Tiganii... din nou despre ...
Raspunsuri - Pagina 8
denizel spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Asa cum japonezii sunt considerati extrem de constiinciosi(pentru ca sunt), austrieci extrem de punctuali (si sunt), americani bonomi si cam grasuti (din pacate pentru ei) tot asa si rromii au anumite caracteristici, care, din nefericire, sunt zilnic si peste tot intarite.
Sheanna, ceea ce am marcat cu bold este cea mai rasista afirmatie care s-a facut pana acum pe acest topic!!!
mariamunteanu spune:
Denizel, te-ai referit la nemti si austrieci (puteau fi francezi si olandezi, nu conteaza). Ideea e ca ai acuzat de nazism doua natiuni.
Asa ca, inainte de a face pe altcineva rasist, analizeaza-te pe tine.
Revenind la tiganii nostri si la faza cu scuipatul. Tu cum ai fi reactionat sa fi fost in locul Ortansei ? Ea si cumnata ei au trecut mai departe fara sa raspunda, ceea ce inseamna: 1. ca s-au temut si 2. ca, desi ar fu avut dreptate sa riposteze, au dat dovada de toleranta.
Maria
denizel spune:
mariamunteanu, cu toate ca ai impresia ca ai prins un fir (de care vad ca tragi cu tenacitate ), trust me, e unu' care s-a rupt demult .
Nu am acuzat de nazism pe toti austriecii, pe toti germanii, pe toti italienii si pe toti romanii, ci, pe nemtii, italenii, autriecii, romanii, care au fost nazisti!!!! si care au nenorocit viata a sute de milioane de oameni in doar cativa ani.
Cand tiganii vor fi nenorocit sute de milioane de oameni in cativa ani, promit io ca o sa fiu anti-tigani!
In schim, tu, spui ca tiganii isi insoara fetitele la 12 ani (nu precizezi care tigani. Le spui doar "tiganii"), isi maltrateaza copiii pt. a-i trimite la cersit si asa mai departe.
Stiu ca nu-ti place, dar e o oarece diferenta intre ce sustin eu si ce sustii tu.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by Sheannamp
Asa cum japonezii sunt considerati extrem de constiinciosi(pentru ca sunt), austrieci extrem de punctuali (si sunt), americani bonomi si cam grasuti (din pacate pentru ei) tot asa si rromii au anumite caracteristici, care, din nefericire, sunt zilnic si peste tot intarite.
Sheanna, ceea ce am marcat cu bold este cea mai rasista afirmatie care s-a facut pana acum pe acest topic!!!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel, eu subtilitatile nu prea le inteleg.
Vorbeam de intoleranta si extremism. Indiferent de directie si motivatie aceste doua atitudini fac rau.
Si unii crestini au fost si sunt intoleranti si extremisti in numele religiei si a propriului adevar, la fel si unii germani de care vorbesti.
Poate nu am fost clara. Eu nu te-am acuzat de rasism ci, poate, de o oarecare intransigenta.
Iar in cea ce priveste caracteristicile (reale sau "legendare") ale unui popor/natie/rase nu eu sunt cea care le-a definit.
Asa ca nu eu fac discriminarea.
Din punctul meu de vedere, oamenii sunt buni si rai, educati si needucati, toleranti si intransigenti, indiferent care le este nationalitatea sau rasa.
Adica, ca un fel de concluzie, o rasa/natie/etnie/popor/grup social, religios este definita dupa faptele si comportamentul celor care fac parte din ea si nu invers.
cel putin asa vad eu lucrurile.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
mariamunteanu spune:
Denizel, te rog deschide un topic despre nazisti si despre tot ce vrei tu, dar lasa aceasta problema deoparte. Ar fi trebuit sa ignor subiectul inca de cand l-ai deschis.
Vezi ca romanii n-au fost nazisti.
Care tigani isi insoara fetele la 12 ani ? Ce raspuns astepti la aceasta intrebare absurda ? Tiganii in general isi insoara copiii de la varste fragede, nu fa pe mirata. Pun pariu ca nu te-ai muta intr-un cartier de tigani pt. nimic in lume. Eu macar am sinceritatea sa recunosc acest lucru.
Maria
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Vezi ca romanii n-au fost nazisti.
da' a lu' Codreanu ce fusera? A, da! Legionari! Ba nu! gardisti! In fine, bine ca n-au fost nazisti :-))
Ortansa spune:
hai ca v-am dat de lucru cu scuipatu' meu.acuma daca tineti neaparat sa ma faceti rasista,eu nu ma supar,mai erau unii care-mi ziceau "urato" si tot asa,nu ma suparam.pentru ca nu sunt
I've gt you under my skin
mariamunteanu spune:
Ortansa, ne-ai dat "material didactic".
Singura in masura sa distribuie calificativul de "rasist" este Denizel iar ea acum e ocupata cu ideea mea de se muta in cartier de tigani.
Maria
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Singura in masura sa distribuie calificativul de "rasist" este Denizel iar ea acum e ocupata cu ideea mea de se muta in cartier de tigani.
Maria
Da' parca promiteai mai 'nainte ca o sa te abtii. Tz, tz!!! .
Nu, nu ma framanta deloc ideea de a ma muta intr-un cartier de romi (uf, tre' sa scap si de doza asta pacatoasa de elitism :-))
Ce are asta cu anti-rasismul pe care mi l-am insusit si il promovez? Desigur, altora, nu tie! :-))
Da' uite, ca sa ti se ia o piatra dupe inima, iti fac o marturisire: la mine la biserica (biserica la care sunt multi romi draguti, buni si credinciosi), aleg intotdeauna! locurile de langa ei .