adoptie
Raspunsuri - Pagina 2
biankita spune:
fetelor, pentru adoptzii internatzionale shtie cineva vre un pont? am intzeles ca s-au sistat
biankita
qsar spune:
quote:Incearca sa obtii informatii de la AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA COPILULUI SI ADOPTIE DIN CADRUL GUVERNULUI ROMĀNIEI ( A. N. P. C. A. )
Originally posted by biankita
fetelor, pentru adoptzii internatzionale shtie cineva vre un pont? am intzeles ca s-au sistat
biankita
Site-ul lor este: http://www.copii.ro/
Daisy spune:
Fetelor, sunteti minunate!
Ma bucur ca nu sunt singura in aceasta situatie. Saptamana viitoare intru in Comisie pentru eliberarea Atestatului. De maine incep cautarile. Sper ca toamna sa ma prinda in brate cu fetita visurilor mele...
Va doresc si voua la fel!
Bianca
Cea care spera
qsar spune:
Noi intram joi la comisie pentru avizul favorabil (dupa ce s-au scurs 90 de zile de la incredintarea in vederea adoptiei bebelului, urmeaza avizul favorabil din partea comisiei judetene sau de sector, aprobarea Autoritatii Nationale, hotararea judecatoreaca si eliberarea certificatului de nastere).
Astazi se implinesc trei luni de cand suntem parinti. Uit adesea ca nu eu sunt femeia care i-a dat nastere lui Dinu -copilul nostru.
Q (Gabriela si bb Dinu)
simonab spune:
Fetelor ... mi-au dat lacrimile citind ce lucruri minunat faceti ! Felicitari ! Si eu cunosc atatea cupluri care-si doresc copii dar le e frica de formalitatile de infiere ... bravo voua !!!!!!
Simonab
odaiana spune:
Dragele mele, va tin pumnii sa fiti cat mai repede langa bebeii mult visati.Ne-am gandit si noi de multe ori la infiere.Chiar cand termenul unei operatii care putea sa-mi dea sterilitate se apropia vertiginos si exact in urmatoarea luna dupa ce am pierdut sarcina care speram sa ne aduca bucuria dorita, am ramas insarcinata prinr-o minune cu gemene.Sunt in 6 luni si sper sa ajung cu bine la final.Totusi inca ne mai trece prin minte ideea de a infia in viitor un bebe, e mare lucru sa poti oferi o viata mai buna unui copil singur. Eu am fost orfana de mama si nu pot sa va descriu in cuvinte ce greu a fost.Mi-e teama sa ma gandesc cat de greu e pt copii fara ambii parinti. Deci fiti curajoase!Cred ca tot secretul consta in iubire!Daca exista iubire, atunci si momentul adevarului va fi mai usor de suportat.Va pup cu drag pt ca sunteti asa suflete mari, Daiana
qsar spune:
quote:
Originally posted by simonab
Si eu cunosc atatea cupluri care-si doresc copii dar le e frica de formalitatile de infiere ...
Simonab
Daca sunt hotarati sa o faca ar fi bine sa se grabeasca cu obtinerea Atestatului de familie adoptatoare pentru ca urmeaza sa se schimbe legea (cred ca acum sunt in vigoare Ordonanta 25/1997 aprobata prin Legea 87/1998 si Ordonanta 26/1997-republicata) si atunci conditiile vor fi foarte dure (impuse de UE - "armonizate" cu legislatia europeana). Mai e ceva timp pana se termina vacanta parlamentara dar dupa aceea... In formula actuala, mie nu mi s-a parut nimic exagerat (birocratie); in fond, o procedura de adoptie dureaza cam 7-8 luni (de la depunerea primelor acte pana la eliberarea noului certificat de nastere pt. bb) fata de 9 luni...
Q (Gabriela si bb Dinu)
PS Atestatul de familie adoptatoare are "valabilitate" un an, timp in care viitorii parinti au timp sa si-l gaseasca pe bb al lor. In cazul nostru a durat cam o luna si Dinu a fost singurul copil pe care l-am vazut.
qsar spune:
quote:
Originally posted by meme
...In toamna cred ca vom incepe si noi formele...
Vezi raspunsul anterior.
Q (Gabriela si bb Dinu)
Daria spune:
qsar (Gabriela)- Maria este acum in cadrul unei fundatii unde este ingrijita foarte bine si inconjurata de multa afectiune, dar cu o personaliatate puternica - stie sa-si impuna punctul de vedere si fiind indragita de tot personalul de acolo a fost oarecum favorizata si un pic rasfatata. Incercam sa facem vizite cit mai dese pentru a ne imprieteni, numai ca nu avem posibilitatea sa stam acolo, mai ales ca fundatia nu este in Bucuresti. Este deja fetita mare, are obiceiurile ei,jucariile preferate etc, etc. Stiu ca la un bebe mai mic lucrurile au fost mai simple dar, chiar daca acomodarea va fi mai lunga si mai grea, sper sa ne descurcam si sa trecem cu bine peste toate. Pina la sfirsitul vacantei judecatoresti ne vom cunoaste bine, dar acasa nu vom putea veni decit la momentul cind se finalizeaza procesul de abandon. Multumesc pentru raspuns si sa va bucurati de bebe care este o minune mica.
(sper sa mai primesc si alte raspunsuri, stiu ca sunt destul de multe mamici care au trecut printr-o experienta asemanatoare)