa in organism, altfel nu-mi explic si am redus portiile, de ex azi la pranz am mancat ceva ce mi-a placut la nebunie: CIOCANELE LA CUPTOR CU ARDEI GRAS!!! nu am mai facut in combinatia asta, e foarte foarte gustos si se face repede...eu am cumparat din billa ardei gras taiat in fasii la punga congelata.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

si eu la mine stiu care e problema:orezul si dulciurile.am 3 saptamani de cand nu mananc orez si se vede pe bune,mai ales in zona burtii!

baga repede reteta cu ciocanelele ca o fac si eu maine.am si ardei si ciocanele cumparate(eu mai fac supitza din ele)

Mergi la inceput

uite ca am gasit si www.eva.ro/dietafitness/articol240.html" target="_blank">planul pt 2 sapt de la dieta South Beach.ce parere ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Aaaa!

Tu te refereai la: ARICI DE CIOCOLATA

100 gr nuca macinata,
100 gr biscuiti pisati,
70 gr zahar pudra,
80 gr unt
2 linguri de cacao.

Se amesteca toate, se lasa la rece, apoi se formeaza aricii.

Se glazureaza cu : 20 gr unt+50 gr ciocolata=topite impreuna.

Se glazureaza si se decoreaza cu ornamente de ciocolata sau ciocolata rasa.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

asta e Miria!sarumana[pup!cum ies din prima faza a dietei pun mana si fac ariceii!

Onitzo astazi am mancat omleta din 2 oua cu telemea ,ardei gras si ceapa,o cafea neagra.pranzul a constat intr-un hamburger(jumi-juma cu Amon) cu salata Cezar,pe la 17 o felie de mozzarela si cina a fost doar salata de cruditati(morcov,ridiche alba,ceapa si sfecla) cu fasii de pui la gratar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Telenovela noastra cu gradinita continua cum nu se putea mai rau. Azi au fost copii la picnic, la ora 4 m-au sunat sa vin sa o iau ca doarme dar are febra 39 . Tocmai ce venisem de la o sedinta care a durat toata ziua si faceam planuri sa nu mai merg si maine la aceeasi sedinta dar sa lucrez la celalalt proiect la care sunt deja in intarziere.
Si evident ca am rugat educatoarea de dimineata sa nu o scoata afara iar cea care m-a sunat si mi-a predat-o mi-a spus ca nu trebuia sa o aduc daca am considerat ca nu-i refacuta 100%. Nu stiu cum vom continua tot asa, parca in ciuda imi fac, e un fel de vezi-ti de copil pana se insanatoseste bine de tot ca daca nu avem noi grija sa-ti demostram ca nu l-ai adus chiar insanatosit la gradinita.
Acum deja doarme desi a mai dormit 2 ore, e clar ca boleste saraca.
Wow Ioana, 5 kg e chiar super, eu am dat 4 jos si stagnez la 60. Dar acumde nervi nici nu m-am mai gandit la regim, am mancat ce mi-a cazut in mana.
Octavia, bravo si tie si pentru kg si pentru incaputul in pantaloni.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Onitza la ce ma gandeam eu e sa nu risti ca exigenta de invatatoare cu care esti tu invatata sa i-o transmiti involuntar si lui Paul. Risti sa devii prea perfectionista cu el in tot ce face si posibil sa-i transmiti si lui aceasta latura care dupa un anumit punct devine un dezavantaj, nu un avantaj. Intre a-i insufla copilului sa fie perseverent si a-i da de inteles ca nu esti multumita de realizarile lui (nu spun ca asta se intampla la voi), este o linie foarte subtire. Ai grija doar sa nu o depasesti. Nici nu-ti dai seama cand treci dincolo tocmai din dorinta de a face prea mult bine sau de a corecta pana la perfectie o chestiune. Copilul deseneaza f frumos, iar timpul in care el a evoluat la desen mi se pare record, asa ca nu-ti mai face griji. Au 3 ani, unii de-abia vorbesc in fraze si noi acum avem pretentia sa deseneze pt expozitii.
Un mare bravo copiilor care reusesc si au in spirit innascut pt desen sau inclinatie spre arte, dar nu uita ca nu toti trebuie sa fim buni in taate, cea mai mare parte a energiei noastre ar trebui sa ni se indrepte spre ceea ce ne place cu adevarat sa facem si spre ceea ce suntem buni sa facem. Nu zic sa nu incurajezi copilul sa exploreze toate domeniile, dar copilul nu trebuie sa fie bun la toate materiile/sarcinile de gradi, scoala. Cum nici noua adultilor nu ne fac placere anumite chestii si nu suntem buni la toate, au si ei dreptul sa nu fie buni la ceva, nu? E ok sa nu fii bun la desen si sa nu desenezi frumos sau adecvat varstei. Daca il chinui prea tare pe latura asta risti sa accentuezi si mai mult efectul negativ al acelor I pe care oricum le-a primit pana acum. Adica ii intaresti ca intr-adevar e o problema cu faptul ca el nu deseneaza ca ceilalti. Si uite-asa un mic detaliu poate capata proportii mai mari decat trebuie pt Paul. Mai important decat cum deseneaza Paul e cat de multumit, fericit e el. Daca a ajunge sa deseneze exemplar, vine cu pretul realizarii ca el nu e bun in ce face sau cu pretul de a simti ca munca lui nu e suficienta, eu as sta de 2 ori pe ganduri.
Nu uita ca si Iris si Damiana au ceva in sange, au o preocupare innascuta pt asa ceva, deci e greu sa compari creatiile lor cu Paul care se situeaza in grupul mediu pt varsta lor la desen. Eu am rabdare si astept sa descopar care-i domeniul ala in care-i f bun fi-miu.

