Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (70)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Aha... vad ca nu sunt singura care isi gaseste copilul in cu totul alt loc decat l-am lasat:) da, ieri l-am gasit cu picioarele intre barele patului si el intors cu totul!
noi nu am inceput diversificarea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Aaa, zic si eu La Multi Ani:

Andrei de Rox
David de Andreeaiosif
Albert Raoul de mirella76
Vlad Mihai de Slippers76
Flavia Maria de pitic-03
Miruna Andreea de Danuta36
Ioana de anomar12
Alexandra de daniela76

Sa cresteti inalti, frumosi, norocosi si sa aduceti fericire si bucurii parintilor!!!

Ma duc sa imi pup odorul de ziua ei si sa ii fac baita.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Originally posted by sim_stoian

Fetele, am citit la strumfi despre un site babypoint.ro, uitati-va si voi. Ce parere aveti? Cum vi se par preturile? Eu habar nu am daca pan acum nu am cumparat papa la borcane si cereale.

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

f tare site-ul....imi place cum este aranjat...de preturi in schimb nu stiu

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Aaa, sa nu uit, noi am upgradat de la cadita de bebe la cada mare . Demult. De mai bine de 1 luna! Nu mai era chip in vanita, ca se impingea cu picioarele si se lovea cu capul, stropea parchetul din dining etc.

Acum e mai simplu, baia e langa camera noastra, ca Lisa inca e in camera cu noi. I-am pus pe fundul cazii abtibilduri aderente sa nu alunece, pe faianta are de la una din nase animalute de mare cu ventuze, apa i-o pun asa incat sa nu ii acopere de tot burta. Eu stau in genunchi pe o pernuta si imi reazam pieptul de un prosop impachetat. La inceput a fost ingrijorta, se tinea cu mana dreapta de mana mea stanga pe care i-o petreceam pe sub gat si cu care o tineam de mana ei stanga (complicat, hugh?!?). Si se uita tinta in ochii mei. Va dati seama ca eu incercam sa fiu senina, o incurajam, i-am aratat apoi cum sa dea cu picioarele in apa, mai tarziu am leganat-o/plimbat-o prin apa si a ajuns sa se relaxeze intr-atat, incat intr-una din zile a cantat la baie :P Si ieri a dat din picioare si din maini de m-a stropit pana pe cap

Acum doarme la mama in brate, strange suzeta prin somn si se trezeste imediat cred si o sa ii fac baita.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Despre stransul suzetei, cred ca o sageata gingiutele, ca uneori isi pune barbia in piept si freaca gingiile una de alta, de pe mine ma apuca racorelile... I-am luat gel www.bonjela.co.uk/" target="_blank">Bonjela, dar inca nu i-am dat. Vreau sa verific cu medicul de familie luni, cand facem vaccinul. I se va administra Infanrix Penta. Aici statul administreaza doar Infanrix...

Si apropos de medicatie, lanolina eu folosesc www.lansinoh.com/index.php?src=directory&view=Products&srctype=display&back=Products&id=19&category=Topical Treatments&pos=0,10,1" target="_blank">Lansinoh - nu stiu daca in RO se gaseste. Dar r f buna, eu am folosit-o pe sfarcuri cand mi le-a terciuit Lisa si tare buna a fost. In plus, nu face rau nici la bebe daca uita sa te stergi (ceea ce e posibil la an nshpelea alaptat noaptea, ala de care a 2-a zi nu prea iti aduci aminte).

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Originally posted by adimercedes

Am vazut ca discutati despre statul intre perne. E ok sa stea, atata timp cat nu ii cade capul in fata, adica pana isi poate sustine capsorul. Eu i-am cumparat ceva special pt stat in fundulet, fara a ma stresa cu perne: www.amazon.com/Ks-Kids-91011-Jumbo-Jet/dp/B000JT56NI" target="_blank">vedeti aici. E f practic. Lisa sta in el, daca cade intr-o parte nu e problema :) Insa se cam plictiseste ea acolo si se arcuieste in spate, pana ajunge cu capul pe covor. Da, ati ghicit, nu o pun pe pat. sta pe podea, ca mai jos de atat nu are unde se duce :P..

Lisa

f tare asta...dar nu l-am vazut in romania

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Wow, cand ati apucat sa scrieti atat de aseara pana acum?
Mai era putin si gaseam capitol nou.

