Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 3
Vasari spune:
Jasmin, eu te-am pus in listuta. Asta ca sa merit pupicul! Imi pare rau ca ti-e asa greu. Te inteleg. Eu ma simt frustrata cand nu reusesc sa fac dus sau mancare. Seara era destul de greu sa fac toate astea. Acum incerc sale fac dimineata. Tu cum te descurci cu toate astea? Cred ca ti-ar fi super bun un wrap. Cu el teoretic poti face orice.
Pussi, mie mi-a spus pediatra sa o scot la plimbare dupa vaccin.
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Jasmin012 spune:
Oana, mi-ar fi placut ca si copilul meu sa fie asa... asa imi si imaginam ca va fi pe vremea cand eram gravida. Dar al meu a fost rau de la inceput, din prima zi de viata. Stiu ca ai dreptate, incerc si eu sa profit de fiecare moment in care nu plange si sta linistit pe canapea sau in carucior, dar nu sta mult. Il culc in fiecare zi in patutul lui, dar nu sta mai mult de o jumatate de ora si se trezeste. De fapt se trezeste cam la un sfert de ora, douazeci de minute. Mai sta citeodata, doar citeva minute, cand are chef de joaca, pt ca ii place caruselul de la patut, ii place muzica si mai maimutoii din carusel. dar binenteles ca se plictiseste repede.
Jasmin si micutzul Lucas Daniel
AMR cel mult 5
saptamini!
Ank83 spune:
quote:
Originally posted by pussi
salutiiiiiiii, noi asteptam doctora sa ne faca vaccinul I. Hexa... ... le mai pot scoate afara azi??
bb stiu un BB cu dintisori aparuti la 3 luni! Deci sunt si cazuri din astea.. stiu ca se dau cu gel special cu gust de capsune parca pe gingiuta si sa-i dai jucarele din alea care se pun in frigider!
ank la noi a tinut faza cu lactoza.. facem kk zilnic fara probleme!
mihuta de inchis se inchide la 1 an, a an si 1/2, dar sunt copilasi cu ea mai mica, Ana o are foarte mica in timp ce la Elena e mai mare. L-am intrebat pe neuropediatru si mi-a zis ca depinde de forma capului!
am pus poze si de la botez la semnatura
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
DOAMNE AJUTA!
mie mi s-a spus atunci sa nu il scot afara in ziua respectiva sa nu ii fac baita si sa nu pape 2 ore dupa vaccin
Ank Raul 17.10.2007
Jasmin012 spune:
Vasari, atunci tie iti dau pupicul si inca unul (ah, nu stiu de ce nu pot pun pupicul, nu-mi da voie). Nu prea mai stiu ce inseamna sa ma ingrijesc de cand il am pe Lucas. O vreme am incercat sa fac dus si sa ma ocup de mine dimineata, dar nu apucam bine sa ma dezbrac sa intru in cada, ca si auzeam niste plansete, asa ca trebuia sa ma grabesc sa ies cat mai repede. Acelasi lucru se intimpla si cand deschid frigiderul ca sa mananc ceva. Nu prea mai stiu ce inseamna sa mananc linistita. Iar cu dusul, de la o vreme il fac seara: il pasez pe Lucas lui Dan. Dar nici asa nu sunt sigura ca nu vin dupa mine la baie, ca Lucas vrea sa-mi auda vocea chiar daca e la tati in brate.
Ank83 spune:
Oana unde ai gasit masinuta aia toata colorata .... e superrr.Si noi vrem
Si cu asa soferita.... e de nota 10 masinuta
Ank Raul 17.10.2007
adra_bell spune:
Stefania, imi pare rau ca mai ai si acum, dupa o luna probleme cu ragadele. La mine a mers cu Garmastan si stat cu sanii la aer. Cat despre hemoroizi nu se gaseste acolo Proctolog, ca sunt americane?
Jasmin si pe mine ma mai lasau nervii mai ales cand eram obosita, dar cu cat ma enervam cu atat tipa ea mai tare. E foarte important sa fii calma... Nu-ti face probleme ca doarme cu tine in pat, la varsta asta nu se pot rasfata deoarece ei traiesc numai in prezent nu pot anticipa viitorul. Deci e exclus sa zica "ia sa tip eu sa mai mama in brate/pat" Pur si simplu simt nevoia sa fie aproape de tine. Si a mea a fost la fel la inceput, acum doarme ziua in patutul ei, si probabil ar dormi la fel si noaptea, dar numai ca seara adoarme la tzitzi, cam motai si eu si nu prea mai imi vine sa ma ridic sa o duc in patutul ei.
Mihuta ai scapat de un stres cu fontanela, la mine asta e cea mai mare spaima sa nu o lovesc acolo. Nu-ti mai spun ca de curand am aflat ca mai au o fontanela mai mica la spate si am palpat-o.Deci mi-am dublat spaimele. A mea le are pe amandoua cam largi, ia calciu.
Acum ca a trecut temperatura de 0 grade si e soare ne plimbam si noi pe afara o ora, o ora si jumatate, mai mult nu pot ca obosesc eu, apoi mai dormim acasa in carucior in fata ferestrei deschise.