Miria, ai facut niste farfurii de vis.

Andrea, acelasi lucru vroiam sa te intreb ca miki, de ce te scoli noaptea sa o pui sa faca pisu? Las-o asa si se va obisnui ea incet incet. Gasete o metoda sa nu mai tot schimbi cearsafurile la fiecare pisu, ci sa fie mai comod pt tine.

Ei uite ca adrian al meu mananca fructe si legume cu bucatile mari, adica ii tai bete de-alea de telina si le mananca cu pofta mare. Ardei taiat fashii, castravete, nu mai zic, e nebunia lui. In afara de rosie, mananca aproape orice leguma cruda pe care o mancam si noi. La noi se mananca brocoli si conopida crude. Fructele le mananca felii taiate. Dar uite ca asta nu l-a determinat pe alex sa manance legume. Cred ca nu e masa la care mancam impreuna sa nu-l intrebe taica-su: hai tati, ia si tu o gura de ardei. Daca nu-ti palce il spuipi la tati in palma. “Nu, mi-e nu-mi p’ace audei. Io nu mananc, sunt prea mic” (si mai gesticuleaza a NU si din degetul aratator). Sau argumente de-astea de copii mici. Acu’ mai nou se foloseste de “nu pap ca am papat si maine” sau ca a papat cu mami etc.

Sa va mai dau niste repere din repertoriul lui fi-miu:
ueueche - ureche
busuca - broscuta

Miria, si hormonii menopauzei isi spun cuvantul cu siguranta. Da-i materiale sa citeasca referitor la asta, poate asa constientizeaza ca starile prin care trece ea sunt normale, se intampla oricarei femei si ca, cel mai important, exista tratament pt asta si ca acel tratament o poate ajuta sa se simta mai bine. Cred ca cea mai dificila problema este sa devi constient ca ai o problema si sa faci ceva sa nu se mai simta ca si cand nimeni din lumea asta nu te poate intelege. Ce icu depresii au impresia ca sunt singurii pe pamant care trec prin asta, totul se dramatizeaza si un simplu conflict poate deveni o adevarata sursa de durere si de si mai multa depresie pt astfel de persoane.
Izolarea inseamna o adancire a depresiei ei. Prezenta Damianei o poate ajuta sa gaseasca un reper de care sa se agate si sa spere. Implic-o cat poti pe mama ta in iesire voastre cu Damiana. Tatal tau nu reuseste sa fie un suport moral/emotional pt ea? Tu n ute gandi la ea ca la un om sanatos pt ca ea n ueste .trateaz-o ca pe o bolnava, ca pe cineva care are nevoei de ajutor. Nu astepta sa te sune ea, sun-o tu. Nu fi moralista cu ea, ci incearca sa-i dai de inteles ca esti alaturi de ea si ca, chiar daca nu intelegi starile prin care trece ea, iti doresti foarte mutl sa o poti ajuta. Daca esti nemultumita de starea in care e ea fa-o i nasa fel incat sa nu i-o arati nici un pic. E foarte greu pt un parinte sa accepte critica propriilor copii sa stie ca ei sunt o sursa de nemultumire pt copii lor. Iar in situatia in care e mama ta, numa iasa ceva nu-i trebuie. Daca ea n uvrea sa vina sa va vada, spune-i ca ti-ar facea placere sa vii tu sa o vezi si ca Damiana intreaba mereu de buni (chiar daca nu e asa) etc.
Trebuei sa gasesti o cale sa o ajuti sa vorbeasca, daca vorbeste si-si spune pasul cuiva (nu coteaza cui, tu, o prietena, un dr., un simplu necunoscut) e un pas incurajator. Sunt oameni care prin natura lor sunt inchisi si comunica greu si acestia au mai multe sanse sa se depreseze decat unul ca mine care daca da de greu, se vaita un pic in stanga si-n dreapta si apoi vede cu alti ochi lumina zilei.
Sper sa reusesti sa faci ceva caci e o viata tare trista sa traiesti asa cum e mama ta acum. Poate ca are si un sentiment al inutilitatii? A iesit cumva la pensie? Are servici? Daca nu, trebuei enaparat sa isi gaseasca o preocupare constanta, zilnica. O idee, poate merge: implic-o in vanzarea ta de farfurii/obiecte pictate. Roag-o sa isi intrebe prietene le de varsta ei daca sunt interesate de asa ceva, sa mearga sa le prezitne cateva obiecte/mostre, tu da-i pzoe cu ce sti isi ce pot isa faci. Asta o va pune in contact cu oamenii si nu are decat sa-i faca bine. Spune-i ca-i dai x la suta din vanzare (daca sti ica asta poate fi un factor motivant pt ea – nu ca ar face rost de bani, ci ca ar fi ca o dovada ca e utila, ca face ceva bun si paote ca asta ii va aduce mai mutla pareciere din partea celor din jur…). Depinde f mult de cauza depresiei ei: poate sa fie menopauza in sine (unele femei iau f in tragic aceasta transformare, nu se mai simt femei, li se pare ca viata lor s-a terminat etc.), poate ca e o lipsa de apreciere/sentimentul inutilitatii … nu stiu la ce alte motive sa ma gandesc, dar e important sa sti icare-i cauza/care-s cauzele principale ale depresiei ei si important e sa o tineti in contact cu oamenii cat mai mult si sa o tineti cat mai ocupata cu ceva.

