Strumfi de iulie-august 2007 (50)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

cum spuneam, am fost aseara la pediatra, ne-a cantarit : 8,700 kg, asa ca incepem fara cereale, mi-a spus sa incep cu legume, de fapt mi-a dat un xerox A4 cu informatii despre diversificare, am sa scanez astazi sa trimit pe mailul comun. in principiu, sunt aceleasi idei pe care si voi le-ati expus aici. ce am mai intrebat:
1. cica vaccinul ROR nu ar avea nicio problema , ca a fost un altul suspect care s-a retras de pe piata.
2. nu trebuie sa astept sa treaca ceva timp de la ultimul vaccin ca sa incep diversificarea
3.despre premergator mi-a spus ca e ok (bineinteles peste cateva luni nu acum), singurul dezavantaj ar fi ca se invata copilul lenes ( eu inca nu sunt convinsa ca asta ar fi singurul)
4. daca face vreodata febra mare sa-i dau supozitor cu novocalmin
5. mi-a data reteta pentru fier, a zis ca trebuie sa incep sa-i dau pe langa vigantol si 2 picat de fier
6. i-am zis ca uneori transpira pe cap cad suge (zicea cineva pe aici ca ar putea fi lipsa de calciu) ea a zis ca nu-i problema.
cam asta este, as mai fi intrebat eu multe dar era asa un balamuc acolo, plin de copilasi raciti la usa ....am plecat repede.

lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

In sfarsit am reusit sa parcurg tot ce s-a scris din urma.

Multumim frumos pt aprecieri la toate fetele care ne-au admirat in pozici!

Luna, cartile ar fi trebuit sa soseasca azi, dar nu au ajuns :( Mai asteptam... Am vazut si eu ultimele poze cu Cezara, tare cochete mai suntem . Cum mai este urechiusa, au trecut problemele? Noi inca nu am ajuns la "capsat", ca nu ne-am hotarat inca ce cercei sa cumparam.
A, ca sa nu uit: ai luat hotararea cea mai buna in legatura cu bio, te felicit si iti tin pumnii sa iasa totul bine .

Lavi, la a mea ii miroase gurita a branzica , nici vorba de mirosuri mai aromate. Dar mai are un pic de acid reflux, asta o fi motivul. In rest, dat fiind ca se apropie pragul de 6 luni, si pe mine m-au apucat nostalgiile. Ce sa-i faci, repede mai trece si timpul asta...

Petra, e de coma doctorita ta! Schimb-o cat mai repede, ca daca la fel de bine se pricepe si in rest, iti pierzi vremea cu ea.

Carla, felicitari pt primii "pasi". Sonia mea e o puturoasa, imediat ce o pun pe burtica incepe sa planga si nu vrea cu nici un chip sa se miste. Deocamdata am dat o groaza de bani pt un covoras numai al ei, dar n-a impresionat-o gestul. Mai incercam.

Alina.a, am citit povestea voastra si ti-am scris un mesaj. Felicitari pt curaj si pt Elisa!

Mai voiam sa mai scriu ceva, dar am uitat :( Ce-i drept sunt cam obosita pt ca azi Sonia nu m-a lasat deloc. Dar mi-e mila de ea saracuta ca o dor gingiile si sper sa treaca repede de faza asta.

Sa aveti o zi buna fetelor, eu ma duc la culcare.

Va pup .

mami de Sonia Elizabeth (4 august 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna dimineata, fetelor! Am lipsit o gramada, nemotivat as spune - am avut niste zile incredibil de proaste. Ca de obicei, eu nu ma depresez decat pentru motive stupide asa ca mi-a fost de-a dreptul jena sa va povestesc. Singura chestie cat de cat serioasa e ca mi s-au intors migrenele si inca urat de tot. Din cauza asta mi-am pierdut ieri rabdarea cu Una, pentru prima oara de cand a venit la noi. Am lasat-o in scaun tipand si m-am dus 3 minute in balcon, ca simteam ca altfel o sa tip si eu la ea sau mai rau. Evident, tot eu m-am simtit prost dupa aceea...

Cam asta-i rezumatul ultimei saptamani. Am ratat cantarirea de miercuri dar o sa fiu prezenta la cea de saptamana viitoare si cred ca e in regula.

Ma duc sa citesc din urma, ca am o gramada de restate.

De mana cu Dumnezeu
Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Mi-am amintit ce voiam sa mai spun: burtika, pe aici nu se recomanda premergatorul. Citisem undeva chiar pe DC un articol despre un studiu facut in Anglia, concluzia fiind ca premergatorul incetineste dezvoltarea fizica si mintala a copiilor. Asa ca eu nu te-as sfatui, dar tu esti libera sa faci cum vrei, bineinteles.

alexi22, e ok Giulia? Cum s-a comportat peste noapte? Eu nu prea stiu ce sfat sa iti dau, dar iti tin pumnii sa nu fie nimic grav. Daca totusi continua sa aiba febra, as duce-o sa o vada un doctor. Multa sanatate !

mami de Sonia Elizabeth (4 august 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

cafera, vrei neaparat tefal? si daca da, de ce?

