Fulguleti de nov-dec-2006 (147)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

propun si eu o tema a zilei pt maine: care credeti ca e intervalul optim intre bb1 si bb2? adica bb1 sa inteleaga ce se intampla, sa fie cat mai putin frustrat, sa poate sa participe, sau poate ca e mai bine sa fie diferenta cat mai mica sa cresca si sa se joace impreuna, etc... sau cum considerati voi, puncte de vedere, opinii, pareri
si poate fetele cu mai multi copii ne impartasesc din experienta lor si ne spun ca o diferenta de x ani intre copii a fost buna sau nu din diferite motive, sau ca ar fi fost mai usor dc ar fi fost mai multi/mai putini ani diferenta intre copii
va bagati?

Mergi la inceput

nu stiu de ce a aparut de 2 ori

hai sa raspund eu prima
eu m-as cam baga acum la bb2, tare drag mi-ar fi ... si mi-e tare dor sa fiu iar , si mi-e dor de primele zile cu o mogaldeata mica in brate si la san, etc...... dar mi-e teama ca nu as face fata cu 2 copii asa de mici in momentul asta... si chiar dc as avea ajutor (o bona) tot nu mi s-ar parea foarte ok .... adica mi s-ar parea ca o privez pe oana de niste momente care ar trebui sa fie numai ale ei, fara sa le imparta cu nimeni (ma refer la astia 2 ani de stat acasa)... plus ca mi s-ar parea aiurea sa-i explic ca mami nu o mai poate lua in brate din momentul asta ca are burta mare, sau ca mami ii va acorda muuulta atentie surioarei/fratiorului pt ca... mi se pare ca e un pic prea mica ca sa inteleaga ce si cum... si ca ar putea fi geloasa... si cred ca dc ar fi mai mare cand am avea bb2, si-ar putea dori ea singura o surioara/un fratior, i-ar face placere sa participe, sa ajute, sa-l tina in brate, sa aduca un pampers, adica ar putea fi entuziasmata cu o abordare corespunzatoare din partea noastra
pe de alta parte ma gandesc ca dc as face bb2 repede, s-ar juca impreuna, ar copilari impreuna, ar fi f apropiati...
oricum si peste x ani m-as gandi ca ar fi greu pt oana si mi-e groaza ca s-ar putea sa fiu nevoita sa duc si a doua sarcina la pat in trim III

haideti ca m-am desfasurat destul, astept pareri, eu acum fug ca am la cuptor un strudel cu branza dulce si stafide si mi-e frica se se rumeneste prea tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

vinerea trecuta va spuneam ca ianis tuseste 'latrator', specific laringitei. tuse care i-a trecut pana duminica, a ramas cu amigdalita, luni avea inceput de puroi pe amigdale, azi are mai mult si mai urat asa ca l-am trecut pe augmentin. stare generala buna, poate prea multa energie pt oasele mele obosite si neuronul meu hartuit...

de vineri pana azi, cu marc am fost cumva in asteptare, era clar ca va face ceva dupa frate-su', stiti voi ca mereu se coalizeaza... pana azi-noapte marc avea doar muci si tuse seaca ocazional. nimic spectaculos, va spuneam ca daca asta-i tot eu ma declar multumita.

na, mi-a copt-o iar... azi-noapte s-a trezit gemand, ardea, febra undeva spre 39, dat panadol in ceai, de dimineata hai la dr. la 10.30: laringita+angina: f.ragusit, tuse usor expectoranta dar de-aia de catel, respiratie usor ingreunata de secretii... gatul inflamat si rosu, febra intre 38-39, muci uraaaaatzi (dar-ar naiba-n ei, ca m-am saturat de muci cat pt o viata!).

la amiaza a papat un pic de supa, dupa 2 ore un pic de iaurt... treaca-mearga, cate ceva accepta, macar nu e gol stomacul. mi-a dat direct antibiotic, pare-se ca va da in pneumonie sau otita (cu istoricul lui minunat cu plamanii si urechile...). si antitermic. naspa e febra asta, asta seara la 6pm avea 39.4 si m-am oprit eu ca mi-era mila cum urla, banuiesc ca ar mai fi urcat 2-3 liniute. cedeaza la panadol pt 2 ore, dup-aia urca si mai mult. sa vedem, la 10pm a baut laptele cu medicamentele in el si acum doarme. cat nu stiu. pana urca iar febra, probabil...