Mey la fetele cu dietele… unul din secrete e sa manaci ceva simplu si sanatos, o gustare mica de tot intre mese astfel incat la urmatoarea masa consistenta sa nu-ti fie super foame si sa spargi frigiderul. Adica intre mic dejun si pranz poti manca un pumn mic de almonds (ca nu imi mai vine acum in minte denumirea in ro) sau alune si un fruct (mar/para/portocala etc.).
Axati-va pe micul dejun, adica faceti din el masa principala a zilei (asta va da energie suficienta peste zi). Cand va e foame si stiti ca nu prea ar mai fi cazul sa mancati, mai bine bagati u ncastron cu lapte si cereale (dar nu orice fel de cereale, ci icnercati de-alea Musli ca sunt cele ma isanatoase – cu cat sunt mai putin dulci, cu atat au mai putin zahar in ele – daca totusi nu puteti sa mancai fara sa fie dulci ,atunc ialegeti ceva cu miere, dar sa nu aiba zahar).
Bits, si aici e populara South Beach diet. La fel si nutrisystem, Jennie Craig etc. Acum la moda in nord america sunt dietele cu consilier unde ti se trimite mancarea acasa pe o sapt intreaga. Si deci mananci ce-ti pregatesc ei fara sa te mai doara pe tine capul sa tii cont de calorii, proteine, portii etc.

cicisor e bine, am vorbit cu ea me mail de curand doar ca nu mai are timp de nimic cu servici, casa si copii. Probabil ca-n curand o s-o aduca pe mama ei in vizita pt o perioada si o sa mai aiba un pic detimp si pt noi.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Bine, ca va laudati intre voi, slabanoagelor! Si ma lasati pe mine de coada!

Las', c-o sa=mi vina mie randul!

OTILIA - E tare rau cu partea asta de imbolnaviri de la gradi.
Ce-o sa faci pana la urma? N-o duci maine, nu?

BITS - Ma bucur ca am stiut reteta!
Sunt tare bunuti si haiosi aricii!

Fii-mea coloreaza foarte bine comparativ cu desenatul, dar atata de foieste si isi distrage atentia de ma omoara.
Incerc sa am rabdare, dar ma apuca spaimele cand ma gandesc c-o sa vina si vremea scolii.
Aoleu, ce ma fac!

Mergi la inceput

TRY - Stiu ca ce spui este foarte adevarat. Tata nu mai este, iar mama locuia cu bunica. Asa ca, acuma este singura in casa.
In afara de faptul ca tot timpul am fost langa ea si am ajutat-o mai mult chiar decat era cazul, din clipa in care n-a mai fost bunica i-am propus o gramada de variante sa petreaca timpul.
Nu vrea nimic!
In plus, a devenit atat de nervoasa si agitata de nu sunt in stare sa vorbesc normal cu ea fara sa simt cum incepe sa ma doara stomacul. Nici la medicul de familie nu mai merge.
Nu stiu cum s-o conving sa mearga la un doctor.
A iesit la pensie si mai da meditatii, asta o face sa se simta nitel bine.

E greu, si mai rau e ca refuza orice ajutor. Daca ea nu vrea sa se vindece sau macar sa incerce, nimeni n-o va ajuta.

In ultima vreme, daca ii propuneam cate ceva sau o sfatuiam sa fie mai optimista ma repezea ca nu-i copil sa-si ia portia de morala.

Ma simt inutila in privinta ei.

Numai Dumnezeu ne poate ajuta sa iesim din situatia asta critica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

seara buna fetelor pe toate si pe copilashi
noi suntem bine dar o avem in vizita pe bunica mea si astia mici sunt super incantati...o bunica(strabunica) in plus care le indepineste toate dorintele
o seara placuta tuturor

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput