Strumfi de iulie-august 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by Simo78

Tocmai l-am primit!

Daca va este "frica" sa nu va ingrasati, beti inainte de fiecare masa 100 g de Palinca. Palinca, precum se stie din batrani, atenueaza "frica"!

Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Ba cel mai tare sfat l-am auzit aseara, in emisiunea lui Marutza. Cica reteta a gasit-o un nutritionist basarabean: "Shini vra sa se ingrase, sa mananshi, shini vra sa slagheasca, sa nu mananshi!" (Cam prost stau azi la transcrierea fonetica, dar shini are di intzales, si intzaleaga!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

fianna calciul lactic e tablete cel gluconic e in fiola

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by fianna

Calciu gluconic e altceva decat calciu lactic,nu? Care e diferenta? Noua ieri ne-a recomandat doc sa-i dam gluconic.

fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)

Ai dreptate - e calciu gluconic. Imi ramasese in minte calcliul lactic de la retelele de branzica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

O trecem pe palinca deci.

Miha cu palinca ai inercat? Lasind gluma,lasa ca vine primavara si putem iesi mai mult,nu mai imbracam copii jumate de ora si ii scoatem afara deja nervosi.Pina atunci incearca o schimbare de imagine precum zici.

Diferenta dintre cele doua forme de calciu e ca una e o sare a acidului gluconic si cealalta a acidului lactic(zise profa).Te-am lamurit?
Ambele elibereaza ioni de calciu in organism.Noi avem nevoie de ionii de calciu nu de calciu ca metal.

Lavinia si nu numai va trimit poze spre vizionare cu proaspat vaccinatul.
Nu-i asa ca e frumos si baiatul meu nu numai a lui Simo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

fianna, eu m-am uitat si am vazut ca livreaza...cel putin asta inteleg eu de aici:

'International Delivery
Delivery outside the UK is available for selected items. A variable delivery charge will be applied at the checkout, according to the country of destination and weight of your order.' Si mai jos, e un tabel in care e afisat pretul pentru "rest of Europe" dar nu il pot copia.
Uita-te si tu la delivery information la ei pe site.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Calciu gluconic este sarea de calciu, care se foloseste in tratamentul scaderii de calciu si altele (inclusiv intravenos). NU SE DA INTRAMUSCULAR!

Calciu lactic este ca un supliment de calciu, care se foloseste in situatii mai putin severe.

Nonna frumooos si Andrei

Eu vreau un tratament pentru ten la cosmetica!

Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

super tare cu palinka! chiar am in frigider o stikla. ma duc sa ma depresez. si dak ma gaseste sotzu beata zic ca de pe forum am invatat leacu asta!
am si eu doo intrebari despre diversificare. probabil s-a mai discutat da' acu ma scuzatzi:
* cum sa pastrez supa pt bebe mai multe zile? separat supa si separat piureu? sau impreuna? la frigider sau congelator? si dak la congelator, in ce? sau tre sa fac in fiecare zi papa de bebe?
* carnitza mixata de cand pot sa o bag? andrei manca acu piure de vrei 5 zile.

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

exista pe ANTENA2 in fiecare zi de la ora 3, o emisiune : TRAIESTE SANATOS! cu discutii pe diverse teme medicale. au vorbit de multe ori despre bebelushi. ieri o mamica intreba doctorul invitat daca are vreo "contraindicatie" adormitu' cu foenu! dr cica nu, dar ca are cunostinta de tehnik asta ,ca cica era o mamik internata cu bebe si doar asa il adormea. m-am linistit ca nu sunt singura nebuna care tre sa umble cu foenu dupa ea. cred ca vecinii zic ca mi-am deschis coafor in apartament!

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Buna.
Am vazut poze. Nu mai are rost sa nominalizez. Se intelege ca avem copii frumosi. Toate.

Am si citit, dar nu prea mai stiu cine/ce a scris. Am retinut insa: palinca (ca mie da, mi-e frica) si daca "vreau sa slaghiesc...mai ho di la potol". (cred ca am prins esentialul, nu?)

Lia, si noua ne-a spus medicul ca avem un inceput de rahitism. Ne-a recomandat un tip de calciu natural, care cica se absoarbe 90%. Niste pliculete cu un praf...Faza e ca Victor nu vrea sub nici o forma sa le ia. Nu acum, ca e la faza "nu deschid gura nici sa ma picuri cu ceara".
Cred ca am sa le iau eu, ca doar prin laptele meu tot la el ajung, nu? Ca am si dat o caruta de bani.
Fier nu ne-a recomandat. Oare trebuia?
Anya/Alina, daca manaca bine la san sa-i mai fac analiza de urina? Am cumparat "ustensila", dar inca nu am facut

In rest...ma oftic cand il vad cum savureaza mancarea (azi dimineata marul) daca il are in gura. Il plimba, parca il degusta. Si il inghite cu muuuulta placere. Dar pana sa ajunga in gura e munca multa. Multa si grea.
Cristina, am incercat sa fac o pauza, dar numai de la piureul de legume. Nici un rezultat. Cred ca am sa fac o pauza totala de 3 zile. Stiu din experienta altor parinti ca atunci cand un copil mananca in scarba sau fortat nu asimilieaza. Cumnata mea statea si o ora pentru ca nepotica mea sa manace un mar, dar era in continuare slaba. Si stiu mai multe astefel de cazuri. Nu vreau sa ajung nici sa trebuiasca convocata intreaga famile pentru a-l face sa manance. Asa ca ...incerc sa fiu tare. Stiti insa a cui e vina? (in ochii sotului, a mamei, a soacrei,a cumnatei)? A MEA!!! Ca de ce nu am rabdare, ca de ce nu i-am dat pana acum, ca nu trebuia sa astept pana la 6 luni etc.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
cred ca vecinii zic ca mi-am deschis coafor in apartament!

Mychy...esti mortala!
Despre pastrat: eu deocamdata le pun in biberoane de 25o si pun legumele intregi (bine, taiate bucati) si supa peste ele. Asta pentru ca inca le pasez fff fin, adica le trec prin sita. Cat le faceam la blender, le puneam gata piure, ca la blender trebuia sa am mai multe. Supa o pun separat - adica acolo, peste legume - pentru ca in incercarea de a-l face sa manace orice ii dau supica asa, cu cana. Era un timp cand accepta supa cu cana (ce vremeuri!!!)Deci am un biberon pentru fiecare zi.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput