Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Bee, multa sanatate lui Razvanel. Iar tie, putere sa rezisti. Ufff, Doamne, ce de probleme!

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Cu mari eforturi am tras de mine sa spal un mardar de vase si biberoanele si sa pun macar 2-3 masini de spalat sa se usuce pana vine madam vineri la calcat.

Am facut ordine la Andrei si m-am enervat ca nu am scos pana acum hainele de la botez care mi s-au parut mari atunci si acum cred ca nici nu ii mai vin. Sunt din cele de 6 luni pe care probabil i le voi indesa. Le pun la spalat pe cele care au sanse sa mai intre si sa vedem.

Magda, a mers greu cu aerosolii, dar a mers. Il las si la TV, ii dau si zdranganele. Seara a fost mai usor ca a venit Alex si sta cuminte si se uita la ea. Stiu ca adrenalina se pune in anestezii, e oarecum un drog, observ deja ca ii da si somnolenta. Dar daca asta era singura varianta de tratament mi-a convenit. Mai ales ca e mai simpla decat tone de siropele. Uite, nu stiu cum iti par eu in privinta medicamentelor, dar am un principiu, ceea ce scrie si pe prospecte: Comparam riscul cu beneficiile si luam o decizie. Pe principiul asta Zyrtec nu mi s-a parut necesar pentru ca eu neg in continuare fondul alergic al lui Andrei. Dar adrenalina era necesara, decat sa ajungem in situatii mai grave. Sa stii ca nici Alex nu s-a imbolnavit decat o data la 10 luni cand a luat gripa de la bona, si apoi dupa 1 an si 7 luni cand am dat-o la gradi. Din pacate cu Andrei nu va merge asa.
Iar Prednisonul ala e oribiiiil. La un an a facut Alex alergia aia cu edeme si apnee si cum nu ceda la dexa injectabil i-au dat si prednison. Am gustat si eu ca ea vomita la greu si am inteles de ce. Nu gasisem sirop atunci, pisam pastilele. Doamne ajuta ca am scapat de laringite noi, asta a fost mereu sensibilitatea Alexandrei. Sufocari si febra 40...de pe la 2 ani pana pe la 3 ani jumate asta a fost cosmar.

Isabeluta, nici pe mine nu ma incanta ideea de job - desi in oarecare masura imi e dor de preocuparile de acolo, si mai ales ma streseaza cautarea bonei,.

Tomitza, ne-ai lipsit. Nu am avut problema cu refluxul, dar sigur trebuie sa fie un remediu, tinuta cat mai mult la pozitie verticala.

Bee, da si noi cu aceeasi problema. Pe Andrei nu il agita deloc adrenalina, doarme bustean, chiar anormal de mult. La 15-20 min dupa aerosoli zici ca a picat in transa. Ma rog la DD sa raspunda la tratament totusi. Alex tot asa face aerosoli la desene, la el nu merge in somn. Am incercat si se trezeste imediat. Il las si pe el la TV, asa se mai potoleste din cand in cand, sau o rog pe Alex sa se maimutareasca la el. Plecam la munte teoretic, nu putem amana ca asa e concediul sotului. Dar daca Andrei nu e bine nu mai mergem si gata. Sambata inainte sa plecam il duc iar control si vom vedea. Cum ai observat ca se agraveaza? La Andrei nu vad imbunatatire tot mai tuseste, si parca mai mult dupa aerosoli. Muci in nas nu mai are.

Cecilia, vad ca si tu esti tristuta. Daca ai ajutor sa profiti.

Ma duc sa il pun la motaiala de seara si sa fac baie fetei. Incepe programul de seara ca la armata.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Roxana pna vine ajutorul mai este o sapatamana si ceva...,.uffff

Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Rox, mi se par ciudat ca pe Andrei il adoarme adrenalina..e doar "adrenalina" !!! Ar trebui , din contra, eventual sa il agite nitel. Poate mai pui si altceva in aerosol..care sa fie sedativ? Cu tusea, ca zici tu ca tuseste mai rau asa se intimpla la unii adulti, dupa ce folosesc sprayuri inhalante la unii se exacerbeaza reflexul de tuse.asta doar initial , pina se absorb prin mucoasa respiratorie substantele "bune", ca apoi acelea isi fac efectul si respira mai bine.
Si cu fondul "alergic" al lui Andrei, sa stii ca si eu am un feeling bun, cum ca nu e vorba de asa ceva.

Cecilia, nu mai fi suparici. Te-a ajuns oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

Roxana,

sa stii ca este bine ca tuseste mai mult dupa aerosoli, asta inseamna ca incepe sa elimine din plamani! Ubitu' a reusit sa faca aerosoli in somn de abia atunci cand s-a facut mai bine !
Bee , nici eu nu-l lasam sa planga pana se inegrea . Opream si reluam cand se mai linistea . oricum ma durea inima ca plange !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Seara buna!

Intrai si eu sa va salut si sa va spun ca-mi pare rau ca-s atatia bebici bolnavi si mamici suparici sau depresate...sper sa treaca toate cat mai repede,si boli si depresii si toate relele...

Bee multa sanatate lui Razvanel!

In seara asta am fost sa dau comanda pt. tortul bebelinei si numai bine am luat si niste prajituri pt. acasa,ca imi facuserati pofta tot vorbind pe aici de prajiturile Roxanei..Si eu care ziceam ca poate mai slabesc un kil,doua...vad ca n-am sanse..

Betty ce sportiv marisor ai!Il pupa Miru a mea!

Mergi la inceput

Magda, . Nu vad cum ar fi fond alergic ceva ce a disparut la o simpla lanolina si nu a cedat la mama lor de creme pentru atopie. Desi secretul disparitiei sta si in altceva, nu mai doarme pe burta. Stii ca eu am tot insistat chiar si la dr ca e exact pe zona de contact si cand nu sta mult pe burta nu se mai vede. In fine...Poate Andrei doarme de la altceva, desi la inceput si Alex cadea lata. Nu ii fac cu nimic altceva, eu personal pun lichidul in aparat: 1 ml adrenalina, 1 ml ser. Apropos de adrenalina asta, eu mi-am pierdut cunostinta de la anestezie cu adrenalina la dentist, si mi s-a facut rau de cateva ori, de atunci nu mai folosesc asemenea anestezii. Asa ca o fi baiatul sensibilos ca mine. Chiar nu pricep de ce e asa somnoros, nu ii dau nimic altceva ca tratament. Deci asa cu tusea, zici ca la inceput e normal?
Eu tot sper sa vad o imbunatatire. Cert este ca febra nu are si doctorita nu considera necesar sa ii dam nimic altceva daca are doar din cand in cand cate o tuse mica. Insa mie mi-e teama sa nu se agraveze.

Cecilia, hai ca mai rezisti o saptamana. Si Andrei a facut acum ditamai circul de bine ce l-am laudat.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ceamica

Roxana,

sa stii ca este bine ca tuseste mai mult dupa aerosoli, asta inseamna ca incepe sa elimine din plamani! Ubitu' a reusit sa faca aerosoli in somn de abia atunci cand s-a facut mai bine !
Bee , nici eu nu-l lasam sa planga pana se inegrea . Opream si reluam cand se mai linistea . oricum ma durea inima ca plange !

Multumesc, deci e de bine.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Roxana, inclin sa cred ca dr ta are dreptae si s-a orienat bine cu tratmentul pina acum. Nu mai vreau sa intru in deatlii medicale, dar aseara, stimulata de tine , am citit pe net o prezentare a unui pediatru de la Cluj, exact despre bronsiolita.Si zicea ca practic, in cazurile usoare-medii tratamentul se rezuma la hidratare cit mai buna, antitermice daca e cazul, antiinflamator si observare sa nu apara chestii nasoale.Deci e mai mult o expectativa, ca nu prea ai practic mare lucru cu ce sa il ajuti, doar il monitorizezi sa nu dea in forma severa..acolo se schimba lucrurile.

Pentru cei interesati:http://www.srp.ro/resurse/prezentari/ghid_Bronsiolita_acuta.ppt#256,1,Bron#351;iolita acut#259; Ghid de diagnostic #351;i tratament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Am intrat sa urez La multi ani ! fericiti pentru
papanash voinic Edy de Flori si vmkriss
si
dulcetica parfumata Alesia de rnico

Sa cresteti mari si sanatosi, sa aveti mult noroc si sa fiti fericiti alaturi de parintii care va iubesc atat de mult !

De asemenea, multa multa sanatate tuturor bebicilor bolnaviori, iar mamicilor multa putere, sa treaca peste aceste clipe dificile. Nu nominalizez, ca mi-e teama sa nu sar pe cineva. Doar vreau sa trimit o pt Bee, chiar ma gandeam de dimineata la tine, ca mi se parea ca au trecut destul de multe zile de la ultima ta postare.
Iar pentru mamicile depresate, un apasat si o imbratisare stransa ! Suntem aici pentru voi, fetelor, daca simtiti ca va putem ajuta cat de putin...

Uite, va trimit o gluma, sa mai descretesc putin fruntile :

Era odata un cersetor care se aseza mereu līnga o biserica pentru a cersi cu o palarie īn mīna. Īntr-o zi, vine cu doua palarii. Un enorias se apropie de el si-l īntreaba:
- Domnule draga, de ce aveti doua palarii?
Cersetorul raspunde:
- Adevarul este ca mi-a mers atīt de bine īncīt m-am hotarīt sa-mi deschid o sucursala.

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts

Mergi la inceput