asa ca mi-am pregatit pt la noapte: cafea (poate mi se face somn), gris cu lapte (poate mi se face foame), laptop (poate ma apuca plictiseala)

canada, fiti pe faza catre dimineata, macar sa nu bantui de nebuna pe-aici...

pt prima data in lungul sir al bolilor lui marc nu ma simt asa panicata si disperata. daca nu am recunoscut-o pana acum... 'panicata' si 'disperata' sunt alte doua prenume de-ale mele, asa zice barbatu'...

acuma intrebare. daca de azi-noapte suntem in plin proces, mai exista riscul sa evolueze in forma aia nasoala cu sufocare si spital??? sa stiu sa-mi dau ghetele cu crema si sa ma fac mumoasa pt aia de la smurd. poate am noroc de vreun 'pompier style'

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny75 spune:

Dbunny felicitari

Monique eu i-am dat Azeliei doar nestle junior simplu insa sora mea ii da fetitei si din cel cu miere si a zis ca ii place .

Adinazot, multa sanatate printesei.Am vazut si pozele-sunteti o familie reusita.

Dianarusva urez si voua multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

propun si eu o tema a zilei pt maine: care credeti ca e intervalul optim intre bb1 si bb2? adica bb1 sa inteleaga ce se intampla, sa fie cat mai putin frustrat, sa poate sa participe, sau poate ca e mai bine sa fie diferenta cat mai mica sa cresca si sa se joace impreuna, etc... sau cum considerati voi, puncte de vedere, opinii, pareri
si poate fetele cu mai multi copii ne impartasesc din experienta lor si ne spun ca o diferenta de x ani intre copii a fost buna sau nu din diferite motive, sau ca ar fi fost mai usor dc ar fi fost mai multi/mai putini ani diferenta intre copii
va bagati?

Cumnata mea are 2 fete...19 luni si 3 ani si-un pic. Tin minte ca a ramas gravida a doua-a oara cand prima avea cam 14 luni.(Dani are 14 luni) si nu stiu cum se face ca ea tot stresata e! vesnic! se plange: cand nu zbiara una zbiara ailalta, cand una vrea caca, s-aiailalta, cand una are o jucarie, si-aialalta o vrea, etc etc... asta ar fi dezavantaju. Avantaj: pt a doua n-a avut nevoie de nici o hainuta ca le avea pe toate de la prima, mai are fo 2 luni si-a terminat cu scuitecarie, biberonarie, suzetarie definitiv, forever!
Eu tot timpul ma gandeam Dani a lasat deja suzi, la vara incercam si lasam scutecele - prin august, la plaja, pe la 2 ani il culc in pat mare cu aparatoare, deci adio patut... toate bune si frumoase, si cand ma desobisnuiesc de toate astea, poc un bebe, ia-o tot de la-nceput, patut, schimbator, scutece, biberoane, nopti nedormite, dinti, colici....sincer nu stiu cand e mai bine, Dumnezeu cu mila! da ne lamureasca duamnili cu 2 odrasle; donia, dianarus, mamaana
Eu am avut momente cand am zis ca niciodata nu mai fac copil atat de stresata eram, si erau momente cand ziceam: cand Dani implineste 2 ani am sa raman gravida. planul din targ niciodata nu se potriveste cu cel de-acasa...

Imi pare rau sa aud de bebei bolnaviori, sanatate multa!

