AJUTOR MI AU RAPIT COPILUL!!!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Sa te stabilesti cu 1 copil roman in strainatate ai nevoie de ok de la tatal/mama...tu ai acest acord?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Guestus, eu am citit zilele trecute pe site-ul politiei de frontiera despre trecerea granitei cu copii. Parca imi amintesc ca scria ca poti trece fara acordul celuilalt parinte in cazul in care exista hotarare de incredintare in urma unui divort. (Nu-mi amintesc exact, nu m-a interesat aspectul, dar scria sigur ceva in acest sens.)

Dar aici s-a intamplat ceva mult mai grav. Un copil a fost luat prin violenta de langa mama lui. Nu este o valiza "e a mea si ti-o iau" si nici in acest caz nu cred ca ai voie sa agresionezi persoana de la care o iei. Dar este un copil, un copil care a fost traumatizat. Mai, Guestus, tu esti cel care zici ca un medic care primeste spaga trebuie sa faca cinci ani de puscarie. Si barbatul asta cati ani de puscarie trebuie sa faca? A rapit un copil. Pricepi?! Nu conteaza ca acel copil provine din spermatozoidul lui. L-a rapit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubi1980 spune:

Fomalhauti nu poti scoate un copil din tara daca nu ai aacordul scris al celuilalt parinte dat in forma autentica, adica declaratie notariala. Chiar daca esti casatorit si pleci numai tu cu copilul trebuie consimtamantul celuilalt parinte tocmai pentru a se preveni rapirea. Daca ai sentinta jud definitiva prin care minorul este incredintat spre crestere si eucare tie atunci poti sa il scoti fara acordul celuilalt. problema e aici ca ea nu specifica daca hotararea e data in Romania sau Franta nici daca sunt legal acolo. Ea are hotarare definitiva din moment ce spune ca tatal are doar drept de vizita. Poate depune plangere pentru rapire inetrnationala, pentru nerespecatrea hotararii jud, nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului. toate astea sunt de durata important e sa se mobilizeze autoritatile franceze. De asemenea, daca a fost hartuita il poate decadea din drepturile parintesti pe tata , in acest caz tatal nemaiavadn nici un drept asupra copilului. Ar trebui totusi sa explice mai concret ce si cum ca sa putem sa-i dam sfaturi mai concise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ani, daca ai contacta un post de televiziune din Romania....Poate i-ar interesa cazul tau si l-ar gasi pe fostul sot si, intr-o prima etapa, ai afla cate ceva despre copil. Apoi, poate politia s-ar ocupa mai rapid de cazul tau.

Mergi la inceput

Sa treci granita e una...sa te stabilesti e altceva.
Yo habar nu am care e situatia....nici avocat si nici detectiv nu sint ...dar daca ea nu are aprobare de la sot sa se stabileasca in Franta/Italia cred ca nu e un caz simplu.

Mergi la inceput

Mda, situatia e incerta pentru ca detaliile despre caz sunt putine. Insa ea are o hotarare jud definitiva prin care copilul ii este incredintat adica poate sa plece din tara la orice ora fara ca tatal sa stie. Tatal nu mai are drept in acest caz decat la vizita. Nu cunosc asa bine legislatia franceza, stiu doar din Ro lucrez in domeniu. Ar putea sa faca si acest lucru sa sensibilizeze mass media.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Daca tatal si copilul sunt cetateni romani,iar tu ai o hotarire judecatoreasca definitiva validata in Romania nu in Franta,in care copilul este incredintat mamei,tare mi-e teama ca autoritatile franceze nu te pot ajuta foarte mult.

Totusi,ma intreb cum ar putea trece granita Frantei fara a li se cere actele de identitate ale copilului...

Abuzul asupra copilului si al tau trebuie neaparat reportate, dar daca e vorba e cetateni straini,nu cunosc in ce masura autoritatile franceze pot interveni...

La "probleme legislative" aici pe forum ai intrebat?
Sper sa se rezolve cit mai curind aceasta nedreptate.

Mariana 16+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Sa primesti visa de Franta cu drept de sedere cred ca trebuie acordul ambilor parinti.

Mergi la inceput

Of, cu hotarare definitiva nu mai trebuie nimic, duci copilul unde vrei, stai cat vrei, nu te mai intorci in tara. E ca si cum tatal nu exista decat formal, in acte. Bineinteles trebuie sa respecti dreptul copilului si al celuilalt parinte la vizita. Ea spune ca are 2 avocati in Franta , doi in Ro. Ce sa inteleg, ca are deschis un proces prin care se lupat cu tatal. Mai ales ca el este agresiv. In mod normal, legal tatal nu il poate scoate, ca nu are acordul celuilalt , banuiesc ca copilul e trecut pe pasaportul mamei sau are individual. La frontiera i se cere declaratia mamei .El nu o are.Nu prea arecum sa ias adin Franta. Cei de la Consulat am inteles ca se eschiveaza, si spun ca sunt competente autoritatile franceze. Inseamna ca poate are drept de rezidenta si atunci politia franceaza e prima in masura sa actioneze. Apoi urmeaza Consulatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cred ca e valabil in toate tarile, nu bag mana in foc insa. Dar ca sa ma stabilesc cu copilul aici in Suedia(copilul din prima casatorie) autoritatile mi-au cerut acordul tatalui, tradus si legalizat in engleza. Ca sa trec granita cu el am avut nevoie de fiecare data doar de sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila prin care mi-a fost incredintat copilul spre crestere si educare. Nu stiu cum e in Franta, dar stiu ca in multe tari europene, pentru stabilirea unui copil provenit dintr-o casatorie destramata, situatia e la fel...adica se cere acordul tatalui.

Nu stiu ce sfaturi sa dau, am vrut doar sa va spun ce stiu...

iubi1980, eu vorbesc in cunostinta de cauza, nu poti face ce vrei cu copilul, chiar daca ti-a fost incredintat tie, adica tu singura ai copilul in custodie. Doar daca tatal e decazut din drepturile parintesti nu mai ai nevoie de nici un act din partea lui...
E drept ca duci copilul unde vrei, dar nu stai cat vrei ci doar 3 luni legal, apoi ai nevoie de acceptul tatalui pentru stabilire definitiva. Ma repet, poate gresesc si in Franta e altfel legea, desi nu prea as crede...

Daca sunt romani si au acte romanesti, la iesire din Franta nu ii cere nimeni nici un act tatalui...nu prea sunt lamurita cu situatia lor, asa la presupuneri e tare greu de discutat...
Tata trebuie sa prezinte actul din partea mamei doar la iesire din Romania. In rest nu are nevoie de el, doar autoritatile romanesti cer acel act, cel putin la noi asa s-a intamplat si am umblat in multe tari cu copilul...

Anisia, mult succes!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput