Soacra in toata perfectiunea ei
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
oanamarchezi spune:
"Bine ai venit in club!"Si soacra mea pare perfecta si sincer ne intelegem de minune pana la copil.De cate ori eu zic alba ea zice neagra si ma enerveaza cumplit ca pana la urma e copilul meu.
Si ca sa nu ajung vreodata la faza cu reprosurile ca mi-a crescut copilul si fiindca eu a trebuit sa incep munca si sta toata ziua cu el pana ajung eu acasa i-am dat un "mic "ajutor de 1.500.000 lei pe luna si credeti-ma ca nu mi-e usor deloc,caci nu castig f mult....dar asta este poate e mai bine asa chiar daca unii isi fac cruce cand aud ca-mi platesc soacra....ce sa fac trebuie sa traiasca si ea dar daca nu s-ar mai contrazice cu mine ar fi si mai bine.
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Ca si Ruxi, am o soacra nu buna, ci nemaipomenita. Sufar ca nu o putem aduce inca aici, este singura persoana cunoscuta careia i-as lasa-o pe Agata si cu ochii inchisi. Si Agata seamana atit de bine cu ea, ca in primul moment cind am vazut-o la maternitate am spus: „seamana cu soacra-mea!“, iar asistenta de la copii a scos un „Aoleu!“ Numai ca in cazul nostru era de bine. In afara faptului ca e un om nemaipomenit, ca a crescut frumos doi copii, a avut timp si de ea ca femeie si ca intelectuala (lucru pentru care o admir cel mai mult), a muncit tot timpul suplimentar, traducind carti si cu toti banii strinsi... am plecat noi in Canada. Deci... nu am ce spune despre ea decit de bine. Inainte de a pleca in Canada am stat un an la parintii lui si ajutor mai mare nici ca mi-a dat cineva vreodata. Nu s-a bagat deloc la copil decit daca ii ceream ajutorul sau sfatul si atunci o facea delicat, spunind mereu ca intuitia mea de mamica ma va ajuta mai mult decit poate ea sau oricine altcineva sa o faca, in schimb se ocupa de toata gospodaria, eu nu faceam nimic, decit ma ocupam de copil... in rest, cind dormea puiutul si ma ofeream si eu sa o ajut, ma trimitea la culcare ca sint mamica tinara si trebuie sa am grija de mine. Doresc la toate femeile soacre ca a mea... sau mame. Dar pentru ca am avut timp suficient in primul an de viata al Agatei sa stam prin Cismigiu ore intregi, am cunoscut o gramada de mamici care aveau cam aceleasi soacre. Ba am cunoscut chiar soacre, care isi plimbau nepoteii si daca le auzeai vorbind despre nurori sau gineri... ba chiar si despre copiii lor! Si nu intotdeauna de bine!
Cornelia, mamica Agatei
karina_t spune:
Ca tot veni vorba de soacre, dar vreau sa va vorbesc despre mama mea care este soacra (cu putin subiectivism, recunosc, spun ca e destul de buna) Numai ca in povestea noastra se inverseaza putin rolurile: mama sta toata ziua la fratele meu ca sa-i ajute cu gemenele (sunt adorabile) iar cumnatica mea nici macar nu ii serveste masa, trebuie ea sa mearga acasa, sa-si faca mincare si sa vina inapoi. Noroc ca sta aproape, numai ca uneori cind mama anunta ca vrea sa se duca sa ia prinzul, o roaga sa mai stea si sa mai stea...iar din cind in cind, mai rar o serveste cu ceva dulce! Si de cind e mamica (stiu e tare greu cu unul, darmite cu doi...) nici fratele nu prea mai pupa mincarica, deh, ce sa-i faci...Ori sunt eu prea rea, ori ea o face inconstient, ce sa zic!
Ah, uitasem, intr-o zi a stat mama uitata in parc de la 13 pina pe la vreo 20, fara sa fi mincat, etc...
E lumea cu fundu in sus??!!
Karine
Laura _Oprescu spune:
... si soacra mea e o femeie grozava..ramasa vaduva din floarea varstei si-a crescut cei doi baieti(cel mic e sotul meu) absolut ireprosabil..sotie de ofiter fiind, reuseste nu stiu cum sa imi stapaneasca "nestapanitul" meu copil fara insa sa isi piarda dragostea lui...mananca mai bine cu ea, o asculta si e absolut "disciplinat" in prezenta ei(la varsta de 2 ani, Rares a plecat cu bunica la mare , unde au stat zece zile, in conditiile in care nu o cunostea foarte bine) ..cand aparem noi si se strica totul...e fantastica!...l-am cunoscut pe sotul meu in facultate si am ramas impreuna, se fac in ianuarie 10 ani...dupa aparitia lui Rares(4 ani), soacra mea a excelat in atentii... de ceva timp suntem in USA, si abia astept sa vina peste doua saptamani sa ne distram impreuna...
