Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by magdaz
si eu ma gindesc la Tomitza, cum o reusi ea sa alpteze din nou...globulii aia de care vorbea Pciulika, testati parca si de unele fete n-ar ajuta-o?

Poate ar ajuta-o daca problema ar fi cantitatea ei de lapte.. Insa eu inteleg ca problema e ca Naty nu vrea la san.. si asta e mai greu de rezolvat...

Fata ta ce mai face magdaz?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

quote:
Originally posted by carpatina

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Tomitza, ma bucur tare ca printesa ta sa nu aiba nici o problema de sanatate....
Insa .. ,zau, mi se pare de neinteles... medicii care au pus diagnosticul de reflux sa fi gresit atat de flagrant?!?

Nu asimileaza laptele ? De ce? Daca ar manca lapte cat scrie la carte si nu ar creste in greutate atunci ar fi vorba de neasimilat.. nu? Dar Naty nu mananca... Logica mea (reamintesc ca nu am competente medicale si nici nu le contest pe ale celor care le au) zice ca .. ori nu-i place ce mananca.. ori nu poate sa manance.

Greu sa fii in papuci tai, Tomitza... iti tin pumnii stransi sa va fie bine.

Si ca alternativa la alaptat ce ti-a recomandat?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Carpatina, sa stii ca si eu mi-am pus aceleasi intrebari. M-am gindit insa ca s-ar fi putut sa fie exprimarea inadecvata, poate nu e chiar cea mai buna formulare " nu asimileaza", cit " nu il accepta". Nu stiu...chiar nu stiu ce sa zic.
ea zice ca i-au facut investigatii, dar ce zice Tomitza ca au facut nu putea sa puna ferm diagnosticul de reflux...Investigatiile pt reflux sunt oleaca mai speciale..nu ecografie si analize. sau poate nu a zis Tomitza tot ce i-au facut.
Pe de alta parte lipsea simptomul principal, varsatura...
Cred ca nu avem toate datele.
Nu cred ca a primit vreo alternativa la alaptare. Deocamdata.

Fata face bine, atita cit stiu eu, ca vb la telefon.Vineri acum ma duc la ea.Gitul s-a redresat, bunicii zic ca acum il tine perfect, dar tb sa vad si eu ca sa ma conving.Oricum, am un cui bagat, si cind o aduc acum la vaccin o sa fem un check-up mai amanuntit, vreau neaparat sa vb cu un ortoped. Ieri zicea soacra mea ca a fost agitata, baloasa si a mincat mai putin. Iar in gingie cica ar fi tare.Deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Carpatina, uite cum a fost, ca mi-a pove Tomitza mult.
Au fost la cel mai celebru ecpografiost de copii, unu Stamate. Care a vazurt in timpul ecografiei un f mic reflux, dar din ala cum au toti bebelusii. I-a zis femeii ca NU are RGE Natalia, insa dr ei pediatra s-a agatat disperata de acel mic reflux vazut si a catalogat repede fetita...
Naty a mai facut asa:
control neurologic, analize de sange, din nou la Culcer eco abdominala, de sold si trasfontanelara....rezultat? copil PERFECT sanatos caruia nu ii prieste laptele praf.
Tomitza a presat fetita sa bea lapte praf la insistentele docotrilor...practic a chinuit-o sa ia un biberon pe care fata nu l-a vrut niciodata
dupa mine e cazul clasic de doctor incompetent.
Pur si simplu Natalia e mai micuta si creste mai incet, exact cum a fost si fetita mea la vasrta bebeluseniei. Alina avea lapte garla, copilul sugea...dar pt ca nu s-a incadrat in norma, dr aia pediatra a lor a creat o intreaga tragedie.
Trist, f f trist.
un copil chinuit de o dr tampita.
Si o mama nervoasa, speriata, inspaimantata chiar, care transmite tot la copilul asta frumos, vesel si destept.

de aia nu vrea sa bea lapte praf,a fost o trauma pt naty sa ia biberonul! si s-a dezobisnuit si de la san.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Sa dea DD sa-i accepte sanul Tomitei, of ce i-as impusca pe dr astia(e vorba lui tata), adevarul ca poate multe dintre noi am avut tendinta sa-i dam bibe copilasului, noroc cu tine Sabina ca ne-i sfatuit cum stiai tu mai bine si bine ai facut ca uite mai avem si acum san.
Sabina

Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Mandarinutza , am cautat acum pe site si cica au in drumul taberei. O sa-l trimit azi pe tati sa caute.

Kriss, pupam bebelusha bolnavioara.

Maria, sa-ti traiasca lungana Teo.

Sabina, multumim de info. Oricum, cred ca are Alina alta tragere de inima cand stie ca Natalia e sanatoasa, si e, in mare parte, doar o problema de readaptare. Acum, daca e mai linistita si mai putin stresata si tracasata, poate se rezolva incet-incet problemele. Oricum , cred ca tu esti cea mai in masura sa o incurajezi si sa o linistesti, dat fiind ca si Sofia a fost micutza si a crescut mai greu. Dar si ce fata s-a facut!

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Magda, ce veste buna cu Ana! Acum cred ca te-ai linistit si tu.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Cecilia, pe toti...sau numai pe unii?
Sa-mi fac si eu testamentul, nu de alta da' poate ne intilnim pe strada
Gluma-i gluma, da' profesorul meu din rezidentiat mereu ne zicea: "fiti atenti, ca puteti sa faceti foarte putin bine , dar extrem de mult rau". Principiul lui era " primum non nocere" si dupa-aia mai vedem noi daca putem si ameliora ceva.

Ana, si eu , mersi.Chiar de tot nu, dar mi s-a luat un pietroi de pe inima.

Mergi la inceput

Ana, am vazut zulufiiiiiiiiiii!! Cu cine seamana? ce bebe dulce! dar sa stii ca nu mi se pare schimbata Miru, mamica de copii frumosi!

acuma despre mine: tot ma incearca pardalnica de viroza. Acu ma ustura gatu...m-a durut ieri si capu cam rau ....of.#
Acuma tineti-mi pumnii, ca vreau sa vad daca a mai ramas vreo pereche de pantaloni si pt mine la mall....plecam iar la munte si pe aia primii de la debenham's i-am cam distrus de atata purtat.

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

ma nu ma mai laudati atata, ca de dat din gura e usor, dar pusul in practica e altceva!

Mergi la inceput

Magda, da diagnosticul clar de reflux se pune dupa analize mult mai amanuntite...asta urma sa faca in spital, insa sunt f f invazive aceste analie...traumatizante....eu cred ca un pediatru cu ochiul format poate sa-si dea seama, mai ales ca naty nu vomita!

Mergi la inceput