Sim, mie imi par preturile mai mari decat ce gasesti la noi. Un borcanel este 2 euro, adica la 3,7RON cat e acum euro ar fi cam 7,4 RON. Or in magazine gasesti cu 5,7-5,8. Mai studiez. Tie ti-a dat voie dr sa ii dai borcanele? A mea cred ca face infract daca afla. O tine cu alergiile ei.

Urmy, ai grija cu supraincalzirea bebelusului. Pe mine m-a tot certat doctorita. Sa vezi la febra cum l-am tinut dezbracat si cu geamul deschis si uite ca nu a racit mai rau.

Adimercedes, ce cocheta si dulce e Lisa.

Gabriela, teoretic se da imediat dupa masa lapticul, ma rog nu chiar imediat la 10-15 min ca o sa i se para ciudata schimbarea de gust. Insa Andrei nu il primeste mereu asa, uneori vrea pauza, alteori vrea imediat. DE fapt el ar trebui sa nu mai pape deloc laptic si nici gand sa renunte la el nici dupa un borcanel intreg. La un moment dat i l-am dat mult decalat si s-au ametit mesele infernal.

Sabina, am citit acum din urma tot ce s-a mai scris la AP. Am gasit si idei bune de acolo. Grija mea e Alex, asa cum tu te intrebai de Sofia. La Andrei AP merge de la sine. Am vazut ca nu prea sunt multe sfaturi pentru 2 copii.

Legat de stat in fundulet, eu il mai tin la mine in brate, dar foarte putin. E destul de stabil, Alex pica mediat in nas. Mai pica uneori in parti. O sa il pun in coltul canapelei sa vedem

Azi imi vine o menajera noua in proba, posibil si bona pentru tura de seara. Si am primit un telefon de la o agentie sa vad o potentiala bona pentru tura de seara.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Despre diversificarea la noi: eu mai stau, pana dupa 5 luni ale Lisei. Aici se recomanda diversificarea in jur de 6 luni. Si se recomanda sa incerci cu cereale. Motivele sunt mai multe:

1. pana la 6 luni organismul bebelusului poate acoperi necesarul de vitamine din propriile rezerve si de la mama.
2. cerealele pt bebelusi sunt fortificate cu fier si alte vitamine, deci organismul lor incepe sa asimileze vit si din alta sursa decat din laptic.
3. gustul cerealelor e fad, bebelusul inca nu are gustul dezvoltat, nu stie ca nu e sarat sau dulce etc (de aceea nu e nevoie sa adaugati zahar sau sare, care nu sunt recomandate pana la varsta de cel putin 1 an! Zaharul afecteaza ficatul si pancreasul, care inca sunt in crestere, iar sarea afecteaza rinichii.)

Am mai gasit niste informatii despre diversificat la noi, poate va sunt de folos (paginile sunt in engleza): www.babycenter.com.au/baby/startingsolids/" target="_blank">aici. Sunt aricole si despre copiii cu diverse alergii, despre cand si cum e gata bebelusul pt diversificare etc. Si niste articole despre hrana bebelusului, plus cum sa alegeti borcanelele si sa cititi etichetele. Nu stiu daca si acolo sunt aceleasi firme, dar sper sa va fie de folos. Trimit articolele pe mailul comun.

Pana sa ne diversificam, mai citesc, ma lamuresc si vreau sa ii cumpar scaunel pt papa, farfurii, tacamuri, mixer (blender am, dar e cam mare) etc. Si spitalul la care am nascut va tine un curs pe tema asta, asa ca pt cele ce inca nu se vor diversifica, voi reveni cu info.

Lisa

Mergi la inceput

Roxana, . Sa ti se faca bine copilasii!!!

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Roxana- cum a fost la munte?
in leg cu mancarea din borcanase .....nu!
bone-am vizionat vreo 3 si ma duc luni la o vizionare la 7 ani!
am dat de una de 43 de ani fara exp, dar cu sotul in sri, care mi-a cerut scurt 10 mil:)))))ea neavand exp, decat cu baiatul ei de 25 de ani, caruia ii zicea :printisorul"
dupa care m-a luat ca ea face niste prajituri extraodinare.....pai si mama mea face !ce eu am nevoie de prajituri?
si imi spunea cat de draguta sunt etc..............a picat din start!
mi-a placut o tipa de 53 de ani cu 3 copii si care a avut grija 6 ani de un baietel...era draguta si volubila si vesela!
sa vad! in f de ce vad si luni.....
e greu, e o decizie grea!

Mergi la inceput