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by a_deju

quote:
Originally posted by asiza

M-am mai luminat o tzara ca tot nu prea eram eu de acord cu aia cu dintii si febra ...azi n-a avut febra deloc, da' deloc, disparut, gone, dupa ce ieri mi-au mai iesit 2 fire albe de la stres evident...si m-am desteptat ...sunt aproape sigura ca a fost reactie la ROR, ca asta poate da reactii la 1, 2 si 3 sapt dupa vaccinare...va mai tin io la curent! Acum ma duc ca mi se arde pestele-n cuptor...Byeeee

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

asizule, fara suparare, dar la ror reactii apar (daca..) pana la 5, maaax 7 zile dupa intepat.. si cam atat :) aa, daca la 7 zile apar niste bubite, si mai tin si alea 'fo 3 zile..da.. dar la 1-2-3 sapt.. cam mult :) si desi nici eu nu eram incantata de ideea cu febra de la dinti/masele..eric mi-a aratat ca se exista :) io zic sa te uiti si maine, si poimaine prin gurita de denis, poate ai o "supriza" pe-acolo :))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Ma uit, ma uit si-n gurita (ca curca-n lemne :))! Inca nimic, e umflat zic eu, da' asta zic de vreo 2 luni ...Hai, ma dejule ca m-am documentat despre vaccinurile astea de cand sunt aici de-s betooon armat...uite aici: http://www.dhsspsni.gov.uk/ph_mmr_leaflet.pdf ...chiar pot "iegzista" (daca...)reactii la vaccinul asta pana la 3 sapt dupa imunizare...Auzi, da' pe Eric cat timp l-a tinut febra din cauza dintilor si ce temperatura a avut?

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

diana, ma bucur ca esti bine cu moralul ... hai ca-ti dau o bucata de strudel sa te tin in forma ... sper sa nu ajungeti la spitral si sa fie mai bine... am vazut ca i-ai dat medicamentele in lapte, sper ca nu antibioticul, ca mie mi s-a spus la spital ca antibioticul se inactiveaza in lapte si in orice bautura calda, si ca e cel mai bine sa se dea separat. tinem pumnii sa aveti o noapte usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:

quote:
Originally posted by a_deju

quote:

M-am mai luminat o tzara ca tot nu prea eram eu de acord cu aia cu dintii si febra ...azi n-a avut febra deloc, da' deloc, disparut, gone, dupa ce ieri mi-au mai iesit 2 fire albe de la stres evident...si m-am desteptat ...sunt aproape sigura ca a fost reactie la ROR, ca asta poate da reactii la 1, 2 si 3 sapt dupa vaccinare...va mai tin io la curent!

asizule, fara suparare, dar la ror reactii apar (daca..) pana la 5, maaax 7 zile dupa intepat.. si cam atat :) aa, daca la 7 zile apar niste bubite, si mai tin si alea 'fo 3 zile..da.. dar la 1-2-3 sapt.. cam mult :) si desi nici eu nu eram incantata de ideea cu febra de la dinti/masele..eric mi-a aratat ca se exista :) io zic sa te uiti si maine, si poimaine prin gurita de denis, poate ai o "supriza" pe-acolo :))

Ma uit, ma uit si-n gurita (ca curca-n lemne :))! Inca nimic, e umflat zic eu, da' asta zic de vreo 2 luni ...Hai, ma dejule ca m-am documentat despre vaccinurile astea de cand sunt aici de-s betooon armat...uite aici: http://www.dhsspsni.gov.uk/ph_mmr_leaflet.pdf ...chiar pot "iegzista" (daca...)reactii la vaccinul asta pana la 3 sapt dupa imunizare...Auzi, da' pe Eric cat timp l-a tinut febra din cauza dintilor si ce temperatura a avut?

Ma bag si yo ca musca-n lapte..pretenuta mea cu prunc mai mare ca Dani cu cateva luni cand i-a facut vaccinu cesta la 15 luni...i-a urcat nitel febra, exact a 13-a zi! Pediatra a avertizat-o ca poate avea reactii d'astea dupa 7-15 zile.