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Am inteles ca au performante mai bune. Daca poti sa-mi dai o idee, astept.

Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Neata! Azi dau cafea tare fara zahar, dar pt cine doreste avem si dulce, cu lapte sau cu frisca

Nici eu nu sunt de acord cu premergatorul, nu o sa iau.

Oanabbb eu nu i-as da cu sare inca. Sarea se da de la un anisor, pt ca poate afecta rinichii suprasolicitati astfel. Ei oricum nu sunt invatati cu gustul sarat, lapticul nu contine sare. Ca sa manance mai bine, incearca sa ii asiguri o diversitate, poate asa vrea. Eu una am observat ca Lori nu mai vrea sa manance piure de mar, de ex, daca a mai mancat si cu o zi inainte. Asa ca ii pot da para sau le combin, ca sa nu se plictiseasca. Amesteca un piure de fructe cu branza si sa vezi ce-o sa fie la gurita lui Pupici pt voi

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Lia rau ai facut ca nu ne-i povestit despre "depresiunile" tale. Mai mult ca sigur ca gaseam noi o cale sa te destindem, asa cum faci si tu cand ne ajuti pe noi . Nu cumva tii vreo dieta mai drastica? Adica fara dulciuri?

Violeta acum am vazut ce cafea super ai dat tu . Multumim, e tare buna, ai adus si dor de fuga /duca cu ea Mi-e dor de o vacanta

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

musetto, ai dreptate, nici eu nu voi folosi premergatorul asta pt ca am auzit multe rele despre el (de aceea am si intrebat-o pe a mea pediatra) si nu as vrea sa stau cu inima indoita o fi bine, n-o fi bine...mai bine fara si sunt linistita. eu am intrebat-o ca sa vad ce parere are si ea, dar , ca si in alte dati, nu am fost pe aceeasi lungime de unda. daca era dupa aia incepeam diversificarea la 4 luni cu portocala :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

buna dimineatza mamici!
alexi22 ma bucur ca mai scri pe aici.unde esti acum in tm?eu zic sa mergi cu giulia la un alt pediatru.
burtika hai sa-ti scriu cum vad eu premergatorul asta: o salvare pentru mamici comode,sper sa nu supar pe nimeni cu asta.pui copilul in premergator si gata iti vezi de ale tale.medicii ortopezi s-au autosesizat vizavi de folosirea lui pentru ca face mai mult rau decat bine.toata lumea credea ca odata cu folosirea lui copiii vor invata sa mearga mai repede.este total fals.ii invata comozi,prin pozitia cu care stau in el ei isi modifica centrul de greutate astfel incat nu mai au echilibru cand stau in picioare singurei.plus ca-i incurajeaza sa mearga pe varfuri.este intr-adevar mult mai greu sa stai aplecat dupa copil cu el de manuta cand face pasii,dar cu siguranta va invata sa mearga mai repede si corect.
oanabbb sarea,zaharul,mierea dupa un an

pentru fetele care fac comenzi pe La Redoute si nu se descurca dau informatii cu placere(atata cat stiu).scriu asta pentru ca fetele de pe acelasi subiect se supara cateodata daca apar intrebari care se repeta la nesfarsit

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Wow, dar am de recuperat, nu gluma! Si poze noi, o gramada! Sper sa doarma Una suficient ca sa pot ajunge la zi cu toate.

quote:
Originally posted by burtika

musetto, ai dreptate, nici eu nu voi folosi premergatorul asta pt ca am auzit multe rele despre el (de aceea am si intrebat-o pe a mea pediatra) si nu as vrea sa stau cu inima indoita o fi bine, n-o fi bine...mai bine fara si sunt linistita. eu am intrebat-o ca sa vad ce parere are si ea, dar , ca si in alte dati, nu am fost pe aceeasi lungime de unda. daca era dupa aia incepeam diversificarea la 4 luni cu portocala :).

Stiu ca vazusem la un moment dat o jucarie foarte faina care poate inlocui premergatorul - e o jucarie pe care copilul o poate impinge prin casa si care-i da senzatia ca are un punct de prijin si asta-l incurajeaza sa mearga. Avantajul e ca nu sustine in mod artificial greutatea copilului si poate fi folosit numai atunci cand bebe e cu adevarat decis sa mearga singurel. Caut pe net o imagine, ca nu stiu daca m-am facut prea bine inteleasa.

Lavi, oare de la dulciuri sa mi se traga? Uite ca la asta nu m-am gandit! Stii ce m-a remontat urgent? Vestea ca o prietena a nascut - Carla, finuta mea despre care v-am tot povestit, are acum un fratior, un pusti miiiic de tot, de numai 2.200, dar care suge bine si speram sa se puna pe picioare cu greutatea. Beleaua e ca in spitalul unde a nascut alaptatul se face numai la program - deci bebe prematur, sub greutate, are voie sa suga numai din 3 in 3 ore! A facut si un icter mai pronuntat acum si e mai somnolent, adoarme imediat la san mititelul... Mi-e gandul numai la el acum!

Mergi la inceput