oricum , poate ca ceea ce conteaza foarte mult pentru o relatie cu soacra, este si faptul ca nu am stat in aceleasi orase niciodata..ne-am vizitat lunar...pastrandu-ne astfel relatiile nealterate de conflicte cotidiene...inerente dealtfel...
sofiabebe spune:
Bai, pe mine ma incita teribil subiectul asta, am ganduri de razbunare. Am citit si subiectul cu bunica mama de mama si ma gandeam: maica-mea nu comenteaza nimic cand eu spun "nu asa, uite cum", poate si pentru ca pe mine m-a crescut mai mult bunica-mea decat ea si stie ce-i aia... Da' oricum, daca as fi stat cu soacra-mea in situatia asta, cu copil, aproape casnica, nu as fi vazut nici urma de ajutor, baa inca tot ea ar fi comentat ca nu fac nu stiu ce munci prin casa, ca ea avea pretentie de din astea si cand eram toata ziua plecata in centru la facultate, d-apai acu'. Pe cand maica-mea, nu ca-i a mea, dar si cu servici si tot m-ar fi ajutat mai mult, ca asa face ea. E si ea pisaloaga, comenteaza tot felul de prostii, dar nu ca soacra. Asta gaseste cate ceva chiar si atunci cand m-am chinuit sa fie totul perfect. In special fetita, niciodata nu e bine pregatita, aranjata, infofolita, mancata, tinuta, plimbata etc. Ea stie totul, "ca a crescut doi", ca si cum cei doi sunt la fel ca a mea. Va povesteam mai sus cum e fata de fie-su (sotzu) si fie-sa, ambii trecuti de 30 de ani, inchipuiti-va ce-i face bietei fetite de nici un an! Vai, si inca ce-as mai barfi! Da' ce mi-a facut cand am venit cu fetita acasa de la maternitate, ca asta lipsea unei lauze, o soacra. Vai, trebuie sa-i pui caciulita ca e sensibila (in august), sa-i dai tot timpul ceai, ca doctorita e o criminala ca habar n-are, ca trebuie hranit copilu ca eu n-am lapte destul, ca nu e destul de gras, ca sa fac o analiza la lapte, ca nu se ingrasa fata, ca etc. etc., exact ce trebuia pentru un post-partum in plina eruptie. Hai ca v-am folosit drept psihoterapeuti acisha, nu v-am enervat, de ce nu m-ati dat afara?
bebe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
Soacra mea ar vrea sa-i dau ei baiatul mai mare,dar nu i l-as da la departarea aia (vreo 300km), nici daca mi-ar placea de ea, dar asa nici gand nu am. Soacra mea are urmatoarele teorii despre copii: trebuiesc infofoliti cat mai bine, ca sunt sensibili (sotul meu si la 34 de ani inca doarme cu fesulet ca asa s-a obisnuit), trebuiesc tinuti mai tot timpul in brate, ca daca-i lasi sa mearga pot sa cada, sa se loveasca(dar nici pe fata care are 5 kg n-o tine mai mult de cinci minute in brate, ca o dor mainile). Nu se lauda ca la ea mananca copiii cel mai bine fiindca daca se stramba copilul o data inseamna ca s-a saturat. Ce daca a mancat doar un biscuite? Cinci lingurite de supa sunt mai mult decat suficiente. Singurul lucru bun pe care stie sa-l faca in ceea ce priveste copiii sunt ca stie o gramada de cantecele si poezioare. Dar si la faza asta ma cam enerveaza, ca se fixeaza pe un cantec si-l canta pana ma inebuneste. In rest, chiar ca le stie pe toate. In ce parte de camera sa-mi pun o anumita mobila, ce culoare trebuie sa aiba lustra, unde trebuie mutat telefonul ca sa nu deranjeze copiii, pe cine sa chem in vizita, la cine nu trebuie sa merg la nunta daca nu au fost nici ei la a noastra etc. Si astazi vine la noi in vizita pentru o saptamana (sper sa stea totusi mai putin).
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
mamaruta spune:
Eu atat ma intreb, daca toate sunt la fel, asa o sa fim si noi cu nepotzii nostrii????????
Melinda spune:
Hurra draga!
Asta de soacra . ca de restul..... La ine intreaba daca misca bebe cum se simte si atat. uneori viseaza cica cumine ca am avort spontan dar eu asta numai aud. sa vedem dupa nastere. ca se lauda la toti vecinii ca nu are rost sa faca lucru de mana la nepotica ca cresc prea repede copii si nu apuca sa le poarta.
felicitari si condoleante si
Melinda