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

donia, noi le zicem bermude. si la noi se poarta... dar mai rarutz. merci de 'atentionare'.

ktrinel, ptiiiuuuu, sa nu va deochi!

dbunny, merci de ideea cu ouale de prepelita. dar alea se dau crude. si nu indraznesc...

monique, merci ca mi-ai amintit de piscina de la noi. n-am mai fost de muuult... la primavara dau o raita cu copiii sa vedem cum e.

flore, te-ai aranjat cam... peste tot :))) la bocsa adica...
ce nume fain, irene...

asiza... si voi? sper sa fie numa' dintii...

a_deju, admirat (iar...) motanimea sa. inconfundabil nene, asa-i. nu stiu daca te-am mai intrebat... tu ai participat cu ceva?? :)) sau numa mihaiu a pus umarul?! :))))
bey, baga un bol de-ala o data???

roxanica, la noi cel putin... nu va trece intr-o zi febra. de azi e laringita pe bune. cu amigdalita si inceput de bronsita si antibiotic si tot tacamul. dar tot sper sa treaca mai usor. si fara spital...

dbunny, pana sa vina bb2 noptile lui dani nu vor mai fi o problema! teoretic tre sa fie fata. e ceva cu durata de viata a spermatozoizilor 'x', in cazul in care ovulul apare la 2-3 zile dupa invazia 'mormolocilor'...

roxanica, 'muuuu' ?! :))))))) ii multumesc lui david, mi-a smuls un zambet! maaareee :)))))

yagmur, desi nu suntem pe roze cu sanatatea... sambata tot viu ;) programarea-i programare si cuvantu' cuvant

flore, nu stiu sa te ajut cu laptele. ma gandesc. cred ca in primul rand nu as insista acum. tocmai a avut loco schimbare (renuntarea la tzi). vrei sa provoci inca o schimbare (acceptarea unui alt lapte). poate o pauza de 2-3 saptamani ar ajuta sa nu asocieze cele 2... daca isi ia calciu suficient din alte surse ar fi ok pt perioada asta.

dia, teorii sunt o gramada. eu pot vorbi doar din proprie experienta. ianis avea 2 ani si 3 luni cand s-a nascut marc si avea mare nevoie de mami. de mami, nu de tati. nu se desprinsese de mine pt ca nu socializa. si pana nu a inceput gradinita era puternic ancorat in relatia materna. din acest motiv as fi preferat ca ianis sa aiba putin peste 3 ani, sa aiba deja un program, preocupari in afara familiei care sa-l atraga, plus capacitatea de intelegere. este complet diferit acum, dupa 3 ani. uneori am impresia ca vorbesc cu un pusti de 10 ani care coopereaza cu mine cand il rog. ceea ce nu se putea la 2 ani si-un pic. in plus, intre 2-3 ani apar adevaratele crize de personalitate, cand isi incearca limitele (si pe ale parintilor). pt noi, nasterea lui marc a fost cireasa de pe tort care l-a bulversat complet si am avut mari probleme comportamentale. si din vina noastra pt ca nu am stiut la inceput cum sa abordam problema. s-au rezolvat, dar poate nu ar fi aparut daca ar fi fost un pic mai mare la momentul nasterii.

scuzati cearsaful (o parte l-am scris in timpul zilei)

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

DIANARUS te admir pentru ca mai poti zambi si in astfel de situatii...eu eram cu adevarat disperata, in situatia ta...evident ca plangeam, daca nu non/stop, atunci din orice lucru, oricat de minor... am tendinta sa dramatizez totul, imi fac ditamai foiletonul in mintea mea ...nu am trecut prin asta, deci nu stiu ce sa te sfatuiesc...sper totusi sa nu fie nevoie sa/ti faci ghetele, si sa va petreceti noaptea la voi acasa, la voi in pat, in liniste si pace...

DIA imi place tema propusa de tine...mai, eu m/am gandit asa: sa nasc atunci cand Alessia va avea 3ani, 3 ani si ceva...consider ca atunci as putea sa o implic si pe ea in cresterea lui bb 2 , si ar intelege cum ca el e mai mic, si ca mami trebuie sa aibe grija de el, la fel cum a avut de ea. Astept si eu sfaturi si pareri de la mamicile cu mai multi bebei. Intre mine si sora mea este o diferenta de 5 ani jumate...a fost bine, pentru ca eu eram deja mareeee, o plimbam, o leganam, o dragaleam, constientizand ca e un bebelus, nu o jucarie. Pe de alta, parte, mi se pare o diferenta maricica...eu as vrea mai repede, 2, maxim 3 ani intre ei...

Flore Alessia Liane (16-12-2006)

Mergi la inceput