Vasari, multumim de pozele cu wrapul, exersez si eu in we, mai intai cu un urs de plus
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Jasmin012 spune:
Fetelor, eu o sa plec, din pacate pt mine caci tare imi place sa stau cu voi. Lucas doarme acum fiindca a plans la vaccinuri, dar e posibil sa se trezeasca in curind si o sa vrea sa manance. Daca vreti sa-mi raspundeti trimiteti-mi mesaje private, asa sunt si eu sigura ca o sa le citesc. Ah, spuneti-mi si mie ce vaccinuri se fac la noi in tara la doua luni. Cum am spus aici i-au facut lui Lucas trei vaccinuri azi: pt hepatita B ( a doua doza), contra meningitei si inca unul care nu stiu pt ce e, se numeste DTPa-IPV + Hib (l-am copiat exact din carnetul de vaccinuri). Doamne, sper sa nu imi faca febra, cred ca ar tipa si mai tare. Va pupam pe toti si va dorim bebelusi sanatosi. Si sa stiti ca nu v-am uitat. E groaznic pt mine sa nu pot sa-i raspund fiecareia dintre voi. In fine....va pupam
adra_bell spune:
Am uitat sa va intreb: a mea a plans aseara la baie in hohote, nu mi s-a mai intamplat niciodata, ei ii place, de obicei, la baitza...Aveti idee ce poate fi?
Bun venit Emi si Daria!...uitasem si asta
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Jasmin012 spune:
Ah, nu ma indur sa plec.
Adra-Bell, multumesc si tie de incurajare. Asa mi-a spus si mie moasa, ca bebe are nevoie acum de caldura mamei si ca sa-l tin cu mine si ca pot sa-l culc in patutul lui cand va incepe sa doarma toata noaptea fara sa se trezeasca. In momentul de fata mananca de 2-3 pe noapte. Sper ca atunci sa nu-mi faca probleme prea mari si sa doarma si el ca mogildetele voastre. Pupici.
Ah, chiar plec, Lucas a inceput sa bazaie. Pa, pa
adinag spune:
Buna fetelor,
si eu acumstau cu piticul in wrap, ca nu reusea sa adoarma altfel. Are zile si zile...
Jasmin, ma bucur ca te citesc, si imi pare rau ca iti este greu. Dar cred ca e normal, esti mai toata ziua singura, si asta-i un factor cu greutate mare. Nu prea ai cu cine sa te intalnesti, sa mai schimbi o vorba, si psihicul sufera, e normal! Te inteleg foarte bine. Incearca sa iesi cat mai mult cu Lucas la plimbare - doarme in carut? Daca nu, iti recomand si eu sa-ti iei un wrap, este foarte practic. Inteleg si faza cu dusul, nici eu nu prea apuc sa fac un dus in liniste. Insa timpul trece, totul va deveni mai usor, vei vedea! Insa iesi din casa, asa va fi mai usor.
BB, cum zice si Lala, astea pot fi semne de dinti, dar nu neaparat. Am citit ca le doare mult mai mult cand intradintii in gingie, decat cand ies iŽdintii afara, si asta poate fi si acum. Jasmina a avut si ea semnele astea destul de devreme (tot cam 3 luni), plus ca saliva asa de intens, incat o schimbam de cateva ori pe zi, pana o purtam numai cu bevetica (se cheama asa?). Insa primul dinte i-a iesit pe la 9 luni, si eu asteptam... si asteptam... :-) In orice caz, nu i-as da nici un medicament, cel ult ceva homeopatic sau natural, ca sa nu-i dai degeaba. Homeopatic recomand chamomilla,isi face efectul in general la bb nelinistiti din diferite otive (colici, de exemplu).
Stefi, imi pare tare rau ca suferi dublu, sa zic asa. Sa stii ca si eu am probleme pe partea aia,incearca cu unguent de galbenele (nu crema, unguent), dar si bepanthen sau o crema pe baza de lanolina ca pentru piept. Ce mai functioneaza bine sunt cremele pe baza de oxid de zinc, cele pentru bb-i, ca protejeaza zona de umezeala si asa se reface tesutul. Incearca!
Mihuta, asa cum ai spus, m-am simtit si eu. Nici nu puteam/pot crede, ca nu sunt in stare sa-mi alaptez exclusiv copilul, m-a lovit din plin acest lucru. Nu cred ca voi mai ajunge la alaptat exclusiv, ranile mele nu au trecut, sunt inca taremari, in plus musca cateodata foarte tare si nu-l pot pune asa des la san. Deci cantitatea delapte scade, iar eu nu mai pompez, nu am timp si ma si doare. Poate daca as fi avut mai mult ajutor...
Chiar ieri am tras o cearta monstru cu consortul, ca sigur ca eu is rea si-i dau si situatiei cu serviviul lui o parte de vina, pentru ca noi stabilisem ca el sa fie acasa o saptamana macar dupa nastere, sa ma ajute (de aia am si venit acasa imediat dupa nastere, eu am nascut pe 23.12. si pe 24 la pranz am fost acasa), iar in prima luna dupa sa lucreze mai putin. Iar cand colo, la el s-au schimbat unii parametrii laserviciu si n-a avut deloc liber, iar in prima luna dupa nastere a lucrat mai mult ca-n tot anul... Inteleg ca serviciul e de vina, dar el s-a suparat tare pe mine ca am spus ca mi-ar fi fost mai usor daca ar fi fost asa cum stabilisem, si poate nu s-ar fi intamplat tot stresul asta (eu zileintregi nu apucam nici sa mananc pana seara, ca trebuiasa stau inca cat mai mult intinsa, dupa nastere iar mie nu-mi facea nimeni de mancare).
In sfarsit, acum suntem certati, el zice ca eu nu-s intreaga la cap... Offf...
M-am uitat la multe poeze, nu mi enumar, ca sunt toti micutii unul mai frumos decat altul!